18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Doprava s Václavem Klausem

Zdál se mi tuhle takový zvláštní sen. Exprezident Václav Klaus založil novou pravicovou stranu a s přehledem vyhrál předčasné sněmovní volby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Jášek 28.9.2015 11:54

Re: Krásná představa,

Rusko bylo, je a bude jenom Rusko! Který gosudar to tam zrovna vede je úplně jedno, s tím rozdílem, že proti dřívějším a stávajícím čekistům byl Mikuláš vzorem spravedlivého otce národa!

J. Kyselková 28.9.2015 8:13

Odvážný nápad !

Myslím, že nová pravicová strana by paběrkovala na všem možném.

Václav Klaus, stále fit,  muž s geniální představivosti by se mohl vrátit do ODS a spojit síly s Petrem Fialou. To by byl tah na branku pravice - naděje vedení silných, zodpovědných a reprezentativních lídrů.

L. Bouše 28.9.2015 9:49

Re: Odvážný nápad !

Tato varianta je cestou do slepé uličky. Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, se odjakživa výstižně říká. Navíc zprofanovaná značka ODS je mrtvá a tato dynosauří strana je nevolitelná. Nelze prodlužovat její předsmrtnou agónii. Musíme jednat rychle a efektivně.

J. Kyselková 28.9.2015 11:11

Re: Odvážný nápad !

Nesouhlasím.

T. Czernin 28.9.2015 4:53

První, kteří by se do takové vlády nacpali

by byli Kalousek a jeho spící Šišla. A tím  by bylo opět vše ztraceno...

J. Huml 28.9.2015 4:27

Doprava?

Expresident Vaclav Klaus uz sve udelal, je starsi, ma uz svuj institut a myslim, ze potrebuje zaslouzeny klid. Ale vezmete to Vy, pane Lubomire House, jste vyrecny, mate vlivne a zamozne pratele a opravdu pekne jmeno. Hodne stesti, dobry muzi.

J. Huml 28.9.2015 4:29

Re: Doprava?

Prominte, melo byti Bouse, ne House.

P. Jášek 28.9.2015 9:57

Re: Doprava?

Už to vzal:

http://www.strana-obrany-a-prosperity-obcanu.cz/

ale pozor, nepoprskat monitor

L. Bouše 28.9.2015 10:06

Re: Doprava?

Nevzal, když prosazuji premiérem Václava Klause, o němž je primárně tento článek.

Nicméně, můžu se zeptat, co Vás tak upřímně rozesmálo ? A jaký politický program které strany získal Vaše preference ? Aby totiž ta kritika byla rovnoprávná a sportovně fair podle pravidel.

P. Jášek 28.9.2015 10:13

Re: Doprava?

fotky sem bohužel nedostanu

A takhle díky naší politice a Vaší podpoře budou občané počínaje již rokem 2018 bydlet !!!

L. Bouše 28.9.2015 14:11

Re: Doprava?

OK, nemáte odvahu prozradit Vaše politické preference, což respektuji.

Každopádně děkuji za Váš skeptický příspěvek do diskuse.

J. Vozábalová 28.9.2015 1:08

Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Opravdu nevím - můžete to pane autore myslet vážně? To snad opravdu ne. Je-li to ale satira, nějak mi uniká její smysl.

Dejme tomu, že vážně - opravdu si myslíte, že náš prezident hájí národní zájmy? Přisprostlý, věčně více či méně přiopilý buran a soudem usvědčený lhář, který si na svou inauguraci vzal kravatu s ruskou trikolórou? To má být ten neohrožený vlastenec - no to snad ne!

A pan profesor Klaus - představitel české pravice? Narcis prvního řádu, který se nenamáhal si zjistit ani základní fakta, když on i celá jeho rodina pomlouvali Zemanova protikandidáta na prezidentský úřad? Člověk, který řadí svět podle vzoru: JÁ, pak zase a mnohokrát JÁ, pak dlouho nic, pak možná rodina (když budou dostatečně poslušní a obdivující) pak zase dlouho nic, pak tři kupky hnoje a pak teprve všichni ostatní - to má být ten spasitel?

V současné době - a je mi to opravdu líto - nevidím ve veřejném prostoru něco jako spasitele, rozhodně nikterak nefandím Sobotkovi a jeho vládě, ale ti dva pánové? - to tedy rozhodně ne, ani v nejčernějších snech!

T. Vodvářka 28.9.2015 6:46

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

K Vašemu příspěvku není co dodat, naprostý souhlas.

L. Bouše 28.9.2015 9:58

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Politický zápas se málokdy vede v rukavičkách, ale v boxerských rukavicích. Každý člověk je originální osobnost a nikdo nemá svůj klon, což je jenom dobře. VK uměl vždycky realisticky zhodnotit politickou situaci a rodící se hrozby trefně pojmenovat.

Myslíte si, že by defektní osobnost měla odvahu jít proti proudu a dokázala čelit kritice ?

V. Kusý 28.9.2015 10:05

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Právě že jenom pojmenovat.Ale pokud věděl, co je špatně, měl by říci, co je dobře.Bohužel žádnou představu o tom, jak dál, to jsem od něj neslyšel,ani nečetl.

