8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Drobní podnikatelé jsou štvaná zvěř

Média je postavila do jedné řady s korupčními zloději, představitel nejsilnější vládní strany na úroveň parazitů společnosti, ministr financí si o malých firmách myslí, že jsou na prd, odboráři v nich vidí kapitalistické vykořisťovatele a celkový pohled na jejich práci je díky propagandistické masáži sociálních inženýrů a jejich mediálních trubačů v ostatní populaci velmi nevlídný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kusý 13.8.2014 9:21

Re: Tedy především.

Možná kdybyste místo poštěkávání zkusil napsat, v čem pan Čech nemá pravdu.Ale na to ratlíci nejsou stavěni, takhle poňafat a učůrnout do záložky u kalhot.A pak se vidí jako rafani.Nikdy jsem od Vás nečetl nic pozitivního, jen kritiku.Nejste náhodou Institutův nemanželský syn?Že to máte tak v krvi.

V. Vovák 13.8.2014 9:13

Re: Kde jsi pravice?

ODS se od okamžiku, kdy se předsedou stal "v politice svěží vánek"  Míra Topolánek,  pozvolna přestal lišit svým konáním od čssd. Dokonce bych řekl, že čssd byla ke svým voličům férovější. Slíbila buzerovat střední třídu, zvyšovat daně a taky to plní. ODS defakto porušila všechny svoje sliby - ať už stran daní, nebo stran vztahu k Evropské unii. Zejména s Lisabonskou smlouvou si podřízla několik větví najednou. Volič náhle znistil, že u ODS je na sliby voličům zvysoka káleno a je dělán pravý opak. Obávám se, že i kdyby se objevil nějaký nový vizionář Klausova typu (myslím tím Klause z počátku devadesátých let), že by ODS nezachránil. :-(

J. Kozohorský 13.8.2014 9:04

a bylo snad

kdy v českomoravské kotlině uvažováno jinak? obecné povědomí odráží mentalitu národa, masírovanou po celé věky všemožnými vlivy ze všech světových stran. z každodenního života nemám nejmenší pocit, že se něco změní tzv. k lepšímu. "nejsou lidi".

R. Tesařík 13.8.2014 9:04

Re: Tedy především.

vy tu zase rozumujete...mno....

R. Brzák 13.8.2014 9:01

novinář“ označí zmetka, který roky okrádá právickou smluvní

... kličkou státní pokladnu o milióny až miliardy, za podnikatele, měl by se raději poohlédnout po jiném zaměstnání."

Sedmá velmoc - zodpovědná za zvolení Babiše - a ani si ji nemusel kupovat - protože argument pana Kříže je pro naše novináře něco jako pro mne teorie relativity...

Z. Švrček 13.8.2014 9:01

Kde jsi pravice?

Kde jsi ODS? I když živnostníci a malí i střední podnikatelé ztratili důvěru, není přece možné se jich nezastat! Přece jsme nepřekročili Rubikon úplně a nestali se středolevými, EU-konformními stranami s pravicovou rétorikou a levicovou praxí?? Pane Fialo, zahoďte své dosavadní poradce typu M.Kuba a chpopte se stále platných idejí a programu, které ODS vždy měla a má, jen je přestala prosazovat! Jinak skončí pravice totálně v zadeli (TOPka pravicí nebyla a není, na to je příliš proevropská a SSO již sice není v plenkách, ale čeká ji věk adolescence).  Vykašlete se na kuloární parlementní hrátky, přestřelky a politikaření, stejně na veřejnost neproniknou a konečně začněte něco dělat. Máte na to postavení i prostředky. Tady zdola psí hlas do nebe nedorazí, jedině vaším prostřednictvím!

K. Frauknecht 13.8.2014 8:22

Re: Tak, tak :-).

Navíc se socani (a mnohá média s nimi!) snaží zkreslit pohled na kapitalismus na pouhopouhé vydělávání peněz. Nebo ještě lépe jako okrádání mas kapitalistou :-))).

A tak se "zapomíná", že kapitalismus je zdrojem našeho veškerého bohatství, že je neuvěřitelným akcelerátorem technického pokroku a žádný svobodnější a spravedlivější systém neexistuje.

