8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zdeněk 2.5.2008 5:12

jedním z důvodů první světové války bylo i to že německu se zdálo že má málo kolonií

ovšem podle vás tam zřejmě vládli marxisti.

zdeněk 2.5.2008 5:08

Re: Re: co je kapitulace?

". Ta marxisticka poucka o vykoristovani kolonii, nevysvetluje, proc se

zivotni uroven evropskych narocu prudce zvysila, kdyz se te kolonialni

priteze zbavili."

zatímco když si ji dali na svá bedra, byly nejbohatší na světě. Pak se to už nevyplatilo, ale byly doby kdy to rozhodně vynášelo.

68 2.5.2008 4:53

Re: Osama bin Laden

Tajně už v jeskyni připravuje další, v pořadí třetí past, Irán. A šeptá se o pasti č.4, což prý snad bude Syrie. Ale nepředbíhejme, nechme ho, pastičkáře, v klidu na tom pracovat.

Muki 2.5.2008 4:28

Re: Re: Osama bin Laden

Ale on spravne podotknul, ze agresi muslimskych fanatiku na cile v Evrope, evropa byla do toho zatazena

:o))) 2.5.2008 4:28

Juchelko neblbni!

;-D

Historik pro Bretta 2.5.2008 4:27

Re: Re: Americké soudruhy je nutno považovat za úplné pitomce

Hele Brett, tak co se flákáš u počítače, nencháš se zverbovat a neběháš už po afghánských horách. Proč už tam za mě nepokládáš život? Já budu opravdu radši u maminky v postýlce. Zařídím ti vyznamenání In memoriam, spolehni se, za tvou smrt, která "nebude marná". Jinak z historie je známo, že někteří lidé běhají po světě s propagandou vymytým mozkem, určitě se za takového nepovažuješ, že jo?

Muki 2.5.2008 4:24

Re: ODS, KDU-ČSL, Strana zelených a někteří ČSSD poslali do Afghánistánu 100 potenciálních hrdinů In memoriam Kdy nám Afghánistán vyhlásil válku?

Afganistan nam nevyhlasil valku, to Taliban s Al Kaidou. Jenze ani v dobe sve nejvetsi moci, ze Talibanu nepodarilo dobyt cely Afganistan. Prohlasovat, ze vsichni cesi jsou komuniste, nebo ze vsichni lide v Afganistanu jsou talibanci, znamena, ze jen mluvis o veci o ktere nic nevis

Muki 2.5.2008 4:20

Re: co je kapitulace?

Co ty navrhujes, trpne sede doma a vyckavat jeji9ch utoky a na ne neodpovidat, jen scitat ztraty, se jiz zkusilo a oni to berou jako nasi slabost. A nepomaha to. musis jit za nepritelem az do jeho tabora a tam mu ho znicit. To co rikas, ze by nmeli mit utociste, kde v lidu by pripravolali akce a proste kllid, v tom by souhlasil kazdy terorista s tebou. Ta marxisticka poucka o vykoristovani kolonii, nevysvetluje, proc se zivotni uroven evropskych narocu prudce zvysila, kdyz se te kolonialni priteze zbavili. Omio tak nem komuniste vysvetlovali, jak v burzoasni republice cesi vykoristovali Slovensko a proto si lepe zili.

George 2.5.2008 3:49

Re: Osama bin Laden

Tohle jsi uz psal v diskusi na Lidovkach a zjebali te za to jak financ kozu. Takze to ted zkousis na Psu a cekas ze te za ten blabol nekdo pochvali ?  Taky tady pises jak je kazdej v porovnani s tebou nevzdelanej ponevadz mas americke akademicke vzdelani ? :-P

Ruda 2.5.2008 2:40

Re: vy si skutečně myslíte že je v áfghánistánu možno vyhrát?

Co to rikate? USA je Rim.

tomfuk 2.5.2008 2:29

Pan stínový.....

