31.5.2024 | Svátek má Kamila


Diskuse k článku

POLITIKA: Drobní podnikatelé jsou štvaná zvěř

Média je postavila do jedné řady s korupčními zloději, představitel nejsilnější vládní strany na úroveň parazitů společnosti, ministr financí si o malých firmách myslí, že jsou na prd, odboráři v nich vidí kapitalistické vykořisťovatele a celkový pohled na jejich práci je díky propagandistické masáži sociálních inženýrů a jejich mediálních trubačů v ostatní populaci velmi nevlídný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Hudeček 13.8.2014 11:28

Re: Tedy především.

Jaký to má vztah k napsanému příspěvku?

P. Čech 13.8.2014 11:58

Re: Tedy především.

Teď už žádné, pověsil jsem řemeslo na hřebíček.  Jinak jsem zaměstnával cca 16-20 lidí.

V. Ondys 13.8.2014 14:31

:)))))))) Byl jste dobrej, pane Čechu

pravičák se ze mne stal, když jsem slušně platil všechny, kteří se mnou spolupracovali, a oni navzdory tomu dál kradli jako straky, když jsem se upozornil, že nejsem socialistický stát a je to pro mne neúnosný, bezostyšně se hájili s tím, že mám :))))))) víc peněz. Tak letěli :))))) za lepším!

L. Severa 13.8.2014 17:40

Re: Tedy především.

Někdo vymyslel, že živnostník je podnikatel, což pro nás pamětníky má téměř pejorativní nádech. Podnikatelé skutečné jen podnikali a nic nevytvářeli, jen zisky. Často zpúsoby někdy až amorálními. Živnostníci se podle oborů sdružovali ve společenstva, případně cechy. Po revoluci se každý řemeslník mohl stát podnikatelem aniž by se někdo zajímal o jeho kvalifikaci. Dříve se musely např. ve stavebnictví skládat zkoušky -zednický mistr, tesařský mistr, stavitel. Většinou párkrát žádný neuspěl, což mělo asi i příčinu v tom,že zkoušející o konkurenci moc nestáli.Každý kdo už získal licenci byl skutečným odborníkem. V současnosti mám s řemeslníky dost neblahé zkušenosti. O menší zakázky nemají živnostníci zájem a někdy je zase zájem až neskutečný. Letos najaře se u nás postupně hlásili čtyři kominíci. Jeden z nich prováděl u nás revizi komínů před rokem ještě jako zaměstnanec  větší firmy. Na můj dotaz odpověděl, že se osamostatnil. Jak mám respektovat varování o podvodnících a zjistit, zda je k tomuto úkolu oprávněný. Komíníci nemají nějaké sdružen které by stanovilo jakási pravidlaí k zajištění rajónů ? Jako kluk si pamatuji kominíka který k nám chodil celá léta, ke konci roku s kalendářem a dostal vždy nějaké vinšovné. Tehdy bylo možné, aby se každý obrátil na známého řemeslníka. Kdykoliv, na počkání. Tehdy  ovšem byli živnostníci,  dnes ,holt, máme podnikatele.

P. Čech 13.8.2014 19:39

Re: Tedy především.

A dokonce to došlo tak daleko, že i pokladní v supermarketu s živnostenským listem je podnikatelka. Trapné a směšné, jako ostatně téměř všechno v České Kocourkovské republice.

S. Moc 13.8.2014 1:49

sociálismus

Navíc se lidem jako Babiš, tedy bývalým kádrům normalizovaného Československa, podařilo přesvědčit veřejnost, že za všechno může nový řád, tedy kapitalismus. Lidi dnes spojují svobodu s krutým kapitalismem který zažívají dnes a denně, aniž by si uvědomili, že i tu trochu svobody k podnikání k nám vpustili bývalí kádři, kteří nejen všechno rozkradli, ale i nadále republiku řídí. Pravý kapitalismus, zdá se, zemřel rukou dílnou všech socialistů, kteří ekonomiku Evropy a Ametiky dnes vedou...

P. Čech 13.8.2014 7:41

Re: sociálismus

Gratuluji, pane Moci. Zde máte naprostou pravdu.

K. Frauknecht 13.8.2014 8:22

Re: Tak, tak :-).

Navíc se socani (a mnohá média s nimi!) snaží zkreslit pohled na kapitalismus na pouhopouhé vydělávání peněz. Nebo ještě lépe jako okrádání mas kapitalistou :-))).

A tak se "zapomíná", že kapitalismus je zdrojem našeho veškerého bohatství, že je neuvěřitelným akcelerátorem technického pokroku a žádný svobodnější a spravedlivější systém neexistuje.

