17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emil 28.3.2007 8:47

Re: Re: Strana se "stoletou historií"? Ale jen když přičtete řadu desetiletí "sjednocené" KSČ...

Překrucování historie je běžné v sociální demokracii. Kolik lidí z vedení odešlo do emigrace ? Kolik lidí z vedení přešlo plynulo do fuńkce ve straně KSČSSD ? Nelžete, sociální demokracie byla kolaborantskou stranou a to jí nikdo neodpáře !!!

PetrH 28.3.2007 1:29

Presumpce viny

je taky pěkná. Bude to jako obvykle: pokud se na někoho něco vyšťourá, rychle zmizí z viditelných míst jako Kakaovej Bob a vyšetřování bude natošup zastaveno, aby mohl Puchejř tvrdit, že nic přitěžujícího zjištěno nebylo. Takže vlastně dvojitej úspěch. A na nepřátele z vlastních řad se vždycky nějaké to Olovo najde a bude to zase plus, neb Strana se nepáře s nehodnými členy.

A že zřetelněji vyniknou jeho (Paroubkovy) nedostatky? Proboha, ještě zřetelněji? To by si jich mohl všimnout snad i Jelínek!

Semiramis 28.3.2007 13:45

Re: Presumpce viny

On si toho think tank všimne, až mu zrušej tu jeho Akademii. Copak asi bude potom psát?

PetrH 28.3.2007 1:20

šmrncovnější ČSSD

jo, souhlas! Paroubku, zpátky do trenek!

Haui1 28.3.2007 8:05

Re: šmrncovnější ČSSD

Proboha, jen to ne ;-D

janabok 28.3.2007 1:03

2 autor

sjezd ČSSD (ples upírů) nelze nazvat jinak, než pokračujícím útokem barbarů na civilizaci...

G 28.3.2007 2:39

Re: 2 autor

Máte na mysli civilizaci á la "Kalousku, jsi jednička", "euroústava je velký shit", případně "špinavé peníze neexistují, demokracii ohrožuje NGOismus a misionářský moralismus, globální oteplování je nesmysl, poškozování přírody člověkem největší hloupost v dějinách světa a zákaz kouření v restauracích je bojem proti svobodě"? V tom případě nelze než barbarům popřát, aby Řím dobyli co nejrychleji.

Semiramis 28.3.2007 7:19

Re: Re: 2 autor

Vážený G, vy máte skoro ve všem pravdu! Euroústava je velký ..., demokracii ohrožuje NGOismus,  globální oteplování je nesmysl a poškozování přírody člověkem největší hloupost v dějinách světa.

Vilém 28.3.2007 0:56

ČSSD už se dávno zmodernizovala

Pokud porovnáme sociální složení sociálně demokratických stran v minulosti tím současným, pak je třeba konstatovat, že došlo k vertikální invazi parazitů a měšťáků do strany původně téměř výhradně nemajetných vrstev.

Nejde samozřejmě o změny horizontální, jimiž prochází společnost souběžně, takže tam, kde byli v minulosti dělníci, jsou dnes přepážkoví pracovníci, kdy byli zemědělci, jsou dnes prodavači. velká většina občanů prožije svůj život přibližně ve stejném postavení mezi obyčejnými lidmi, kteří nejsou ani stiženi přímo chudobou, ale ani nijak výrazně nevynikají majetkem nebo postavením v zaměstnání.

Těmto skupinám se ČSSD během několika let raketově vzdálila, dnes s nimi má poněkud jednostranný kontakt, když je před volbami za obrovské peníze od sponzorů bombarduje reklamní kampaní od americké agentury. Po volbách se zase ulevuje od pojištění nejbohatším skupinám.

Další modernizace není třeba, pravostředových stran posedlých trhem a škrtáním podpor je v ČR dost. Proto je úkol pro levici jasný - zbavit se hromady hnoje, v níž se změnila ČSSD, a vytvořit sociální demokracii znovu a lépe.

