18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Další jedovaté poznámky k vládní krizi

Miloš Zeman se dopustil největší chyby své prezidentské kariéry. Spojenectví s estébáckým oligarchou mu zláme vaz. Je to opravdu tragický pohled na prezidenta, který se z nezávislé hlavy státu přeměnil na podporovatele a ochránce finančního podvodníka (jak vyplývá z analýzy Babišových podnikatelských metod) a politického gangstera (jak plyne z jeho odposlechů).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 9.5.2017 22:05

Re: Raději čtyři Babiše, než jednoho Sobotku

"nyní"

P. Klíma 9.5.2017 12:28

Ad "Babišovy daňové čachry"

Pokud o nějakých čachrech víte, pane Štěpánku, podejte trestní oznámení.

Jinak si tady jen zbytečně cintáte pentli a dopouštíte se nenávistných pomluv.

M. Vondráček 9.5.2017 13:00

Re: Ad "Babišovy daňové čachry"

Celej Andrej :-) :-)

V. Čermák 9.5.2017 13:28

Re: Ad "Babišovy daňové čachry"

Ale pane Vondráčku. Dělal jste někdy daňové přiznání? Jestli ano, tak neříkejte, že jste nechtěl platit co nejméně. A kdyby se někdo začal tak vehementně vrtat v tom vašem eventuelním daňovém přiznání, že by tam nenašel "Čachry"?

P. Vaňura 9.5.2017 16:00

Každý chce platit co nejméně. Jeden čas jsem měl

poradce, který říkal "tohle lze uznat, tohle uznat nejde." A když něco nesedělo, tak nás paradoxně sám finanční úřad vyzval a za pomoci jeho úředníka jsme to opravili.

Kupodivu se ten úředník prořekl, že zákony jsou někdy tak spletité, že se v tom někdy nevyznají ani oni.

Podvod je, když někdo část příjmů nepřizná, nebo uvede neexistující náklady.

A ti velcí podvodníci provádějí "karuselové obchody," kterým brání právě Babiš!

V. Kain 9.5.2017 13:56

Re: Ad "Babišovy daňové čachry"

Vy jste pane Klímo přílétl z Marsu?Běžte se zeptat pana Bočka.To je pán který vybudoval Kostelecké uzeniny jedny z největších v Evropě a tehdy měly ještě jméno.Ovšem jen do té doby než do nich vstoupil nákupem cca30% akcií velkovezír Babiš.A už to jelo jako na drátkách.Dneska vyrábějí čvrtinu toho co tehdy a mají takové jméno,že když se řekne Kostelecké uzeniny,tak to je stejné jako když se řekne to se nedá žrát.A to jsou jenom Kostelecké uzeny.Takových gauneřin je mnohem,mnohem víc.

J. Fridrich 9.5.2017 12:06

Jaký byl let z Proxima Centauri ? Hladký,

Jaký byl let z Proxima Centauri ? Hladký, jak ranní stolice ?

A. Alda 9.5.2017 11:59

Proč boháč vstoupí do politiky?

Jsou jen tři důvody:

a) aby zbohatl ještě víc;

b) aby bohatství uchránil;

c) aby si uchránil osobní svobodu, kdyby se přišlo na to, jak zbohatl.

P. Klíma 9.5.2017 12:31

Hloupost

Přečtěte si od Mňačka "Jak chutná moc".

Kdybyste to na vojně dotáhl alespoň na svobodníka, věděl byste to i sám.

P. Urban 9.5.2017 18:31

K tomu je obvykle lepší

nebýt příliš viditelný a situaci ovlivňovat ze zákulisí. Tak, jak to dělají ostatní oligarchové. Možná jde Babišovi o politickou moc a prestiž, které chutnají trochu jinak, než moc peněz. Možná mu jde opravdu o to, pro tuhle zemi něco udělat. Což ještě nezaručuje, že jeho kritici nebudou mít nakonec pravdu.

J. Jurax 9.5.2017 19:16

Re: Proč boháč vstoupí do politiky?

Jsou možné i všechny tyto důvody zároveň nebo libovolná kombinace dvou z nich.

