1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
martin tamtaky 17.3.2006 6:03

Autem censeo Clausum esse delendam

VladaPing 17.3.2006 9:18

Re: Autem censeo Clausum esse delendam

Cetem autem censeo, Karthaginem esse delendam....
 
Když citovat, tak prosím, přesně...
dino 17.3.2006 16:12

Re: Re: Autem censeo Clausum esse delendam

No, s rezervou  - ono by bylo blbé zničit místo Klause Kartágo, ne? A než se splést... tak snad raději necitovat
Dušan Neumann 17.3.2006 17:17

Pingu, když přesně tak tedy přesně, jinak jsi za císaře pána

Ceterum autem censeo....
Josef 17.3.2006 5:57

Pane Víšku,

dańové poplatníky by také zajímalo,proč jede prezident Klaus v krátké době podruhé do Číny a to krátce po návštěvě premiéra.
jakovy 17.3.2006 12:31

Re: Pane Víšku,

A proč tam jel ten předseda vlády ČR ?
Zajic 17.3.2006 3:10

Jede o jasnou definici Westminsterskeho parlamentniho systemu u nas.

Nas politicky system byl T.G. Masarykem a jeho spolupracovniky ustanoven jako Westminstrsky parlamentni system. V tomto systemu je "President" postava ceremonielni v podstate na "kladeni vencu" a slouzi neco jako fotbalovy rozhodnci, ktery dba aby policticky sytem probihal podle pravidel. Hlavou statu je voleny "Ministersky predseda". Hlavou naseho statu je tedy pan Paraubek. Problem je nebyl doposud potvrzen ci odmintnut procesem parlamentnich voleb. Ale demokraticky process tim neni narusen, nebot volbami bude muset projit a volici tak budou mit moznost ho dodatecne "potrestat"  a nevolit ho, pokud se jim ten pan a jeho politicke cineni nelibi.  Aktivita pan Klause je naopak protiustavni - stale vice se snazi uzurpovat si postaveni a pravomoci "Ministerskeho predsedy". Je chyba ze media presentuji tento spor jako osobni spor mezi pany Paroubkem a Klausem. Zde jde bohuze o mnohem vaznejsi vec - samotne ohrozeni demokratickeho systemu v nasi zemi, ktery je jeste krehky jako cerstve narozene kure. Pan Klaus se snazi o uchavaceni moci, spojeni funkce "Presidenta" a "Ministerskeho predsedy". Pritom do funkce presidenta nebyl primo volen v primarnich volbach volici teto zeme.  Lide si to zrejme pletou s USA, kde je uplatnen jiny sytem, v nemz je "President" hlavou statu pravoplatne vykonavajici aktivni politiku. Proto je tam take primo volem volici cele zeme a ne jen jejich zastupci. (strucne receno).
OK03 17.3.2006 4:11

Re: Jede o jasnou definici Westminsterskeho parlamentniho systemu u nas.

Pan premier je ostudou střední Evropy. Populista, "ředitel zeměkoule". Rád střílí od pasu, ale bohužel pro ČR vedle. Všem radí, takový "malý diktátorek". Působí na mne, že je nejschopnější a nejlepší řešení pro ČR ( ale pouze podle sebe ) S. Stalin byl také nejlepší konstruktér, spisovatel, učitel, ekonom.....Snad to ve volbách "agent orange" projede.
JZD 17.3.2006 4:54

Re: Jede o jasnou definici Westminsterskeho parlamentniho systemu u nas.

Možná se opakuji, ale pozvat prezidenta Ruské federace někam jinam než na Hrad a ke Klausovi je políček do jeho tváře. Rusové odjakživa uznávají jako jediný protějšek odpovídající úroveň. Za Brežně¨va to by generální tajemník UV a teď je to (proboha, parofilové, smiřte se s tím už konečně) prezident.
franta 17.3.2006 11:00

Re: Re: Jede o jasnou definici Westminsterskeho parlamentniho systemu u nas.

Jen dotaz: Dovedete si představit, že by Putin navštívil Německo, jednal s prezidentem a s kancléřem ne ?  Není důležitá funkce ale faktická moc a tu má (proboha, klausofilové, smiřte se s tím už konečně) vláda, potažmo její předseda. I proto západní delegace často jednaly v SSSR s generálními tajemníky i když tito neměly žádnou státní funkci.
BuBu 17.3.2006 6:05

Re: Jede o jasnou definici Westminsterskeho parlamentniho systemu u nas.