Jak dopadají snahy kapitalismus "zlepšovat" si někteří pamatujeme a všichni dnes prožíváme :-))).

J. Kulheim 13.8.2014 8:13

Socialismus a velkokapitál

Nacionální i internacionální socialisté se spojují s velkokapitálem, aby mohli jednoduchým způsobem ovládat lidi. Kdo na socialistických ideích vydělává? Je to velkokapitál nadnárodních firem. Těm socialisticky orientované vlády jdou na ruku. Prostředníkem mezi vedením firem a socialistickou vládou jsou odbory. Odbory v takových firmách jsou naprosto spolupracující jak s vládou, tak i s vedením nadnárodních firem. Vytvářejí tripartity a jsou sociálně průchodné. Zpětně pak mají socialistické vlády zajištěny voliče a socialismus je zabetonovaný pro pravicové tendence zcela neprůchodně. I kdyby se dostala pravice k moci, stejně velkokapitál zafinancuje socialistickou levici a ta s pomocí odborů znovu vyvolá tlak na změnu do leva. Socialistická levice je značně korumpovatelná a to se projevuje také nárůstem organizovaného a hlavně hospodářského zločinu, což je přikryto politicky ovlivněnými bezpečnostními složkami a justicí. Levice ovládne všechny pilíře moci ve státě, což v důsledku vede k nedemokratičnosti celého systému státu. Velkokapitál má profit, socialistická levice drží pevně moc, zločinné mafie prorostou do celé státní správy a sociálně slabí zůstanou stále sociálně slabými a jsou navíc socialistům vděčni za sociální jistotu žvance. Mají svůj žvanec a pocit jakési jistoty. A až bude nejhůř, tak zavolají k moci ty, co jsou zastánci "pevné ruky". To znamená demokratický přechod k diktatuře.

I. Dekyský 13.8.2014 8:11

Re: Ptáte se na to, jak přežívají malí živnostníci ??

V podstatě je to jednoduché, zrušme živnosti a každý založme nějakou prazitickou neziskovku chránící cokoliv nebo bojující proti čemukoliv. Všichni, počínaje vedením čtvrté říše se z Vás najednou podělají a půjdou Vám na ruku, někteří ze strachu, jiní, jako např. pražská kavárna, z vrozené hlouposti. A vůbec nebude vadit, že za celý svůj život nevytvoříte jedinou reálnou hodnotu, najednou Vás budou mít všichni rádi, tedy až na ty, kterým v hlavě zbyl mozek, jenže kolik takových zůstalo a jaký mají vliv?

P. Čech 13.8.2014 7:54

Re: Ptáte se na to, jak přežívají malí živnostníci ??

Svého času jsem udělal chybu v součtu a zmýlil jsem se o 1 Kč (slovy jednu korunu českou) ve vyúčtování DPH v neprospěch státu. I šel jsem rozdíl vyrovnat na Finanční úřad. Bohužel jsem si neuvědomil, že není úřední den. Daňové úřednice, které v kanceláři zrovna popíjely kávu a kouřily, mne odmítly přijmout. Když jsem se jich optal, zda náhodou nejsou členky KSČM, tak se urazily.. Musel jsem přijít jindy a vyplnit příslušný formulář. Také to je ona politiky propagovaná "podpora podnikání", stanovovaná a podporovaná z nejvyšších míst, od poslanců, vytvářejících nesmyslné a nefungující zákony.. A to jsem ještě neřekl, že Finanční úřad mi tento můj nedoplatek (1 Kč) oznámil doporučeným dopisem za (v tehdejší době), tuším 14 Kč. Také to je úsporná politika našich vládnoucích politických stran, vycházející z nesmyslného kocourkovského , politického systému v ČR.

P. Čech 13.8.2014 7:41

Re: sociálismus

Gratuluji, pane Moci. Zde máte naprostou pravdu.

P. Čech 13.8.2014 7:39

Tedy především.

