25.6.2024 | Svátek má Ivan


Diskuse k článku

POLITIKA: Doprava s Václavem Klausem

Zdál se mi tuhle takový zvláštní sen. Exprezident Václav Klaus založil novou pravicovou stranu a s přehledem vyhrál předčasné sněmovní volby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kusý 28.9.2015 8:51

Skvěle řečeno, máme pana Klause

proklepnutého, no a právě to je důvod proč této variantě říci NE.Byl to on, kdo se zapnutým pravým blinkrem najednou zahnul doleva.A takoví řidiči jsou nebezpeční nejen na silnici :-/

L. Bouše 28.9.2015 9:37

Re: Skvěle řečeno, máme pana Klause

Nemyslíte, že doleva naopak zahnula naše společnost a že VK zůstal pořád stejný ? Vždyť i ty tzv. pravicové vlády Topolánkova a Nečasova byly odvarem eurosocialistické levice.

J. Kyselková 28.9.2015 9:53

Re: Skvěle řečeno, máme pana Klause

Samozřejmě, pane Bouše  - je tomu tak. Jen je problém, jak čelit té strašlivé sprostotě, která se se vyřítí z lidí postižených mindrákem z Václava Klause ? Je to velká  hanba, ale zároveň spolehlivá  munice, která odzbrojí a zneváží každý normální názor a myšlenku.

P. Lenc 28.9.2015 10:35

Re: Skvěle řečeno, máme pana Klause

Trpím pane Kusý obavou, že si občas pletete pravou a levou ruku.

V. Kusý 28.9.2015 10:47

Re: Skvěle řečeno, máme pana Klause

Můžete mi osvětlit na základě čeho jste dospěl k této pozoruhodné, troufám si říci, myšlence?

V. Kusý 28.9.2015 11:43

Re: Skvěle řečeno, máme pana Klause

Stále čekám, stále čekám.....

V. Kusý 28.9.2015 12:25

Re: Skvěle řečeno, máme pana Klause

Vidím pane Lenci, že jste se zahalil v plášť pohrdavého mlčení.Konečně, taky odpověď...

P. Lenc 28.9.2015 14:01

Re: Skvěle řečeno, máme pana Klause

Nikoliv pane Kusý, ale nevysedávám u počítače celý den.Jenom čekám na "osvětlení" Klausovské "otočky prudce doleva".Ovšem na některé příspěvky je opravdu lepší neodpovídat.Pitomost se těžko vyvrací, autora žádná argumentace stejně nepřesvědčí.Přeji hezký zbytek dne.

V. Kusý 28.9.2015 14:22

Re: Skvěle řečeno, máme pana Klause

Děkuji za skutečně vyčerpávající odpověď.Rčení:"Nemáš li odpověď, pochval otázku." doplním:"nebo znecti tázajícího".

J. Slanina 28.9.2015 8:41

Příkladný a milující otec.

Blbouš je schopný se na netu pochlubit i tímto:

http://www.adikia.cz/news/houstone-mame-problem-a-sakra-velky-/

V. Kusý 28.9.2015 8:55

Re: Příkladný a milující otec.

Mně stačilo přečíst si plody páně Boušeho ducha na běžných diskuzích.

J. Slanina 28.9.2015 9:19

Re: Příkladný a milující otec.

Také mi je divné, že tvor s tímto postižením se ještě může volně pohybovat.

L. Bouše 28.9.2015 9:39

Re: Příkladný a milující otec.

Pánové, abychom se nemystifikovali. Článek je o Václavu Klausovi a politických poměrech v ČR a EU. Sám o sobě psát článek rozhodně na NP nebudu.

P. Novák 28.9.2015 9:45

Re: Příkladný a milující otec.

Každý váš text vypovídá o vás. A pěkně nahlas.

B. Mráz 28.9.2015 8:39

Krásná představa,

ale bohužel velmi naivní. Volič hlasy pravici nedá, necítí totiž nebezpečí, nejde mu zatím o ztrátu jistot, nedomyslel ještě, co opravdu hrozí Evropě.Az se probudí, bude pozde.

J. Vozábalová 28.9.2015 8:56

Re: Krásná představa,

Pro mne to tedy krásná představa není - viz můj příspěvek níže, ale o to nejde.

Volič by i pravici hlasy dal, kdyby se nějaká našla. Mnohý si nebezpečí hrozící Evropě uvědomuje, mnohý se kloní k pravicovým hodnotám, jenže ono vcelku není komu s úplně čistým svědomím ten hlas dát. A nová strana vedená profesorem Klausem by to tedy rozhodně nenapravila.

