5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Další jedovaté poznámky k vládní krizi

Miloš Zeman se dopustil největší chyby své prezidentské kariéry. Spojenectví s estébáckým oligarchou mu zláme vaz. Je to opravdu tragický pohled na prezidenta, který se z nezávislé hlavy státu přeměnil na podporovatele a ochránce finančního podvodníka (jak vyplývá z analýzy Babišových podnikatelských metod) a politického gangstera (jak plyne z jeho odposlechů).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ptáček 9.5.2017 10:24

Re: Už se těším na koalici.

Pokud bude takováto koalice, tak to bude další opoziční smlouva. Takže potěš pánbu. Už tu to bylo a byl to nejtemnější čas na naší politické scéně.

V. Kotas 9.5.2017 10:19

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

Není jenom Babiš. Vezměte jednoho politika po druhém, jimiž jsou od listopadu a pěkně se podívejte na jejich rodiny, pěkně do hloubky, i před II.sv. válku. A budete se divit, z čeho vzešli, koho mají v rodině. Měřit všem stejným metrem !

J. Kulheim 9.5.2017 10:02

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

Komunista to není rudá legitimace. To je způsob myšlení, pořadí lidských hodnot. Pan Šejna a mnozí další, by možná protestovali, kdybych je nazval komunisty. Tvrdil by, že legitimaci nikdy nevlastnil.

Oni mají převrácený systém hodnot. Jestliže Babiš zavede EET je to snaha o narovnání podnikatelského prostředí. Jestli bere miliardové dotace tj. peníze, které "stát" sebere chudobnějším, je to v pořádku. protože neporušuje zákon. Krást a korumplovat podle zákona je dobré. Když babka prodá kilo cibule sousedovi, dostane od něho 10 Kč, nevystaví účtenku, nenahlásí to na EET, peníze nezdaní, porušuje zákony ČR a patří do kriminálu. Zlodějiny jako solární energie, dotace, granty, neziskové organizace, Čapí hnízda, odposlouchávání prmiéra, tahání lidí roky po soudech, hledání soudce, který by byl ochotný odsoudit, atd, to je v pořádku.

J. Kulheim 9.5.2017 9:28

Re: odporný text

Pan Babiš není gangster. Jenom využívá možnosti, které mu poskytuje demokracie. Napeče koblihy a debatuje s lidmi o jejich problémech. U prázdného stolu se debatuje hůř.

O tom co je morální a co už nemorální doma nelyšel. Když soused zapomene zamknout garáž, tak porušuje nějaký zákon, když se jde do garáže podívat? Když už tam je, tak proč si něco "nevypůjčit".

To, že se pohybuje za hranou morálky jeho voličům nevadí.

P. Hlosta 9.5.2017 9:21

Názor měňavky(?) ;-)

V Štěpánkově článku to cítit emoční zaujatostí. Už jen výhrady k voličům, co budou chtít dát hlas Babišovi, že jsou vlastně primitivní měňavky, je důvod k averzi k panu Štěpánkovi. Lze s jistotou tvrdit, že on demokraticky není schopen přijímat politiku ve státě. Co se nehodí pod můj fous, to je měňavkové vnímání a basta. Nemusí být ani argumentace, stačí se odvolat na jakýsi audit, co provedli Babišovi opoziční. Honba na čarodějnici Babiše graduje. "Měňavky" však reagují k překvapení a zlosti Štěpánka jinak, než je jeho vroucné přání. Preference rostou nepřímou úměrou Babišovi a ne jemu opozičním. Lidi prostě ve většině odcházejí od negativně vedené kampaně na stranu napadanou. Je to asi skutečně pozůstatek po socialismu, že propaganda už nemá ten vliv na mozky, jako v padesátých letech minulého století.

Kolik úsilí ještě musí vynaložit opozice Babiše, aby jeho diskreditace byla úspěšná. Jenže TO je právě ten omyl! Negací a dehonestací se dnes dosahuje pravý opak chtěného a ani Štěpánek to nevidí. Když se to zobecní - kolik lidí v obci bude ochotno uvěřit doslova tomu, že jejich soused je darebák, protože to říkala Vomáčková, Štěpánek, Hrachor i bývalý soudruh tajemník Snědldítětikaši. V obci nastane sice vzrušená debata o nejasnosti argumentů proti svému sousedu, ale v naprosté většině slušní lidé(kterých je k překvapení Štěpánka většina) se nebudou atakovaného souseda zříkat jako darebáka, ale naopak se ho zastanou a to nejen v diskuzi o něm, ale nakonec takového budou preferovat do vedení obce.

Soudruzi si zvykli na bolševické manýry! Že, pane Štěpánek. Lidi ale vodjakživa ty bolšánské metody nesnášeli. Nedivte se proto!

