5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Do arény vchází učenec

Překvapení to není, s prezidentskou kandidaturou Jiřího Drahoše se více méně počítalo už proto, že ji sám Drahoš nevylučoval. Od roku 2009 byl předsedou Akademie věd. To už je hodně viditelné místo na veřejné scéně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Lesniak 2.4.2017 11:49

Re: Já neříkám tak ani tak,

Proč jako?

P. Vaňura 2.4.2017 11:30

Hlavně má Drahoš dost odpůrců i mezi vědci, kteří

sami mají někdy protichůdné zájmy, A Rusnok chtěl dokonce adademi věd zrušit, jakožto drahou a s minimem praktických výstupů (což ovšem je problém sám o sobě, bez ohledu na to, kdo jí bude šéfovat)!

D. Green 2.4.2017 10:53

Re: Já neříkám tak ani tak,

:)))) Ale jinak je to zde hezké, jako u blbých na dvorečku.

J. Vlček 2.4.2017 10:48

Re: Pane M. Moravec

Pane Žofíku Susnare, vy ze sebe dělat hlupáka nemusíte. Každý pozná na první pohled, že jím jste, a to pořádným.

R. Langer 2.4.2017 10:30

Re: Považuji Váš článek

Já jim pomáhám a žádné dopisy na to nepotřebuju. A co vy?

R. Langer 2.4.2017 10:29

Re: Pro orientaci kam ho zařadit stačí jeho "petice"

No, a když tedy začneme doopravdy uvažovat, k čemu podle vás dojdeme?

R. Tesařík 2.4.2017 10:28

Já neříkám tak ani tak,

ale na mý slova dojde, .když jsou kořeny dobré, je i zahrada dobrá a po zimě příjde jaro....To je on vašeho srdce šampión.

R. Langer 2.4.2017 10:27

Re: Doufám, že pro všechny logicky myslící lidi..:)

Hm, právě že nebude. To je, co? :-D

S. Donát 2.4.2017 10:17

Takových slušných lidí, jako je pan Drahoš, je jistě spousta

Ale na kandidatur na prezidenta je to trochu málo. Překvapilo mě, že odmítá sdělit své konkrétní postoje a názory s tím, že ještě "není připraven".

D. Green 2.4.2017 9:32

Re: Doufám, že pro všechny logicky myslící lidi..:)

Omlouvám se, babochlape. :))))

K. Vyšata 2.4.2017 9:22

Zatím zařinčela nadšením kavárna,

dotčená nevýrazností a samolibostí Horáčka hrajícího si na vlastním písečku. Který se navezl i do svátosti Schwarzenberga. Tak máme nového adepta, celkem mimo akademické kruhy neznámého, takového úředníka naší průměrné Akadmie věd. Možná, že je v něčem vynikající, ale ta šeď a nevýraznost bije do očí. Chce být prezidentem slušných lidí? Co ty miliony normálních lidí těžko se vejdoucích do kritérií slušnosti nadiktované pravdoláskařskou "elitou"? Co s nimi, třeba s těmi, kterým podpis pod pokryteckou vítací peticí vadí? Chápu, ty nechá pro Zemana který jim rozumí. Tak nevím, nevím jestli může vzbudit emoce profesor pravdolásky, a o emocích při volbách jde především.

Volby, tedy jestli se neobjeví opravdový kandidát na úrovní schopný oslovit větší veřejný prostor, budou ne o Drahošovi, ale jestli je nenávist k Zemanovi prožraná ve větší míře než je jeho obliba u národa.

J. Vlček 2.4.2017 8:46

Re: Bylo by to pěkné,

Pane Žofíku Susnare, vaše příspěvky jsou sice krátké, ale hodně o vás vypovídají. Řekl bych, že jsou hloupé jako sám jejich autor.

J. Vlček 2.4.2017 8:37

Re: To je jásotu Astone,...

To říká Žofík Susnar, coby Kecal z Prodané nevěsty.

Ś. Svobodová 2.4.2017 8:37

Prezident pro všechny slušné lidi?

