16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ghost 6.11.2006 14:12

tento nazor je jen dukaz

Tento nazor je jen dukaz ze s bolsevikem se nema vyjednavat - bolsevik at z ksc nebo socksc nikdy nedodrzi slovo,vzdycky se bude vykrucovat ze takle to nemyslel,ze vychazel z predpokladu atd. - vedel jsem to uz v lete ze kdyz prijde na lamani chleba tak komunistickej Vlk neodstoupi.

Kdy uz v tedle zemi lidi pochopi ze s komunistama se nevyjednava a to ani s tema co se sve zlociny z minulosti snazi skryt pod nalepkou socialni demokracie.

Ivanhoe 6.11.2006 14:07

Drzé čelo lepší než poplužní dvůr

- já například, přestože nejsem právník, navíc dokonce specializovaný na ústavu, kdybych zplodil stanovy libovolného spolku, ve kterých bych stanovil počet hlasujících členů řídícího orgánu na SUDÉ číslo, bych chodil kanálama... jenže nejsem a nikdy jsem nebyl komunista, takže sebereflexi a stud nemám atrofované.

Natož abych měl tu drzost mít sto hlasů, blokovat cokoli, co neustaví do funkce právě mě, smát se soupeři do ksiftu a říkat, že zatím předvedl, že nic neumí, a cpát se, abych dostal šanci předvést totéž já  - vědět, že soupeř má taky stovku a může stejně blokovat mě, tak se nikam nehrnu... leda bych věděl ještě něco jiného! Co vy tam v KSČSSD víte, co ostatní nevědí, soudruhu Jičínský - a na koho?

BuBu 6.11.2006 13:56

Re: No, tedy jestli Vy jste patřil . . .

. . . k bojovníkům proti ruským tankům . . . tak to je mi už jasné, proč zde zůstaly tak dlouho !  Ale bavme se o Jičínském ! On nebyl čl. 4 ?  Tak  ono nebylo :  Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu - Rudé právo 1956, autor Zdeněk Jičínský : Buržoazní právo a s ním i licoměrná zvetšelá buržoazní ideologie o nadtřídním právu je odklizena na smetiště dějin proletářskou revolucí, v níž se vytváří nové, revoluční proletářské právo, které otevřeně prohlašuje, že je právem proletářským, usilujícím o likvidaci nepřátelských tříd.- Rudé právo 1956, Zdeněk Jičínský

Vládnoucí dělnická třída odnímá pomocí socialistického práva nepřátelským elementům různá práva a svobody, kterých by mohly využívat k působení na pracující vrstvy, k boji proti socialismu. Zbytky svržené buržoazie jsou zbaveny možnosti legálně politicky působit, je jim zakázáno se politicky organizovat, konat schůze, vydávat vlastní tisk a podobně. Socialistické právo otevřeně prohlašuje, že politická práva a svobody slouží pracujícím, nikoliv však buržoazii.. Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu, Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýV socialistickém státě veškerá činnost státních orgánů, tedy i právotvorná činnost socialistického státu, zejména zákonodárství, jsou určovány silou diktatury proletariátu, komunistickou stranou

P.S. Ještě nikdy jsem neviděl . . . tak rudou Zebru !

jonapot 6.11.2006 13:53

Re: Re: Pane poslanče, neohýbejte fakta

Vážený pane soudruh(myšlen Jičínský).Vaše otřesné články a stupidní argumentace mne nutí položit Vám poměrně osobní otázku.Udělal jste v životě něco dobře,co má nějaký smysl a mělo alespoň krátkodobou hodnotu?Nápověda:zametl dvorek,naštípal dříví,zatloukl skobu na hodiny.Nezmůžete-li se na nic, spokojím se i s vyjádřením nějakého jiného soudruha v práci.Takový Paroubek,Šhromach,Zaorálek to jsou učinění matadoři práce,tam se něco vydoluje.Asi ne Sobotka,Gross,to neradím.Ti udělali určitě hovno.Ale jak VELIKÉ.

Dušan 6.11.2006 13:45

Re: Jičínského mylné teorie

100% souhlas

Queribus 6.11.2006 13:19

...a znovu a znovu

nám pan Jičínský předkládá snůšku polopravd výmyslů a lží. Dokonce i vlastním, sociálnědemokratickým výkladem ústavy nás poctil. Nemáte pravdu, pane a Vy to dobře víte!

miroslavb 6.11.2006 13:11

Re: Jičínský si nakonec může na českého prezidenta stěžovat u řeckého ústavního soudu.

jak mohla tato inteligentni chatra byt poverena praci na ustave demokratickeho statu? soudruhu jicinsky, vyuzivam sve mocne duchovni sily, abych vas zatratil. .

váma 6.11.2006 13:10

Re: Prase komunisticke

Vaneku, nenám znalost zda je Jičínský komunista, ale jako prase se projevuješ ty. 