Pan stínový ministr zahraničí se sice plete do řemesla stínovému ministrovi obrany.V tomto případě se ale musím přiklonit na stranu pana stínového ministra zahraničí.Poslat vojáky do takové země je hazard.Souhlasil bych kdyby tam jelo 100 vousatých mužů středního věku,se znalostmi jazyku té oblasti kde by prováděli hloubkové průzkumy a pak silné bojové seskupení provedlo razantní operaci,a zneškodnilo místní talibánské vůdce. Tak by se snad věci trochu hnuly z místa.Taková vize je nereálná.Místní obyvatelstvo je s talibánem,ten¨kdo spolupracuje s vládními vojáky a cizími vojáky a talibán se to doví má to on i jeho rodina spočítané.Již děti jak rozum berou jsou vedeny k nenávisti k nevěřícím.Cizí vojáci jsou viditelní ,na úpatí hor  jak panáčci a i přes všechnu techniku zranitelní , to smrtelně.Je také  s podivem ,že státy EU         a USA vydávají hodně peněz na sledování pašeráků drog a  vynaložené prostředky se nerentují. Pašeráci drog mají neustále velký náskok před svými pronásledovateli.Docela si dovedu představit,že o takovou práci v terénu mezi nekompromisními zabijáky moc lidí nestojí.Podobná situace je v Iraku,Kurdistánu.Je jasné,že běžná vojenská technika a sebelepší výcvik v těchto oblastech mnoho nezmůže.Snad poslanci EU a kongresmani USA na něco přijdou .Paní Hybášková se znalostmi místních poměrů jistě bude v tomto uskupení platná posila.

Brett 2.5.2008 2:18

Re: Americké soudruhy je nutno považovat za úplné pitomce

Pouc se z historie, historiku!  Umis pekne nadavat, to te naucili v pionyru?  Proti zlu se ma bojovat a ne zalezt k mamince do postylky.  Pokud nebudeme "bavit" Taliban v Afghanistanu, tak ho budeme mit tady.  Viz Hitler, Stalin, a jinde jim podobni, kdyz se s bojem otalelo. Svoboda neni zadarmo.

Isajev 2.5.2008 1:42

Re: škoda že Zaorálek nebyl vysokým funckionářem SS

Toto je kvalitní názor :)

Historik 2.5.2008 1:41

ODS, KDU-ČSL, Strana zelených a někteří ČSSD poslali do Afghánistánu 100 potenciálních hrdinů In memoriam Kdy nám Afghánistán vyhlásil válku?

Vždycky je pro Američany jednodušší za sebe nastrčit někam někoho cizího a ochotného, jako je ochotná nynější česká ministryně obrany, která to navrhla české vládě a Parlamentu. Není mi jasné, za jakou českou svobodu tam tito čeští vojáci budou bojovat. Proč musejí utrácet svoje životy a české peníze v nesmyslné válce v zemi plné písku a kamení? Armáda je přece určena k obraně vlastního státu, ne? Afghánistán nás napadl, že s ním bojujeme? Kdy Česká republika vyhlásila válku Afghánistánu? Kdy vyhlásil Afghánistán válku České republice? Mezinárodní právo už přestalo platit? Afghánská vláda nás požádala o vojenskou a ozbrojenou pomoc? Nebo se jedná o vojenskou akci OSN?

GSDr. Pasáček koz ve Vermontu 2.5.2008 1:30

Osama bin Laden

Osama bin Laden je geniální vojenský stratég. On nachystal pro Američany dvě smrtící pasti:  Afganistán a Irák. Tyto pasti již sklaply. Není úniku a porážka je nevyhnutelná. Způsobil tím Američanům větší ztráty na životech a majetku, než jaké dosud způsobili všichni teroristé dohromady. Je tragické, že do těchto agresí byli zataženi i občané evropských států.

zdeněk 2.5.2008 1:24

co je kapitulace?

Je kapitulace když se stáhnem z áfghánistánu, nebo když sem budeme zvát cizince protože jsme kapitulovali na to mít děti?

všichni poťouchlí kolonialisti si myslí že na ně bude pracovat jiný národ. Britům ani francouzům se to hrubě nevyplatilo a teď se jim do země stěhují obyvatelé jejich bývalých kolonií.

Boj s islámem neznamená že budeme posílat někam vojáky bez toho aby to mělo nějaký efekt...

zdeněk 2.5.2008 1:20

vy si skutečně myslíte že je v áfghánistánu možno vyhrát?

Nevyhráli tam britové ani rusové, nevyhráli tam sověti. I když si USA myslí že je čvrtý řím, stejně nevyhrajou.