Pokud Pan D. použil tuto větu, dopustil se hrubé manipulace. Nenabízí nic, ale hned mne nepřímo označíza neslušnou, pokud ho nezvolím. Předchozí prezidenti měli cosi jako "koule" (i když Havlovy se ve veřejné funkci trochu smrskli) a nedalo se říct, že by na sobě nechali dříví štípat. Za Drahoše zrušila knihovna AV výstavu aktů na popud Genderové komory. Jelikož byl Drahoš nadřízeným ředitele knihovny, nechce se mi věřit, že by o tom nevěděl. Žádné vyjádření médiím neposkytnul. I to mi naznačuje, že by to mohl být prezident spíš podobných slušných lidí, kteří se shromažďují v Ženských kongresech, Genderových komorách a na Pride párty.

J. Vlček 2.4.2017 8:32

Re: "Slušný rozbor"?? No to určitě ne, čermáku.

Pane Žofíku Susnare, jestli vy jste zvyklý lhát a máte důvod vystupovat pod cizím jménem, já tu potřebu ani důvod nemám. Jinak vás mohu ujistit, že jste mi, i s vašimi kecy, ukradený.

J. Kombercová 2.4.2017 8:32

Re: Eric Best napsal:

Aha. Dík za opravu.

Z. Susnar 2.4.2017 8:24

Pane M. Moravec

Nechapu co vas zde tak rozciluje aby vas pane Maceli Moravce nekleplo :)

Z. Susnar 2.4.2017 8:19

Re: Bylo by to pěkné,

Haf Haf zastekejte si i kdyz stekate zde porad ty vase dlouhe a pripitomele prispevky .... Me nezajima jestli jste Vlcek nebo Vlk hodnotim vas podle vasich prispevku a ty jsou ne na vlka ale na draka:):)

P. Maleček 2.4.2017 7:02

Drahoš přes Zemanovu žumpu na hrad.

Tak jsem nastudoval diskuzi a mám pro Drahoše několik rad jak se tutově stát prezidentem:

1)přiznat, že akademický "zvací dopis" mu byl jeho nepřáteli podstrčen na bujaré lidové tancovačce, kdy se zlil jak mužik a k prasknutí nacpal tlačenkou, tudíž byl za své činy nezodpovědný.2) Prozradit že za úspěch své vědecké kariéry vděčí tomu, že čerpal ze zkušeností ruských a čínských vědců, předávaných mu na častých družebních návštěvách, v čemž bude jako prezident pokračovat. 3) Prohlásit že už jako dítě rozpoznal temné úmysly Německa toužícího sežrat vše české a že EU je dle něj německý komplot, to v tužbě po německém ovládnutí neruské Evropy. 4) Potvrdit, že on jako vědec má za vědecky prokázané, že multikulti, genders, pro teploušské a pro uprchlické třeštění je proti základu fungující společnosti a hrozí jejím rozvrácením. 5) Prohlásit, že Šumavu nově schválený zákon o NP zničí, protože ty teorie o samoobnově divočiny jsou pavědou a jejich propagátoři chtějí jen cucat státní dotace. 6) Konstatovat, že inkluze ve školství povede k rozvratu vzdělávání a úpadku společnosti, stejně jako podezřelé kutění všemožných neziskovek a pražských kavárníků.

To je tak to hlavní co Drahošovi pomůže k popularitě. No a když sem tam přidá nějakou tu oplzlost či přitroublý, tedy lidu pochopitelný bonmot, má prezidentování doma. Jen s tím Trumpem opatrně, on už tak nejde na ruku Putinovi, jak to ze začátku vypadalo.

Z. Susnar 2.4.2017 5:58

Re: "Slušný rozbor"?? No to určitě ne, čermáku.

J. Vlček? Ten lze jako Zeman ( Porad)

Z. Susnar 2.4.2017 5:52

Re: To je jásotu Astone,...

Dlouhy prispevek a ustekany jako od vlka nic horsiho uz na hrade nemuze byt jako to co tam je ty petico Stokrat lepsi volici pana Karla jako vy volici Zemana

Z. Susnar 2.4.2017 5:24

Re: Kdo je pro přijímání neevropských immigrantů

Nezvan :):)

J. Vlček 1.4.2017 22:55

Re: "Slušný rozbor"?? No to určitě ne, čermáku.