Zebra 6.11.2006 13:09

No jo,

vy budete asi ze stejného vrhu jako Toníček. Takže lopatu a jedem: Příměrem "kdyby byl Hitler vyloučen z NSDAP..." jsem mínil, že Jičínský byl vyloučen z KSČ kvůli snaze o revizi jejího programu a směřování a poté proti její politice a praktikám přes šikanování, diskriminaci a hrozby vězením protestoval.

Kolovrátkové omílání "boje o koryta uvnitř strany" vás neomylně zařazuje buďto - pokud jste mladý a osmašedesátý jste nazažil - mezi nevzdělance líné si zjistit fakta nebo - pokud jste starý a osmašedesátý jste zažil - mezi konformisty, kteří po příjezdu ruských tanků (tupý Brežněv neměl k dispozici rádce vašeho kalibru, kteří by mu vysvětlili, že tu jde o pouhou kádrovou strkanici) stáhli ohon mezi nohy, zapluli do normalizačního bahýnka a pilně si racionalizovali, proč nevystrkovat čumák.

penzista 6.11.2006 13:00

A opět článěk z (oranžovo-rudého) Práva.

Tento článek byl uvřejněn v Právu v sobotu 4.11.2006. To už se stydíte tuto skutečnost uvést na konci čláku?!!

Jiří 6.11.2006 12:52

Chcípni bolševiku

občan z kraje města 6.11.2006 12:50

no třetí vláda bez důvěry bude vládnout až do předčasných voleb

a to je minimálně půl roku, za tu dobu může lecos "vykonat". Ministrem vnitra může být klidně Přibyl nebo Doležel.

Stachanov 6.11.2006 12:41

a už je to tady

Jičínský si velmi zvláštně vyložil dohody mezi stranami a najednou je Vlček vyvázán ze svého slibu. Stejně Paroubek sestaví prd.

BuBu 6.11.2006 12:37

Re: A to prosím psal s. Jičínský . . .

. . . v dobách, kdy KSČ (na základě takovýchto zdůvodnění a dedukcí) zavírala a vraždila jako na běžícím páse !

Pavel 6.11.2006 12:22

takže:

"...zmínil pan prezident výslovně také možnost,že v eventuálních dalších pokusech o sestavení vlády dostane šanci i ČSSD" znamená,že v případě  že v druhém pokusu nebude pověřen pan Paroubek nemusí ČSSD dodržovat žádné závazky.Tato úroveň chucpe zjevně převyšuje dosavadní vrchol,ze který je považována sebeobhajoba vraha rodičů tím,že je sirotek.

Papouch 6.11.2006 12:16

Re: Re: Jičínského mylné teorie

Nejen formalne. Ustava politicke strany nezna/nedefinuje. Takze jestli je zrovna dneska nekdo neceho predsedou (tajemnikem, pokladnikem...) je nepodstatne.

BuBu 6.11.2006 12:05

Re: Re: Re: Jó, tak on byl . . .

. . . . bolševik Jičínský vyloučen z KSČ za to, že napsal špatně článek 4 do bolševické Ústavy - který hovovořil o vedoucí úloze strany ! Milý (á) Zebro - soudruh Jičínský bolševikem byl . . . je . . .  a zůstane ! To, že ho vyloučili jeho soukmenovci ze strany - to nebylo nic jiného, než boj o koryta uvnitř strany ! Jestli si myslíš, že např. Dubček, Smrkovský, Jičínský . . . . a další tzv. "osmašedesátníci" chtěli něco jiného, než budovat socialismus - tak jsi blázen, který si nazaslouží ani politování !  

občan z kraje města 6.11.2006 12:05

jenže on se chce vrátit k ústavě z roku 1960

on ji tehdy psal.

občan z kraje města 6.11.2006 12:03

Jičínskému se astýská po jeho staré ústavě

Jičínský vytvářel ústavu ve které byla zakotvena vedoucí úloha KSČ. Celý život prosazoval diktaturu proletariátu a to už v době, kdy komunista Filip ještě nebyl na světě. Jičínský je člověk, který aktivně budoval pilíře zločinného komunistického systému, nikdy za to nebyl potrestán a ve svém úsilí nastolit znovu diktaturu ploretariátu proto nepolevuje.

jarek 6.11.2006 12:02

Re: Jičínského mylné teorie

Ano, pro čestného předsedu by bylo nejlépe jmenovat třikrát předsedu  ODS a ústava bude jistě formálně naplněna, tak jste to myslel ?

jerry 6.11.2006 11:40

Re: Re: Pondělí = Jičínský v Psu

Mně už zas vytočili podřízení. Ještě ,že k nim Jičínský nepatří.

jirka.s. 6.11.2006 11:29

Re: Pondělí = Jičínský v Psu

Jen mi ho tam nechte. Zaháním s ním vnoučata od počítače.

kapitán 6.11.2006 11:24

Re: Slib neplatí

U poslanců je to stejné jako na pískovišti, dokonce nemusí ani mít zkřížený prsty.

