3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Dejte už konečně pokoj s velezradami!

Senátoři STAN připravují podle zpráv v médiích žalobu na Miloše Zemana ve věci spáchání velezrady. Důvodem k podání tohoto návrhu je Zemanovo vyjádření o výrobě novičoku v Česku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Klíma 19.5.2018 0:06

Štěstím senátních d.bilů🦍 je to, že o své mentální

nedostatečnosti nevědí.

Totéž je ale i neštěstím českého národa.

K. Zelený 18.5.2018 13:07

Tak pan Bartoň nevidí,

republiky a proti jejímu demokratickému řádu. Inu, kdo nechce, neuvidí i kdyby v tom měl namočený čumák. Reagoval na obvinění Ruska, že jed, kterým byli otráveni Skripalovi mohl pocházet mj. i z Česka, kde se vyráběl a skladoval. Chemici a tajné služby mu řekli, že se nevyráběl ani neskladoval, vyrobilo se mikromnožství pro testování a bylo zničeno. Načež ten chorobný žvanil s drzým čelem podpořil rusácké obvinění a zapřel a překroutil vyjádření chemiků a tajných služeb. Tím jednoznačně podpořil verbální útok nedemokratické nepřátelské mocnosti proti republice a v důsledku i jejímu demokratickému řádu, neboť ona mocnost nepokrytě usiluje o návrat republiky do svého područí, kdy jsme nebyli svrchovaným státem a neměli jsme demokratický řád.

J. Uzel 18.5.2018 12:30

Teda v Rusku

bych nechtěl bejt ani namalovanej na zdi a že Zeman svou chorobnou žvanivostí způsobuje problémy (sobě i celé zemi) o tom též nepochybuji (s tím chlapem bych na pivo rozhodně nešel), ale to co předvádí STAN je čiré zoufalství.

V. Čermák 18.5.2018 12:40

Re: Teda v Rusku

No ono těch chorobně, nebo servilně žvanivých je víc. V tomto případě Zeman pouze Reagoval na jiné žvanivce....

M. Prokop 18.5.2018 15:19

Reagoval na jiné žvanivce....

Na Putina a Zacharovou, pravděpodobně na povel Putina či některého Putinova poskoka.

J. Vlček 18.5.2018 12:11

Absence témat ...

...a mlha v hlavě pana Gazdíka a představitelů STAN, nutí tuto pidistranu k vymýšlení zástupných témat. Podpořit je v tom mohou leda další političtí velikáni bez ideových témat, jako jsou třeba Lidovci. I když, kdo ví, například takový Aston v jejich počínání spatřuje dokonce hrdinství. Soudný člověk ale má jistě o hrdinství zcela jiné představy.

J. Hejna 18.5.2018 10:23

STAN

je buď užitečný předmět pro turisty

nebo zkratka: Samí Téměř Absolutní Neználci;

a musí to neustále prezentovat.

D. Polanský 18.5.2018 10:07

STAN se snaží zviditelnit,

nemá co nabídnout, tak alespoň takto. Ale proč ne, když se najdou takoví, co jim to žerou?

P. Hlosta 18.5.2018 10:02

I příští prezidenti budou velezrádci přinejmenším ;-))

Snaha dostat zemana ze scény vyplývá prostě z přímé volby prezidenta. Každého přímo zvoleného prezidenta se už vždy budou snažit dostat ze scény jeho oponenti. Dokud byl prezident výsledkem volby zákonodárců, tedy politických stran, tak byl prezident akceptovatelný i svými oponenty. Dokonce to bylo i tak, že šli vyslanci politických stran vyjednávat i s komunisty, aby mohli svého kandidáta prosadit a zvolit. To v době čerstvě po Sametu!, kdy tenkrát proti komunistům byl odpor hodně znatelný u občanů a to tak, že málokterý komunista si dovolil přiznat vůbec své členství v té straně, natož svou minulost ze socialismu.

Připravme se tedy na to, že do budoucna každý prezident bude dehonestovaný opozicí a to hlavně takovou hovadinou, jako je obvinění z velezrady. Čím větší pitomost totiž, tím víc se bude občanu líbit. A o líbivost jde především politickým reprezentantům a vůbec ne o pravdivou možnost. Plno popletených občánků se bude tvrdě vyjadřovat o skutečnostech připisovaných prezidentu. To hlavně proto, že oni sami jsou nevýrazní, neúspěšní v životě. Takže jim přijde vhod skandálnost obvinění a spoluzúčastní se na tom špinění přes sociální sítě, aby pomohli svým oblíbeným politikům, kteří je svou rétorikou doslova zblbnou, až k fanatismu.

J. Chaloupka 18.5.2018 9:37

To mi připomíná název filmu: Myš, která řvala.

.

Š. Hašek 18.5.2018 9:49

Re: To mi připomíná název filmu: Myš, která řvala.

Přesné.

J. Lepka 18.5.2018 9:28

"Výrazný český politik"

Přibližně stejně relevantní jako jste vy výrazný český novinář s nesmírně objektivním náhledem, že?

P. Hlosta 18.5.2018 9:50

Re: "Výrazný český politik"

Můžete snad Zemanovi upřít jeho úspěchy v politice? Nemyslím, že se vám nutně musí líbit, ale fakt je, že dosáhl hodně z toho, co si umanul. Vůbec to není o tom, jestli zrovna vám voní. Takže jednoznačně, Zeman JE výrazný Český politik! Vy jste také výrazný ovšem. Představujete výrazný rys nedemokraticky myslících. O vás ovšem nikdo nebude psát článek, protože takovou nudu by psát nikdo nechtěl, natož novinář.