L. Bouše 28.9.2015 10:35

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Tady bych Vám dal zčásti za pravdu. Proto dnešní pravice musí vytvořit pozitivní politický program, jenom kritizovat negativa našich levicových odpůrců nestačí.

Ale uvědomme si, že VK není předsedou žádné politické strany už od roku 2002.

V. Kusý 28.9.2015 10:45

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

A to mu snad brání v tom, aby dal svým myšlenkám formu jistého doporučení, či představy o to, co a jak dál?

L. Bouše 28.9.2015 14:14

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Svou peticí proti imigraci VK určitou výseč svých myšlenek konstruktivně vyslovil. Která z politických figur jeho formátu tak učinila ?

J. Kyselková 28.9.2015 11:31

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Pane Bouše. Dovolte mi polemiku - " pravice musí vytvořit pozitivní pravicový program" ?  To je v současnosti pro voliče, zblbé Babišem s socialistama, že "penízou jsou" - (zvláště až  skásneme zlodějě OSVČ a živnostníky) !  Čím chcete získat české voliče - alespoň 5 proc. do PS ? Novinářská smečka hned startuje a nezůstane ani chlup ! Kauzy začnou lítat a řešit léta "omyl", že se nic nestalo, bez omluvy, ovšem.

ODS je odepsaná ? Jen klid, možná ne. Paralyzovaná možná, pověst VK , bohužel též.

 Zamíchají to běženci.

L. Bouše 28.9.2015 11:47

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Paní Kyselková, Babiš může za svůj překvapivý volební úspěch líbat ruce a nohy právě ODS. U jejího pádu hrálo roli více vlivů, kromě vnitřní politiky a soukromých záležitostí i neomarxistická politika USA. Ale s pevnou stabilizovanou vládní stranou by neměla žádná z nich tak fatálně zacloumat, takže ODS dostala jen ránu z milosti.

Oponoval bych, že v oné volební koblize to nevězí, stejného volebního zisku by dosáhl i bez rozdávání eurokoblih. Koho měl pravicově orientovaný volič tehdy volit, když ANO se prezentovalo jako pravicový subjekt v čele s materiálně zajištěným velkopodnikatelem ? Ano, byl to do značné míry od Babiše volební podvod, když své voliče ze živnostenského a malopodnikatelského stavu hodlá zlikvidovat.

Poctivá pravice má potenciál na dosažení volebního úspěchu. Nepředbíhejme...

J. Kyselková 28.9.2015 11:58

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Babiš je číman, připravil si podium a media. ODS  neměla šanci. Mantra Babiše je - pevně se držet středu, tam je to jisté. A nechá ostatní cedit moudra...

V. Kusý 28.9.2015 12:12

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Ale stačí se trochu zamyslet nad historickými konsekvencemi a vynoří se nám paralela s nástupem Hitlera do křesla kancléře.Amatér jako Babiš využil všech chyb, které udělali ti, kdož ho předcházeli a získal to, co získal.Jen naiva nevidí kam to Babiš vede, ale to se konečně stávalo ve třicátých letech i Němcům.Jen ta čeká upatlanost celé té historii trochu obrousila ostré hrany.Teď je jen na nás kdy a zda vůbec prohlédneme.

J. Kyselková 28.9.2015 12:27

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Houbeles - Hitler, historie, dávné fláky a odrhovačky. Začíná jiné tóčo ! Trochu věřím, že Putin to udrží. Je to divoký sprint.

V. Kusý 28.9.2015 14:12

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Vaši víru v Putina lze označit dvěma slovy - Sancta simplicitas.

L. Bouše 28.9.2015 14:23

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

V tom je právě ta Hegelova dialektika, která je pro své protiklady mnohdy nepochopitelná, ale funguje dokonale. Dnešní doba je totiž podobná a současně i nepodobná Hitlerově éře. Historie se neopakuje zcela věrně, ale opakuje se v jiných dimenzích, protože mezitím uplynula jistá doba.

Dnes stojíme před mohutným nástupem agresivních euroamerických neomarxistických ideologií, které mají potenciál naše dosavadní životy a stávající stabilitu a pokojný stav do základů rozvrátit, přičemž jejich působení se v posledních měsících stupňuje.

Ale to je na téma jiného článku a jiné diskuse pod ním. Takže možná někdy příště, dovolí-li redakce NP.

Š. Hašek 28.9.2015 12:59

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Paní Vozábalová, možná problém bude v tom, "že nevidíte nikoho na politické scéně, ale Sobotku nevolíte".

Pokud někdo si plete politické volby (já při nich často skřípu zuby, a fest) s výběrem pamlsku v odpolední cukrárně, který by mu beze zbytku chutnal - nepochopil nic. Možná v tom je zakleto, proč někdy naprosto obskurní strana má potom většinu v parlamentu - ačkoliv  byla zvolena jen patnácti procenty příchozích. Tak to chodí.

Tím, že ač hladová, raději zemřete, protože chleba je moc okoralý, tím se nechlubte. Jednak jest to póza a jednak věci přenecháváte těm ostatním. Nejste ostatně sama.