5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Další jedovaté poznámky k vládní krizi

Miloš Zeman se dopustil největší chyby své prezidentské kariéry. Spojenectví s estébáckým oligarchou mu zláme vaz. Je to opravdu tragický pohled na prezidenta, který se z nezávislé hlavy státu přeměnil na podporovatele a ochránce finančního podvodníka (jak vyplývá z analýzy Babišových podnikatelských metod) a politického gangstera (jak plyne z jeho odposlechů).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Rastislav 9.5.2017 15:28

Divadlo 3 herců: P+MF+P.

"Premiér" - hraje politika "rozdávačného", který by se za úspěch ve volbách rozdal. Bohužel nerozdává ze svého, ale na dluh, který zaplatí jiní. Přesto mu padají volební preference.

"MF" - hraje politika "protikorupčního", který se chlubí, jak dokáže udržet rozhazovačné ČSSD na uzdě (což je plus) a koho všeho dokáže zdanit. Bohužel se nechlubí tím, jak se on dokáže vyhnout zdanění. Protože stále volá „chyťte zloděje“, preference mu prý neklesají.

"President" - nehraje politika, ale hraje velkého státníka - "mstivého". Bohužel není trestně odpovědný za své jednání, a proto si nestandardně vykládá kdeco, i ústavu. Navíc kdekoho uráží a nikomu se jako hulvát třetí cenové skupiny neomlouvá; přesto je prý stále v oblibě. (Platí pro něj Čapkovo: "Člověka nepředěláš, jenom se časem víc vybarví").

Nejsem sympatizantem těchto herců, ani toho divadla. A jak celá ta tragikomedie dopadne?

Tipuji, že za pár dní vystoupí "mluvčí" s prohlášením, že koalice pracuje dobře a že by měla do řádných voleb dokončit dobře rozjetou práci. Jistě se najde státní zástupce z OL, který prohlásí, že za vzniklým problémem nebyly nezdaněné miliardy, odposlechy, ale v minulosti nezdaněné kabelky a že to musí soud potrestat. Prostě naše: „padni komu padni“

J. Berger 9.5.2017 14:48

Re: .. ono by bývalo bylo stačilo,.

Máte úplnou pravdu. Kdo pracoval na PZO, ba každý, kdy vyjel na Západ, musel po návratu napsat "hlášení" (většinou byl ovšem "spolupracovník", jde o to, jak "aktivní"). Kdyby to takhle vysvětlil, bylo by po problému. Jinak si o něm nedělám iluze.

J. Kulheim 9.5.2017 14:46

Re: Už se těším na koalici.

Tzv. opoziční smlouva je totéž jako menšinová vláda s tolerancí jiné strany. Ve světě nic neobvyklého. To jenom tady se z toho dělá něco hrozného.

Po volbách mají politici povinnost ustanovit vládu. Pokud by v čele ČSSD byl skutečný sociální demokrat, jako byl např pan Batěk, tak by to nebyl problém, aby taková vláda vznikla.

J. Kulheim 9.5.2017 14:29

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

S tím nemohu souhlasit. Je pravdou, že do každé strany, které má šanci dostat se do parlamentu se nasáčkují lidé, kteří touží po moci a majetku. Je jenom otázkou jak se strana dokáže těchto lidí zbavit. Babiš založil politický subjekt proto, aby ovládal a legalizoval zlodějinu. To je něco jiného. Politika je řešení věcí veřejných. Myslím, tato vláda v tomto směru neudělala nic.

Vemte je vy jednoho po druhém a pište.

J. Vlček 9.5.2017 14:03

Re: Clanek autora je jak britva

Hlavně, že vy vite, jak se jmenujete vy. Jak už je to dlouho, co jste říkal, že používáte doménu své sestry, která je na dovolené v Austrálii? Dovolte, abych vám připomněl něco o tom, že lhát se nemá.

V. Kain 9.5.2017 13:56

Re: Ad "Babišovy daňové čachry"

Vy jste pane Klímo přílétl z Marsu?Běžte se zeptat pana Bočka.To je pán který vybudoval Kostelecké uzeniny jedny z největších v Evropě a tehdy měly ještě jméno.Ovšem jen do té doby než do nich vstoupil nákupem cca30% akcií velkovezír Babiš.A už to jelo jako na drátkách.Dneska vyrábějí čvrtinu toho co tehdy a mají takové jméno,že když se řekne Kostelecké uzeniny,tak to je stejné jako když se řekne to se nedá žrát.A to jsou jenom Kostelecké uzeny.Takových gauneřin je mnohem,mnohem víc.

J. Jelínek 9.5.2017 13:54

Re: Raději čtyři Babiše, než jednoho Sobotku

Bingo!!!!!

