25.6.2024 | Svátek má Ivan


Diskuse k článku

POLITIKA: Doprava s Václavem Klausem

Zdál se mi tuhle takový zvláštní sen. Exprezident Václav Klaus založil novou pravicovou stranu a s přehledem vyhrál předčasné sněmovní volby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kusý 28.9.2015 14:49

Re: Pro někoho

Pane učiteli, Klaus prosím chyběl celou tu dobu, kdy justice nefungovala tak jak má, on si tu špatnou známku nezaslouží :-)))

L. Bouše 28.9.2015 15:32

Re: Pro někoho

Pane Kusý, tady s Vámi zčásti souhlasím. Skutečně VK byl premiérem dvou vlád od r. 1992 do 1997 a ODS zastávala důležité ministerstvo spravedlnosti. Souhlasím, že na reformu zbytnělé a zakonzervované postkomunistické justice mohl nasadit lepší stranické figury. Nicméně je to historie dnes už 18 letá, kdy resty se od té doby jenom navršily.

Ani Topolánek ani Nečas poté nebyli bohužel právnicky tak zběhlí, aby dokázali význam tohoto resortu na životy prakticky všem našich občanů docenit. Odstrašujícím příkladem naprosto nekompetentního právnického diletanta byl Jiří Pospíšil, který zpackal jak trestní zákoník tak občanský zákoník a paralyzoval vězeňství. Ale na to už VK neměl žádný přímý vliv.

Jako prezident republiky se VK snažil resort justice zachránit v roce 2006 odvoláním předsedkyně Nejvyššího soudu Ivy Brožové. Vzpomenete si, jak celá kausa nakonec dopadla ?

Doufejme, že poctivá pravice si s tímto zásadním resortem poradí lépe, protože kořen řešení tkví v parlamentu a ve znalosti problémů šéfem justice.

J. Slanina 28.9.2015 15:14

Re: Pro někoho

Výborně,, Blbouši. To by mne docela zajímalo, co bylo tím Klausovým nejblbějším počinem, když považuješ amnestování třeba takového sesráta-richtera za nejlepší státnický počin. Autor: E. Erat Datum: 29.5.2015 16:48 Ale,kde jsem napsal že mi imponuje ? Ano,tykám si s ním (se smetkou) jako stovky dalších lidí.Ale můj přítel to není,obchodní partner,slušný,vždy platil včas a velkoryse Ano,zval mě na večírky H-systému,na svoje narozky atd. Skvělá záležitost.Dokonce jsem prožil i špičkovou dovolenou na Grand Canarii v jeho hotelu v Puertu Ricu (bohužel už ho nemá).Skvělé a zcela zdarma pro obchodní přátele atd.A jestli někomu uškodil je otázka.Ano,uškodil ovečkám na stříhání.Normálně uvažujicí jedinec se selským rozumem nedá nikomu milion předem,to udělá pouze hlupák.A za hloupost se vždy platilo.

Autor: E. Erat Datum: 31.5.2015 8:31 Svědomí,to je jenom muška zlatá.A svědomí mám čisté.Ovšem daleko důležitější je,že mám křišťálově (jak říkal nebožtík S.Gross) čistý trestní rejstřík.A za svědomí si nekoupíš ani rohlík,natož dům,auto atd.

Autor: E. Erat Datum: 19.6.2015 17:04 Vzpomínat si může kdejaký trouba když se večer nudí,důležité je,že vše je již promlčeno, a můj trestní rejstřík je křišťalově čistý jak by řekl nebožtík Gross.

Autor: E. Erat Datum: 21.6.2015 9:46 Zásada je neodrbat ovečky nikdy zcela dohola.Můj vzor je Calvera z filmu Sedm statečných.Chytrej a schopnej člověk,bohužel doplatil na svou velkorysost.

Autor: E. Erat Datum: 26.6.2015 9:25 Člověk prodělává od dětství jistý vývoj.Tenkrát byl můj vzor Mirek Dušín.Dnes v kapitalismu jsem pochopil,že lepší vzor je Calvera.

L. Bouše 28.9.2015 15:44

Re: Pro někoho

Pane Slanino, děkuji, že se zajímáte o můj článek a problémy v něm předestřené. Rád bych reagoval na Váš příspěvek, ale neumím pochopit, na co se tážete. Nevím, co jste zamýšlel citací příspěvků p. Erata. Jména ve Vašem příspěvku mi jsou neznámá.

VK vyhlásil 1.1.2013 částečnou amnestii. S kterým jejím článkem nesouhlasíte a proč ?

J. Slanina 28.9.2015 16:06

Re: Pro někoho

Tak po lopatě, blbouši. Nesouhlasím s tím, že amnestoval takové smrady jako je richter, který nejen že lidi okrádal, ale ještě se jim chechtal do ksichtu. Pokud ovšem tvé úchopové instrumentárium je natolik nedostatečné tento fakt pochopit, už se s tím raději dále nezabývej. Fakt, že v odkazech citované jména jsou ti neznámá tuto možnost velmi podporuje.

