26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Harry 31.8.2009 14:39

Re: Stane se z vědy politikum?

"200 tisic v saoukrome svere" to je někde v Korei? Mohl bych dostat adresu?

janoryna 31.8.2009 15:47

Re: Stane se z vědy politikum? omyl klarinko

ty přístroje se totiž musí nejdříve vymyslet, pak se dají koupit. galileo si dalkohled musel udělat sám, koperník ho neměl kde koupit atd. i ten edison si musel všechno kolem žárovek udělat sám. stejně jako  wichterle.

Pete Brich 31.8.2009 15:04

Re: Stane se z vědy politikum?

Už se stalo. A to je velmi, velmi zlé.

PB

L 31.8.2009 11:56

odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

Nekonecne prazdniny konci. Misto lenoseni a flakani si tam na te jejich Akademii mohou dat odchod na pracak a dat si k tomu zahrat Pochod padlych revolucionaru. Na podpore si pak mohou promyslet ty sve teoreticke otazky, kdyz byli tak lini si je promyslet na Akademii. Casu na to budou mit spoustu, protoze zamestnani snadno nesezenou. Kdy by zamestnal nekoho z Akademie a platil mu to nic nedelani a lenoseni.

ook 31.8.2009 12:13

Re: odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

ano spravne, jasne a uderne receno! Vzdyt jsou to pohrobci tech, kteri si drive pohodlne zili za delnicke penize.

Jak tomu prijde takovy L, ze ze svych dani plati neco co vubec nepotrebuje? at si zakladni vyzkum plati ti, co ho k necemu potrebuji.

Ceska veda musi byt vystavena zdravym trznim silam, ktere jedine prokazi, co ma a nema smysl!

L 31.8.2009 12:22

Re: odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

Ale vzdyt dostane socialni podporu a muze si klidne badat o tech svych nesmyslech.

Hrad 31.8.2009 14:38

Re: odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

Vyjmenuj z těch nesmyslů které vzpomínáš aspoň tři. Ať vidíme jaký jsi borec. A kde (náš stát) máme rezervy.... Umíš tleskat pravou rukou?

Harry 31.8.2009 14:45

Re: odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

No první nesmysl je študovat škubání žabích stehýnek. Druhý počítat zelené a žluté hrášky. Třetí jak to, že pod smolincem zčerná fotografická deska i když je zabalená. Čtvrtý hloubat co se stane když nechám doma na stoje hodinky a s druhými se vystřelím rychlostí světla pryč . Pátý proč hvězdy svítí........ 

Hrad 31.8.2009 15:38

Re: odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

Jednou nám náš kantor dal otázku: co dělá vítr když nefouká?" Provokoval v nás patnáctiletých dítkách přemýšlení. Byl to moudrý pán. Pro tebe ovšem blb, který bral svůj plat zadarmo. Víš blbečku, člověk se liší od vepřů tím, že zvedne občas hlavu ke hvězdám. Při hledání žaludů musíš být pěkně zas.aný od bláta. To blondýny jsou na rozdíl od tebe na tom sakra lépe.  (Y)

Harry 31.8.2009 15:52

Re: odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

Pardon  na stole samozrejme. PS: Šestý proč v plesnivé Petriho misce bakterie nerostou. Sedmý šlo by počítat jen s nulou a jedničkou.....

Klara 31.8.2009 15:49

Re: odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

... za to ty umis tou pravou rukou jenom heilovat,ze?!!

Ivan 31.8.2009 12:20

Re: odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

Názor typického pravičáckého hlupáka. I ten nejméně úspěšný vědec z ČSAV je pořád ještě o několik tříd lépe ceněn na trhu práce než je průměr.

Poté, co v roce 91 Klaus nechal zrušit oborové výzkumáky, protože "přece si koupíme licenci" se někteří výzkumníci a vědci v elektronice (ti, kteří dali přednost penězům) přesunuli do jisté asijské země, která si potřebovala vybudovat vlastní průmysl mikroelektroniky a zjistila, že vědomosti nejsou na prodej ani u Motoroly, ani u Texas Instruments, Hewlitt Packard nebo IBM. Že vlastně jediné místo, kde jsou vědomosti k dispozici je v Československu. I když to byly vědomosti o nějakých 5 až 8 let zpožděné za USA. Těch 5 let zpoždění představuje stále neuvěřitelně dokonalou technologii, špičkové vědomosti a při vynaložení vhodných prostředků se dá dohnat.   Československo ostrouhalo kolečka.