F. Vejr 28.9.2015 9:08

Re: Krásná představa,

Zatím to tak vidím také. Volič se řídí pravidlem krátkozrakosti, bohužel to minulost ukázala. I kvůli 30 Kč padla pravice. Dnes se to záplatuje miliardami dotací. Co je ještě horší, je to, že evropa tápá a dostává se do tak složitých potíží které můžou eskalovat dále, které budou muset být stejně jednou řešeny. Posléze bude třeba, aby na čele byl silný hráč, který má jasno nejen v národních otázkách, ale hlavně v evropských, kde je poptávka po jiné integraci evropských států. O to od samého začátku usiluje i Václav Klaus. Nehledě na to, že neposlední řadě jde i o politické prostředí, které se dnes dokonce řeší politicko- justičními projekty. Kam to neinformovaný volič dovede, to vědí zatím jen média. Bohouš to zdálky pozoruje.

V. Kusý 28.9.2015 9:18

Re: Krásná představa,

Ale kdež, jen ti alespoň trochu myslící si připomenou činnost všech, kdo se za pravici prohlašovali a úplně jim to stačí.Právě pan profesor je jeden z toho houfu, kdo pokud pravici nepodřezával, tak ji alespoň držel, aby se necukala.

L. Bouše 28.9.2015 9:44

Re: Krásná představa,

Jsem názoru, že od toho je přece autentická pravice, aby na rizika levicového šílenství upozorňovala. A VK to dělá už 25 let. Nikdo jiný tak konzistentní za čtvrt století nebyl a není.

V. Kusý 28.9.2015 10:15

Re: Krásná představa,

Tedy, za prvé, autentická pravice a česká politická scéna je kontradikce.Za druhé, upozorňovat na levicové šílenství adorací Putina je poněkud podivné.Podle této logiky se asi měl Churchill spojit spíše s Hitlerem, ačkoliv ani strýček Joe nebyl to pravé.Ostatně následky cítíme dodnes.Minimálně tenze k Rusku není projevem politické prozíravosti, kterou pan Klaus nepochybně slyne.Ergo, má nějaký jiný důvod a o něm můžeme jen spekulovat.To mu ovšem na důvěryhodnosti nepřidává, minimálně v mých očích.Facit: že EU a USA blbnou na kvadrát je jisté.ALE, oboje má potenciál ke změně k lepšímu, Rusko zůstane Ruskem.Na tom se ještě mnógo i mnógo let nic nezmění.

P. Jášek 28.9.2015 10:38

Re: Krásná představa,

Neblázněte, autor je propagátor myšlenky, že putinovské Rusko je zachránce Západních křesťanských hodnot...

L. Bouše 28.9.2015 11:14

Re: Krásná představa,

Pane Kusý, myslím, že se hluboce mýlíte. Autentická pravice, já navíc používám poctivá či ryzí pravice, na české politické scéně má dnes ty nejlepší předpoklady ke svému etablování.

Nikdo tady na pravici Putina neadoruje. Nicméně nemůžeme jako pravičáci nevidět, že za posledních 15 let se Rusko značně posunulo ke konzervativní i librální pravici, proto se také stalo úhlavním protivníkem levičáckého Západu. Oproti tomu naši partneři v EU a USA se dostali do vleku neomarxistických a levicově neoliberálních ideologií, čímž paralyzují prosazování tradičních západních křesťanských hodnot, na nichž naše civilizace vyrostla a uspěla.

Jestli máte síly pootočit kormidly USA a EU doprava, budeme Vám všichni nadosmrti vděční. Ale obávám se, že na to už nemají síly ani volení zástupci v oněch soustátích. Nicméně zkoušet to můžete stále dokola a pořád, jako onen Don Quichotte....

V. Kusý 28.9.2015 11:38

Re: Krásná představa,

Víte, já jsem ve svém povolání procestoval celou Evropu a blízké okolí.Mám tedy jakous-takous povědomost o reáliích jak na Západě, tak i v CCCP a posléze Rusku.Pokud se domníváte, že obrázky, které vidíte na ruské nástěnce, ukazují cestu k liberalismu a konzervativismu, nezbývá, než se domnívat, že Vaše představy jsou naivitou někde na úrovni chovanky katolického pensionátu.Vám opravdu není nápadná souvislost mezi Putinovým chováním a jeho kágébáckou minulostí?Osobní otázka, byl jste v Rusku a pokud ano, tak kde?Jaké jsou Vaše zkušenosti s běžnými Rusy alespoň pět set kilometrů od Moskvy, pokud možno východním směrem?Pakliže žádné, neměl byste o Rusku vůbec psát.Ona realita se s představami tak jako dvě rovnoběžky, protíná skutečně až v nekonečnu.

