16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Dá mu, anebo nedá mu?

Kdo komu? No přeci Miloš Zeman presumptivnímu předsedovi vlády Fialovi souhlas s jeho návrhem budoucích ministrů. Prezident Zeman totiž – k velikému zděšení mnoha bojovníků za mír, práci a ten pravý, nový, západně pokrokový, genderovou a homosexuální svobodu proslavený socialismus a za jiné „výdobytky“ 17. listopadu – vstal z mrtvých.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kohout 22.11.2021 16:41

Z Marka Bendy se stává klasik dnešních časů. To má ale po tátovi, ten taky perlil, ale nesmělo se o tom moc mluvit. Občas ale seknul i pravdu, třeba když řekl, že věci moc nerozumí, ale naopkal. že je dobrý maaažer, takže se na funkci hodí. Nová doba!

L. Netolická 22.11.2021 12:54

Pan Vlk - podle sebe soudím tebe. Oh, jak on byl zklamán, že zvítězila demokratická opozice. Nevěřím, že právě on byl disident, když mu nezáleží na svobodě a demokracii. Na prezidentu Zemanovi mi nejvíce vadí jeho zlomyslnost, jeho mstivost a pýcha. To nejsou vlastnosti dobrého prezidenta, kterého se tolik p. Vlk zastává. A navíc - jeho příklon k Rusku a Číně - to už vůbec našemu disidentovi Vlkovi nevadí. Vadí mu prof. Fiala, který ještě nezačal vládnout a už mu a budoucím ministrům nasazuje psí hlavy. Pane Vlku, nepište, neztrapňujte se ještě více než to děláte dnes.

J. Vlček 22.11.2021 13:12

Paní Netolická, držte se vaší rady z poslední věty vašeho příspěvku.

Není totiž nad trapnosti vašeho střihu, jimiž vynikáte nad průměr, nicméně podsouvat je někomu jinému je trapnost nad trapnost.

Takže ještě jednou, nepište a neztrapňujte se, jak je vaším zaběhnutým zvykem. ! ;-D

P. Černý 22.11.2021 13:21

Pokud jste jela někdy na kole, asi chápete význam rovnováhy. K dosažení rovnováhy je občas potřeba se někam přiklonit.

Pokud zde sbírka jistých profesionalnich kolaborantů a tajtrliku považuje za skvělý sport ostudnými způsoby všemožně ničit dvoustranné vztahy ČR s Ruskem a Čínou, pak je povinností prezidenta, kterému jde o zájem republiky, přiklonit se na stranu otevřených a nepredpojatych vztahů s oběma zeměmi.

J. Vlček 22.11.2021 13:31

To je ovšem nad duševní schopnosti této paní, jež se ráda staví jako politicky pevná a zásadová, přičemž svoji trapnost zásadně háže na druhého.

L. Netolická 22.11.2021 15:56

Není povinností prezidenta klonit se na stranu diktatur a nesvobodných zemí. Je ale jeho povinností na nešvary těchto zemí poukazovat. To dělá každý demokrat. Ne tak Zeman.

J. Vlček 22.11.2021 16:30

Každý demokrat by měl poukazovat na nešvary přicházející odkudkoli. Ne tak ovšem vy, paní Netolická.

Za komoušů jste držela hubu a krok, teď jste hrdě připravena dělat totéž, když diktát přichází tentokrát ze západu, a vám konečně došlo, že teď přišla ta správná doba nadávání.

Ovšem, že ne nadávání na západ, odkud diktát přichází, ale na opačnou stranu, na kterou se teď nadávat smí.

Hlavně, že se cítíte demokratkou tělem i duší. Co na tom, že poněkud opožděnou, že? ;-D

V. Církva 22.11.2021 14:20

Vy jste ten článek nečetla?! Mstivost Zemana autor nevylučuje. I kdyby Zeman podporoval proruskou a pročínskou politiku, pořád má právo nejmenovat ministra s kterým nesouhlasí.

Pekarová je taky vítačka a progresivistka, přesto respektuji, že byla právoplatně zvolena předsedkyní parlamentu, i když je to hloupá progresivistka co nechápe co je to pluralita a demokracie (nebo je prostě nechce).

L. Netolická 22.11.2021 15:49

Zeman NEMÁ PRÁVO odmítnout ministry. Zeman by opět obešel ústavu. To by musel mít i zodpovědnost za ministry, které jmenuje a sám je i odvolávat. Nejsme v prezidentském systému, vy chytří.