Takže pracovníci dostali královské platy, zleva pět sluhů, zprava pět sluhů a každé přání plněno ihned. Ovšem, hloupí pravičáci jako Klaus, kteří v životě nedokázali žádnou užitečnou práci a jsou ne 5 let za USA, ale na úrovni Burundi, to nemohou pochopit.

Klara 31.8.2009 12:40

Re: odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

Rv

A proc si nekoupime ty licence?

Harry 31.8.2009 15:54

Re: odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

Protože lepší je naše licence prodávat.

Glosator 31.8.2009 19:39

Re: odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

Fafa 31.8.2009 14:22

Re: odchod na pracak za Pochodu padlych revolucionaru

Věda, která se motivuje vytvářením tzv. "užitečných aplikací" je vždy špatná věda.

vědci v elektronice (ti, kteří dali přednost penězům) přesunuli do jisté asijské země, která si potřebovala vybudovat vlastní průmysl mikroelektroniky

Podle Vasi logiky by se ovsem zdalo, ze ta nejmenovana asijska zeme nakoupila jenom spatne vedce, kteri budou delat spatnou vedu. Aspon mne pripada vybudovani vlastniho prumyslu jako celkem "uzitecna aplikace".

Pete Brich 31.8.2009 14:59

L vystudoval vědu věd ve VUMLu a Pochod padlých revolucionářů byla jeho diplomní práce.

PB

MZ 31.8.2009 18:54

Re: L vystudoval vědu věd ve VUMLu a Pochod padlých revolucionářů byla jeho diplomní práce.

;-DR^!!!!

L 1.9.2009 13:45

Pochod padlých revolucionářů

Si radsi najdete ten Pochod padlych revolucionaru na internetu a poslechnete si to. Pak uvidite, ze je to spickova zabava. Pak terpve budete vedet, o cem se mluvi. Je to opravdu spica.

Klara 31.8.2009 11:42

bezcenny cLANEK

sAM O SOBE JE "CLANEK" dost dekadentni, jak stylistiky, tak i svym sdelenim.

To take doklada minimum diskutujicich zde. Ceska veda proste nikoho nezajima!!

Harry 31.8.2009 10:42

Teď to půjde raz dva

"V roce 1968 poprvé otiskl Holý studii o těchto látkách. Až po osmi letech se setkal s kolegou z Belgie a trvalo deset let dalšího společného výzkumu, než prokázali jejich účinek. Klíčový patent podali v roce 1986. Dlouho hledali farmaceutickou firmu, která by se pustila do výroby léků. Teprve začátkem devadesátých let objevili malou kalifornskou společnost, která našla odvahu se do toho pustit – a zbohatla na tom. "

No vidite, a firma zaměřená na aplikaci by se napárala s nějakým zbytečným zkoumáním a rovnou by vynalezla lék, patentovala si ho a uz se hrnou penízky.....

L 31.8.2009 13:27

Re: Teď to půjde raz dva

A penizky se hrnou. Takze ten pan Holy uz dalsi penize nepotrebuje, coz je chvalyhodne. Proc tolik penez potrebuji ostatni pavedci z Akademie a nic nevytvori? Ono je to spis proto, ze nic nevytvori.

Harry 31.8.2009 16:01

Re: Teď to půjde raz dva

Protože Holý, Wichterle,  Hejrovský.... ale i Darwin, Mendel stavěli na výsledcích a metodách těch ostatních zbytečných pavědců z Akademie i univerzit atd. Bez nich by asi nesklidili ty Nobelovky a patenty. Ani Newton se nevynořil z čista jasna sám. Většina výsledků základního výzkumu se prostě zabuduje do základů na kterých občas někdo uspěje s něčím velkým. Přečtěte si něco z historie vědy, kdysi vycházely sešitky "Přemožitelé času", moc zajímavé čtení.

L 1.9.2009 13:47

To Vam vykladal kdo?