J. Laták 9.5.2017 13:38

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

Ano, i v tom si rozumíme. S naháněním babiček a dědečků, kteří v devadesátých letech prodávali u silnice část svojí úrody, mám (jako bývalý správce daně jistého FÚ), svou neblahou zkušenost. Na nich se erár vyřádil, ale nad komunistickými synky, kteří tunelovali fabriky, nebo se živili pašováním aut z NSR, aniž by platili daně, tomu se říkalo podnikání.

O. Zuckerová 9.5.2017 13:37

Re: Zeman se svou vládou Babiše udělal

...a taky verhaftet, to jen pro úplnost - nemoc z povolání...

V. Čermák 9.5.2017 13:28

Re: Ad "Babišovy daňové čachry"

Ale pane Vondráčku. Dělal jste někdy daňové přiznání? Jestli ano, tak neříkejte, že jste nechtěl platit co nejméně. A kdyby se někdo začal tak vehementně vrtat v tom vašem eventuelním daňovém přiznání, že by tam nenašel "Čachry"?

Z. Susnar 9.5.2017 13:25

Clanek autora je jak britva

Dobre napsano vystizne a pravdive Takoveho cloveka ktery ma pospinenou minulost s komunisty se zastava hradni pan ktery uz ani nevi jak se jmenuje ochmelka

V. Čermák 9.5.2017 13:22

Štěpánek má koblihu v hlavě.

Babišem je posedlý od rána do noci, jeho voličům nadává a teď přidal i Zemana, protože se nechce podílet na jeho kolektivní likvidaci. Co může z původně více-méně normálního chlapa udělat vzteklého agitátora, než kobliha v palici.

M. Vondráček 9.5.2017 13:00

Re: Ad "Babišovy daňové čachry"

Celej Andrej :-) :-)

M. Vondráček 9.5.2017 12:59

Re: Názor měňavky(?) ;-)

Mluvit o bolševických manýrech při diskuzi o AB , to se Vám moc nepovedlo :-) :-)

M. Vondráček 9.5.2017 12:55

Re: Raději čtyři Babiše, než jednoho Sobotku

Ano, skočte se poptat po Kostelci.

O. Mayer 9.5.2017 12:53

.. ono by bývalo bylo stačilo,.

... kdyby Bureš prohlásil něco ve smyslu "s pozice pracovníka PZO jsem byl v souladu s tehdejšími pravidly nucen hlásit některé svoje zahraniční poznatky ekonomické rozvědce ČSSR" + event. " tyto informace nebyly nijak namířeny proti občanům ČSSF". Kbyby se omezil na podobné lakonické prohlášení a neuspořádal to divadýlko s podpplaceným estebákem vyprávějícím že si celý jeho spis vymyslel, po celé věci by dávno pes neštěkl. Problém Babiše je, že si poměrně často protiřečí a jeho vztah k ním vyřčeným informacím je (hodně politicky korektně řečeno)značně flexibilní.

V. Adrak 9.5.2017 12:47

Re: Tajtrdlík tajtrdlíkem zůstane.

Nejste náhodou tajtrdlíci vy dvě koaliční partnerky ?Drobek &Neser company.

P. Vaňura 9.5.2017 12:47

Raději čtyři Babiše, než jednoho Sobotku

Nájemníci bytů OKD by mohli vyprávět. Spáchal někdy Babiš někomu svinstvo takovéhoto kalibru!!!???

P. Klíma 9.5.2017 12:31

Hloupost

Přečtěte si od Mňačka "Jak chutná moc".

Kdybyste to na vojně dotáhl alespoň na svobodníka, věděl byste to i sám.

P. Klíma 9.5.2017 12:28

Ad "Babišovy daňové čachry"

Pokud o nějakých čachrech víte, pane Štěpánku, podejte trestní oznámení.

Jinak si tady jen zbytečně cintáte pentli a dopouštíte se nenávistných pomluv.

J. Fridrich 9.5.2017 12:06

Jaký byl let z Proxima Centauri ? Hladký,

Jaký byl let z Proxima Centauri ? Hladký, jak ranní stolice ?

A. Alda 9.5.2017 11:59

Proč boháč vstoupí do politiky?

Jsou jen tři důvody:

a) aby zbohatl ještě víc;

b) aby bohatství uchránil;

c) aby si uchránil osobní svobodu, kdyby se přišlo na to, jak zbohatl.

S. Netzer 9.5.2017 11:13

Re: Tajtrdlík tajtrdlíkem zůstane.

Velmi duchaplné.

V. Klepetko 9.5.2017 10:55

Re: Vidím to jinak...

Pokud se mu vzepře prezident republiky, nechá ho odvolat, nebo přihlásit za senilního protiústavního blázna a zavřít do blázince. Opozice - ani ta nová a mimoparlamentní - protestovat nebude, tu je bratravražedný boj mezi Sobotkou, Babišem a prezidentem stejně výhodný, jako pro lidovce... Jen váhám - opravdu Fiala nechá odrovnat Babiše za použití stejně diskutabilních metod, jaké byly použity proti Nečasovi ? Nedokáže se ještě prosadit nějaká protistrategie?