L. Bouše 28.9.2015 16:51

Re: Pro někoho

Pane Slanino, v zákoně č. 1/2003 Sb. o vyhlášení amnestie prezidenta republiky žádné jméno richter ani jiné uvedeno není. Tento zákon jako každý jiný platí tedy pro každého, kdo jeho podmínky splní, ať se jmenuje jakkoliv.

Zajímalo by mne, kam na ty fantasmagorie chodíte ? Chlapče, že ty ve dne v noci nasáváš ?

S. Donát 28.9.2015 13:53

Re: Pro někoho

Asi tak.

J. Slanina 28.9.2015 11:45

Ty bys Blbouši....

...měl místo SOPO (strany obrany a prosperity občanů)

http://www.strana-obrany-a-prosperity-obcanu.cz/

založit stranu SPPP - Stranu práv psychiatrických pacientů s doživotním předsednictvím, neb u tebe naděje na vyléčení je ze sféry sci-fi.

P. Jášek 28.9.2015 11:49

Re: Ty bys Blbouši....

... a rusofilních trollů

J. Kyselková 28.9.2015 11:06

Milý pane Bouše,

přečetla jsem nějaké odpovědi a musím se smát. Jakobyste trefil do hnída sršáňů. Jsou jako uražené děti, puberťáci  nezralé demokracie. Vyčítají, zlobí se a žalují na Klause.

Ještě si musíme něčím projít, než začneme chápat vážnost a složitost situace a vlastní zodpovědnost.

J. Kyselková 28.9.2015 11:07

Re: Milý pane Bouše,

hnízda.

V. Kusý 28.9.2015 11:42

Re: Milý pane Bouše,

Máte stoprocentní pravdu, budeme muset udělat velmi, ale velmi bolestné zkušenosti, abychom nevolili za prezidenta sociopaty.

L. Bouše 28.9.2015 12:12

Re: Milý pane Bouše,

Děkuji za příznivé oslovení, navíc od ženy, což mne těší dvojnásob. A víte proč ? Protože české ženy jsou dnes podstatně statečnějšími a rozhodnějšímu obhájkyněmi našich národních zájmů a tradičních pravicových hodnot než mnozí naši zmatení muži.

Právě díky statečnosti a národní hrdosti českých žen, když šly se vztyčenou hlavou na nacistická popraviště, začali němečtí nacisté za heydrichiády říkat Čechům smějící se bestie.

Kéž by nezdolné české ženy jako Vy mohly naše vládní a prorežimní zbabělce s mužskými pohlavími mezi nohama aspoň tročku povzbudit !

I. Mertl 28.9.2015 10:36

No toto!

Zůstaňte prosím u diskuze, pane Bouše. Vaše adorace Klause je Vaše věc, v Česku je nějakých 5% dalších fanatických příznivců Vašeho guru, jak ukázaly všechny volby po roce 2000.

Fakt je, že V.K. stále dobře nosí sako a má úhledný účes. Mluví stále stejně o tom, jak je dokonalý a kde všude cestoval. Fakt také je, že se na počátku devadesátých let zasloužil o stát nastartováním chodu české státní administrativy a klidným rozchodem se Slovenskem, byť se názory na oba činy poněkud liší. Ale pak přišlo prozření - neprůhledné průmyslové privatizace v důsledku zanedbání právních základů a odkládání privatizace bank, obojí aby ta privatizace ("koncentrace kapitálu") mohla proběhnout, ústupky slabým odborům, stranická korupce, hrátky kolem vstupu do EU a podpisu Lisabonu (nechci ale vstoupím, nechci ale podepíšu) a usmrcení politické kultury opoziční smlouvou. Pak už následovala promyšlená a úspěšná destrukce ODS pomocí Klausových příznivců ve straně. (I ten nešťastný Nečas přece byl dvacet let Klausovým oblíbencem, "Petříčkem", jen v r. 92 tehdejší paní Nečasová jim rozmluvila Nečasův vstup do vlády.) Proslulá amnestice byla už jen pověstným bombónkem na dortu.

A tohle má být autentická pravice, pane Bouše? Důsledné citování baronky Thatcherové a současně provádění labouristických kroků - pravicové řeči a levicové činy! Nechte Klause v důchodu, pane Bouše. Tam si může snít o audiencích u Putina a Puškinově medaili.

L. Bouše 28.9.2015 10:54

Re: No toto!

Pane Mertle, děkuji za jasné oslovení, takže osobně reaguji.

Musím

předeslat, že každý člověk má své chyby, včetně nás obou, andělé jsou

jenom v nebi, ale tam se zatím asi nechystáme. Adorantem osoby VK

rozhodně nejsem, ale jsou otázky, kde  mám k jeho názorům či konání výhrady. Načal jste tolik témat, že jeden příspěvek na to nestačí.

L. Bouše 28.9.2015 13:54

Re: No toto!

Pane Mertle, jste ještě na příjmu ? Můžeme všechny Vaše výtky vůči VK rozebrat.

