7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
sammy 2.5.2008 10:26

Re: Re: Re: Co je náš cíl?

vtip dne ;-D

A USámu s Al Kaidou taky nepodporovaly ,že ;-) Ani kosovskoalbánské teroristy, kteří mimo jiné, obchodovali s orgány, že? :-P;-)

sammy 2.5.2008 10:23

Re: Re: Re: Re: Ach jo

R^

Petr 2.5.2008 10:23

Re: spravedliví občané ČR

;-D Sammy, mám nápad - založíme vlastní náborové střediska .... jen mám strach, že se neuživíme - ale možná by jsme mohli něco vyrazit z amerických přátel za "šíření demokracie" v naší rozvrácené republice ... ;-D BTW: jak je v Brně?

sammy 2.5.2008 10:22

Re: Re: Re: Co je náš cíl?

s tím přece Usáci počítali, když Taliban podporovali. Nebo jsou v zahraniční politice tak hloupí? ;-D

sammy 2.5.2008 10:21

Re: Re: Re: Co je náš cíl?

proto ročně přispívajuí Pákistánu miliardami ekonomické pomoci a prodávají mu své zbraně.  Proto Pákistán hájí, navzdory mínění obyvatelstva v oblasti US politiku :-)

Taliban podporovali přes pákistánskou stajnou službu ISI. Na netu lze vše nalézt, zkus hledat, místo hloupých dotazů. Snad nalezneš i  něco o návštěvě delegace talibánců v USA, když s nimi ropní magnáti vyjednávali, že až se ujmou vlády poražením odpůrců, postaví se ropovody ze Stř. Asie. A snad najdeš informace otom, jak studuje jeden z oněch Talibánců, na úkor US daňových poplatníků, práva na univerzitě  v USA. ;-);-D    Hledej šmudlo !

Xury 2.5.2008 10:19

Re: Re: Co je náš cíl?

Nikde nic takového netvrdím. Byť si myslím, že jaderný útok Indie na Pákistán je hodně nepravděpodobný. Jen říkám, že rizika pro Evropu, USA a potažmo celý civilizovaný svět rozhodně vzrostou pokud znovu padne Afgánistán do rukou Talibanu. Jaderné zbraně a nosiče v Pákistánu jsou samozřejmě velkým lákadlem pro všechny muslimské extrémisty. ( a nejen muslimské )

Petr 2.5.2008 10:19

Re: A pro jste hlasoval, kdyz socani vysilali

Co je lepší? Udělat chybu a přiznat to (alespoň sobě), nebo stůj co stůj prosazovat původní záměr? Směšný jste vy, pokud upíráte komukoliv změnit názor, byť by to mohl udělat i ze zištných důvodů .....

sammy 2.5.2008 10:17

spravedliví občané ČR

Usáci jsou v bryndě a potřebují vás.  Napadají jiné země a ony nějak jejich demokracii a ropné firmy nechtějí... :-(

Kdo se hlásí, aby jim pomohl budovat demokracii v Iráku, nebo v Afghánistánu? ;-) Kdo chce hrdiině zemřít za Bushovy ropné zájmy a vlastní ideály?  Kdo chce pomoci novému Velkému Bratru, který vše dělá jen pro naše dobro, jehož Neocons nemohou v noci spát, jak myslí na ty nejchudší a zbytečně zmařené životy dětí v jiných zemích?  Bush, Wolfovitz a spol čekají právě na vás ! Nedejte se mýlit, že jejich děti v jejich válkách nenajdete, oni pomáhají míru jinak .o)  

Nebo jen tak na netu kafráte ?;-D;-D

Xury 2.5.2008 10:15

Re: Re: Re: Re: Afghánistán

To nejsou skutečnosti, ale vaše fabulace. Ještě jste mohl přidat některou z řady spikleneckých teorií, jak všechno řídí CIA, Mossad, KGB, islamofašisti, islamobolševici, židobolševici .....;-D;-D

cb 2.5.2008 10:15

Re: Re: Co je náš cíl?

