11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Do arény vchází učenec

Překvapení to není, s prezidentskou kandidaturou Jiřího Drahoše se více méně počítalo už proto, že ji sám Drahoš nevylučoval. Od roku 2009 byl předsedou Akademie věd. To už je hodně viditelné místo na veřejné scéně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Novák 1.4.2017 6:38

Za Drahošem jsou mj. sudeťóni.

Podepsal se pod pamflet proti xenofobii. Nabízí se podezření, že to udělal kvůli penězům. Chtěl prostě peníze pro vědu, tak "vlezl do zadku" těm, kteří je dávají. Zachoval se jako vědecká prostitutka. Místopředsedou vlády pro vědu je Bělobrádek, a černoprdelníci jsou pod vlivem katolického kléru, jehož část je silně prosudetoněmecká (arcibiskup Graubner). O takových lidech jako je Herman netřeba mluvit. A i Herman a jistě i Schwarzenberg mají na peníze pro vědu vliv. TOP09 i lidovci se ihned nechali slyšet, že ho budou podporovat. Tahle vlivová skupina nám bude vždycky vnucovat, abychom dělali všechno jako Německo. Pokud někdo nesouhlasí s přijímáním imigrantů bez omezení nebo se mu nelíbí naše malé platy nebo mizerná kvalita zboží za vysoké ceny a bude volit Drahoše, tak je blázen.

J. Fridrich 1.4.2017 8:06

Re: Za Drahošem jsou mj. sudeťóni.

A za vámi je docent Chocholoušek.....

Z. Susnar 1.4.2017 9:11

Re: Za Drahošem jsou mj. sudeťóni.

Pane K. Novák 396 zaspivejte nam zde internacionalu co jste zpival kdyz jste slouzil v LM dekuji:):)

J. Fridrich 1.4.2017 12:19

Re: Za Drahošem jsou mj. sudeťóni.

Výborně pane Susnar - s tou doporučenou Internacionálou jste mne hodně pobavil.. Napište nám potom, jestli soudruh umí hezky zazpívat..

Z. Susnar 1.4.2017 13:30

Re: Za Drahošem jsou mj. sudeťóni.

Pane J. Fridrich I. Novák 763 asi zpiva falesne uz se neozval :):)

J. Hruška 1.4.2017 10:39

Re: Za Drahošem jsou mj. sudeťóni.

No zahájil jste pěkně nenávistnou kampaň Nováku, kolik hnoje máte ještě v zásobě? Vy podepisujete lži a špínu, není liž pravda?

K. Novák 1.4.2017 16:07

Re: Za Drahošem jsou mj. sudeťóni.

Chcete zpochybňovat, že předseda lidovců Bělobrádek je místopředsedou vlády a má na starosti vědu, a tedy i její financování? Nebo že členem KDU-ČSL je D. Herman? Nebo vám jeho prosudeťácké aktivity (dokonce je předsedou české pobočky sudetoněmeckého spolku Ackermann–Gemeinde) nevadí? Nebo chcete zpochybňovat, že členem KDU-ČSL (a snad tajným kandidátem na prezidenta) je P. Pithart? Nevadí vám, že je spoluautorem knihy, která "... nazírá je (české dějiny) z univerzalistického zorného úhlu katolické církve. Vyzdvihuje do popředí období baroka, nenalézá porozumění pro národní obrození, zpochybňuje vznik samostatného československého státu a odmítá jeho demokratickou reprezentaci v čele s Masarykem a Benešem" (citováno z Britských listů) a kritizuje československou meziválečnou politiku za to, že nepochopila nutnost přiklonit se k Německu a Rakousku? Co od prezidenta podporovaného tímhle spolkem očekáváte?

J. Fridrich 1.4.2017 17:46

Re: Za Drahošem jsou mj. sudeťóni.

Říká se, že vše na našem světě je konečné - jen lidská hloupost je neomezená... Pan Novák nám to dnes a denně dokazuje.

Z. Susnar 1.4.2017 4:58

Za to vy jste az moc barevny a to rude

Jak muze nekdo s anonymnim jmenem ___ I. Dekyský ____kritizovat a dokonce nazvat pana Drahose pomatencem, kdyz tento exot fandi komunistum a jejich privrzencum Sam tento pomateny deda mraz nesaha ani po kolena Pepkovi Vyskoc ze Svejka

M. Moravcová 1.4.2017 10:32

Re: Za to vy jste az moc barevny a to rude

nadáváte druhým do anonymů. Sám-sama (ujasněte si laskavě svoje pohlaví, ani to si nedokážete uhlídat) zde vystupuje pod několikátým nickem.

Z. Susnar 1.4.2017 10:47

Re: Za to vy jste az moc barevny a to rude

Moravce vy jste taky deda mraz/?no asi jo ze? me jste psal abych vas vynechal,ale rad se navazite do lidi co nemaji ruse v lasce ,tak ze vy taky a milicionar??:)

M. Moravcová 1.4.2017 11:25

Re: Za to vy jste az moc barevny a to rude

Jen paní Moravcová, ano? Nenavážím se. Jen si ujasňuji situaci, abych věděla, s kým mám tu čest. Fakt je, že za to nestojíte. Tak propříště pardon.