Na začátku bych poznamenal, že privatizací byl pověřen Tomáš Ježek, ministr pro správu národního majetku a jeho privatizaci vyslaný do české vlády skupinou ODA pana Jana Kalvody, tehdy místopředsedy vlády pro legislativu.

Tudíž bych doporučoval se s Vašimi stesky obrátit na příslušné "ředitelství" ODA, pokud ovšem ještě nějaké někde existuje. Ale to budete asi vědět Vy nejlépe....

I. Mertl 28.9.2015 18:15

Re: No toto!

Děkuji, ne.

K. Janyška 28.9.2015 10:09

Naše vlast musí v první řadě vyčkat až se samovolně

rozpadne socialistická zločinecká EU nebo na vhodný okamžik, kdy z ní vystoupí. Jiná dobrá cesta do budoucnosti není... Dzp.

L. Bouše 28.9.2015 14:03

Re: Naše vlast musí v první řadě vyčkat až se samovolně

Osobně bych dal EU ještě poslední šanci, protože samotný projekt sjednocené Evropy není k zahození. Vždyť jako vlastenci a demokraté se nemůžeme zříkat naší historie a odklánět se od podobných idejí naše krále Jiřího z Poděbrad, byť samozřejmě byly poznamenány jeho dobou.

Řekněme neosocialistickým soudruhům v evropském svazu jasně : Buď tuto instituci do základů zreformujeme a přizpůsobíme zájmům občanů v členských zemích nebo nebude jiného zbytí, než si zamávat na rozloučenou.

Nicméně takovou odvahu nemá nikdo jiný než poctivá pravice.

K. Janyška 28.9.2015 17:29

Re: Naše vlast musí v první řadě vyčkat až se samovolně

Je k úplnému zahození. Tudy vývoj nevede. Jde skrze národní státy, coby prvky spontánního řádu lidského světa.  A je jich na Zemi čím dále, tím více a teprve jich bude přibývat.  Musejí být spolu svázány negativními smlouvami, ne pozitivistickými, tedy příkaznickými... Dzp.

D. Stirský 28.9.2015 9:45

To, že se někomu zdá o V. Klausovi,

je už samo o sobě příznakem jisté nevyrovnanosti psychické. A pak: já nyní po západě Čech jel. A že by tam byly nějaké plesnivé domy, hrozivá úroveň životní? Nu, tak tomu možná bylo někdy v 17. století.

L. Bouše 28.9.2015 11:31

Re: To, že se někomu zdá o V. Klausovi,

Obávám se, že nemocná je celá naše euroatlantická civilizace a že mezi psychicky zdravými zůstali ještě zbytky Čechů a dalších Východoevropanů.

Nebo Vy všechno, co se dnes kolem nás děje, považujete za naprosto normální ?

L. Bouše 28.9.2015 9:33

Reakce autora článku

Přihlásím se také do diskuse, abych mohl svoje a nejen moje názory obhajovat. Zjistil jsem, že mnoho autorů se čtenáři nediskutuje, což je chybou. Každopádně děkuji zejména za kritické názory.

Obecně bych si dovolil položit řečnickou otázku, kdo jiný než VK může být na politické pravici sjednocujícím lídrem ?

A kdo jiný než politická pravice je schopen náš národní stát i nás samotné zachránit a postavit se levičáckým destruktivním ideologiím na odpor ?

D. Green 28.9.2015 10:01

Re: Reakce autora článku

http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-chibiny-c95-/p_zahranici.aspx?c=A140903_230422_p_zahranici_wag

Z diskuse: "Bouše nazývá postoj rumunského premiéra lokajským, přitom sám se lokajsky a slizce snaží vlézt Rusku do řiti. Obdivuhodný "pravičák"

Nehrejte na nás betlém, soudruhu.

L. Bouše 28.9.2015 10:29

Re: Reakce autora článku

Promiňte, ale aby prezident republiky utíkal do přístavu vítat připlouvající loď, tak to je docela trapné. To snad bylo v gesci nanejvýš ředitele odboru vojenského námořnictva rumunského ministerstva obrany, ne ?

D. Green 28.9.2015 10:38

Re: Reakce autora článku

Nekruťte se, jako hovno na vidlích, proruský soudruhu. Moc dobře víte, že mi nešlo o rumunského prezidenta. A jak se daří vaši dvojčlenné straně ?

P. Jášek 28.9.2015 11:29

Re: Reakce autora článku

Dobrý, příští volby vyhrají...

D. Green 28.9.2015 14:26

Re: Reakce autora článku

Dejte si do Google soudruha ing.Lubomíra Boušeho, netušíte o jeho straně.

Strana obrany a prosperity občanů.

M. Starý 28.9.2015 9:04

I jako vtip je to blbý...

víc se k tomu napsat nedá.

M. Mýval 28.9.2015 9:03

opravdu jen sen

Náš volič neomylně zvolí ukrajinského oligarchu s tatarským ksichtem, protože za to dostane koblihu