11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Do arény vchází učenec

Překvapení to není, s prezidentskou kandidaturou Jiřího Drahoše se více méně počítalo už proto, že ji sám Drahoš nevylučoval. Od roku 2009 byl předsedou Akademie věd. To už je hodně viditelné místo na veřejné scéně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Susnar 2.4.2017 14:35

Re: Pane M. Moravec

Ale Marcelku Moravce copak se ti prihodilo nejste nahodou s tim vlckem spareni Ono to tak souzni dva blbecci zde na foru:):)

J. Kombercová 2.4.2017 17:24

Re: Pane M. Moravec

Sohorová, Baldová, Hejmala, ted Susnar. Možná i další.

Taky mi připomíná (alespoň vzdáleně) Modrou voličku z doby nicků. :)

P. Maleček 2.4.2017 7:02

Drahoš přes Zemanovu žumpu na hrad.

Tak jsem nastudoval diskuzi a mám pro Drahoše několik rad jak se tutově stát prezidentem:

1)přiznat, že akademický "zvací dopis" mu byl jeho nepřáteli podstrčen na bujaré lidové tancovačce, kdy se zlil jak mužik a k prasknutí nacpal tlačenkou, tudíž byl za své činy nezodpovědný.2) Prozradit že za úspěch své vědecké kariéry vděčí tomu, že čerpal ze zkušeností ruských a čínských vědců, předávaných mu na častých družebních návštěvách, v čemž bude jako prezident pokračovat. 3) Prohlásit že už jako dítě rozpoznal temné úmysly Německa toužícího sežrat vše české a že EU je dle něj německý komplot, to v tužbě po německém ovládnutí neruské Evropy. 4) Potvrdit, že on jako vědec má za vědecky prokázané, že multikulti, genders, pro teploušské a pro uprchlické třeštění je proti základu fungující společnosti a hrozí jejím rozvrácením. 5) Prohlásit, že Šumavu nově schválený zákon o NP zničí, protože ty teorie o samoobnově divočiny jsou pavědou a jejich propagátoři chtějí jen cucat státní dotace. 6) Konstatovat, že inkluze ve školství povede k rozvratu vzdělávání a úpadku společnosti, stejně jako podezřelé kutění všemožných neziskovek a pražských kavárníků.

To je tak to hlavní co Drahošovi pomůže k popularitě. No a když sem tam přidá nějakou tu oplzlost či přitroublý, tedy lidu pochopitelný bonmot, má prezidentování doma. Jen s tím Trumpem opatrně, on už tak nejde na ruku Putinovi, jak to ze začátku vypadalo.

L. Křivan 1.4.2017 21:46

Kdo je pro přijímání neevropských immigrantů

je jako kandidát na presidenta NEPŘIJATELNÝ ! Kdo i minimálně sympatisuje s palestinci je jako kandidát na presidenta NEPŘIJATELNÝ !

Z. Susnar 2.4.2017 5:24

Re: Kdo je pro přijímání neevropských immigrantů

Nezvan :):)

J. Vlček 1.4.2017 20:55

To je jásotu Astone,...

...hurá, konečně se objevil ten správný kandidát na prezidenta. Jak píšete, nestačil se sice dosud zviditelnit, ale nebuďte smutný, lidem se už dostatečně zviditelnil svým podpisem pod peticí "Vědci proti strachu a lhostejnosti". Snažíte se vnutit lidem představu, co všechno pan Drahoš není, mimo jiné, že není sluníčkář. Jelikož celá ta petice je sluníčková, její signatáři jsou tedy jeden sluníčkář vedle druhého.

Zaplať pámbů za přímou volbu prezidenta. Vám sice vyhovovala volba nepřímá, to jest taková, kdy si vše upytlíkovaly strany mezi sebou a voliči do toho neměli vlastně co mluvit. Představte si Astone, že teď ti hloupí voliči chtějí před volbou znát názory všech kandidátů na dění ve světě i doma v Česku, chtějí znát jejich názor na různé krizové situace, jejich politický rozhled a podobně. Podle zjištěných informací pak posoudí, který z kandidátů je pro ně ten správný. No řekněte, není snad tohle populismus?

Vězte Astone, že to populismus je, a dokonce v tom správném, původním slova smyslu. Jste na omylu, říkáte-li, že při volbě nejde o souboj idejí, ale o souboj mediálních obrazů. Voličům nejde o nějaké mediální obrazy, voliče zajímají právě ty ideje. Ty potřebuje znát pro svoje rozhodování kterému kandidátovi dát svůj hlas. Tak tomu konec konců bylo i při rozhodování mezi Karlem a Zemanem, při čemž mediální obraz Karla byl vykreslován v těch nejkrásnějších barvách. Stejně mu to nepomohlo. Voliče zajímaly právě ty ideje a na těch Karel pohořel.