V. Klepetko 9.5.2017 10:55

Vidím to jinak...

V Únoru 1948 Kléma Gottwald ovládnul v podstatě ústavní cestou klíčová ministerstva své koaliční vlády, která dle výsledků voleb a koaličním dohodám komunistům nepatřily. Zejména mu šlo o ministerstvo spravedlnosti. Využil přitom chyby svých oponentů a bezskurpulózně se v souladu s Ústavou zmocnil vlády nad všemi resorty.

Nyní je situce velmi podobná. Sobotka chce ještě pred volbami ovládnout ministerstvo financí, a pokud se zadaří, tak i ministerstvo spravedlnosti. A své oponenty buď umlčet, nebo poslat do tepláků. Ústava mu to umožňuje. Je psaná pro slušné lidi, s grázly moc nepočítá. Takže treba prezident může po volbách jmenovat premiérem třeba svého zahradníka, a ten může najmenovat za ministry své bratrance, a nějakou dobu, třeba půl roku,to může fungovat, dokud se nezrealizuje velmi zdlouhavá parlamentní procedura 2x vyslovené nedůvěry, nebo nenastanou předčasné volby a nová koalice nevyjedná novou vládu. Stejně tak Sobotka může navrhnout odvolání kteréhokoliv ministra a navrhnout jmenování třeba marťana, a prezident mu po různých tahanicích stejně nakonec musí vyhovět, koaliční smlouva nekoaliční smlouva...

A na tom ne založen, myslím, Sobotkův plán. K jeho realizace potřebuje jedinou věc - zažehnat nebezpečí vyjádření nedůvěry své vládě v parlamentu v tuto chvíli. K tomu ale musí nasadit psí hlavu prezidentovi, vykreslit Babiše jako nebezpečného zločince a označit tuto dvojici za "nebezpečí demokracie". Na tomto základě v atmosféře psychózy, rozdmíchávané užitečnými idioty typu pana Doležala nebo autora tohoto článku, dosáhnout formálního vypovězení koaliční smlouvy. A vytvořit dočasnou protibabišovskou koalici ve Sněmovně, která v zájmu stability a demokracie odmítne vyslovit vládě nedůvěru. Mediální podpora bude přitom obdobná jako po Lánské schůzc, to byla Sobotkova hvězdná chvíle a snaží se ji zopakovat. Ihned po hlasování pak Sobotka, jako ten Klement Gottwald, najmenuje na finance a spravedlnost své koně a uzurpuje vládu v zemi až do Vánoc!

V. Klepetko 9.5.2017 10:55

Re: Vidím to jinak...

Pokud se mu vzepře prezident republiky, nechá ho odvolat, nebo přihlásit za senilního protiústavního blázna a zavřít do blázince. Opozice - ani ta nová a mimoparlamentní - protestovat nebude, tu je bratravražedný boj mezi Sobotkou, Babišem a prezidentem stejně výhodný, jako pro lidovce... Jen váhám - opravdu Fiala nechá odrovnat Babiše za použití stejně diskutabilních metod, jaké byly použity proti Nečasovi ? Nedokáže se ještě prosadit nějaká protistrategie?

Taková bude realita. To ostatní, to jsou mediální manipulace a kecy:-))))))))))

J. Berger 9.5.2017 10:33

No,

Tedy, že je současná situace spíše pro Srandy Boys Journal je jasné, demise - nedemice, volební preference, jednotliví aktéři, vysvětlování si ústavy atd. A to nepreferuji žádnou politickou stranu ani jednotlivce, všichni jsou šejdíři, jakmile se dostanou k moci. Debata o tom, zda Babiš byl či nebyl spolupracovníkem StB je zcela mimo mísu. Kdo pracoval v Podniku zahraničního obchodu (PZO) MUSEL být vědomým spolupracovníkem (ne-li přímo důstojníkem) StB. Jiná otázka je, zda udával či ne, čili jak byl "užitečný". Říkal mi soused před pár lety (+85, je již rok po smrti), býv. kontrarozvědčík, který měl nějaký PZO na krku, že si chtěl vybudovat agenturu, dal si tedy lustrovat všechny, ale všichni (vč. většiny uklizeček) už byli něčí spolupracovníci (čili "hafali" s někým).

