6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
slovan 13.9.2007 10:30

Prosim, vyber si problematiku ktere lip rozumis

Ten atol je huste osidleny, v blizkosti radaru (2km) je skola, kolem radaru  jsou pouzivane cesty. Nevim jake maji na Marshallovych ostrovech hygienicke normy, ale hygienicka zatez nebude nijak vysoka. Ten radar se stavi podle toho, co je treba sledovat a ne podle rozmisteni pustin. Hygienicke pasmo, kde by mohlo eventualne hrozit nejake prekrozeni hygienicke normy bude tak maximalne 2km od radaru, zadna tragedie. Pokud by melo jit jen o zivotni prostredi, je mi radar uplne sumafuk.

Skepticu/s Maximu/s 13.9.2007 10:28

Co takhle kontext BezMozku? To ne, viďte? Vy chcete jen zasmrdět a zmizet :-(((

(Y)

slovan 13.9.2007 10:26

A co se zajimat poradne

Ten atol je huste osidleny, v blizkosti radaru (2km) je skola, kolem radaru  jsou pouzivane cesty. Nevim jake maji na Marshallovych ostrovech hygienicke normy, ale hygienicka zatez nebude nijak vysoka. Ten radar se stavi podle toho, co je treba sledovat a ne podle rozmisteni pustin. Hygienicke pasmo, kde by mohlo eventualne hrozit nejake prekrozeni hygienicke normy bude tak maximalne 2km od radaru, zadna tragedie.

www racek 13.9.2007 10:26

Re: Re: nechme SSSR v klidu spát

a co je směrodatné? třeba výzbroj, rozpočet a nákup nových zbraní? zkus se o to zajímat, třeba se něco dozvíš.

Xury 13.9.2007 10:25

Re: Re: NE RADARU

Díval jste se na ten atol? Kromě vlastní vojenské základny je v nejtěsnější blízkosti radaru městečko včetně školy a obytné zástavby. Pustinu si tedy představuji jinak.

Von 13.9.2007 10:24

Re: Re: NE RADARU

Pane kapitáne - prosím nějaké statistiky, kolik lidí to v okolí radarů zahubilo, jak tam klesla porodnost a pro úplné strašpytle - kolik televizorů se tam zničilo! Jo - a taky zda tam přibylo nemanželských dětí /míšenců/!

Xury 13.9.2007 10:23

Re: no, nejlépe to vyjadřují poláci.

Tak já už nevím, x-krát už bylo napsáno, že ten systém nedokáže ovlivnit jaderný raketový potenciál Ruska. (Pomíjím zcela nesmyslnou představu o prvotním jaderném útoku na Rusko. ) A pořád se někteří snaží jej tak interpretovat. Uvědomte si, že podstatná část ruských raket je na ponorkách a lodích. Navíc by ruské rakety odstartovaly dřív než by se případné americké významněji přiblížily k ruských hranicím. Já fakt nevím co je tak těžké na tom pochopit.

www racek 13.9.2007 10:23

Re: Pane Gabale,

no, on tou obranou opravdu myslel jen tu atlantickou, zejména za atlantikem. od atlantiku jsem dost daleko ...

www racek 13.9.2007 10:21

Re: Re: Re: Hm, hm, pane Gabale. Vono se ani tak nefrfní proti atlantické orientaci,

takové zprávy jako ... on line informace z radaru mít nebudeme ... jen reporty...

gerontusinza 13.9.2007 10:21

Pane Gabale,

vaše premisy jsou stejně prolhané jako pana Bushe. Cituji "Ovšem odmítnutím amerického vojenského zařízení, které má vliv na kolektivní bezpečnost Ameriky i Evropy, české země začnou opětovné vyčlenění střední Evropy z atlantické obrany a geopolitického západu."

Větší sprostou lež jsem již dlouho neslyšel pane. Výmysl tohoto typu nemá obdoby a odpovídá zcela myšlení pisatele. Závěr Je:sprostý a hlupácký agitátor na úrovni normalizačních zrádců ze 70 let. Fuj

Von 13.9.2007 10:20

Článek jako hrom!