Jak dopadají snahy kapitalismus "zlepšovat" si někteří pamatujeme a všichni dnes prožíváme :-))).

R. Langer 13.8.2014 9:45

Re: sociálismus

Amen!

B. Uhlich 13.8.2014 0:49

Ptáte se na to, jak přežívají malí živnostníci ??

No jednoduše... vyžírají svojí budoucnost tím, že téměř nic neobnovují..víceméně do ničeho neinvestují..neutrácí..protože většinou nemají co. Protože jim dalo nemalé úsilí vybudovat své firmy - dost těžko mohou jen tak z ničeho říct....končim. Když ivestujete 20let do firmy tím, že nakupujete stroje , vybavení atd. věřte, že to nemůžete zavřít jak nefunkční trafiku, někde na periférii, kam lidi přestali chodit. Tak stále věříte, že se situace zlepší a lidi začnou opět utrácet.... omezíte drasticky osobní potřeby na minimum a s vypětím všech sil platíte, vše co Vám kdo předepsal a nařídil..na nic jiného Vám nezbývá. A začnete si klást otázku, zda tohle ještě má cenu....

M. Krátký 13.8.2014 5:15

Re: Ptáte se na to, jak přežívají malí živnostníci ??

Naprostý souhlas, a běda, když dáte 42,- kč do řádky 131 místo do 132 daňového přiznání na 153 straně a odevzdáte to. Potom to už nikdy nespravíte, protože těch 42,- kč vám bude chybět, nebo přebývat na konci a je z vás bezdomovec. Uvedená čísla jsou imaginární - účetnictví nerozumím, popsal jsem jen pricip průseru, který se mi i vám může stát kdykoliv. A doporučení soudružky - správkyně daně z fin. úřadu abych si tedy na to vzal daňového poradce je k hovnu, když nemám peníze ani na normální účetní, sotva mám peníze na zakoupení každoročních novelizací účetních programů. které ale nepočítají s tím, že těch 42,- kč jednou blbě a tedy chybně dáte do řádky 131 a opravit to už nejde. A tak to celé předěláte a pošlete soudružce správkyni a ta vám to neuzná, protože jste jí to poslal 6 dní po termínu.

P. Čech 13.8.2014 7:54

Re: Ptáte se na to, jak přežívají malí živnostníci ??

Svého času jsem udělal chybu v součtu a zmýlil jsem se o 1 Kč (slovy jednu korunu českou) ve vyúčtování DPH v neprospěch státu. I šel jsem rozdíl vyrovnat na Finanční úřad. Bohužel jsem si neuvědomil, že není úřední den. Daňové úřednice, které v kanceláři zrovna popíjely kávu a kouřily, mne odmítly přijmout. Když jsem se jich optal, zda náhodou nejsou členky KSČM, tak se urazily.. Musel jsem přijít jindy a vyplnit příslušný formulář. Také to je ona politiky propagovaná "podpora podnikání", stanovovaná a podporovaná z nejvyšších míst, od poslanců, vytvářejících nesmyslné a nefungující zákony.. A to jsem ještě neřekl, že Finanční úřad mi tento můj nedoplatek (1 Kč) oznámil doporučeným dopisem za (v tehdejší době), tuším 14 Kč. Také to je úsporná politika našich vládnoucích politických stran, vycházející z nesmyslného kocourkovského , politického systému v ČR.

I. Dekyský 13.8.2014 8:11

Re: Ptáte se na to, jak přežívají malí živnostníci ??

V podstatě je to jednoduché, zrušme živnosti a každý založme nějakou prazitickou neziskovku chránící cokoliv nebo bojující proti čemukoliv. Všichni, počínaje vedením čtvrté říše se z Vás najednou podělají a půjdou Vám na ruku, někteří ze strachu, jiní, jako např. pražská kavárna, z vrozené hlouposti. A vůbec nebude vadit, že za celý svůj život nevytvoříte jedinou reálnou hodnotu, najednou Vás budou mít všichni rádi, tedy až na ty, kterým v hlavě zbyl mozek, jenže kolik takových zůstalo a jaký mají vliv?

P. Čech 13.8.2014 12:01

Re: Ptáte se na to, jak přežívají malí živnostníci ??

Zajímalo by mne, jaké hodnoty jste vytvořil Vy. Já jsem osobně zaměstnával i 20 lidí a vyráběl zboží. Něco o tom tedy vím.

Ś. Svobodová 13.8.2014 19:03

Re: Ptáte se na to, jak přežívají malí živnostníci ??

A vyzkoušel jste v letošním roce zaslat a vyúčtovat jiné firmě bonus za prodané zboží jiné firmě ?

To je teprve žrádlo!!!! :-)