J. Laták 9.5.2017 9:17

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

Mám podobnou zkušenost jako Vy, pane Kulheime. Po Únorovém puči čeští bolševici pokořili člověka a rozkradli co se dalo. Když uplynulo 40 let a došel jim dech, zinscenovali sametovou revoluci, kde z přímých potomků bolševických konfiskátorů se v obrácení stali osvícení demokraté a zdatní privatizátoři. Tak vznikla rudá buržoazie, ala Babiš. Paradoxem budování socialismu byla brutální bolševizace státu, kdy lidové masy lnuly k šosáctví a maloměšťáctví. Po listopadu 89 bylo od samého počátku zřejmé, že náš kapitalismus se nezrodí z etiky a umu rodiny Baťů, nýbrž z obyčejné hrabivosti. Korupce nebyla jevem nastolení kýženého kapitalismu, ale byla podstatou toho, co se na otevřené scéně v Čechách dělo za vlády KSČ. Samozřejmě, že šlo o lidskou nenažranost, kterou komunisté rafinovaně vyzbrojili přitažlivou ideologií. Ta se postupem času stala normou běžného života. Kdo chtěl něčeho dosáhnout, získat moc, mít pocit vlastní důležitosti, nenahraditelnosti a neomylnosti, musel lhát a skákat v rytmu KSČ a Ruddého Prava. Myšlenkové stereotypy dneška jsou přežívající produkty bývalého systému.

A. Babiš je hýčkané eso, které si bolševik schoval v rukávu na lepší časy. Čapí hnízdo bude zapomenuto, dotace do podnikání jsou uzákoněny a komunistickým elitám je přece jedno jaké peníze je budou podporovat. Ještě uvidíme, jak mocná dokáže být kobliha .. :-).

J. Kulheim 9.5.2017 9:12

Re: odporný text

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/tajny-plan-jak-agrofert-ovladne-firmu-promluvil-muz-z-kosteleckych-uzenin-30247?seq-no=2&dop-ab-variant=&source=clanky-home

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/zije-uprostred-lesu-a-ted-prolomi-mlceni-zpoved-byvaleho-sefa-kosteleckych-uzenin-30246?seq-no=3&dop-ab-variant=&source=clanky-home

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/jak-babisova-utopila-kozacky-za-40-tisic-a-zemanuv-pritel-ztratil-cely-zivot-30288?seq-no=1&dop-ab-variant=&source=clanky-home

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/problem-andreje-babise-v-sesti-bodech-tragicka-smrt-obchodniho-partnera-agrofertu-29759?seq-no=4&dop-ab-variant=&source=clanky-home

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/smrt-v-pristavu-svedci-o-osudovem-obchodu-s-babisem-ktery-skoncil-tragicky-29652?seq-no=5&dop-ab-variant=&source=clanky-home

J. Laták 9.5.2017 9:08

Re: Že je Zeman výtečník

Když, tak pane Štěpánku, ale s Vaší otázkou naprosto souhlasím, je oprávněná .. :-;)

J. Kulheim 9.5.2017 9:04

Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

Pan Babiš za to, co říká, jak to říká, co činí, nemůže. Mohou za to geny po rodičích a výchova v rodině. Jeho rodina to má v genech. Pan Gregor Mendel zjistil jak funguje dědičnost a schopnost se přizpůsobit daným vnějším podmínkám. Za jeho „nestandardní“ chování může pan Gregor Mendl a jeho výchova v rodině. Andrej Babiš je stejný komunista jako jeho otec. Mnozí diskutující na NP vědí co tito „dobročinci“ dovedou. Komunisté v padesátých letech okradli všechny pracovité lidi v tomto státě, Sebrali jim všechno. Majetek, peníze, svobodu. Udělali z nich námezdní dělníky, kteří měli co dělat, aby přežili. Byl u toho i jeho otec. Syn pouze pokračoval v jeho šlépějích. Tento ukradený majetek si přivlastnil.

Každý jsme nějaký. Je to dáno dědičností a schopností se přizpůsobit daným podmínkám. Když v padesátých letech probíhala genocida selského stavu byl u toho soudruh Babiš starší. Když se ukradený majetek privatizoval byl u toho jeho syn. To není náhoda, to je genetika. Celé Babišově rodině leží na srdci blaho všech.

Není náhoda, že měl vzdělání na západě a není ani náhoda, že po roce 1989 měl známosti na ministerstvech, bankách, atd. Je v tom genetika. Byli tam synové a dcery ze stejného hnízda jako on. On študoval ve Švýcarsku a synové a dcery sedláků dělali to co jim komunisté dovolili. Na privatizaci neměli peníze, ani vzdělání, ani známosti v bankách a na ministerstvech.