O. Mayer 9.5.2017 12:53

.. ono by bývalo bylo stačilo,.

... kdyby Bureš prohlásil něco ve smyslu "s pozice pracovníka PZO jsem byl v souladu s tehdejšími pravidly nucen hlásit některé svoje zahraniční poznatky ekonomické rozvědce ČSSR" + event. " tyto informace nebyly nijak namířeny proti občanům ČSSF". Kbyby se omezil na podobné lakonické prohlášení a neuspořádal to divadýlko s podpplaceným estebákem vyprávějícím že si celý jeho spis vymyslel, po celé věci by dávno pes neštěkl. Problém Babiše je, že si poměrně často protiřečí a jeho vztah k ním vyřčeným informacím je (hodně politicky korektně řečeno)značně flexibilní.

J. Berger 9.5.2017 14:48

Re: .. ono by bývalo bylo stačilo,.

Máte úplnou pravdu. Kdo pracoval na PZO, ba každý, kdy vyjel na Západ, musel po návratu napsat "hlášení" (většinou byl ovšem "spolupracovník", jde o to, jak "aktivní"). Kdyby to takhle vysvětlil, bylo by po problému. Jinak si o něm nedělám iluze.

P. Vaňura 9.5.2017 17:41

Člověče, kde jste to žil (nebo, kolik je Vám let)

KAŽDÝ, kdo jel do "kapitalistické ciziny" kam se pro tento účel počítala i Jugoslávie, musel po návratu napsat hlášení pro Oddělení zvláštních úkolů zaměstnavatele. Z té Jugoslavie stačilo napsat "Byl jsem v Makarské, kromě vyřizování běžných záležitostí (ubytování, jídlo, nákup) jsem nepřišel do styku s cizími státními příslušníky."

J. Jurax 9.5.2017 19:20

Re: Člověče, kde jste to žil (nebo, kolik je Vám let)

Ovšem nesměl ten závadový styk s cizími státními příslušníky na Vás někdo bomznout ...

Z. Rychlý 9.5.2017 10:27

Páni!

Nenašel jsem nic, s čí bych nesouhlasil. A že jsem hledal! I s těmi kladnými stránkami hradního burana souhlasím.

Soukromě dodávám, že mi pohled na ty tři komanče mydlící se hlava nehlava dělá dobře. Škoda jen, že ta bahnitá aréna není od publika oddělená pancéřovým sklem.

PS.: Pro fanoušky Bohoušky socoušky. Být komunistou není o legitimaci, ale o zmatku v hlavě.

P. Hlosta 9.5.2017 9:21

Názor měňavky(?) ;-)

V Štěpánkově článku to cítit emoční zaujatostí. Už jen výhrady k voličům, co budou chtít dát hlas Babišovi, že jsou vlastně primitivní měňavky, je důvod k averzi k panu Štěpánkovi. Lze s jistotou tvrdit, že on demokraticky není schopen přijímat politiku ve státě. Co se nehodí pod můj fous, to je měňavkové vnímání a basta. Nemusí být ani argumentace, stačí se odvolat na jakýsi audit, co provedli Babišovi opoziční. Honba na čarodějnici Babiše graduje. "Měňavky" však reagují k překvapení a zlosti Štěpánka jinak, než je jeho vroucné přání. Preference rostou nepřímou úměrou Babišovi a ne jemu opozičním. Lidi prostě ve většině odcházejí od negativně vedené kampaně na stranu napadanou. Je to asi skutečně pozůstatek po socialismu, že propaganda už nemá ten vliv na mozky, jako v padesátých letech minulého století.