I. Dekyský 1.4.2017 1:17

Bezbarvý

bezpohlavní pan slušný, dokonale odtržený od reality, jehož jedinou starostí je aby nikoho neurazil, je zárukou jediného: ještě větší servility až kolaborantství vůči EU. Tomuhle pánovi, co chce být prezidentem všech, jsou ve skutečnosti názory a přání většiny obyvatel téhle země absolutně cizí, nikdy je nepochopí a vždy půjde proti nim. Podpisem "petice proti xenofobii" dokázal jaký je mimoň a Pražská kavárna už se třese jakou bude mít na Hradě povolnou loutku. Aston také nezklamal - co lze jiného čekat od nesoudného sluníčkáře a eurosvazáckého pomatence?

V. Plocek 1.4.2017 1:23

Re: Bezbarvý

Ano z hodně věcí pana Nakyslého souhlasím. Ale celkově je to konečně člověk, na kterého se můžeme zlobit, že fůru našich přání nerealizuje, ale velmi pravděpodobně se za něj nebudeme muset stydět. A to je již pro mě po sběrači tužek, či poslednímu ostudníkovi velká výzva a naděj, že by v budoucnu tento národ mohl vyprodukovat skutečně funkčního, reprezentačního prezidenta.

A jen tak na okraj k p. ostudníkovi. Sledoval jsem včera poprvé Lány s Mistrem a byl jsem šokován. Hovořil rozumně, i když jako vždy provokoval, ale s většinou konstatování jsem souhlasil. Takže je tu absurdistán jako dělo. Opět vnitřní rozpor.

J. Švub 1.4.2017 1:08

Dobrý...

... a souhlas. Nikdo z kandidátů a tedy ani Jiří Drahoš to jednoduché mít nebudou. Ale věřím tomu, že právě tou slušností a noblesou, která se nesníží k zneuctění konkurentů a lhaní v soutěži o prezidentský úřad, může získat hodně hlasů.

Za druhé zvolení nynějšího pana prezidenta budou tvrdě a nesmiřitelně bojovat ti, kteří jsou nyní hodně dobře placeni z rozpočtu Hradu - ta prezidentská volba nebude boj Miloše Zemana, ale především jejich... Přestože 2 období ve funkci by pro MZ byla velikým zadostiučiněním při pomyšlení na 2 prezidentská volební období jeho životního politického parťáka Václava Klause.

V. Plocek 1.4.2017 1:24

Re: Dobrý...

No větší šance by pro současného prezidenta byla. Neodcizuje psací potřeby.

M. Moravcová 1.4.2017 8:10

Re: Dobrý...

Víte, co vás diskvalifikuje jako diskutéra? Lež, kterou neustále argumentuje. I pan Špaček to vysvětlil. Jak může lhář posuzovat něčí slušnost?

L. Křivan 1.4.2017 8:55

Re: Pouze pitomci ignorují tisíckrát objasněná fakta.

Protokolární pero se stává po podpisu majetkem podepisovatele. Tečka. Tak to platí po celém světě už od nepaměti.

Ale kdo si musí za každou cenu plivnout na Václava Klause ten dělá ze sebe bllba. Typický ochcávač Klausových podrážek. Výš nedocákne.

Z. Susnar 1.4.2017 9:07

Re: Pouze pitomci ignorují tisíckrát objasněná fakta.

Pane Krivan vim ze je to blbost od prezidenta ukrast pero a ze je po podepsani jeho Jen me zarazi kdyz se o tom pise proc V.K to pero cpal potaji do kalhot nebo kabatu aby ho nikdo nevidel ? Stejne potom se verejne priznal ze by si ruku radeji usekl:):)

M. Moravcová 1.4.2017 10:25

Re: Pouze pitomci ignorují tisíckrát objasněná fakta.

poslouchala jste někdy zaujatě něčí projev a přitom dělala věci tak nějak mimoděk? Třeba uklízela pero? Nebo kapesník? U mnohých je právě problém soustředit se na podstatné (třeba na to, co kdo říká) a mají touhu vychytávat něco, čím by se ten nenáviděný Klaus dal dehonestovat, třeba ČT(Proto asi nejezdí po světě za naše peníze dělat reportáže, že ne?).

Z. Susnar 1.4.2017 10:52

Re: Dobrý...

Marcela Moravec ( Klausovec) obhajce vsech prorusackych hlupaku Stale odpovida aniz by byl tazan chudinka

V. Plocek 1.4.2017 22:25

Re: Dobrý...

Vážená paní Moravcová vidíte. Já si pro sebe myslím, že se na věci dívám a uvažuji o nich z nadhledem a reálně. A vůbec nechápu, v čem vidíte lži. Nebo snad chcete popřít, že zmíněný kandidát na prezidenta je zcela něco jiného, než náš současný "lidový" prezident? Ale proč ne Váš názor.

Ale neargumentujme mi p. Špačkem, kterého uznávám jako super slušného člověka a i jako odborníka na etiku, ale naprosto neuznávaného dnešní dobou, životem, jak vidíte okolo sebe.