Taková bude realita. To ostatní, to jsou mediální manipulace a kecy:-))))))))))

V. Klepetko 9.5.2017 10:55

Vidím to jinak...

V Únoru 1948 Kléma Gottwald ovládnul v podstatě ústavní cestou klíčová ministerstva své koaliční vlády, která dle výsledků voleb a koaličním dohodám komunistům nepatřily. Zejména mu šlo o ministerstvo spravedlnosti. Využil přitom chyby svých oponentů a bezskurpulózně se v souladu s Ústavou zmocnil vlády nad všemi resorty.

Nyní je situce velmi podobná. Sobotka chce ještě pred volbami ovládnout ministerstvo financí, a pokud se zadaří, tak i ministerstvo spravedlnosti. A své oponenty buď umlčet, nebo poslat do tepláků. Ústava mu to umožňuje. Je psaná pro slušné lidi, s grázly moc nepočítá. Takže treba prezident může po volbách jmenovat premiérem třeba svého zahradníka, a ten může najmenovat za ministry své bratrance, a nějakou dobu, třeba půl roku,to může fungovat, dokud se nezrealizuje velmi zdlouhavá parlamentní procedura 2x vyslovené nedůvěry, nebo nenastanou předčasné volby a nová koalice nevyjedná novou vládu. Stejně tak Sobotka může navrhnout odvolání kteréhokoliv ministra a navrhnout jmenování třeba marťana, a prezident mu po různých tahanicích stejně nakonec musí vyhovět, koaliční smlouva nekoaliční smlouva...

A na tom ne založen, myslím, Sobotkův plán. K jeho realizace potřebuje jedinou věc - zažehnat nebezpečí vyjádření nedůvěry své vládě v parlamentu v tuto chvíli. K tomu ale musí nasadit psí hlavu prezidentovi, vykreslit Babiše jako nebezpečného zločince a označit tuto dvojici za "nebezpečí demokracie". Na tomto základě v atmosféře psychózy, rozdmíchávané užitečnými idioty typu pana Doležala nebo autora tohoto článku, dosáhnout formálního vypovězení koaliční smlouvy. A vytvořit dočasnou protibabišovskou koalici ve Sněmovně, která v zájmu stability a demokracie odmítne vyslovit vládě nedůvěru. Mediální podpora bude přitom obdobná jako po Lánské schůzc, to byla Sobotkova hvězdná chvíle a snaží se ji zopakovat. Ihned po hlasování pak Sobotka, jako ten Klement Gottwald, najmenuje na finance a spravedlnost své koně a uzurpuje vládu v zemi až do Vánoc!

P. Han 9.5.2017 10:49

Re: Názor měňavky(?) ;-)

Ano, jde o to, kolik lidí bude - a jak dlouho - vydávat fakta za negaci a dehonestaci. Tedy o to, kolik světla potřebuje měňavka, aby se překlopila z jedné polohy do druhé. Pěkně jste to ilustroval.

P. Lenc 9.5.2017 10:35

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

Kotas, dle vašich diskuzních příspěvků prošla vaše rodina inkluzí již za třicetileté války.

J. Berger 9.5.2017 10:33

No,

Tedy, že je současná situace spíše pro Srandy Boys Journal je jasné, demise - nedemice, volební preference, jednotliví aktéři, vysvětlování si ústavy atd. A to nepreferuji žádnou politickou stranu ani jednotlivce, všichni jsou šejdíři, jakmile se dostanou k moci. Debata o tom, zda Babiš byl či nebyl spolupracovníkem StB je zcela mimo mísu. Kdo pracoval v Podniku zahraničního obchodu (PZO) MUSEL být vědomým spolupracovníkem (ne-li přímo důstojníkem) StB. Jiná otázka je, zda udával či ne, čili jak byl "užitečný". Říkal mi soused před pár lety (+85, je již rok po smrti), býv. kontrarozvědčík, který měl nějaký PZO na krku, že si chtěl vybudovat agenturu, dal si tedy lustrovat všechny, ale všichni (vč. většiny uklizeček) už byli něčí spolupracovníci (čili "hafali" s někým).

Z. Rychlý 9.5.2017 10:27

Páni!

Nenašel jsem nic, s čí bych nesouhlasil. A že jsem hledal! I s těmi kladnými stránkami hradního burana souhlasím.

Soukromě dodávám, že mi pohled na ty tři komanče mydlící se hlava nehlava dělá dobře. Škoda jen, že ta bahnitá aréna není od publika oddělená pancéřovým sklem.

PS.: Pro fanoušky Bohoušky socoušky. Být komunistou není o legitimaci, ale o zmatku v hlavě.

R. Tesařík 9.5.2017 10:27

Re: Tajtrdlík tajtrdlíkem zůstane.

Stačený Drobek vytlačil bobek.