31.5.2024 | Svátek má Kamila


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jerome 27.10.2009 12:14

Re: jen ať si to středočeši užijí - sociální rozměr krize

kouzlo nechtěného je ovšem v tom, že ti církevní hodnostáři, narozdíl od světských, nemají už žádná obročí a politický vliv. Takový Drhat má obročí hned několik a prsty dlouhé jako Dracula. Marxismus je trvale stínem na výčitkách mnohých levicových intelektuálů na západě.  U nás mu rozumí a ovládá ho jen několik jednotlivců. Většina ostatních levicových potentátů jsou jen normální chamtivci po pomoci a statcích. Rozdávat z cizího a život na dluh nemá  žádný etický  rozměr a krize u nás nemá rozměr tragedie, ale pouhé neochoty k poněkud skromnější existenci. Levicoví populisté to samozřejmě nemohou nikdy vypustit z úst. Boj o 30,- Kč je rozměrem krize čistě dementní. Se sociálnem to nemá absolutně nic společného. I romská rodina na sociálních dávkách prokouří denně nejméně trojnásobek prostředků...

Mistr Jan Hus 27.10.2009 12:04

Re: jen ať si to středočeši užijí

Kdybys nebyl modrý svazák, tak bys věděl, že zdravotnictví se platí formou zdravotního pojištění. Co kdyby třeba platili zdravotní pojištění i cikáni? 8-o

Mistr Jan Hus 27.10.2009 12:02

Re: Nechovali se jako soudruzi, neboť soudruzi byli, na rozdíl od demokratů,

Štětina, to je ten bolševik, který si podával ruku s Mao Ce Tungem a co před rokem 89 denně skloňoval slovo socialismus ve všech pádech? ;-D;-D;-D

Mistr Jan Hus 27.10.2009 12:00

Re: Nechovali se jako soudruzi, neboť soudruzi byli, na rozdíl od demokratů,

A jakých, myslíš havlovu amnestii? 8-o;-D

Öman 27.10.2009 11:59

Re: PROČ SE ROZČILUJETE

Rath fór velitel zeměkoule! ;-P

oh 27.10.2009 11:59

Re: jen ať si to středočeši užijí

Na něj má ovšem Paroubek maximálně průbojný kalibr - Ratha. Ten umí tak urážet oponenty jedna radost. No alespoň nebude  v parlamentu taková nuda.

Öman 27.10.2009 11:58

Re: úroveň

Správně. Sociálnědemokratickou cenzuru na ně! ;-D

Socialista 27.10.2009 11:57

PROČ SE ROZČILUJETE

RATH JE TEN NEJLEPŠÍ !! RATH FÓR PREZIDENT  !!!

drak 2 27.10.2009 11:55

Re: Všechno je jinak

:-PMarku, fandím Vám! Napsal jste to polopaticky. Když už se zase vrátilo téma 3O kč, tak také něco k tomu. V Havířově bylo za totality 5( slovy pět) lékáren. Dnes je jich 24. Viděli jste chudého lékárníka? Budu pokračovat. Ve Švédsku existuje centrální nákup léků. Stát si to pečlivě hlídá, lékaři nemusí jezdit na fiktivní stáže, nebo školení, protože lékárny dostávají léky z centrálního státního skladu. Nešlo by to u nás???

  A další: Dálniční známka zdražila o 2OO kč. Ne, že bych s tím byl nadšen, ale když poslouchám ten křik řidičů, kteří jezdí drahými auty,za PHM utácejí ročně desetitisíce a vadí jim přidat 2OO kč    za dáln.známku, tak si to probírám v hlavě. A žádný se tomu nediví.

 Když matka samoživitelka  s dvěma dětmi zajde k lékaři a zaplatí 2 X 3O  kč, pak v lékárně za recepty 2 X 3O kč, + doplatek za léky a to se opakuje nejméně 3 X ročně, tak co je proti tomu 2OO kč za dálniční známku.

 A hlavně nejvíc jsou postiženi lidé starší, nemocní a pořád je na ně hleděno, jako na příživníky.Celý život živili svou prací tuto společnost  a ta v čele nechvalně známým Julínkem, by byla nejraději, kdyby už natáhli bačkory!;-O

oh 27.10.2009 11:54

Re: Všechno je jinak

Šetřit peníze účetnickými triky umí  každý účetní. O tom nulovém vlivu na kvalitu a dostupnost si dovoluji pochybovat, tak rychle žádná reforma nepůsobí. A k Julínkově reformě: je to jako když vám ze zahradního bazénu mizí voda a vy místo abyste našel a opravil díry, prostě si natáhnete od souseda další hadici a otevřete kohoutek hezky naplno. Pravidelné oddlužování nemocnic a pojišťoven mi opravdu nechybí, právě tak, jako mi nechybí sanace bank a další podobné aktivity. Chybí mi ovšem nějaká koncepce reformy, která by měla širší obecnou podporu "napříč politickým spektrem", jak se hezky říká v televizi. Reforma prosazená jedním Pohankou a jedním Melčákem je na nic, protože po dalších volbách se bude opět předělávat, lepit a všelijak záplatovat, aby mohl vzniknout ještě větší paskvil a tak to půjde pořád dál. České školství je taky permanentně reformováno, a jak se mi to jeví, je to po každé další úpravě ještě horší než dřív...

