25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Czexitoví tlučhubové

Začínám být na zdejší czexitáře čím dál víc alergický. Nikoli na ten samotný požadavek vystoupení z EU, nýbrž na tu naprosto nedostatečnou reflexi české i evropské politické situace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vágner 5.8.2020 9:21

Vůbec si nemyslím, že se v téhle zemi bude bez EU žít lépe. A to i když se zruší onen základní mechanismus fungování Evropy, kdy nás dotují západoevropští chudí a my to musíme násobně vracet západoevropským bohatým. Jen mám obavy, že to co se pevně a neměnne usídlilo ve vedení EU, to co produkuje zelené, gendrové, queer, migrantske ideologické nesmysly, aby dokonale selhávalo, když má předvést schopnost řešit jakýkoliv reálný problém, nás nakonec z EU dostane. A mám obavy, že jak má pán Sedláček co se týče formy věcně pravdu, že na výběr toho budeme mít hodně málo.

F. De Winter 5.8.2020 9:20

R^R^R^

M. Valenta 5.8.2020 9:19

Už i tenhle svazáček pochopil, že Orbán s Kaczinskim, dokud budou inkasovat, z EU nikdy neodejdou a tak zvolil starou, osvědčenou cestu reformních komunistů - rozvracet stranu zevnitř, ale pěkně pomaličku, aby nám vydržela. So geht das.

S. Sidlichovsky 5.8.2020 9:15

Dokud bude u nás o výsledku voleb rozhodovat kolik kdo "dárků" slíbí/ přinese, pak skutečně nelze o Czexitu uvažovat. S tím Czexitem by přišel od EU Everest trestů a pak bychom my, kteří jasně vidíme kam to ten gang žene , ten řev neustáli. Nerad píšu věci tak hrozně smutné.

R. Langer 5.8.2020 9:12

... otázkou je, koho zároveň s tím ještě zničí...

R. Langer 5.8.2020 9:11

Právě že jsou tak blbí. A taky na to dojedou. Jako vždycky.

S. Zemitý 5.8.2020 9:11

Chci-li být členem spolku, respektovat jeho pravidla musím, stejně jako ostatní členové. Není možné, aby se část členů řídila jedněmi, část jinými a část nerespektovala vůbec žádné. Nelíbí-li se mi pravidla, do spolku nelezu. Jakou mám naději na prosazení změny spolkových pravidel, disponuji-li jedenadvaceti hlasy ze sedmisetpěti (v evropském parlamentu) ? Přesto TR slibuje (modrá část programu), že "... vrátí náš vztah k EU před Lisabon". Oni sami tomuto slibu věří ? Sancta simplicitas. Czexit je nepoměrně snadněji proveditelný. Důsledky jsou jiná. O amatérismu TR ostatně svědčí polovina jejího programu. Po bezmála roce její existence. Nenašel jsem v něm jedinou výslovnou zmínku o obraně státní suverenity ve smyslu "... o tom, kdo bude pobývat na našem území rozhodujeme my".

Pokud se uskuteční hrozby Heiko Masse, může se stát, že jednání o vystoupení z EU se rychle vrátí na pořad jednání PS a Mr. Štěpánek může být (ne)příjemně překvapen: místo dubnových 28 osmi "tlučhubů" jich může být pro najednou stovka či víc. Dokáže to pan Štěpánek strávit ? Proto volím SPD.

V. Svoboda 5.8.2020 9:06

Němci nejsou blbí jak si Vy nebo autor asi myslí. Na vyčuránky vymysleli a realizují ekonomický tlak a jakmile ratifikujeme Istambulskou úmluvu jsme povinni přijmout každého šupáka a nadnárodní orgán to bude kontrolovat.

J. Sedlář 5.8.2020 8:49

Doporučím vyjet z Káhiry kousek za město, po vlastní ose. Pokud se zvladnou vrátit, pak srovnat s vyjezdem za Prahu.

V. Církva 5.8.2020 8:40

Víceméně souhlas. Zatím lze jít na EU švejkovskými prostředky - nesmyslné nerealizovatelné nařízení prostě ignorovat a dělat jak to myslíme vážně, nebo zahltit komise ad absurdum hlášeními, případně zahltit soudy.

Ale taky je třeba jasně vysvětlit. Kdo chce brát ilegální migranty? Němečtí a francouzští Zelení a jiná trdla na Západě (není to jen nějaká náhoda Erokomise), mají už skoro většinu. Fajn znamená to, že je chcete, tak si je vemte. U nás s tím voliči nesouhlasí, vemte si je a nenuťte nám je!