Pokud by se vám jevila jako příjemná vzpruha to, že na stranu pana Drahoše by přešli původní voliči Karla, měl by pan Drahoš ke své spokojenosti za sebou celou pražskou kavárnu. Budiž mu to přáno. Jestli to zvýší reálnost naděje na vítězství je ovšem ve hvězdách.

Z. Susnar 2.4.2017 5:52

Re: To je jásotu Astone,...

Dlouhy prispevek a ustekany jako od vlka nic horsiho uz na hrade nemuze byt jako to co tam je ty petico Stokrat lepsi volici pana Karla jako vy volici Zemana

J. Vlček 2.4.2017 8:37

Re: To je jásotu Astone,...

To říká Žofík Susnar, coby Kecal z Prodané nevěsty.

Z. Susnar 2.4.2017 12:40

Re: To je jásotu Astone,...

Haf haf haf :):) kdo steka nekouse:):)

J. Vlček 2.4.2017 12:48

Re: To je jásotu Astone,...

Tak Žofíku buď hodný a zalez do boudy.

V. Urbánek 4.4.2017 11:25

Re: To je jásotu Astone,...

Pan Susnar je prostě agresor níže než přízemní. Zavazuji se, že v tomhle momentě jmenovitě na něho reaguji nejen poprvé, ale i naposled.

K. Novák 1.4.2017 16:22

Eric Best napsal:

„Pokud je Miloš Zeman Donaldem Trumpem nadcházejících českých prezidentských voleb, Jiří Drahoš je Hillary Clintonovou. Žádný další pravděpodobný kandidát není tak jednoznačným představitelem establishmentu jako Drahoš, nepočítaje samozřejmě samotného Zemana.“

M. Prokop 1.4.2017 21:52

Re: Eric Best napsal:

Kdo by to do Erika řekl, že tak blbne - s oběma kandidáty.

J. Kombercová 1.4.2017 22:08

Re: Eric Best napsal:

Já mám dojem, že Best v minulých volbách podporoval Zemana, stejně jako Pirk, oba mě tehdy překvapili, nemile. A taky mám dojem, že Pirk toho časem litoval.

J. Sova 1.4.2017 22:25

Re: Eric Best napsal:

Pirk podporoval Fischera. A opravdu toho pak litoval.

J. Kombercová 2.4.2017 8:32

Re: Eric Best napsal:

Aha. Dík za opravu.

J. Kraus 1.4.2017 11:08

Bylo by to pěkné,

kdyby se vědělo, jaká že figura to vlastně je. Možná je v hlubinách internetu ukryt jeho podrobnější životopis, já ho nenašel. Všude jen základní údaje. I kandidáta méně inteligentního by napadlo, že v této etapě svého kandidátství bude lidi zajímat, kdo že se jim to vlastně nabízí a že nejhorší by bylo něco zatajovat. Ono se to jistě časem odtajní, ale to už bude pozdě. Pan profesor absolvoval VŠCHT v roce 1972, v roce 1977 se stává kandidátem věd (CSc.). Třeba projektant se podle staré zkušenosti stává plnohodnotným po patnácti letech praxe, poměry na ČSAV ale neznám. Přesto lze něco odhadnout. Vše naznačuje, že presidentský kandidát musel být komunista, což už dnes není příliš dehonestující. Horší ale, aspoň pro ty, kteří pamatují atmosféru začátku 70. let a typ lidí, kterým bylo povoleno stoupat, je představa jeho tehdejších kolegů nestraníků, jak se na takové dívali. I na pracovištích méně representativních než ČSAV jsme jimi více nebo méně pohrdali a báli se jich, i když říkali, že jim tu stranu budou rozvracet zevnitř. Možná rozvraceli, ale funkce měli. Po Listopadu pak zosobněná Pravda a Láska. Ve prospěch presidentského kandidáta mluví, že v roce 1992 se stává v ČSAV zástupcem ředitele. Tehdy by se jím snad komunista ještě stát nemohl.