L. Bouše 28.9.2015 11:58

Re: Krásná představa,

Pane Kusý, odpovím Vám, jak to dělám standardně s jinými s prominutím neinformovanými : SSSR se už před 25 lety rozpadl, KSSS neexistuje a Brežněv už dávno umřel.

Doporučuji, abyste se z Vaší 30 leté hibernace probudil, zorientovat se a jste-li pravicově smýšlející, tak se kolem porozhlédl, které státy mají levicové neomarxistické státní doktríny a které státy prosazují pravicovou konzervativně-liberální vnitřní politiku. Bohužel ke vší bídě těch druhých je čím dál méně.

To však nic nemění na mém názoru, že ČR musí zastávat pozici suverénního státu, provádět vlastní politiku chránící naše národní zájmy a nepodléhat vlivům žádné velmoci.

J. Slanina 28.9.2015 15:27

Re: Krásná představa,

Ano, odpověděl jsi, Blbouši, naprosto standartně. Zatímco pan Kusý, se tě, Blbouši, jednoznačně ptal, byl-li jsi v tom CCCP či v rusistánu, napindal jsi toho na jedenáct řádků a při tom na odpověď stačí jedno ze slovíček ANO - NE.

Š. Hašek 28.9.2015 11:41

Re: Krásná představa,

Pane Kusý,

je Vám doufám jasné, že si současný mainstream stále plete Rusko a CCCP?

Já osobně rozlišuji oboje, stejně jako rozlišuji Třetí říši a současné Německo (i když dnes jest to docela "zábavné", viz. kancléřku Merkelovou, jak se rozkřikla, že nějaká Česká republika bude držet ústa a krok!  .......  A i třeba USA v roce 1940 a USA dnes, kdy vládne namíchaný komunista jménem Obama.

Se Sověty jsem měl problém, i s Jelcinem. Putin jest absolutně jiná káva. A závěrem - problémy vznikly s Leninem a Hitlerem, nikoliv s ruskými cary. Myslím, že platí dodnes. Do Berlína přišel CCCP na pozvání německého nadčlověka, carové pili kávu s rakouskými císaři.

V. Kusý 28.9.2015 11:50

Re: Krásná představa,

Ale pane Bouše, Váš historický exkurs mi nedal odpověď na otázku, jaká je Vaš OSOBNÍ zkušenost s Ruskem a Rusy v libovolné epoše.Zkušenost je nepřenosná a ruská posedlost mesiášstvím, kterou sdílí i poslední opilý mužik, je pro mne osobně větší hrozbou, nežli celý, byť momentálně vykolejený, Západ Evropy.Mainstream rozhodně není pro můj způsob myšlení určující, dám spíš na zkušenosti, které jsem za téměř sedmdesát let života učinil.

L. Bouše 28.9.2015 12:28

Re: Krásná představa,

Pane Kusý, Vy mi pořád podsouváte něco, co jsem neřekl, ani o tom neuvažuji. Podotýkám, že článek není o mě ale o VK. Nicméně v tomto jsem s exprezidentem zajedno, takže vyslovím názor svou hlavou a klávesnicí.

Důrazně připomínám : Nikdo na pravici tady s Ruskem nepřipravuje žádné zařazení do sféry jeho zájmů či blízkého pohraničí. Rusko nám v ničem nepomůže, nic zadarmo nám nedá a ani sami Rusové nemají potřebu nám něco brát nebo dávat. My jsme my a dělejme svou vlastní nezávislou politku. Pokud budeme časem opět suverénním státem, a ne sprostým pohůnkem a vazalem, tak si sami demokraticky určíme naše zahraničněpolitické a obchodní priority.

Pro pravičáky je Rusko zajímavé pouze tím, že provádí pravicovou vnitřní politiku, čímž se ve světě stalo výjimečné.

P. Jášek 28.9.2015 12:38

Re: Krásná představa,

Pokud to co je v Rusku, je pravicové, pak je Rusko opravdu výjimečné...

V. Kusý 28.9.2015 16:52

Re: Krásná představa,

Tak co, byl, nebo nebyl? Setkal jste se s nějakým Rusem na ruské půdě? Děkuji za jednoznačnou odpověď.