24.6.2024 | Svátek má Jan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
martin 6.11.2006 10:37

Re: Re: nové projímadlo na trhu!

prrrrd!

Slava 6.11.2006 10:36

Re: nové projímadlo na trhu!

Není třeba, stačí takové glosy, jak je ta vaše.

martin 6.11.2006 10:30

nové projímadlo na trhu!

Chcete se férově pos.rat hned poránu, čtěte Jičínského

Jakub Vosáhlo 6.11.2006 10:30

ve druhém pokusu?

Že jsem tak smělý, pane právníku, kde pan Vlček ve Vámi citovaných slovech mluvil o tom, že zástupce ČSSD má být pověřen v druhém pokusu? Nikde, a proto jmenování sociálního demokrata v druhém pokusu v žádném případě nemůže být conditio sine qua non. Závazek pana předsedy Vlčka tak zcela jistě nemůže touto cestou zaniknout. Vnímám Vaše slova jako velmi chabý pokus tuto dohodu obejít (koneckonců, podobné pokusy už jsme mohli pozorovat i ze strany Vašeho předsedy).

Šerlok Homeless 6.11.2006 10:29

Jičínský si nakonec může na českého prezidenta stěžovat u řeckého ústavního soudu.

Šerlok Homeless 6.11.2006 10:24

Prezident se řídí platnou ústavou České republiky

nikoli ústavou řeckou. A do platné ústavy nepatří zamítnuté návrhy ústavních zákonů, ať je podal kdokoliv.

Klouda 6.11.2006 10:21

Re: Soudruh Jičínský

Už by měl děda skončit-mám na mysli v politice. Už se dost naškodil

Malý Aston 6.11.2006 10:18

Re: Patologický nedostatek studu a morálních zábran

No a pak se divíme,že socani a komouši,jedna parta. Pořád a pořád přemýšlím,jak specifikovat socana a komouše a pořád a pořád na to nemohu přijít.Oni se zase sloučí,o tom není žádných pochybností.Jenom ten Grebeníček,nějak se mu soudruh Paroubek nelíbí.Já mám dojem,že se na ně komouši vykašlou a převezmou jejich voliče.Pokud k tomu dojde,nevím nevím co bude soudruh Jičínský psát.

Tomáš Fuk 6.11.2006 10:14

Soudruh Jičínský

jako největší odporník na ústavní právo měl napsat naši Ústavu tak, aby tato neumožňovala panu presidentovi jeho "velmi volný" výklad. Kdyby tak soudruh Jičínský tenkrát učinil, nemusel dnes psát každý den výklady Ústavy a výklady výkladů Ústavy.

bruno 6.11.2006 10:04

Re: K Jičínskému nic, pro Wágnera a Neffa toto:

Útlocitná Zebro,na některá slova a skutky Jičínského lze reagovat argumentačně  nebo emotivně nebo kombinací obojího. Čím asi bude, že emotivní-negativní reakce zde převládají? Protože s takovými ideologickými žvásty, které Jičínský národu vnucuje do hlavy už 50 let, se ani polemizovat nedá ani nemá. Emotivní - negativní reakce jsou v tomto případě přiléhavější, protože v sobě přinášejí i hodnotící hledisko dotyčného Jičínského. A to je důležitou informací pro ostatní čtenáře. A k tomu použité výrazy jsou opravdu velice slabým čajíčkem.

FS 6.11.2006 10:02

Klíšťáci chtějí zpět na ministerstva

Jediný pragmaticky vysvětlitelný důvod tlaku ČSSD na nesmyslnou (a hlavně neproveditelnou) možnost sestavení vlády je výměna lidí na ministerstvu s možností zahladit stopy po defraudaci předešlých ministrů a jejich náměstků apod. Paroubkům a jemu podobným je fuk, že nedostanou podporu parlamentu. Těžko se odtrhávají od prasečích koryt. Klíšťáci.

aTeo 6.11.2006 9:56

No jistěéééé !

Otázka zní, kolik socanských příznivců tímto krokem "vyvážete" z jejich pocitu, že by vás ještě někdy měli podpořit. Někteří budou zřejmě tak "odvázaní", že se přikloní ke komančům. Což by panu profesorovi asi až tak moc nevadilo. Že?

Malý Aston 6.11.2006 9:47

Re: Bolševik se opět demaskuje

Jičínský je takový debil,že ho nikdo zde neobhajuje ani od socanů ani od komoušů.Takže máte pravdu.Já se domnívám,že již objednal Lucernu pro slučovací sjezd ČSSD+KSČM. Již jednou se v Lucerně sloučili a pak jim to vydrželo pěkných pár let až do roku 1989.Kdo se opírá o komouše,je sám komouš a to byl,je a bude i soudruh Jičínský.:-D

Xlendi 6.11.2006 9:46

Zásadní nesouhlas

Neregauji často na příspěvky kolegů právníků. V případě pana profesora Jičínského ale musím udělat výjimku. Osobně ale doufám, že autorem tohoto článku není kolega Jičínský, protože přes jeho současné lehce extrémní politické názory jsem se až dosud domníval, že mu právo není zcela cizí.