M. Vondráček 18.5.2018 10:46

Re: "Výrazný český politik"

To Hitler měl také spoustu úspěchů :-)

R. Brzák 18.5.2018 12:25

Re: "Výrazný český politik"

Ačkoliv srovnávat Hitlera a Zeman je přeci jen trošku přehnané, v podstata sporu je o "výrazném" politikovi - a tuto kategorii naplnil jak Hitler, tak Zeman.

J. Jurax 18.5.2018 16:56

Měl. Bohužel ...

A výrazným politikem byl nesporně taky. Až moc výrazným ...

Perryman 18.5.2018 18:00

Jakych uspechu prosim Vas? Ze prohral 2. svetovou a stal se celosvetove synonymem nejhorsiho padoucha novodobe historie?

R. Langer 18.5.2018 18:31

Re:

A to je vám malo? :-D

P. Papež 18.5.2018 12:29

To jste řekl dobře "dosáhl hodně z toho, co si umanul". Bohužel spousta umanuti byla pro jeho kamarády a prikyvovace, pro veškeré lidi s jinými nazory ne. To degraduje jako dobreho politika.

R. Brzák 18.5.2018 12:36

Re:

Za prvé, jste naivní, když hledáte dobrého politika (ve smyslu konajícího dobro pro všechny) - neb každý politik prosazuje právě jen a pouze to, co si umane on sám, nebo v lepším případě parta jemu konvenujících podobných.

Za druhé, spor není veden o tom, zda je Zeman politikem dobrým, ale zda je politikem výrazným - a o tom není sporu.

Z. Velínský 18.5.2018 9:22

Jak chtějí velezradu zdůvodnit? Přímo z definice, pane!

Kdyby šlo jenom o kauzu novičoku, která se vyrýsovala jako zbytečné ohrožení bezpečnosti naší země a napomáhání zájmům nepřátelské mocnosti, byl by to jenom jeden exces. Ale v definici velezrady je i jednání proti proti základním hodnotám hájeným státem, snaha změnit ústavní zřízení, apod. Co jiného jsou bezmezné prosazování zloděje na místo premiéra vlády, otevřená rada spolupracovat s totalitní KSČM, snaha zrušit senát atd.?

V. Novák 18.5.2018 9:30

Re: Jak chtějí velezradu zdůvodnit? Přímo z definice, pane!

Co máte proti výsledkům svobodných a demokratických, pluralitních voleb?

Z. Velínský 18.5.2018 11:30

Re: Jak chtějí velezradu zdůvodnit? Přímo z definice, pane!

Svobodné demokratické, pluraritní volby řekly, že má vládnout ANO. Ne že má vládnout za každou cenu Babiš, a to i za cenu podpory a ústupků protisystémové totalitní straně komunistů, ta u voleb naopak výrazně propadla.

V. Čermák 18.5.2018 11:56

Re: Jak chtějí velezradu zdůvodnit? Přímo z definice, pane!

My Babišovi voliči jsme volili Ano právě kvůli Babišovi....Komouši propadli stejně jako ODS, ČSSD, KDU, TOP a STAN....

R. Brzák 18.5.2018 12:28

Re: Jak chtějí velezradu zdůvodnit? Přímo z definice, pane!

Ano, pane Čermáku, to je podstatou Vašeho pochybení - hledáte a volíte spasitele k moci nad sebou, který nebude mít zpětnou vazbu od svých spolustraníků (protože je jejich zaměstnavatel více, než jejich spolustraník) a tak jej necháte snáze podlehnout přirozenému korupčnímu procesu spojenému s mocí nad druhými lidmi...

V. Novák 18.5.2018 15:17

Re: Jak chtějí velezradu zdůvodnit? Přímo z definice, pane!

Ve svobodných, demokratických a pluralitních volbách dali volči nejen zvítězit ANO, ale také předseda ANO dostal nejvíce preferenčních hlasů.

Komunisty dotlačily ke vlivu na vládu ty strany, které neměly jiný program než Antibabiš - a hrdě se k tomu hlásí. V demokratické společnosti platí Masrykovo "demokracie je diskuse".

J. Jurax 18.5.2018 17:03

Ano, volby řekly ... no a teď ještě tu vůli lidu nějak naplnit ... ať se Vám to líbí nebo ne, ANO je Babiš, bez něho by nevyhráli. No a teď dělá co může, aby si zavládl. Mne to taky nijak netěší ...

F. Houžňák 18.5.2018 10:00

Jo, a co ty hodnoty jsou, to určujete vy

nebo kdo? A snaha zrušit senát je chvályhodná, pryč s tou bandou. Ať se živí prací.

J. Hejna 18.5.2018 10:28

Re: Jo, a co ty hodnoty jsou, to určujete vy

A kdo je má naučit pracovat?

F. Houžňák 18.5.2018 10:31

To je dobrá otázka, copak o to, já bych věděl,

vybral bych nějaký vhodný kamenolom, oplotil, a šup tam s nima. Žrádlo a pití jenom proti nalámaným šutrům. Myslím, že by tak rok stačil, pro ty, co by se snažili, i míň. Ale asi se to nedá zrealizovat.