Tak tomu říkám fundovaná výzva k diksuzi o naší bezpečnosti. Myslím, že jsme z dlouhodobého hlediska nikdy nebyli příliš odvážným národem a 40 let totality to dovršilo.Samozřejmě máme podlomenou morálku, nemáme přiliš odvahy a většina si myslí - co tě nepálí nehas / ač je dle Jirotkova Saturnina na popření tohoto sloganu založena činnost hasičstva/. A tak se nemůžeme divit, že starostové / jeden dokonce coby husita!/ se snaží ovlivňovat obrannou politiku státu. Musíme jen doufat, že se nám vrátí historická pamě't a navzdory panu Zaorálkovi /ach jak jsem kdysi myslel, že je rozmný!/a dalším podobným, zdraý rozum nakonec zvítězí a my konečně definitivně zakotvíme v té vytoužené demokratické Evropě. A že to nepůjde bez USA, to je snad jasné.

www racek 13.9.2007 10:20

Re: Re: NE RADARU

no, to eskymíci asi pochopili lépe, že radar je pro ně a jejich soby jen dobro ...

kapitán 13.9.2007 10:18

Re: NE RADARU

Dlouho jsem měl podobný názor jako že je třeba dostát vojenským závazkům a byl jsem pro radar. Odpůrce radaru jsem považoval za komouše a jejich argumenty jsem dlouho nebral.

Pak jsem se z technické zvědavosti začal o radar víc zajímat. Doporučuji to všem je to poučné. Jen krátce - srovnatelné radary má USA dva. Jeden je na ostrůvku - atolu v Tichém oceáně, druhý u nejsevernějšího výběžku Norska.

Taková zařízení se staví do pustiny, ne vedle hlavního města.

kapitán 13.9.2007 10:18

Re: nechme SSSR v klidu spát

MOSKVA teda určitě nespí,

ale Štětina je fakt pošuk.

www 13.9.2007 10:17

NE RADARU

RADAR = SMRT

eTony 13.9.2007 10:14

Re: nechme SSSR v klidu spát

to, že něco přizná ČT není směrodatné, proboha !

benon 13.9.2007 10:11

nechme SSSR v klidu spát

často tu diskutující vzpomínají zaniklý SSSR,nemá to významu,neboť současné Rusko nemá jeho plnou vojenskou kapacitu... včera i čeká televize přiznala,že i když  se ruské výdaje na zbrojení zvyšují,tak jsou na desetině těch amerických....Tak proč ten strach z Ruska??to že teď začaly lítat strategické letouny je jen vějička,spíš mně zajímá proč tehdy přestaly...My bychom také lítali,kdybychom měli na čem...Je jasné,že se Rusko nebude bát říkat své názory,na to má právo jakoČR a je to dobře..

Osobně se více bojím senátora Štětiny,který ve svém proamerickém vlezdozadkovství  chtěl odmítání radaru posuzovat jako vlastizradu,to je výplod jeho mozku fakt unikátní...kdy že mu už skončí mandát???

Psí vrah Čumil 13.9.2007 10:11

Re: Re: Hm, hm, pane Gabale. Vono se ani tak nefrfní proti atlantické orientaci,

Xury, nějak nerozumíte. Proč se majitelé radaru snaží, aby zůstal MIMO NATO?

www racek 13.9.2007 10:07

no, nejlépe to vyjadřují poláci.

oni chtějí jednak nájem, ale hlavně taky protireketovou ochranu i pro sebe. což nějak diskutujícím uniká.

jistě, systém pro všechny, to nejsou tyhle antirakety. ale jednotlivé prvky skutečné protiraketové obrany co se dají použít i u nás existují a je možno je využít. bohužel, takhle debata neprobíhá.

