30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dejte už konečně pokoj s velezradami!

Senátoři STAN připravují podle zpráv v médiích žalobu na Miloše Zemana ve věci spáchání velezrady. Důvodem k podání tohoto návrhu je Zemanovo vyjádření o výrobě novičoku v Česku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kříž 18.5.2018 8:59

Re: Opravdu netuším

a jeden takovej už sedí na hradě

V. Kříž 18.5.2018 7:13

úplně by stačilo...

... vhodným způsobem sdělit světu, aby nebral na zřetel výroky pana presidenta, který se utrhl z řetězu a naše ústava bohužel nezná způsob, jak ho umravnit.

F. Houžňák 18.5.2018 6:54

Soudruzi senátoři obvinili české protichemické

vojsko, že je to sbor neschopných blbů, kteří jenom sedí, nic nedělají, nic neumějí, berou těžké peníze a jenom točí palci a chlastají kafe. Nic jiného ty jejich řeči o prozrazení státních tajemství neznamenají.

F. Navrátil 18.5.2018 9:24

Re: Soudruzi senátoři obvinili české protichemické

Tak by situace vypadala, kdyby armádu řídili Gazdík a spol. Naštěstí chemické vojsko řídí špičkové odborníci a ti nezanedbávají povinnost testovat každou otravnou látku, která by mohla být použita k vojenským účelů. A na základě těchto testů navrhují a připravují protichemickou ochranu. Problém je jen v tom, že technologický termín výroby a právní termín výroby jsou odlišné. Z hlediska mezinárodních závazků není výrobou produkce takového množství, které nelze použít k vojenským účelům. Vše ostatní jsou ideologické a propagandistické bláboly.

P. Harabaska 18.5.2018 9:46

Re: Soudruzi senátoři obvinili české protichemické

Kydy o Zemanově velezradě jsou jako bubliny naplněné vakuem a slouží k odvedení pozornosti od skutečných problémů, jimž pánové Gazdík a spol. čelí. Učitel-starosta skončí tam, kde začal: u hromady hnoje někde na Kopanicích.

R. Langer 18.5.2018 6:15

Těm blbečkům

už hrabe. Nicméně předpokládám, že ve volbách bude jejich snaha patřičně oceněna a konečně zmizí v propadlišti dějin...

Š. Hašek 18.5.2018 6:40

Re: Těm blbečkům

Přesné.

Poslouchat politologické rozbory třeba takového Gazdíka je nad moje síly.

J. Holíček 18.5.2018 5:12

Jak signifikantní!

Tihle týpci, co do čela státu svojí politickou "kreativitou" vynesli slovenského velkouzenáře a velkostatkáře budou dál usilovně škodit.

Májová si potřebovala ulevit, Džonson to rozmáznul a když se zjistilo, že jen Rusové umí vyrobit nějaký novičok a jen britští záchranáři proti němu permanentně nosí v kapse protilátky, tak se oba jmenovaní stáhli protože účelu bylo dosaženo a veřejnou ostudu nebylo už třeba přiživovat.

Naši ničemní senátoři (protože k ničemu) a ničemné pidistrany zjistili, že když nemohou dál škodit obyvatelstvu, tak novičok nenechají usnout a aspoň se budou dál zesměšňovat.

A můžeme se dál hádat, kdo státu víc škodí a ve skutečnosti ho zrazuje. :-))

P. Černoch 18.5.2018 1:55

Podle toho co vyplavalo na povrch poslední dny,mohly Novičokem kromě Ruska,disponovat Německo,ČR,Švédsko,Británie a USA.Tedy výlučné vlastnictví Novičoku Ruskem se totálně rozplynulo.Žádný jiný "důkaz" proti Rusku není.Tedy pokud byli Skrípalovi otráveni Novičokem.A zdá se,že i to je lež.

P. Han 18.5.2018 5:06

Re:

Máte v tom guláš.

F. Houžňák 18.5.2018 6:56

Tedy pokud byli vůbec Skripalovi

něčím otráveni a nebyl to jenom připravený a narežírovaný tyjátr.

V. Novák 18.5.2018 9:29

Skripalové, údajně otrávení údajně nepřežitelným jedem, žijí

Takže buď 1) byli otrávení něčím jiným nebo 2) nebyli otrávení ničím a je to jen nahrané nebo 3) Britové mají vynikající antidotum.

Pomineme-li body 1) a 2), pak ze 3) vyplývá 3a) - Britové v Porton Downu měli dost onoho jedu na to, aby mohli vyvinout antidotum nebo 3b) Američané ve Fort Detricku měli dost onoho jedu na to, aby mohli vyvinout antidotum. Body 3a) a 3b) v podstatě splývají, protože spolupráce Američanů a Britů nejen ve vojenské oblasti je silně nadstandardní.

To, že k události došlo velmi příhodně pár kilometrů od Porton Downu, tedy v místě nejvhodnějším pro záchranu, nabízí se ještě bod kombinovaný - bylo to nahrané a Britové mají antidotum.

Z. Lapil 18.5.2018 12:12

Re: Skripalové, údajně otrávení...

Skripal těch pár kilometrů od Porton Downu bydlel, v tom bych záměr nehledal.

Jinak navrhuju hledat řešení způsobem Qui bono: Britové měli dvojitého agenta v Británii, tudíž jakž takž pod kontrolou. Taky ho měli blíž, takže - měli-li by touhu ho zabít, měli ho - opět - po ruce a nebyl až tak problém zorganizovat nějakou nehodu nebo jak se to dnes dělá. Nějaká nepovedená exotická vražda - proč? Aby byli za vrahy, notabene neschopné?

V neprospěch Rusů naopak mluví jakási teatrálnost s výsledkem "zase se na nás ten ošklivý Západ pokouší hodit svoje svinstvo".

Samozřejmě, ani jedno z toho není důkaz, ale hledejte důkaz v kauze, ve které i prohlášení "kdysi jsme něco takového měli v ruce, ale už je to dávno" si někdo vysvětlí jako velezradu.

J. Novak 18.5.2018 1:12

Spolek STAN v čele s Gazdíkem doporučuji rozpustit a zavřít do blázince. Protože každému normálnímu člověku bylo a je jasné, že protichemická služba AČR a podpůrné organizace jsou za účelem testování tyto látky i vyrobit. A když něco vyrábím, tak je to výroba, byť jenom zkušebního vzorku. Takže podle těchto senátních id...ů by bylo možné zavřít pro velezradu půl republiky.

B. Hančl 18.5.2018 5:35

Re:

Vesnický Špejbl si hraje na státníka. Chvílku místopředsedoval a již si myslí, že sežral Šalamounovo hoVno.

Z. Lapil 18.5.2018 11:56

Re:

S tím rozpouštěním opatrně. STAN je na komunální úrovni velmi užitečnou organizací. Na jejich kandidátkách se do místní politiky dostávají nezávislí (lépe možná mimostraničtí) kandidáti, kteří by si jinak museli zajišťovat kandidátky vlastní; tuším jsou k tomu potřeba nějaké petice, určitě registrace u volebních komisí... Z toho aby se zbláznili nejen ti kandidáti, ale hlavně volební komise a měl-li by mít každý nezávislý svůj volební lístek, tak aby se ve větších městech ty volební lístky rozvážely náklaďákem a volební urny vysypávaly jeřábem.

Čímž ani náznakem nevyjadřuju k činnosti STAN v Parlamentu a už vůbec ne k jejich názoru na jakéhokoliv prezidenta, včetně aktuálního českého.