Kolik úsilí ještě musí vynaložit opozice Babiše, aby jeho diskreditace byla úspěšná. Jenže TO je právě ten omyl! Negací a dehonestací se dnes dosahuje pravý opak chtěného a ani Štěpánek to nevidí. Když se to zobecní - kolik lidí v obci bude ochotno uvěřit doslova tomu, že jejich soused je darebák, protože to říkala Vomáčková, Štěpánek, Hrachor i bývalý soudruh tajemník Snědldítětikaši. V obci nastane sice vzrušená debata o nejasnosti argumentů proti svému sousedu, ale v naprosté většině slušní lidé(kterých je k překvapení Štěpánka většina) se nebudou atakovaného souseda zříkat jako darebáka, ale naopak se ho zastanou a to nejen v diskuzi o něm, ale nakonec takového budou preferovat do vedení obce.

Soudruzi si zvykli na bolševické manýry! Že, pane Štěpánek. Lidi ale vodjakživa ty bolšánské metody nesnášeli. Nedivte se proto!

P. Han 9.5.2017 10:49

Re: Názor měňavky(?) ;-)

Ano, jde o to, kolik lidí bude - a jak dlouho - vydávat fakta za negaci a dehonestaci. Tedy o to, kolik světla potřebuje měňavka, aby se překlopila z jedné polohy do druhé. Pěkně jste to ilustroval.

M. Vondráček 9.5.2017 12:59

Re: Názor měňavky(?) ;-)

Mluvit o bolševických manýrech při diskuzi o AB , to se Vám moc nepovedlo :-) :-)

J. Kulheim 9.5.2017 9:04

Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

Pan Babiš za to, co říká, jak to říká, co činí, nemůže. Mohou za to geny po rodičích a výchova v rodině. Jeho rodina to má v genech. Pan Gregor Mendel zjistil jak funguje dědičnost a schopnost se přizpůsobit daným vnějším podmínkám. Za jeho „nestandardní“ chování může pan Gregor Mendl a jeho výchova v rodině. Andrej Babiš je stejný komunista jako jeho otec. Mnozí diskutující na NP vědí co tito „dobročinci“ dovedou. Komunisté v padesátých letech okradli všechny pracovité lidi v tomto státě, Sebrali jim všechno. Majetek, peníze, svobodu. Udělali z nich námezdní dělníky, kteří měli co dělat, aby přežili. Byl u toho i jeho otec. Syn pouze pokračoval v jeho šlépějích. Tento ukradený majetek si přivlastnil.

Každý jsme nějaký. Je to dáno dědičností a schopností se přizpůsobit daným podmínkám. Když v padesátých letech probíhala genocida selského stavu byl u toho soudruh Babiš starší. Když se ukradený majetek privatizoval byl u toho jeho syn. To není náhoda, to je genetika. Celé Babišově rodině leží na srdci blaho všech.

Není náhoda, že měl vzdělání na západě a není ani náhoda, že po roce 1989 měl známosti na ministerstvech, bankách, atd. Je v tom genetika. Byli tam synové a dcery ze stejného hnízda jako on. On študoval ve Švýcarsku a synové a dcery sedláků dělali to co jim komunisté dovolili. Na privatizaci neměli peníze, ani vzdělání, ani známosti v bankách a na ministerstvech.

To co říká myslí upřímně. Říká to tak, jak to slýchal od svých rodičů. Bez zločinů, které se udály v padesátých letech, by nikdo jméno Andrej Babiš, Viktor Kožený, atd, neslyšel. Co vybudoval tento člověk? Nic. " Privatizoval" cizí majetek. Prožil jsem padesátá léta na vesnici a z vlastní zkušenosti znám jak postupuje pan Babiš