Ano, jsem proti tomuto kandidátovi zaujat, zaujat z důvodů více emotivních než věcných. Jeho podoba je dobrá, jeho názory lze odhadnout třeba podle podpisu „petice vědců“ za neomezené přijímání migrantů. Jen tento podpis stačí pro řadu lidí k tomu, aby takovou figuru odepsali. Příslušníka elity, kterému nestálo ani za to založit si internetovou stránku a dát tam svůj pohled na svět nebo aspoň doplnit své údaje na wikipedii nebo na avcsr.cz.

Z. Susnar 1.4.2017 13:24

Re: Bylo by to pěkné,

Pisete zde dlouhy prispevek jako byste byl pana Drahose soused a nebo clen rodiny Hlavne ze jste zjistil ze byl komunista Ono krome pana Havla Klaus podaval 3 x prihlasku do KSC a Zeman dokonce byl v KSC ,tak ze copak pane Krausi? copak jste napsal noveho??

V. Čermák 1.4.2017 13:54

Re: Bylo by to pěkné,

No na rozdíl od vás zde nerecykluje Klause a Zemana, ale napsal zcela nově docela slušný rozbor o Drahošovi. On možná byl v KSČ, zatím se to ovšem neví, stejně jako se zatím o Drahošovi neví prakticky nic. Postupně to bude ale vylízat na světlo, jako Schwarzenbergův válečný zločinec Beneš.

P. Mach 1.4.2017 18:50

"Slušný rozbor"?? No to určitě ne, čermáku.

Tak leda dohady, a kydání špíny napsal. Jedno je jisté, stejně jako Schwarzenberg byl, tak i Drahoš je co do předpokladů na funkci prezidenta před současným hradním hovadem napřed o celé světelné roky. Ovar nesplňuje minimální požadavky ani na člověka, natož na prezidenta.

J. Vlček 1.4.2017 22:55

Re: "Slušný rozbor"?? No to určitě ne, čermáku.

Pane Machu, jestli je někdo přeborník v kydání hnoje, pak jste to zcela jistě vy. Doufám, že i jako člověk s takovouto kvalifikací minimální požadavky na člověka splňujete.

Z. Susnar 2.4.2017 5:58

Re: "Slušný rozbor"?? No to určitě ne, čermáku.

J. Vlček? Ten lze jako Zeman ( Porad)

J. Vlček 2.4.2017 8:32

Re: "Slušný rozbor"?? No to určitě ne, čermáku.

Pane Žofíku Susnare, jestli vy jste zvyklý lhát a máte důvod vystupovat pod cizím jménem, já tu potřebu ani důvod nemám. Jinak vás mohu ujistit, že jste mi, i s vašimi kecy, ukradený.

J. Kanioková 1.4.2017 14:11

Lžete..

J. Kanioková 1.4.2017 14:19

Re: Bylo by to pěkné,

Nevím, znáte někoho ve svém okolí, kdo nosí dobrovolně brýle, když nemusí ?... "lidé jsou na mě zvyklí.."

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/prekvapive-priznani-kandidata-drahose-nosim-falesne-bryle-29525

D. Green 1.4.2017 14:42

Re: Bylo by to pěkné,

Váš bůh se dobrovolně zamaskoval letuškou. :))))

I. Mertl 1.4.2017 14:49

Re: Bylo by to pěkné,

Sakra, dámo, na Vás si nikdo nepřijde, co? Sviňák, nosí brýle a nemusí! Copak asi skrývá? Milostivá, co ho znám (44 let, kdy jsme 3 roky sedávali v ZJ u jednoho stolu) nosí brýle. Tak mu po operaci asi žena řekla, ať je nosí dál, ne? Nebo je to kryptomuslim. Tehdy ani později nebyl ani straník, ani křivák. Že by Vám takový vadil?

Z. Susnar 1.4.2017 18:32

Re: Bylo by to pěkné,

To jste se spletl s nazvem damo J. Kanioková je znama obhajkyne rusofilu a prala by si zase videt na hrade bud Zemana ale jeste vice Klause zase tu stejnou spinu...

J. Vlček 1.4.2017 21:12

Re: Bylo by to pěkné,

Dáma, pane Susnare, se nerozeznává podle toho, koho obhajuje, nebo koho by si přála mít na hradě. To je jenom její volba. Vy se raději postarejte o vlastní doménu, neboť je trapné, píšete-li do diskuse pod jménem Žofie Susnar.

Z. Susnar 2.4.2017 8:19

Re: Bylo by to pěkné,

Haf Haf zastekejte si i kdyz stekate zde porad ty vase dlouhe a pripitomele prispevky .... Me nezajima jestli jste Vlcek nebo Vlk hodnotim vas podle vasich prispevku a ty jsou ne na vlka ale na draka:):)