J. Jurax 22.11.2021 17:34

Jo. Ale nemá výslovně povinnost je jmenovat. Měl-li by, pak by jeho role při jmenování vlády nadbytečná, potažmo zbytečná.

J. Kraus 22.11.2021 11:56

Výborné jako vždy. A je něco, co ti papaláši, kteří nikdy pořádně nepracovali nebo už na to zapomněli, zřejmě nevidí. Republika se zvolna hroutí nejen shora, z čehož by se dalo dostat, ale i odspodu. Firmy nemohou sehnat lidi a je to prý, co slyším kolem sebe, stále horší. Kdo může, sedí doma s covidem a nechá se vydržovat státem, tedy ostatními. Na to se leckomu snadno přivykne a sehnat nějaké peníze se dá i jinak než chozením do práce. Mladým ostatně nevyhovuje být v práci, tedy dodržovat pracovní dobu. Když mají "splněno", jdou se někam flákat. Když s tím začal jeden, dalo se s tím prý něco dělat, když už je takových víc, majitel je nakonec rád, že vůbec nějaké zaměstnance má. Staří odcházejí a jejich firmy zanikají, nemá je kdo převzít, stále méně lidí tvoří skutečné hodnoty. Pokud se tisknou peníze a pokud je někdo ochoten za ně něco dodávat, tedy pokud se dojíždí setrvačností, zdá se to být stále dobré. Pak přijde onen velký reset a na něj bychom se měli připravit. Bohužel už nikoli společně jako národ, ale každý sám za sebe.

D. Stirsky 22.11.2021 12:04

Ano, třeba u Zemana platí, že leží v ÚVN s cirhózou a nebo je v Lánech, kde občas něco podepíše. A nechá se vydržovat státem.

L. Severa 22.11.2021 11:36

Sto dní hájení vlády ? Pan Vlk ji setřel když ještě nevládne. Jak za komunistů. Rozsudek již existoval před procesem.

J. Vlček 22.11.2021 12:15

Pan Vlk se naopak správně obává, že vláda, respektive její budoucí předseda, udělá vše pro to, aby nemusela nová vláda honem začít vládnout.

Záminkou k tomu se může náramně hodit návrh na MZ v osobě pana Lipavského, samotným důvodem pak vlastní nepřipravenost a neschopnost předvést své "kvality", o kterých se tak snadno hovořilo z pozice opozičního kritika dosavadní vlády a hlavně jejího předsedy Babiše.

Neskonale snazší, než převzít vládu a začít vládnout, bude pochopitelně dělat ze sebe nesmlouvavého hrdinu vůči prezidentu Zemanovi a jeho nesouhlasu s návrhem na MZ.

Takovýto způsob hrdinství je natolik průhledný, a každému jasný, že na něm si pan Fiala respekt u lidí nezíská. Lidé očekávají kvality a zlepšení situace v naší zemi, o kterých pan Fiala tak ohnivě hovořil před volbami. ;-)

M. Valenta 22.11.2021 12:24

To jako že Fiala přemlouvá Zemana, aby oddaloval jmenování nové vlády? Vy jste fakt filuta pane Vlčku.

J. Vlček 22.11.2021 12:51

Pane Valento, nechtějte ze sebe dělat hloupějšího, než je patrno z toho, že evidentně nechápete, o čem píši, a na co vy reagujete. ;-)

M. Valenta 22.11.2021 13:57

Píšete o nesmlouvavosti. A že by se jednou také Zeman ( člověk bez právní i vládní odpovědnosti) překonal, zvláště za této situace a vyšel Fialovi vstříc, to Vás nenapadlo?

P. Černý 22.11.2021 14:07

Bez právní odpovědnosti? Prezident má sice imunitu. Ale to ještě neznamená, že je (právně) neodpovědný.

A i kdyby byl pan prezident neodpovědný, pořád ještě není povinen udělat ze sebe tak říkajíc vola. Léta se deklarovat jako přítel Izraele a pak bez odporu jmenovat ministrem zahraničí údajného otevřeného odpůrce politiky tohoto státu.

M. Valenta 22.11.2021 14:41

Za přehmaty, za které se zbaběle není sto omluvit a za které se musí omlouvat různá ministerstva. Tomu říkáte odpovědnost?