USA nikdy Taliban nepodporovaly.

Katr 2.5.2008 10:14

Re: Co je náš cíl?

Protože jaderné nosiče má i Indie.Takže dle Vašeho úsudku Pákistánci sníží svoji odstrašovací schopnost jen proto, aby dali šanci svému odvěkému rivalovi, se kterým už dokonce několikrát válčili.:-)

PROKOP BUBEN 2.5.2008 10:12

MÁM ZA TO

Že ostřílení chlapíci, pokud nejsou oděni dřevěným hubertusem, nebo vyložení mrzáci se vždycky hodí - policie a pod......

Petr 2.5.2008 10:08

Re: Re: Re: Ach jo

Neměl by to nastínit spíš ten, kdo pod tímto názvem tuto zemi "osvobozuje"?? Zatím v této akci vidím jen zájmy zbrojařských lobby, zatímco umírá spousta nevinných civilistů ...

Netvrdím, že v Afgánistánu bylo vše v pořádku, ale opravdu se situace zlepšila? A v Iráku?

Nabízím alternativu - nechme je být, ať si o sobě rozhodnou sami - a smiřme se s myšlenkou, že to nemusí být rozhodnutí, které se nám bude líbit .....

Xury 2.5.2008 10:07

Re: Re: Co je náš cíl?

Máte nějaký důkaz, že Američané umožnili Pákistánu přístup k jaderným zbraním? Podle mne je totální blbost. K čemu by jim to bylo? Absolutně nic by jim to nepřineslo. Proto taky na Pákistán uvalili ekonomické sankce (ro provedení první jaderné zkoušky).

sammy 2.5.2008 10:06

Re: Pravda,

bod. Na toto vlezdoprdélkové bohužel, mám ten pocit, neodpovědí. odporuje to jejich ideologii.  ;-D

JJ 2.5.2008 10:05

A pro jste hlasoval, kdyz socani vysilali

jdnostky do Afganistanu a Iraku !?

Jste smesny.

sammy 2.5.2008 10:05

Re: Re: Re: Afghánistán

máte zkušenosti s léčbou popírání skutečnosti? ;-);-D

Xury 2.5.2008 10:04

Re: Re: TO, že panu Zaorálkovi něco nedává smysl,

Co kdybyste si nejprve nastudoval, proč vůbec válka v Afganistánu začala? Možná potom budou vaše příspěvky víc k věci.

sammy 2.5.2008 10:04

Re: Co je náš cíl?

Pákistán má jaderné zbraně díky ekonomické pomoci USA. Talibán svého času podporovaly USA. Vycvičily, vyzbrojily přes pákistánskou službu ISI.

S tím měli Usáci počítat. Ježíšmarjá, to je logika, někoho podporovat, vyzbrojit, stvořit, dopomoci mu k jaderným zbraním nebo dominanci v oblasti a pak brečet.  Podobně na Balkáně, kde zapustili po vyhnání křesťanů kořeny všemožní islámští teroristé. Dokonce muslimové obchodovali s orgány, jak vyšlo najevo nedávno. ...Nebo nejsou Usáci tak blbí  a do jejich čachrů nevidíš. Každopádně, brečet nad tím, k čemu dopomohli, je prča. Piš dál, jsi bavič ! ;-D;-D

JJ 2.5.2008 10:03

Bohuzel nevidi dal, nez na spicku nosu

Byt v Afganistanu neni dobre, nebyt ttam je podstatne horsi.

Xury 2.5.2008 10:02

Re: Re: Afghánistán

Doporučoval bych léčbu - v Česku by vás to vyšlo poměrně lépe. Osvědčené jsou Bohnice nebo Černovice.

jirka.s. 2.5.2008 10:00

Re: Naši vojáci tam nikoho nehoní ! Jsou v závětří a vydělávají peníze!