Pane Machu, jestli je někdo přeborník v kydání hnoje, pak jste to zcela jistě vy. Doufám, že i jako člověk s takovouto kvalifikací minimální požadavky na člověka splňujete.

J. Sova 1.4.2017 22:25

Re: Eric Best napsal:

Pirk podporoval Fischera. A opravdu toho pak litoval.

V. Plocek 1.4.2017 22:25

Re: Dobrý...

Vážená paní Moravcová vidíte. Já si pro sebe myslím, že se na věci dívám a uvažuji o nich z nadhledem a reálně. A vůbec nechápu, v čem vidíte lži. Nebo snad chcete popřít, že zmíněný kandidát na prezidenta je zcela něco jiného, než náš současný "lidový" prezident? Ale proč ne Váš názor.

Ale neargumentujme mi p. Špačkem, kterého uznávám jako super slušného člověka a i jako odborníka na etiku, ale naprosto neuznávaného dnešní dobou, životem, jak vidíte okolo sebe.

J. Kombercová 1.4.2017 22:08

Re: Eric Best napsal:

Já mám dojem, že Best v minulých volbách podporoval Zemana, stejně jako Pirk, oba mě tehdy překvapili, nemile. A taky mám dojem, že Pirk toho časem litoval.

M. Prokop 1.4.2017 21:52

Re: Eric Best napsal:

Kdo by to do Erika řekl, že tak blbne - s oběma kandidáty.

L. Křivan 1.4.2017 21:46

Kdo je pro přijímání neevropských immigrantů

je jako kandidát na presidenta NEPŘIJATELNÝ ! Kdo i minimálně sympatisuje s palestinci je jako kandidát na presidenta NEPŘIJATELNÝ !

J. Vlček 1.4.2017 21:12

Re: Bylo by to pěkné,

Dáma, pane Susnare, se nerozeznává podle toho, koho obhajuje, nebo koho by si přála mít na hradě. To je jenom její volba. Vy se raději postarejte o vlastní doménu, neboť je trapné, píšete-li do diskuse pod jménem Žofie Susnar.

J. Vlček 1.4.2017 20:55

To je jásotu Astone,...

...hurá, konečně se objevil ten správný kandidát na prezidenta. Jak píšete, nestačil se sice dosud zviditelnit, ale nebuďte smutný, lidem se už dostatečně zviditelnil svým podpisem pod peticí "Vědci proti strachu a lhostejnosti". Snažíte se vnutit lidem představu, co všechno pan Drahoš není, mimo jiné, že není sluníčkář. Jelikož celá ta petice je sluníčková, její signatáři jsou tedy jeden sluníčkář vedle druhého.

Zaplať pámbů za přímou volbu prezidenta. Vám sice vyhovovala volba nepřímá, to jest taková, kdy si vše upytlíkovaly strany mezi sebou a voliči do toho neměli vlastně co mluvit. Představte si Astone, že teď ti hloupí voliči chtějí před volbou znát názory všech kandidátů na dění ve světě i doma v Česku, chtějí znát jejich názor na různé krizové situace, jejich politický rozhled a podobně. Podle zjištěných informací pak posoudí, který z kandidátů je pro ně ten správný. No řekněte, není snad tohle populismus?

Vězte Astone, že to populismus je, a dokonce v tom správném, původním slova smyslu. Jste na omylu, říkáte-li, že při volbě nejde o souboj idejí, ale o souboj mediálních obrazů. Voličům nejde o nějaké mediální obrazy, voliče zajímají právě ty ideje. Ty potřebuje znát pro svoje rozhodování kterému kandidátovi dát svůj hlas. Tak tomu konec konců bylo i při rozhodování mezi Karlem a Zemanem, při čemž mediální obraz Karla byl vykreslován v těch nejkrásnějších barvách. Stejně mu to nepomohlo. Voliče zajímaly právě ty ideje a na těch Karel pohořel.

Pokud by se vám jevila jako příjemná vzpruha to, že na stranu pana Drahoše by přešli původní voliči Karla, měl by pan Drahoš ke své spokojenosti za sebou celou pražskou kavárnu. Budiž mu to přáno. Jestli to zvýší reálnost naděje na vítězství je ovšem ve hvězdách.