To co říká myslí upřímně. Říká to tak, jak to slýchal od svých rodičů. Bez zločinů, které se udály v padesátých letech, by nikdo jméno Andrej Babiš, Viktor Kožený, atd, neslyšel. Co vybudoval tento člověk? Nic. " Privatizoval" cizí majetek. Prožil jsem padesátá léta na vesnici a z vlastní zkušenosti znám jak postupuje pan Babiš

I. Fencl 9.5.2017 8:52

Ustojí to

Ustojí to

P. Zinga 9.5.2017 8:44

Re: odporný text

Pánové, co máte v hlavě Vy? A co já, který Babiše nevolil, ale za.ranou kavárnu taky nemusím?

M. Valenta 9.5.2017 8:30

Že je Zeman výtečník

paktující se s Babišem, komunisty a východními despoty, na to jste fakt přišel opravdu až nyní pane Štěpánek?

P. Lenc 9.5.2017 8:15

Re: odporný text

Také to tak pane Jelínku vidím.

J. Jelínek 9.5.2017 8:00

Re: odporný text

Štěpánka nemusím, měl bych však jednu poznámku. Na Al Caponeho také nic neměli, nikdy nebyl usvědčen jako gangster a odporný vrahoun. Nakonec šel sedět "za daně". Přesto všem bylo jasné o jakého zmetka se jedná. A co se týče voličů Babiše, Zemana a podobných kreatur, pak koblihovitost jejich mozků je nabíledni a pan Štěpánek si to , pravda, mohl odpustit.

M. Šejna 9.5.2017 7:46

odporný text

averzi vůči Babišovi a jeho voličům by měl novinář zvládat s noblesou. Ale pan Štěpánek není novinář a noblesa je věc kterou, nikdy nepochytil.

Pojmenovat Babiše "Koblihou", označit ho za gangstera a podvodníka bez jediného důkazu, a označit jeho voliče za lidi, kteří mají místo mozku koblihu, to je opravdu hodně velká Štěpánkova ubohost.

A. Bocek 9.5.2017 7:45

Něco málo pro myslící důchodce.

Šel Babiš do boje očistit, nebo nahrabat ? Byl Babiš v STB hlavoun, nebo oběť? Když bude mít jako premiér 22,5mld. Kč navíc přidá důchodcům 500,-Kč měsíčně, nebo navýší dotační tituly ve SZIFu ?

A. Hrbek 9.5.2017 7:33

Re: Zeman se svou vládou Babiše udělal

malá oprava:

mitgefangen, mitgehangen

K. Drobková 9.5.2017 7:33

Tajtrdlík tajtrdlíkem zůstane.

Je to blbý, tajtrdlíku, co ? Na víc, než psát dehonestující bláboly jste se nikdy nezmohl a už ani nezmůžete.........vlastně ano, jednou jste postával na jakémsi pódiu v jednom šiku s Bémem za Topolánkem a vyjadřoval mu tak plnou podporu.Ale to jste byl ještě v ODS. To už vlastně neplatí .........

D. Stys 9.5.2017 7:28

Zeman se svou vládou Babiše udělal

Jak je patrné z publikované zprávy tajných služeb. Gemeinsam verhafted, gemeinsam gehangen. Česky spolu kradli spolu visej.

I. Krahula 9.5.2017 7:00

reakce

Tak nenávistný pamflet jsem ještě nečetl.Nedivím se,k čemu se dokáží snížit místní pisálkové.A to bez možnosti cokoliv ze svých tvrzení dokázat.Ohánění se odposlechy je ve slušné společnosti nemožné.Na tu si však musíme počkat. Pan Štěpánek k ní nepatří.

V. Kotas 9.5.2017 5:50

" Lámat vaz " prezidentovi, můžou jenom voliči ( naštěstí )

Politikům, jste ho měli lámat vy, " novináři ". A to po celých 27let. Místo toho jim sloužíte, k tomu i manipulujete, ve prospěch jedněch, nebo druhých. Vědomě i nevědomě. Volby ukáží, který z politiků si zlámal vaz sám.

P. Dvořák 9.5.2017 4:45

Re: Už se těším na koalici.

Teď jde o to, aby ty čtyři strany daly dohromady aspoň 40% hlasů. Takže nakonec dojde na ajntopf i se Zelenými a Piráty. To bude i bez šmejda demogracyje, jak když vyšije.

:-))

S. Sedlák 9.5.2017 4:21

Re: Už se těším na koalici.

Ta představa mě děsí daleko méně, než ten stbácký šmejd. Ještě daleko horší, než si kdokoliv dokázal představit.

P. Dvořák 9.5.2017 2:16

Už se těším na koalici.

Tipuji ČSSD + TOP09 + ODS a do toho bude břinkat na činely KDU-ČSL. Jestli si pustí k tělu Zelené nebo Piráty, tak dopadnou jako s brněnskými Žít Brno, kteří dokáží jenom kopat do kotníků, pouštět žilou a ubírat kyslík.