Á jeé, hnus se nám už vyhajal z vopice, kteru si včera přivodil z komunistického piva zadarmo v budějických Masných krámech! A nezapomeň si vyprat tu poblitou bundokošili!;-) 

tse tse 2.5.2008 9:59

Občané,příznivci české vojenské přítomnosti v Afghanistánu !

Rekrutační střediska AČR čekají na vaše podpisy!

sammy 2.5.2008 9:59

pokračuj, bavíš měrou vrchovatou ! .o)

převálcujte ty "svobodné demokratické" státy, co nám přinášejí civilizaci ....;-D;-DR^;-);-)

sammy 2.5.2008 9:57

Re: Re: Ach jo

"Za třetí - pod akcí "Trvalá svoboda" si mimo jiné představuji právě nějakou alternativu života, ne  loutkovou vládu..."  ??8-o;-D;-DR^;-)

Xury 2.5.2008 9:57

Re: Re: Ach jo

"pod akcí "Trvalá svoboda" si mimo jiné představuji právě nějakou alternativu života" - mohl byste nastínit, co byste Afgáncům nabídl jako alternativu?

Max von Sprcha 2.5.2008 9:57

Re: Re: Re: Americké soudruhy je nutno považovat za úplné pitomce

Zcela očividně z neznalosti vývoje v Afghánistánu si plete podporované bojovníky mudžahídy, kteří bojovali se sovětskými okupanty do roku 1989 s hnutím Taliban, které přišlo do Afghánistánu z Pákistánu v roce 1992. :)

Co se týče podpory mudžahídů od USA proti SSSR, tak to bylo celkem v pořádku. Uvědomte si laskavě skutečnost, že od odchodu SSSR z Afghánistánu uběhlo v podstatě 20 let a při průměrné délce života mužů v Afghánistánu kolem 45ti let, jsou to dneska dědečkové nebo už jsou u Alláha. Mladí studenti islámu (Tálibové) převážně z pákistánsko-afghánských paštunských kmenů provedli ozbrojený převrat v Kábulu a od roku 1993 začali dobývat další území Afghánistánu.

To je v podstatě nová generace vycvičená v táborech, které organizoval a financoval pan Bin Ladin po odchodu Rudé armády. Jejich ortodoxně islámské náboženství a nenávist k USA je dovedla k tomu, že v roce 1998 vyhlásili svatou válku Americe.

Talibové se opravdu nedočkali od Ameriky “výcviku a výzbroje“ jak naprosto chybně tvrdíte, dokonce ani uznání jimi vyhlášeného státu. :)

PS: Takže spíše než na urážky se zkuste soustředit na studium faktů. Je to potřeba.

Xury 2.5.2008 9:55

Co je náš cíl?

Je fakt, že všechny vznesené otázky jsou relevantní. Pak by ovšem nezaškodilo kdyby se autor alespoň zmínil, jaké vidí východisko. Předpokládám, že patrně v odchodu z Afganistánu. Výsledek je nasnadě - návrat Talibanu. Zmiňuje i problém Pákistánu. Ten  je ovšem jadernou mocností. Co bude hlásat pan Zaorálek, když se do rukou Talibanu dostanou jaderné zbraně resp. jak jim v tom zabrání? Podotýkám pro úplnost, že Pákistán má i jaderné nosiče.

Petr 2.5.2008 9:50

Re: Ano Zaorálku - nikoho nikam neposílat, nic nedělat, jen kritizovat osttatní

no jo, pasáci koz všech zemí spojte se, vemte kalašnikovy do rukou a převálcujte ty "svobodné demokratické" státy, co nám přinášejí civilizaci ....

Jestli bych se bál o svobodu a existenci naší civilizace, "nepřítele" bych rozhodně začal hledat někde jinde ....

Mistr Jan Hus 2.5.2008 9:47

Naši vojáci tam nikoho nehoní ! Jsou v závětří a vydělávají peníze!

Jsou to zkrátka žoldáci a okupanti. Jsou tam proto, aby legalizoval agresi USA. ;-D