J. Laták 9.5.2017 9:17

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

Mám podobnou zkušenost jako Vy, pane Kulheime. Po Únorovém puči čeští bolševici pokořili člověka a rozkradli co se dalo. Když uplynulo 40 let a došel jim dech, zinscenovali sametovou revoluci, kde z přímých potomků bolševických konfiskátorů se v obrácení stali osvícení demokraté a zdatní privatizátoři. Tak vznikla rudá buržoazie, ala Babiš. Paradoxem budování socialismu byla brutální bolševizace státu, kdy lidové masy lnuly k šosáctví a maloměšťáctví. Po listopadu 89 bylo od samého počátku zřejmé, že náš kapitalismus se nezrodí z etiky a umu rodiny Baťů, nýbrž z obyčejné hrabivosti. Korupce nebyla jevem nastolení kýženého kapitalismu, ale byla podstatou toho, co se na otevřené scéně v Čechách dělo za vlády KSČ. Samozřejmě, že šlo o lidskou nenažranost, kterou komunisté rafinovaně vyzbrojili přitažlivou ideologií. Ta se postupem času stala normou běžného života. Kdo chtěl něčeho dosáhnout, získat moc, mít pocit vlastní důležitosti, nenahraditelnosti a neomylnosti, musel lhát a skákat v rytmu KSČ a Ruddého Prava. Myšlenkové stereotypy dneška jsou přežívající produkty bývalého systému.

A. Babiš je hýčkané eso, které si bolševik schoval v rukávu na lepší časy. Čapí hnízdo bude zapomenuto, dotace do podnikání jsou uzákoněny a komunistickým elitám je přece jedno jaké peníze je budou podporovat. Ještě uvidíme, jak mocná dokáže být kobliha .. :-).

J. Kulheim 9.5.2017 10:02

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

Komunista to není rudá legitimace. To je způsob myšlení, pořadí lidských hodnot. Pan Šejna a mnozí další, by možná protestovali, kdybych je nazval komunisty. Tvrdil by, že legitimaci nikdy nevlastnil.

Oni mají převrácený systém hodnot. Jestliže Babiš zavede EET je to snaha o narovnání podnikatelského prostředí. Jestli bere miliardové dotace tj. peníze, které "stát" sebere chudobnějším, je to v pořádku. protože neporušuje zákon. Krást a korumplovat podle zákona je dobré. Když babka prodá kilo cibule sousedovi, dostane od něho 10 Kč, nevystaví účtenku, nenahlásí to na EET, peníze nezdaní, porušuje zákony ČR a patří do kriminálu. Zlodějiny jako solární energie, dotace, granty, neziskové organizace, Čapí hnízda, odposlouchávání prmiéra, tahání lidí roky po soudech, hledání soudce, který by byl ochotný odsoudit, atd, to je v pořádku.

J. Laták 9.5.2017 13:38

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

Ano, i v tom si rozumíme. S naháněním babiček a dědečků, kteří v devadesátých letech prodávali u silnice část svojí úrody, mám (jako bývalý správce daně jistého FÚ), svou neblahou zkušenost. Na nich se erár vyřádil, ale nad komunistickými synky, kteří tunelovali fabriky, nebo se živili pašováním aut z NSR, aniž by platili daně, tomu se říkalo podnikání.

V. Kotas 9.5.2017 10:19

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

Není jenom Babiš. Vezměte jednoho politika po druhém, jimiž jsou od listopadu a pěkně se podívejte na jejich rodiny, pěkně do hloubky, i před II.sv. válku. A budete se divit, z čeho vzešli, koho mají v rodině. Měřit všem stejným metrem !

P. Lenc 9.5.2017 10:35

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

Kotas, dle vašich diskuzních příspěvků prošla vaše rodina inkluzí již za třicetileté války.

J. Kulheim 9.5.2017 14:29

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

S tím nemohu souhlasit. Je pravdou, že do každé strany, které má šanci dostat se do parlamentu se nasáčkují lidé, kteří touží po moci a majetku. Je jenom otázkou jak se strana dokáže těchto lidí zbavit. Babiš založil politický subjekt proto, aby ovládal a legalizoval zlodějinu. To je něco jiného. Politika je řešení věcí veřejných. Myslím, tato vláda v tomto směru neudělala nic.

Vemte je vy jednoho po druhém a pište.

V. Vaclavik 9.5.2017 16:07

Re: Pan Babiš za to nemůže. Můžou za to geny.

"To co říká myslí upřímně. Říká to tak, jak to slýchal od svých rodičů. "

Samozrejme ze lide to myslivaji uprimne a to nejspis zpravidla, tedy az na vyjimky. Ale s geny to nema nic spolecneho, jdete s nimi do haje. Jen si tim podryvate svuj argument a duveryhodnost vubec.