Zajímalo by mě jedno - v čem prezident republiky podle autora výše uvedeného příspěvku porušil Ústavu?? Neznám jediný krok, který by prezident udělal v rozporu s Ústavou!  A pokud nebude úspěšný ani druhý pokus o sestavení vlády, pak nepochybuji, že bude jmenovat předsedou vlády osobu, kterou navrhne předseda Poslanecké sněmovny. A to bez ohledu na to, jestli se p. Vlček zachová v souladu se svým slibem a odstoupí (a nechá se případně "převolit"), nebo zda tento slib v duchu socialistických tradic poruší. Osobně bych si docela přál, aby tento veřejně daný slib porušil. Pak by snad konečně prohlédli i ti voliči, kteří dosud Paroubkově sociální demokracii věří.

Hornát 6.11.2006 9:44

Pondělí = Jičínský v Psu

a mám po náladě. Kdyby to aspoň šlo bez toho ksichtu na fotce.... 

Zebra 6.11.2006 9:41

Re: Re: Zebro,

No, kdyby byl Hitler vyloučen z NSDAP kvůli snaze o revizi jejího programu a směřování a poté proti její politice a praktikám přes šikanování, diskriminaci a hrozby vězením protestoval...

Vy se jistě považujete za lepšího sprosťáka, když to máte takhle zdůvodněné, že. Ujišťuji vás, ideologicky navoněný sprosťák je furt stejně sprostej.

oakman 6.11.2006 9:27

Bolševik se opět demaskuje

Všímejte si, zdánlivě je to dětinská hříčka se slovy, ale pokud známe mechaniku myšlení pana Sockomouše, tak poselství je následující: Přes všechny zásluhy o stranu a stát se opozici nějak podařilo vyhrát volby. My se s tím nesmíříme, protože máme dojem, že jsme k vládě předurčeni.

Současná situace nám nepřeje, jsme odstaveni od exekutivy - peněz a moci - tudíž nemůžeme ani dál krást, ani povraždit ty, kteří se nám nehodí ani zavřít policejně soudním roubíkem hubu těm, kteří moc mluví. Čas je nám v patách, každý další měsíc bez kontroly soudně policejního aparátu nás připravuje o soudruhy s ekonomickými schopnostmi...

Řešení je nasnadě, je potřeba dotlačit český zákonný kocourkov k tomu, aby prováděcím předpisem potlačil význam faktu, že jsme prostou většinou prohráli. Je nutné vymanévrovat Paroubka zpět do Strakovky na základě prostého faktu, že už jednou jsme tam podobně procpali Zemana, koneckonců, na obecní úrovni se "vykoalování" vítěze děje na běžícím pásu.

Lidé, nemylte se, nám nejde o návrat před rok 89, nám jde o to, abychom mohli dokončit naše reformy státu. Ráth ještě neukradl rozpočet na zdravotnictví a nerozdělil ho mezi straníky, Zgarba teď potřebuje "zatlačit" u soudu, ono to na Vysočině dost smrdí se všemi, Paroubek bude zase ředitel zeměkoule a já konečně dokončim svoje letité tažení za návrat komunismu do vlády země.

No a pak uvidíte, šmejdi. Zdenda

Zebra 6.11.2006 9:26

Milý Toníčku,

V nadpisu (to je to silnějším písmem nahoře) píšu: " K Jičínskému nic,...". Tato věta znamená, že k uveřejněnému článku pana Jičínského a tedy ani k tématu toho článku nic psát nebudu.

Kdyby to bylo furt těžký k pochopení, tak všechny ty písmenka, slova a věty nahoře znamenají, že i když se budeš ptát podruhý, potřetí a pořád dokola, stejně nic k tomu článku nenapíšu.

Kdyby to ani teď nedocházelo, tak si řekni mamince, pančelce, šéfovi, vedoucímu, manažerovi, lídrovi,...

BuBu 6.11.2006 9:20

Re: Zebro,

. . . zdalipak by si se takto "zajíkal" hořkostí nad slovníkem . . . . . kdyby se jednalo místo o Jičínského - např. o Hitlera ! To by Ti ta slova asi tolik nevadila ! No a Jičínský je představitelem kovaného, bezpáteřního bolševika, který pomáhal v potu tváře komunistům budovat socialismus ! A to za cenu násilí, vražd a genocidy vlastního obyvatelstva ! V tomto kontextu se je nutno dívat na "člověka" - bolševika Jičínského ! Bolševika, který nemá kapku soudnosti a cti v těle . . . a ještě tu káže o demokracii a morálce ! V tomto kontextu se jeví slova, kterými někteří pisatelé (někd\y i já), častují kovaného soudruha Jičínského - až jako velmi slušná ! 