Jenže na rozdíl od pískoviště nemůžou dostat tak snadno od napálených občanů PŘES DRŽKU za nesplněné sliby.

jirka.s. 6.11.2006 11:23

Re: Re: Patologický nedostatek studu a morálních zábran

On mu už soudruh Kojzar poradí, i patřičný prostor v Haló novinách poskytne!

bruno 6.11.2006 11:22

Jičínského mylné teorie

Je asi potřeba vyložit některé pojmy. President je Ústavou zařazen do hlavy třetí - moc výkonná. To znamená, že svoji moc mj. vykonává i jako správní orgán.Je tedy plně na jeho uvážení rozhodnutí, koho pověří funkcí předsedy vlády. Pro své uvážení je vázán pouze zákonem,( co není zakázáno je dovoleno), dobrými mravy a svým svědomím.Ničím jiným se nemusí řídit, to, že nám vysvětluje některé své úvahy pro rozhodnutí, je jeho slušnost, dobrá vůle a snaha po společenském konsenzu a také podklad pro občanskou kontrolu. Není nikde v Ústavě ani jiných zákonech, že by musel nebo měl jmenovat 2. předsedou vlády předsedu 2. nejsilnější strany, může jmenovat kohokoliv i mimo politické strany.Je třeba se zastavit i u čl. 67 odst. 4 Ústavy ( Vláda ). 3 pokus je definován takto : president jmenuje předsedu vlády na návrh předsedy PS. Z jazykového výkladu vyplývá, že předseda PS učiní návrh, ale tento nemusí být pro presidenta závazný, jinak by ustanovení znělo: president musí jmenovat nebo předseda PS jmenuje přímo.Návrh zůstává návrhem, dokud jej president neakceptuje a podle svého uvážení  jako správní orgán o jeho přijetí nerozhodne a následně jmenuje.Jeho povinnost akceptovat návrh předsedy PS z ničeho nevyplývá.Nemá to nic společného s presidentským systémem, na druhé straně není president jen jakousi loutkou vykonávající vůli jiného orgánu bez vlastní rozhodovací pravomoci. Jičínský a spol. dnes mohou jen dodržovat platnou Ústavu, kterou nedokonale zplodili a jakékoliv dodatečné výklady si mohou nechat pro sebe. Jičínský by měl vrátit peníze, které za tvorbu Ústavy, která je zřejmým nedokonalým zmetkem, obdržel, a neměl by se už proboha do ničeho plést!!!!!!

honza 6.11.2006 11:14

Díky pane Jičínský

za to, jak jste nám objasnil Vaše záměry i důvody, proč není třeba dodržet Vlčkův slib. Ostatně jistě jste dostal úkol od Vašeho bosse, který již asi před 3 týdny v TV nastínil, že bude třeba pana Vlčka nějak z jeho slibu vyvázat. Bravo, kdo by byl schopen oponovat takovému právníkovi jak jste Vy! Nebojte, na třetí pokus vůbec nedojde, pan Paroubek si může sestavovat tak akorát puzzle, na vládu ať zapomene :-) 

Rik 6.11.2006 11:13

Slib neplatí

No je tady ještě jeden podstatnější fakt. Ti kdo panu Vlčkovi budou připomínat jeho slib, že odstoupí, by si měli pořádně prohlédnout záznam z jeho vystoupení. Když pronášel svá slova, držel prostředník a ukazováček pravé ruky překřížený a každý malý kluk ví, že v takovém případě žádný slib neplatí. Alespoň u nás na pískovišti to tak bylo.;-)

honza 6.11.2006 11:09

Re: vidite jakeho blbce jste si mili volici zvolili a poslance?

ještě že toho Klause máme, pane Jičínský. Ale děkuji Vám za to, jak jste odhalil Vaše záměry.

RZ 6.11.2006 11:04

vidite jakeho blbce jste si mili volici zvolili a poslance?

Vazeny pane Jicinsky, to ze Vas vudce ma pocit, ze by mel sestavovat vladu a snazi se o to az detinskymi zpusoby (pan prezident mi slibil, jsme druzi vitezove, topolanek uz mel pokusy tri, "levice" o 100 hlasech - cimz zcela nekryte pocita se zapojenim KSCM do moci... a podobne) kazdemu logicky premyslejicimu cloveku musi navodit pocit, ze je to prave Vas pan predseda, ktery je presne ten, kdo by rozhodne nic sestavovat nemel...

Jaroslav Šimek 6.11.2006 10:57

Re: Tolik slušnosti, věcnosti a smyslu pro demokracii

pravicových