J. Vlček 22.11.2021 15:18

Pane Valento, že zrovna vy tu přednášíte něco o zbabělosti. Vy, který pokud nějaký zde uvedený článek pojednává o Německu a jeho politicích, tak zaleze jak myš, a nedá o sobě ani znát.

Máte plné kalhoty z představy, že by vám někdo v Německu mohl znepříjemnit život za vaše vyjádření, či postoj k německé politice, či jejím představitelům?

Zato tady jste známý hrdina, tepající nemilosrdně našeho prezidenta, premiéra a řadu dalších, včetně autorů zdejších článků, u kterých si neberete servítky. Tomu říkáte odvaha? Že vám není trapně. :-/ Rv

J. Jurax 22.11.2021 12:51

Kdo věří ohnivým řečem kohokoliv před volbami, je diplomaticky řečeno blbec.

J. Vlček 22.11.2021 13:17

A že se takových našlo, ukazuje výsledek voleb. Nemohu jinak, než s vámi souhlasit. R^

V. Kolman 22.11.2021 16:47

Proč pane Vlčku stahujete kalhoty již řadu kilometrů před brodem???

Na základě čeho jste tak skálopevně přesvědčen o tom, že pan Fiala "to neumí", že neuspěje a nepočkáte aspoň na to, až bude jeho vláda instalována???

Po instalaci vlády panu Fialovi dopřejte aspoň oněch 100 dní hájení a teprve potom hodnoťte.

Možná budete velmi překvapen, jak se realita bude lišit od vašich chmurných předpovědí.

J. Vlček 22.11.2021 19:04

Ani nevíte, pane Kolmane, jak rád bych byl příjemně překvapen a jak bych to přál nám všem.

Bohužel od planého žvanění ke kladným činům je daleká cesta, a tak mám obavy, aby nezůstalo jen u toho žvanění, až se nám začnou časem zadírat kolečka naší skvělé pětikolky. ;-O

J. Jurax 22.11.2021 12:50

Nepochopil jste.

Pan Vlk praví, že nové "vládě" dnes vyhovuje nevládnout a nemít odpovědnost za řešení průserů, na než se úspěšně zadělává či je již zaděláno.

L. Netolická 22.11.2021 12:57

Jak to může vědět p.Vlk? Opět - soudí druhé podle sebe.

J. Jurax 22.11.2021 13:11

Nevím, jak to může vědět. Ale má hlavu k přemýšlení a vyšlo mu tohle. Uznejte, že to není nijak nepravděpodobná možnost, jakkoli ovšem její pravděpodobnost není rovná 1.

L. Severa 22.11.2021 13:19

Vy jste asi nepochopil. O žádném vládnutí nebo nevládnutí jsem nic nenapsal. Jen to, že ji pan Vlk ani nenechal vládnout a již jí nasazuje psí hlavu. To bude možná první vláda která nedostane těch 100 dní hájení. A při tom se ujme vlády v podmínkách s jakými by si těžko poradil i pan Babiš. Nebo snad když šlo do tuhého vše s přehledem zvládl ?

J. Vlček 22.11.2021 13:54

Pane Severo, tady vůbec nejde o nasazování psí hlavy vládě, právě naopak.

Všichni se nemohou dočkat, až se vláda ujme vládnutí a všem ukáže, jak se má vládnout ku prospěchu státu a jeho obyvatel.

Nebyli snad tito vítězové voleb, jež po celé své působení v opozici, vládě A. Babiše při každé příležitosti předhazovali, že vláda si počíná špatně, že oni by vše dělali lépe?

A o to tu běží. Obyvatelstvo je plno očekávání té změny k lepšímu, avizované na volebních bilboardech, které přineslo kýžené vítězství dosavadní opozice. ;-)

L. Severa 22.11.2021 18:13

Pane Vlčku, opozice se chová k vládě vždy kriticky(a vláda zpravidla všechnu kritiku a návrhy opozice prohlašuje za nesmysl), nebo myslíte, že ta nastávající opozice bude výjimkou ? Nepochybuji, že bude mít stínové ministry, kteří nenechají na Fialově vládě niť suchou. Při tom tato vláda nastupuje do podmínek -no, rozhodně diametrálně horších než měla nastupující vláda pana Babiše. Když ovšem přišly zlé časy tak se jí také moc nedařilo. Ty bilbordy . Nepamatuji, že by některá strana nebo hnutí neslibovala, že to bude dělat lépe a vláda zase nevyčítala opozici kdeco.