je to jednostraný systém na ochranu usa před odvetným ruským úderem. a to se mi hrubě nelíbí, protože se s ochrtanou spojence, který poskytl zdarma své území a ještě doplatí ze svého, vůbec nepočítá. no a pak by usa v případě konfliktu možná poděkovaly nukleární poušti kolem prahy za svou záchranu.

aka 13.9.2007 10:05

věcný komentář

Jeden z nejklidnějších a nejvěcnějších komentářů, které jsem k radaru v poslední době četl, je tenhle: http://cz.altermedia.info/uvahy-a-komentare/radar-zaenime-se-bavit-seriozni_3241.html . Doporučuju.

ps 13.9.2007 10:05

Re: Re: kapitáne,

Třeba je má ale nevypařuje protože nevede agresivní útočnou politiku.

ps 13.9.2007 10:01

Re: Kdo tu chce neutralitu?

Skeptik určitě ne. Ten by chtěl z ČR udělat svazovou republiku nově se rodícího SSSR.

Xury 13.9.2007 9:59

Re: Hm, hm, pane Gabale. Vono se ani tak nefrfní proti atlantické orientaci,

Možná vám uniklo, že se NATO již v roce 2002 usneslo zhodnotit proveditelnost obrany proti raketám dlouhého doletu, Pokud by tuto obranu zcela odmítlo jako bezpředmětnou usneslo by se patrně na něčem jiném. MImochodem od roku 2010 má fungovat protiraketová obrana proti raketám krátkého a středního doletu. Jestliže evropské státy NATO nevidí rizika raketového útoku ze vzdálenosti několika tisíc kilometrů, pak nechápu proti komu bude tato obrana.

Ivan Nový 13.9.2007 9:56

kapitáne,

jednoduché není nic, ale jednou to může být otázkou přežití.

Poklop 13.9.2007 9:56

Re: Ludvo,

Pane Nový,napsal jste pěknou blbost.Začíná pokukovat naším směrem-oni už jsou tady.Bydlím V Praze a většinu slyším ruštinu.A ve Varech je to asi to samé.A prezident USA přeci prohlásil,že radar není proti Rusku.To si myslíte,že je prezident lhář?To snad ne?

kapitán 13.9.2007 9:50

Re: Re: Re: souhla s autorem

ve vesnici se samejma vojákama a obslužným personálem. Všichni maj zdravotní kompenzace

eTony 13.9.2007 9:50

Re: Celé Čechy klidně obětují, alespoň budou mít důvod k další válce :-(((

vy jste fakt trotl, vy byste chtěl, aby bylo území s radarem nestřeženo? A ty koncentráky a zmizelí lidé v zahraničí ( čtěte zavlečení ) je ze "zbrojního arzenálu" poněkud jiných režimů - diktátorských. A ty mírové jaderné hlavice byly v Brdech po dobu okupace naší republiky CA.

BM 13.9.2007 9:44

Co nam zatial smrdi zo SEPTIKU

" ...bezduchý žvanile...hňupe...vládních jelit...Gabalův blábol...Jste buzerant...blbečkové Vašeho typu...amerikanofilním debílkům...úplná debilka...plkat nesmysly...náctiletý idiot...blbě žvaníte...jste nesoudný debílek..."

Bon Appétit.

Ske/pticus Ma/ximus 13.9.2007 9:44

Chcete snad naskenovanou dokumentaci?

8-o

Psí vrah Čumil 13.9.2007 9:41

Hm, hm, pane Gabale. Vono se ani tak nefrfní proti atlantické orientaci,

jako proti té zaatlantické, což je trošku rozdíl. S atlantickou vazbou na NATO a jeho elektronickými obrannými systémy , pokud vím, nemá obyvatelstvo této země žádný problém. Problém naopak má se systémem, jejž se majitel snaží za každou cenu udržet mimo NATO. To především. Ač se majitelé radaru i vládní píáristé snaží, seč jim chabé síly stačí, tuhle podezřelou okolnost rozptýlit a zamlžit, moc úspěšní v tom nejsou.