To vykladaji na Akademii? To vykladaji ti, co delaji tu vedu na chalupe? Proto jim mame platit, aby se flakali na chalupe?

IH 31.8.2009 9:53

Zda naše země bude montovnou neurčuje množství peněz v AV

V článku je uveden dost obehraný příklad kolektivu prof Holého jako výsledku skvělé vědecké práce v AV. Tím naprosto nesnižuji zásluhy prof. Holého, ale je to výjimka, která potvrzuje pravidlo, že realizace vědeckého základního výzkumu AV je mizerná. Nic na tom nemění skutečnost, že trvá mnohdy mnoho let než se realizují vědecké nápady. Jsem přesvědčen, že chyba je ve vedení AV, které nevytváří podmínky ke vzniku a podpoře takových týmů jako výše jmenovaný. Hlavně není k tomu existenčně nucena a ani to neumí. Tak jako Národní divadlo  je dotováno a částečně hradí svůj provoz prodejem lístků, tak AV i VŠ musí si aspoň částečně na sebe vydělat a tím zamezit vzniku montoven.

Ivan 31.8.2009 12:33

Re: Zda naše země bude montovnou neurčuje množství peněz v AV

Naprosto jste  nepochopil úlohu vědce a vědy.

Věda, která se motivuje vytvářením tzv. "užitečných aplikací" je vždy špatná věda. Úlohou vědy je zkoumat svět, poctivě hledat jeho zákonitosti, mapovat neznámé. Jestli v prozkoumané oblasti je nebo není něco užitečného je více méně věcí náhody a není úlohou vědce se o využití prozkoumané oblasti zajímat. To dělají jiní - například inženýři. Vědecký výzkum by měl pro lidstvo nesmírnou cenu i tehdy, kdyby nepřinášel žádné tzv. využitelné poznatky.

Akademie věd byla po roce 1989 uznána hodnotícím týmem EU jako jediná instituce, která je v evropském kontextu plně konkurenceschopná, tedy produkuje výsledky srovnatelné kvality se západoevropskými vědeckými institucemi.  U vysokých škol bylo např. hodnocení zcela jiné - doporučovalo se ihned propustit 80% vysokoškolských učitelů z důvodu odborné neschopnosti. (Jak může např. na technice učit stavět mosty člověk, který v životě žádný most nepostavil atp.?)

AV je jedním z mála míst, kde je možno ještě něco privatizačně rozkrást. Ústavy jsou na atraktivních pozemcích a mají dobře zpeněžitelné vybavení. Proto ten tlak. Když už se Julínkovi nepodařilo úplně rozkrást zdravotnictví, tak alespon vědu.

IH 31.8.2009 13:47

Re: Zda naše země bude montovnou neurčuje množství peněz v AV

Milý Ivane, kdyby se věda nemotivovala vytvářením užitečných aplikací, tak ještě lezeme po stromech. Mimochodem v ústavech AV s technickým zaměřením (těch je většina) pracují z velké části inženýři. Můžete mi věřit, pracuji ve vědě víc jak 40 let a mimo jiné jsem taky inženýr. O aplikace se zajímá každý vědec. Důkazem je práce Prof. RNDr Antonína Holého, DrSc, Dr.h.c., který by se svým týmem nikdy nevyvinul nové léky, kdyby se nezajímal o aplikace své práce. Tak je to s každým, kdo získal Nobelovu cenu.

Pete Brich 31.8.2009 14:43

Ivane, začal jste dobře, ale věda je také přísně nepolitická. Že se ji snažíte obléknout do nějakého dresu - viz Váš závěr, je politizace vědy.

A pro ni samotnou je politizace uštknutím velmi jedovatým hadem!!

PB

Pete Brich 31.8.2009 14:47

IH, naše země nebude montovnou. Ta jí už je. Kdyby někdo ve vedení AV nebo jinde věděl, která slepice ponese zlatá vejce,

netrvalo by dlouho a stal by se ředitelem zeměkoule.

PB

Vlad 31.8.2009 18:21

Re: Zda naše země bude montovnou neurčuje množství peněz v AV

Podobné vrcholně manažerské návody plné hraběcích rad vycházely už v časopise Československá armáda. :-)