21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlastimil 29.11.2007 12:42

Re: taky se mi zdá

Odmítnutí ratifikace smlouvy v poslanecké sněmovně a senátu by bylo fackou vládě ČR a zejména jejímu premiérovi Topolánkovi. Ten by pak v Evropě vypadal jako kašpárek, který něco slíbí a podepíše, ale jeho vlastní poslanci mu to poté zatrhnou. Podobný trapas se nám (tj. spíše KDU-ČSL) zatím stal jen jednou se smlouvou s Vatikánem. Jestli si myslíte, že naše odmítnutí by mohlo celý proces znovu zablokovat nejspíše se velmi mýlíte. Asi by se šlo dál - ale bez nás.

Malý Aston 29.11.2007 12:38

Re: taky se mi zdá

V politice jako v obchodě.Někomu postačí podat ruku a obchod je uzavřen,druhému nepostačuje jedna smlouva ale musí mít hned dvě i když dobře předem zná,že ji nebude plnit.Smlouvy se uzavírají jen těmi,kteří jsou rozhodnuti dohodu neplnit a soudit se a soudit se.Takže smlouva Evropská která nevychází z přání a zkušeností evropských občanů ale je výplodem úředníků z Bruselu nenajde naplnění.Každý stát,zejména Francie,Velká Británie,Německo a Španělsko,možná i Itálie nepřed budou hájit své zájmy a potom možná i zájmy ostatních.Tak tomu bylo,je a bude vážení evropané.:-D

Cricket 29.11.2007 12:08

taky se mi zdá

že se představitelé ODS malinko předpos/rali. Ono to má ale ještě jeden aspekt. Smlouva musí být jednak podepsána, ale pak také ratifikována. Na kongresu zazněly silně také hlasy, abychom ji v ratifikaci silně a jako první odmítli. Pokud se poslanci a senátoři při ratifikaci zachovají konzistentně a smlouvu neratifikují, budu jim děkovat. Vždyť Evropa je svobodná a silná jen tolik, jak svobodné a silné jsou její státy. Smlouva svobodu a sílu států nepodporuje. Pouze byrokratizmus a centralismus. Původní myšlenky Evropy jsou převraceny a překrucovány tak, jak se to eurobyrokratům hodí. Začínám se proto cítit jako někdo, jehož definici jako  terminus technikus jsem osobně slyšel v Bruseli - zahraniční Evropan.

Malý Aston 29.11.2007 11:55

Možná je to tím,že se politikové podívali na mapu Evropy.

Naše zemička má tolik obyvatel jako například Paříž a okolí.Takže nějaké vyskakování pidistátu není na místě.ODS se aspoň snaží v rámci možností něco říci a něco prosadit a je to lépe než ČSSD a KSČM,kteří lezou Bruselu do zadku bez jakýchkoliv připomínek.Pokud se někdo cítí evropanem,to ještě neznamená se že musí z každé voloviny kterou tamní úředníci navrhnou posrantikovat.:-D

Xaver 82.117 29.11.2007 11:42

ODS není pravicová, ale populistická.

Skutečně pravicová strana s pravicovými poilitiky hodnými toho jména u nás není... Ano, Zeman byl v některých případech pravicovější, podobně jako třeba Mitterand.

janoryna 29.11.2007 11:20

je ODS skutečně pravicová ?

podle řečí určitě. ale v praxi mi zeman připadal mnohem pravicovější. na př. snížil daňové sazby, zvýšil odečitatelné polžky pro živnostníky atd. I imigrační zákony..

Plebej 29.11.2007 11:03

Re: Re: Máte nějako jinou stranu, kterou byste volil???