Dědek 27.10.2009 11:52

Re: Vážený pane Krejčí

Děkuji za vysvětlení, o to mne hlavně šlo ,nebyl jsem u lékaře ani nepamatuji a tak nevím jak se věci mají, omlouvám se

jirka.s. 27.10.2009 11:52

Re: Všechno je jinak

Jo, funguje !!!  ;-P ;-P ;-P 

j 27.10.2009 11:47

Re: jen ať si to středočeši užijí

na Paroubka jsme nasadili těžkej kalibr- Zemana

jirka.s. 27.10.2009 11:46

Re: Nechovali se jako soudruzi, neboť soudruzi byli, na rozdíl od demokratů,

Tak toto je důvod č.77 do páně Štětinova seznamu !!! (Y)

Ludva 27.10.2009 11:42

Re: Proč to nejde udělat rozumně ?

Tato úvaha by platila, kdyby bylo k dispozici neomezené množství peněz a každý výkon by se lékaři mohl zaplatit. Ale tak to není a praktici jsou placeni spíše podle počtu přihlášených pacientů. Konečně v minulosti byli závodní lékaři odměňováni, když měli co nejmenší nemocnost. Zažil jsem, jak poslali chlapa s infarktem na šichtu, kde exnul. To je ovšem opačný extrém. Jak to popisujete, tak vlastně potvrzujete, že regulační poplatky nemají žádný smysl, aspoň při jejich současné výši.

jirka.s. 27.10.2009 11:41

Re: Z těch keců tady je mi na nic

;-DR^;-DR^

oh 27.10.2009 11:40

Re: jen ať si to středočeši užijí

Každý normální člověk si paralen koupí - dokud nějaký vykuk nerozhodne, že je potřeba lidi trochu podojit a nezavede povinné recepty na všechno. A klidně si dál věřte, že ODS projela krajské volby kvůli 30 Kč a tedy není třeba, aby se nějak měnila. Jen tím posilujete šance na celkové volební vítězství právě toho Paroubka, co vám tak leží v žaludku.

jirka.s. 27.10.2009 11:36

Re: úroveň

No, co se mne týká, v případě obalu na brambory bych nespoléhal jenom na přírodu!!! ;-)

PH 1/09 27.10.2009 11:26

Re: jen ať si to středočeši užijí - sociální rozměr krize

Krize má etický a sociální rozměr, připomínají zvláště církevní hodnostáři, mezi kterými se najde řada Marxových příznivců. Canterburský arcibiskup Rowan Williams například zpochybňuje základy dnešního kapitalismu. V rámci systému jde všem pouze o dosažení co největšího materiálního blahobytu. Zdroje ovšem nejsou pro všechny a tak se čím dál větší část populace se dostává do potíží. Williamsovi to připomíná třicátá léta v Německu, kdy značná část lidí dala přednost jistotě národního socialismu před nejistou existencí v krizí zasaženém tržním prostředí.

Předseda rady Evangelické církve v Německu Wolfgang Huber si v deníku Berliner Zeitung stěžoval, že peníze dnes nahrazují Boha. Výslovně kritizoval předsedu představenstva Deutsche Bank Josefa Ackermanna, který před počátkem krize údajně sliboval svým klientům roční výnosy cenných papírů ve výši 25 procent. „Tím vzbuzoval stále větší očekávání, která nemohla být naplněna,“ upozornil biskup na jednu z příčin krize.

Nejdůkladnější práci si dal s oživením Marxe jeho jmenovec, katolický mnichovský arcibiskup Reinhard Marx, který dokonce napsal knihu s povědomým názvem „Kapitál“. K myšlenkám svého slavného předchůdce se hlásí úvahou, že společnost není pouze souborem jednotlivců, kteří soutěží o ekonomický prospěch, ale zároveň má sociální rozměr.

Jirka 27.10.2009 11:24

jen ať si to středočeši užijí

Bezmozci si zvolili za 30 stříbrných do svého čela doktora Krysu - dobře jim tak! Alespoň vidí, co je zač socan v praxi - namyšlené, sebestředné *ovádko, pletoucí si krajskou kasu s vlastní.