Proboha chlapi, smiřme se s tím, že ještě 3 měsíce nám tu bude vládnout přízemní křupan, který se neštítí ničeho, spolupracuje s pohrobky vrahů a dělá ostudu všude, kam šlápne.
Nebojte, Boží mlýny melou pořád - i na Miloševiče došlo. . .
olaf 17.3.2006 8:22

Re: Re: Jede o jasnou definici Westminsterskeho parlamentniho systemu u nas.

melou, ale aby ho semleli driv nez on nas...
j 17.3.2006 9:49

Bubu

... logika Vám nejde, argumenty nemáte - Bože, jak hluboko jste klesl
Jarda Musil 17.3.2006 9:50

Re: Bubu

myš byla rychlejší  - ano to jsem byl já ...
BuBu 17.3.2006 12:52

Re: Re: Bubu

Ale ano. Argumenty mám.
Ty má totiž každý, kdo má oči, uši a svůj vlastní rozum . . .
Že někdo nevidí, neslyší a ještě k tomu je imbecil (bolševickej) - tak bohužel, to nemohu sloužit, tam si opravdu mohu s argumenty vytřít . . . . .
Jarda Musil 17.3.2006 13:40

Re: Re: Re: Bubu

no - zatím je to z Vaší strany jen komunistická agitka ...  - ale je to Váš problém, já se uživím za jakékoliv vlády - mám zahrádku
onlooker 17.3.2006 15:25

Bubu

Je to sice pravda, ale ono to evidentně bude z bláta do louže ...
Realista 17.3.2006 2:40

Souhlas, P.čouhá sláma z bot. Jen proboha něco dělejte, ať nezůstane jeho vláda

vždyť ODS se drží při zdi, jak chcete přesvědčit lidi, když se pořád nic neděje? Je to jako když čekám na rychlík a místo něj přijede o hodinu později upocená lokálka. Můj hlas máte, ale co ty ostatní? Současná prezentace ODS fakt na nerozhodnuté nezabere, lidi slyší spíš na silácké řeči toho slamáka. No a místo psaní (dobrého) sem to radši pište do novin s milionovým nákladem tady to zapadne.
Nerozhodnutý 17.3.2006 7:58

Re: Souhlas, P.čouhá sláma z bot. Jen proboha něco dělejte, ať nezůstane jeho vláda

Ano, to je ten problém. Chci volit nějakou slušnou stranu napravo od středu, ale ODS se o můj hlas svou nečinností opravdu nesnaží.
Petr H 17.3.2006 0:45

No,diktátorské sklony

Paroubek je sice blbej jak pučtok a Moc mu zachutnala,ale v jeho chování a jednání se až moc zračí,že je ve vleku Marky za tři.Tomuhle fidelovskýmu partyzánovi nechybí ten správnej revoluční tah na branku a konečne se zase dostal k veslu a s paroubkem jako s buranským primitivem se mu lehce manipuluje.
Suzuki 17.3.2006 1:27

Re: No,diktátorské sklony

Doplňuji. Šéf číšníků za totality, títo číšníci ovládli českou ekonomiku. A to je fakt. Viz Pitra, Maryla Příbram ŽVálcovny trub Chomutov atd.
hadr 17.3.2006 0:35

proč?

Protože je to malý, nevýznamný, necharizmatický, nevzdělaný a nevychovaný ale ctižádostivý člověk ve vysoké funkci. A navíc nikým nezvolený. A takových tam ČSSD má spoustu, možná většinu. Demokracie v Česku dostala na hubu. Díky Zemanovi, Špidlovi, Grossovi, Paroubkovi, Škromachovi, Sobotkovi, Urbanovi, Bublanovi a jiným. A ten spolek je tak drzej, že se uchází o naše hlasy ve volbách? Za co, soudruzi...
Josef 17.3.2006 5:59

Re: proč?

Hadře,premiér se nevolí,ten je jmenován prezidentem ,v tomto případě Klausem. 
Jahus 17.3.2006 8:00

Re: Re: proč?

Jožine,
Paroubek se nazúčastnil voleb do parlamentu, neprošel ani  jako kandidát žádnou stranickou selekcí.
Je to jen sekretariátní sekret
jakovy 17.3.2006 11:09

Re: Re: Re: proč?

Předpisatel ná naprostou pravdu. Odkdy se úředníci volí ?
A vláda JE jen snůškou úředníků (jmenovaných presidentem) a pokud nepracují správně, měl by je parlament  vytahat za uši.
Že je jejich (vládní), je věc jiná; co jsme si zvolili, to máme.
Tomas Holek 17.3.2006 0:21

vynikajici clanek

presne hodnoceni cinnosti Pablbka
dzanny_213 17.3.2006 0:53

Re: vynikajici clanek

Ne že by nebylo hodnocení přesné, ale od představitele ODS bych čekal víc - přinejmenším o tom, jak bude dělat zahraniční politiku jinak a lépe. Vůbec mě ta pasivita ODS utvrzuje, že buď vedení usnulo na vavřínech či mají nějaké tajné předvolební trumfy, které zajistí vítězství na tuti. (Krejčířova směnka?)