Stachanov 2.5.2008 1:14

škoda že Zaorálek nebyl vysokým funckionářem SS

po atentátu na Heydricha by si řekl, že nemá Bohmen und Mahren pod kontrolou, a stáhl by se;-D

Muki 2.5.2008 1:06

poznamka

Skoda, ze nenavrhnul reseni. Nikomu se do Afganistanu nechtelo a tak kdyz se tam Taliban dostal k moci a zacal zakladat vycvikove tabory pro teroristy s celeho svetam aby nicili ten nenavideni zapad, stale tu byla tendence se domluvit, vy nechate nas na pokoji a my na zapade, nechame na pokoji vas. Na to oni nepristoupili. Jsou to proste fanatici, kteri veri, ze se jim podari privest svet spatky do stredoveku. Nazor, ze kdyz je nechame zvytezit, ze je to uspokoji, je zajimavy i kdyz ne originalni, to ze kdyz dame tygru dost masa, tak se z neho stane vegetarian, zasavalo v historii dost lidi. Jak z toho? Nazor, ze kapitulace vse vyresi, je dost naivni, spise jim doda iniciativu pokracovat. Zkusit vec ignorovat, postupna islamisace Evropy proste neni pravda,utoky sebevrazednych fanatiku nam nehrozi a to pan Zaoralek navrhuje. Ca dobu jeho politickeho zivota to muze fungovat a pak at prijde potopa.

Vlasta.on 2.5.2008 1:00

Re: Re: Americké soudruhy je nutno považovat za úplné pitomce

Hlupáku. Taliban vycvičili a vyzbrojili američané. A střední evropu, svého času, zpacifikovali rusové bez problémů. Takže; jedinej kretén seš tady ty.

To ale nic nemění na tom, že jsem pro vyslání našich vojáků. Ještě bych tam poslal alespoň 20 Albatrosů aby se rozhýbal obchod.  (a zásoby ;-))

baltahsar 2.5.2008 0:52

Re: je pravda že naši muži získají v zahraničí bojové zkušenosti

Za tyhle poraženecký řeči vás tady modrý můry postavěj k múru 8-o

ps 2.5.2008 0:44

Re: Americké soudruhy je nutno považovat za úplné pitomce

SOvětští soudruzi jsou holt kreténi, kteří neuspěli a neuspějí ne díky tomu, že úkol je obtížný ale proto, že jsou to kreténi. Lživé výroky demagoga, který si říká historik o tom, že taliban vycvičili američané na tom nic nezmění.

zdeněk 2.5.2008 0:42

je pravda že naši muži získají v zahraničí bojové zkušenosti

to je asi jediný klad. Negativní je že nás to stojí dost peněz které by šli využít na nákup nové moderní techniky. Místo toho kupujeme velké dopravní letouny na přepravu vojáků...

Válka je stejně prohraná. Američané tam nemohou být věčně(opět díky financím) a až odejdou režim se asi shroutí.

Dříve či později bude naše vláda muset řešit stažení sil.

Historik 2.5.2008 0:35

Americké soudruhy je nutno považovat za úplné pitomce

když se nepoučili ze sovětského neúspěchu v Afghánistánu. US Army bojuje v Afghánistánu proti protivníkovi, kterého sama vycvičila a vyzbrojila. Toto udělá jen největší blbec. Tito pitomí američtí soudruzi jsou teď našimi spojenci a radí nám co máme dělat. Dokonce chtějí tito američtí soudruzi z USA umístit radar v České republice.

Ruda 2.5.2008 0:30

Pokakalek, srab, svrab

jj 2.5.2008 0:26

Špatně by bylo

kdybys hlasoval pro, moskevský poskoku. Něco by pak bylo špatně. Co tedy navrhuješ? V marxisticko leninském breviáři jsi už určitě nějaký recept našel. Jen pozor na to, že v Afganistánu neuspěli ani sovětští soudruzi.

parchant emigrant 2.5.2008 0:22

soudruh Zaoralek

v plnych tradicich internacionalistu by momentalne nejradeji "zatlouk dvere u chalupy" .... a jako svatojansky broucek by spal, a spal .... do doby, nez se na vychode rozlije zare velkeho dubiska.

Dnes kdyz jsem pozoroval vojenskou manifestaci sily "velkeho dubiska" masirujiciho pod transparenty "COCA COLA" nebo "MALBORO cigareta opravdovych muzu" natazenych pres ulice Moskvy a dav celkem nezucastnene kecajici o fyzickych prednostech nove "manzelky" Putina, jsem se zadostiucinenim zjistil ze napis LENIN na mysim oleji u Kremlu byl pos ran od holubu!:-D

Pierino.. 2.5.2008 0:18

Zaoralku, Zaoralku....

Ze ty zeres ty drogy z Avghanistanu, co se pasujou na pudu parlamentu. Tak nejenom Rath a Paroubek s Haskem si snupnou, ale uz i ty "stinovej ministr zahranici". Nezer to a nekur. Nebudes mit halucinace, ze jsi ministr zahranicnich veci....;-O

Mard 2.5.2008 0:13

Jsem rád že jste nehlasoval pro!

Neboť vy by jste už neměl hlasovat vůbec!