Jaroslav Šimek 6.11.2006 9:19

Tolik slušnosti, věcnosti a smyslu pro demokracii

tu lze číst od těch správných hochů ...

novaček 6.11.2006 9:11

Re: K Jičínskému nic, pro Wágnera a Neffa toto:

nám je umožněno to tady říkat,on byl utoho když se to dělalo a podílel se na tom

jirka.s. 6.11.2006 9:04

Patologický nedostatek studu a morálních zábran

Základy teorie státu a práva, rok 1954, autor Zdeněk Jičínský

kapitola 6: Mechanismus socialistického státu: Základní rozdíl v třídní podstatě buržoazního státu povolaného k udržování panství buržoazie, k potlačování dělnické třídy a pracujících mas a státu socialistického, jehož činnost směřuje k likvidaci vykořisťovatelských tříd určuje i zcela jiný vztah proletariátu k existujícímu státnímu aparátu. Buržoazie v buržoazní revoluci neničí starý státní aparát, ale přejímá jej, přizpůsobuje novým cílům a úkolům a dále jej posiluje. Proletariát nemůže převzít buržoazní státní aparát, ale musí jej rozbít, zničit a na jeho troskách vybudovat státní aparát zcela nový.

Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu - Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýBuržoazní právo a s ním i licoměrná zvetšelá buržoazní ideologie o nadtřídním právu je odklizena na smetiště dějin proletářskou revolucí, v níž se vytváří nové, revoluční proletářské právo, které otevřeně prohlašuje, že je právem proletářským, usilujícím o likvidaci nepřátelských tříd.- Rudé právo 1956, Zdeněk Jičínský

Vládnoucí dělnická třída odnímá pomocí socialistického práva nepřátelským elementům různá práva a svobody, kterých by mohly využívat k působení na pracující vrstvy, k boji proti socialismu. Zbytky svržené buržoazie jsou zbaveny možnosti legálně politicky působit, je jim zakázáno se politicky organizovat, konat schůze, vydávat vlastní tisk a podobně. Socialistické právo otevřeně prohlašuje, že politická práva a svobody slouží pracujícím, nikoliv však buržoazii.. Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu, Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýV socialistickém státě veškerá činnost státních orgánů, tedy i právotvorná činnost socialistického státu, zejména zákonodárství, jsou určovány silou diktatury proletariátu, komunistickou stranou

eTony 6.11.2006 9:01

Re: K Jičínskému nic, pro Wágnera a Neffa toto:

a což něco k tématu, moralisto ?

Zebra 6.11.2006 8:59

K Jičínskému nic, pro Wágnera a Neffa toto:

Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo odstranit komentáře, které jsou neslušné, útočí na autora... versus:

zmetek…geront…okamžitě pověsit komunistického hajzela…na první lucerně…bolševického magora…Komunisticke prase Jicinsky ne a ne zdechnout…konečně půjdete do …nefalšovaný bolševik…patří takoví, jako Ty - do krimu…konečně táhni do…Dědek má asi bláto na hřišti…že nemůžeš dostat do držky…stařecké bludy…senilní komunistické obludy

Čajík co ? To výroky o propečeném králíkovi či infantilní vršovánky, natožpak prst namířenej na cenzora utrženýho ze řetězu, to bylo jiný kafe, s tím bylo nutno se rázně vypořádat a autorům zatnout žílu u pytlíka jak říkal "kulturní" gauleiter Kopecký. K..a Neff, copak nevidíte, že to první nahoře a to druhý pod tím z vás dělá nevěrohodnýho kašpara ?

Naprvnípokus 6.11.2006 8:56

Co po něm, po KOM a konečně!

Prznitel ústavy několikáté v pořadí a návod jak...jenže o to nikdo nestojí, o jeho, zrovna jeho rady...

Mablung 6.11.2006 8:55

Re: autore

Tohle není šibal. Tohle je ryzí komouš. Neplést si prosím, je v tom VELKÝ rozdíl

dph 6.11.2006 8:53

ČSSD se stala husitskou stranou a bojuje proti všem

jenom blbec může věřit,že by ČSSD dodržela nějaký slib,který  by ji nevyhovoval -  viz  Jičínský

huhu 6.11.2006 8:34

Re: komunistické obludy

kdyby jen vnucoval názory, on je reálně u moci, protože má dostatek takových, kteří ho zvolí..:-/

Karel 6.11.2006 8:32

komunistické obludy

Kdy už konečně přestanou v této zemi vnucovat své názory senilní komunistické obludy?

Karel 6.11.2006 8:22

asi ano..

Asi je opravdu něco v našem státě shnilého, když spoluator "Ústavy ČSSR" z roku 1960 sedí v parlamentu a medii šíří svoje moudra o ústavnosti. Rozhodně nejsem primitívní "komunistožrout", ale z tohohle se mi zvedá kufr. Jen doufám, že si všichni povšimnou která strana tohoto člověka za poslance má.