Je nutno do obecného povědomí dostat definici skutečného podnikání.Podle mého názoru totiž podnikatelem není živnostník, který si vydělává peníze t. zv. na sebe. Zejména nemá-li žádné zaměstnance. Švec, který někomu na živnostenský list ušije boty, instalatér, opravující vadný kohoutek či klempíř, který vám oplechuje komín, to nejsou žádní podnikatelé, ani drobní, jak je titulují dnešní, hloupí novináři a politici. Jsou to živnostníci. A potom, je nutno konečně skoncovat s politikou t,. zv.  "chytré horákyně". Ani oblečená, ani nahá, ani učesaná, ani rozcuchaná a pod., která je výslednicí samých neustálých politických kompromisů, o kterých je obecně známo, že jsou vždy horší původních návrhů. Žádné politické žvanění o podpoře podnikání, zejména drobného a na druhé straně byrokratické předpisy podnikání bránící. Na jedné straně kecy novinářů a politiků o zlepšování postavení podnikatelů a na straně druhé vytváření povědomí, že jde o zloděje a následné rušení paušálních daní a zavádění nějakých zbytečných elektronických pokladen Toto všechno je ani podpora, ani nepodpora podnikání, je to chytrá horákyně, typicky český, socialistický přístup k řešení všech problémů, které se zde objevují.Problémů, které by vůbec nenastaly, pokud by politiky a jejich nohsledy - novináři nebyla záměrně vyvolávána závist mezi lidmi a jiné nežádoucí emoce. Je nutno si uvědomit, že o tom to všechno je a o ničem jiném.

M. Krátký 13.8.2014 5:15

Re: Ptáte se na to, jak přežívají malí živnostníci ??

Naprostý souhlas, a běda, když dáte 42,- kč do řádky 131 místo do 132 daňového přiznání na 153 straně a odevzdáte to. Potom to už nikdy nespravíte, protože těch 42,- kč vám bude chybět, nebo přebývat na konci a je z vás bezdomovec. Uvedená čísla jsou imaginární - účetnictví nerozumím, popsal jsem jen pricip průseru, který se mi i vám může stát kdykoliv. A doporučení soudružky - správkyně daně z fin. úřadu abych si tedy na to vzal daňového poradce je k hovnu, když nemám peníze ani na normální účetní, sotva mám peníze na zakoupení každoročních novelizací účetních programů. které ale nepočítají s tím, že těch 42,- kč jednou blbě a tedy chybně dáte do řádky 131 a opravit to už nejde. A tak to celé předěláte a pošlete soudružce správkyni a ta vám to neuzná, protože jste jí to poslal 6 dní po termínu.

S. Moc 13.8.2014 1:49

sociálismus

Navíc se lidem jako Babiš, tedy bývalým kádrům normalizovaného Československa, podařilo přesvědčit veřejnost, že za všechno může nový řád, tedy kapitalismus. Lidi dnes spojují svobodu s krutým kapitalismem který zažívají dnes a denně, aniž by si uvědomili, že i tu trochu svobody k podnikání k nám vpustili bývalí kádři, kteří nejen všechno rozkradli, ale i nadále republiku řídí. Pravý kapitalismus, zdá se, zemřel rukou dílnou všech socialistů, kteří ekonomiku Evropy a Ametiky dnes vedou...

B. Uhlich 13.8.2014 0:49

Ptáte se na to, jak přežívají malí živnostníci ??

No jednoduše... vyžírají svojí budoucnost tím, že téměř nic neobnovují..víceméně do ničeho neinvestují..neutrácí..protože většinou nemají co. Protože jim dalo nemalé úsilí vybudovat své firmy - dost těžko mohou jen tak z ničeho říct....končim. Když ivestujete 20let do firmy tím, že nakupujete stroje , vybavení atd. věřte, že to nemůžete zavřít jak nefunkční trafiku, někde na periférii, kam lidi přestali chodit. Tak stále věříte, že se situace zlepší a lidi začnou opět utrácet.... omezíte drasticky osobní potřeby na minimum a s vypětím všech sil platíte, vše co Vám kdo předepsal a nařídil..na nic jiného Vám nezbývá. A začnete si klást otázku, zda tohle ještě má cenu....