Vasekpasek 28.3.2007 0:59

Re: ČSSD už se dávno zmodernizovala

Kdybyste neměl v tom posledním odstavci slovo "posedlý", tak bych Vám to (kupodivu) i podepsal. Jo a teď ještě koukám na to pojištění nejbohatším, to bych taky při redigaci škrtl

G 28.3.2007 2:43

Re: ČSSD už se dávno zmodernizovala

Ale jak dlouho byla soc.dem. stranou většinově dělnickou? Jen do té doby, než se podařilo prosadit práva dělníků - zejména ta politická, jako právo volit. Za první republiky soc.dem. rozhodně nebyla typickou dělnickou stranou - mimo jiné i v důsledku odštěpení KSČ. Modernizace je třeba právě proto, že je třeba sebrat pravostředým stranám posedlým trhem jejich monopol na politiku, který si přivlastnili za nadšené asistence většiny médií.

Vilém 28.3.2007 12:36

Re: Re: ČSSD už se dávno zmodernizovala

Politická práva dělníků (resp. zaměstnanců) byla prosazena již na počátku 20. století, sociální demokracie se však vyvíjela levicově minimálně do konce 60. let. Politická práva sama o sobě také jsou pouze nástrojem k prosazení jiných zájmů, například sociálních práv. A zde dochází opět k otřesení základních (domněle již samozřejmých) práv, stejně jako se mění dosah politických práv (na co jsou, když vlády samy nejsou efektivní?).

A nijak nekritizuji, že ČSSD nedokázala obrátit nebo zastavit některé dopady globalizace, jde o to, že při pohledu na všechny ty agendy 2010 od Prahy po Berlín je jasné, že se socani už změnili v skupinu, která haleká o podpoře podnikatelů, a ještě víc pomáhá mezinárodním firmám, A TO NA ÚČET obyčejných občanů.

Co je na tom levicového, sociálního, moderního?

siskin 28.3.2007 4:15

Re: ČSSD už se dávno zmodernizovala

Co to placate a opakujete za nesmysly o "strane nemajetnych vrstev"? To je tisickrat opakovana lez. Hornici se v 1840 povazovali za slechtu v USA. Kdo se neco naucil a NECHLASTAL majetek mel. O cem mluvite, je rada ozralu, schopnych pouze jednoduchych ukonu. Proc by neli zrovna ti rozhodovat o budoucnosti zeme? Lidem se neustale opakuje. liberalam predkladne, socialni drama, ale je to lez.

68 28.3.2007 5:35

Re: Re: ČSSD už se dávno zmodernizovala

Tak tohle by Vám "G" vysvětlil. (On se zdá být nějaký nový stranický objev. Vypadá  "nebezpečnější" než Vilém.)  - Ti lidé totiž chlastají ze zoufalství ze stranické neorganisovanosti. Vždycky, jakmile se konečně zorganisují, tak v důsledku toho hned pracují,  nechlastají a stanou se tedy majetnými, protože organisovaně pak zvládají i ty komplikovanější úkoly. 

Vasekpasek 28.3.2007 0:50

Umění

Pan Jelínek předvádí umění nemožného:) Cokoliv se stane, je prezentováno jako neskutečná výhoda. Nevím, co je výhodného na volbě předsedy všemi členy... Nechápu, proč 60 procent pro Paroubka je výhoda (prý to dokazuje, že není diktátor). Mám ještě v živé paměti, jak Jelínek komentoval 70 procent pro Topolánka... Modernizace je mlácení prázdné slámy...

Stachanov 28.3.2007 0:20

jak tu stranu modernizovali?

pořád stejné xichty, stejná rétorika, stejné metody, jen změnili jakési pravidlo a bokem uklidňovali, že příští rok se to může změnit zase zpátky

Mišák 28.3.2007 0:48

Re: jak tu stranu modernizovali?

No modernizovali ji přece tak, že si to odhlasovali Paroubek s Jelínkem a tik-tank dostal za úkol o tom napsat oslavnou ódu. A když to nebude stačit, vyjde ještě těžší bichle s Paroubkem v módnějších plavkách.

fox 28.3.2007 8:21

Re: Re: jak tu stranu modernizovali?

....a více oranžové barvy v místě sjezdu.Příště snad natřou snad celé město,které si vyberou pro svou sešlost.Taky obyvatele obléci do oranžové.To bude modernizace.V pojetí Jelínka a ČSSD se modernizace neodehrává v intelektuální rovině....