Ano.Můžete se smát,ale já budu volit KDU-ČSL.Poprvé.Je to svou kvalitní a početnou členskou základnou jediná konzervativní strana na scéně,která dosáhne na parlament.Vítězí/doufám,že trvale/křídlo pana Čunka od kterého lze očekávat očistu od lumpů Kalousků,liberálních "turistů"Parkánové,Pitharta aj.Při štvanici na svého předsedu prokázali morální sílu.Získali si mě.Někde jsem četl,že mohou mít volební potenciál až kolem 30%.Je to silně nadnesené,ale ne nemožné.Je dost malých stran.které mají slušný konzervativní program,ale zatím žádnou šanci dobýt parlament.Národní strana mezi ně patří přes některé"úlety".V těch stranách je  řada kvalitních a vzdělaných lidí,kteří by jistě na kandidátky patřili a parlament i komunální politiku posílili.Bohužel zatím je brzdou ego,kdy každý chce být v čele i když jen malé skupiny bez větší voličské podpory.Při volbách pak čekají zázrak-a ono nic.Věřím,že časem silná konzervativní strana chránicí křesťanské hodnoty vznikne.A základem může velmi dobře být stávající KDU-ČSL.Hovgh.Pěkný den.

 

steppenwolf 29.11.2007 10:01

Re: Zase jeden zhrzený

Souhlas; autor by mohl být spokojenější spíš u Sládka.

franta 29.11.2007 9:51

Trapná výmluva

Chcete říci, že Topolánek podepsal něco, co může být v rozporu s naší ústavou ? To by ovšem měl jít do zadele okamžitě !

franta 29.11.2007 9:49

Jestli

oni (ODS) se tak nechovají proto, že se chtějí za každou cenu udržet u moci ? Třeba to odkoukali od Paroubka ! Perte se a žerte se !  

jasan 29.11.2007 9:40

ale kus....

ne ze by nebyli poserove...

ale definitivni souhlas to neni - tim je az ratifikace.

a pred ni to musi schvalit ustavni soud....

takze soise heµra o cas; Zajimave to bude az potom....

Jihočech 29.11.2007 9:22

Re: Máte nějako jinou stranu, kterou byste volil???

Bohužel ne, neboť její radikalismus v některých věcech mě děsí. Tudy cesta nevede, i když třeba jejich rázné postoje vůči nehorázným sudeťáckým požadavkům nebo jejich kritiku politické korektnosti skupiny pravdy a lásky nemohu než schvalovat.

gerontusinza 29.11.2007 8:59

Ne pane Topolánek neví kdy je čas odejít...

on musí být odejit se vší parádou, tak říkajíc vykopán i se svými idioty....

Nom 29.11.2007 8:47

Tak mne napada

... jestli, cirou nahodou, nemuze byt zmena zpusobena tim, ze ODS jiz neni v opozici :-P

Ono se to krasne keca, kdyz clovek nema zodpovednost, ze? :-D

Stredocech 29.11.2007 8:43

Re: Zase jeden zhrzený

Kterých voličů? Možná pohrobků US-DEU, kteří se teď nabalili na Stranu zelených v čele s Bursíkem...

Stredocech 29.11.2007 8:42

Máte nějako jinou stranu, kterou byste volil???

Národní strana bohužel není též to pravé.

Vlastimil 29.11.2007 7:28

Zase jeden zhrzený

milý autore, jedna věc je doma v kuchyni statečně bouchat pěstí do stolu a křičet: "Buď bude po mém anebo nebude nic!" a jiná věc je to prosadit na veřejnosti. Toto se právě teď přihodilo ODS, resp. některým jejím představitelům. Mám na mysli ty, co tady u nás doma předváděli silácká gesta proti EU. Pak narazili na realitu a teď nevědí, jak z toho ven. Příkladem je právě Jan Zahradil, který za peníze EU "bojuje" proti EU v Evropském parlamentu. Někteří zhrzení příznivci teď vykřikují cosi o zradě a vyhrožují, že už ODS nebudou volit. Tak dobře, mohou jít ke komunistům. Řadu jiných voličů zas realistický postoj ODS k EU může naopak získat.

derik 29.11.2007 5:35

Smutny souhlas

Doufam ze ODS neskonci jako US-DEU, ktera se tak dlouho snazila byt pragmaticky u moci az se ji vytratila politicka verohodnost a duveryhodnost. Obcas se obavam ze Topolanek ma bliz k Nemcovi, ktery tim svym "realismem" znechutil volice a stahl s sebou i celou stranu (ne ze by to byla nejak velka skoda).