Bude úsměvné, až začne vysvětlovat, že sice není na kyčelní klouby a kardiostimulátory, ale paralen je gratis! To ještě voliči socdem nevědí, že uvědomělý socan zhyne v den nástupu do důchodu? To je totiž důchodová reforma ala Rath!

j 27.10.2009 11:24

Re: Všechno je jinak

Julínkův systém dokázal hlavně ušetřit plno peněz ( aniž to mělo vliv na kvalitu a dostupnost), které se teď hodí protože do systému přichází míň peněz než se vydává. Snad to zdravotnictví vydrží než přijde oživení( nebo než přijde Rath)Možná si vzpomenete jak co dva roky se jak nemocnice tak pojištovny oddlužovali. Doufám, že vám to nechybí

oh 27.10.2009 11:23

Re: Zdravý Krejčí

Asi je, ale na některé osvědčené skákače do řeči (napříč politickým spektrem) by asi platilo jen okamžité zastřelení - a to moderátorka nejspíš udělat nemůže.

ps 27.10.2009 11:22

Re: úroveň

V tom případě si dej cigárko a my ostatní budeme doufat, že po příštím takovém "běhu" tě klepne pepka.

PetrK 27.10.2009 11:21

Kdo neviděl, přišel o moc.

Dávám panu Krejčímu plně za pravdu.

oh 27.10.2009 11:10

Re: Všechno je jinak

V tom případě zřejmě s horečkou rád běháte po městě, abyste si ověřil, jak ta konkurtence funguje? Rath se nezastává nikoho, snad jen sebe, ale Julínek taky není žádný svatý spasitel a to co vydával za reformu, bylo spíchnuté tak horkou jehlou, že na ni potřebovali azbestovou rukavici - ale hlavně se o tom nesmělo diskutovat. Kvůli tomu, aby lidi s chřipkou neotravovali u doktora, převedli se léky s pseudoefedrinem do režimu volného prodeje. A teď se ten samý Julínek domáhá další univerzálně špehovací databáze, aby bylo možno sledovat, kdo si je kupuje.

Babka 27.10.2009 11:06

Re: Vážený pane Krejčí

nepředkládá účet, který musel zaplatit ale účtenku za recept. To je zásadní rozdíl.

Pinochet 27.10.2009 11:05

Z těch keců tady je mi na nic

je tady kapitalismus nebo ne???Já myslím,že kromě zdravotnictví a školství určitě ano.V těchto dvou odvětvích je to pouze nějaký hybridní systém ,který je opět tak jako za socialismu založen/aby vůbec fungoval/ na neschopnosti pracujících v těchto odvětvích se účinně bránit proti svému okrádání a zneužívání založeném právě na hybridních zákonech jimiž jsou tato odvětví vpodstatě udržována v chodu.Spoléhá na to jak socanstvo tak naše pseudopravice.Takže jaképak okrádání v lékárnách,je to správné a je to málo,jen houšť,alespoň nějaký prvek kapitalismu ve zdravotnictví,i když zcela bezvýznamný co se týče možnosti nějakého zbohatnutí.A i kdyby,lékarníci všude na světě,kromě Kuby a KLDR patří k nejbohatším příslušníkům střední třídy,tak proč by tomu tak nemělo být i u nás,nota bene 20 let po uvedení tzv.kapitalismu do chodu.Proč by to měli být neustále jen zedníci,obkladači,různí překupníci s auty,instalateři apod. jako za socialismu-což se dá pochopit.Tak držte huby socanští závistivci,a pokud se vám těch 30Kč příčí zaplatit/stejně jen ze závisti a ne pro vaši chudobu,kterou se stále oháníte/ tak si požádejte o vystěhování na Kubu a dejte už pokoj,bando jedna líná.Musíte pochopit,že v kapitalismu se lékárník či doktor má vždycky líp,než dělník,zedník,řezník,kovář,apod.,nic jiného než se s tím smířit vám nezbývá,nedá se nic dělat.A zdůrazňuji slůvko LÍP,protože vy se určitě nemáte špatně,Vy pouze kňučíte závistí protože máte jenom Fabii nebo Octavii,zatím co lékárníka jste zahlédli v BMW.

j 27.10.2009 11:01

Re: To víte, každej nemůže bejt tak zdravej jako topolánek! Všimnul jste si třeba jeho erekce na návštěvě u Berlusconiho nebo jeho přímo "příkladného chování ve sněmovně, kde se s kolegama zdravil vztyčeným prostředníčkem nebo vyplazeným jazykem?

mám pocit, že už se z toho nevykroutíte:-) láska je láska v tomto jsem liberál

j 27.10.2009 10:59

Re: Všechno je jinak

pěna ne ale pohrdavý úsměv určitě. Socbolšani každému chtějí zvednout daně ale sotva si maji zaplatit poplatek tak jsou rozhořčeni jak si vše platí. Kulový si platíte, za ty vaše almužny by vám tak ošetřili maximálně kuří oko:-)

j 27.10.2009 10:55

Re: Proč to nejde udělat rozumně ?

lékař a pacient je vlastně  obchodní vztah a co myslíte, že se stané když by vás doktor takto vydusil. Příště už tam nepujdete a doktor přijde o kšeft. To se týká i nemocnic. Hlavně to zavést v době kdy vám doktor rád napíše neschopenku když chcete, tak v tom bude pěkný bordel.