Pravda ale je, že legrace končí pokud by se jim opravdu zadařilo strkat nám teroristy. Pokuty by se nám pořád vyplatili a alespoň bychom ukazovali absurditu Bruselu, ale může přijít nějaký Sobotka nebo Babiš uhne a je to tu. Řešení je tyto nevolit!

Problém taky je že naši politici naprosto nedokážou Západu argumentovat. Němci si myslí, že nechceme migranty, abychom je nemuseli teď živit (tak mi to někteří Němci říkají, že naše ekonomika není tak silná, až bude, budeme je už brát). To si možná pár lidí u nás myslí, ale problém je jinde. My nechceme aby nám někdo bral zemi předků, nechceme no-go zony, tolerování pytlů, zákaz vepřového, šikanování ve školách, kriminalitu... A k tomu dnešní lidskoprávismus tvrdě donucuje! Proto žádný ilegalní imigrant je kvota 0! Tam bych šel i přes Czexit.

M. Malovec 5.8.2020 8:24

Palec hore, švarný ogare!

B. Lukáš 5.8.2020 8:17

Pane Štěpánku, mluvíte mně z duše. Skvělé napsáno.R^

P. Weisskopf 5.8.2020 8:07

Má mea culpa přijměte pane Štěpánek omluvu popletl jsem strany s podobným ba skoro totožným programem

P. Weisskopf 5.8.2020 8:04

Pane Štěpánek tohle hlavně vysvětlete ve straně která vás nominuje tedy SPD. Již před mnoha lety pánové Okamura, Kobza, Vích a další operovali a dodnes operují tím jak nám bude dobře a jak to referendum nám okamžitě pomůže. Za ta léta to stále opakují a dělají si z toho důležitou součást svého politického a volebního programu. Na rozdíl od Vás ale neříkají to b tedy co bude dál. Tak jim to zkuste vysvětlit na stranické půdě

M. Mařák 5.8.2020 8:03

Na napadání od komoušů a národovců jsem zvyklý, přesná informace je dráždí.

M. Mařák 5.8.2020 8:02

Nevím, kde jste přišel na to, že jsme se na něčem shodli kromě toho, že Senát oproti Gatestone fake news kolovrátku nevytváří na polopravdãch vytvořenou propagandu.

F. De Winter 5.8.2020 7:52

K vysvobození ze Svazu Skopčáckých Socialistických Republik, žaláře to národů a hrobaře svobody, vedou v zásadě dvě cesty:

1. Czechzit.

2. Zničení Svazu.

Já osobně preferuji variantu 2. Nicméně, ani k jedné variantě nevede krátká cesta a je třeba se na to připravovat, protože to nebude bezbolestné, stejně jako nebyl rozpad východního bloku. Pokud si však chceme zachovat svobodu, není jiné cesty.

Proto volím SPD ! [>-]

D. Stirsky 5.8.2020 7:46

Jde-li skutečně "o vnímání reality" (floskule: jednou se uvnímáme k smrti), pak realita dnešního světa je taková, že ať se mně to líbí nebo ne, tak národní státy se pomalu stávají passé. Globalizaci nezastavíme, svět se v mnohém "zestejňuje" - vidím to při cestování. V Káhiře, v Paříži, v Praze, v Moskvě, v Istanbulu, v Pekingu: Mladí lidé, džíny, tričko většinou s anglickým nápisem, sluchátka, i-phone. Internet, sociální sítě, informace šířící se div ne rychlostí světla a v obrovském množství - to je dnešek. K EU mám sto a jednu připomínku, ale pro malé státy platí "sám nejsi nic". Výjimkou stvrzující pravidlo je snad jen Švýcarsko, možná Island. Pro mne raději s byrokartickou EU než s dubisky kdesi na východě.

D. Polanský 5.8.2020 7:32

Jde o faktický odpor, ne o žvanění.

D. Polanský 5.8.2020 7:31

Nemohu jenom souhlasit. Malý a soustavný odpor a hlavně neustoupit v zásadních věcech.

M. Fleishman 5.8.2020 7:27

Pane Štěpánek chcete říct, že Ing. Klaus & son (Quasimodo), ředitelka Šichtářová, Jakl, Weigl (Drex) atd. jsou tlučhubové..........?

J. Nevrkla 5.8.2020 7:26

Příznivce Trikolory neomalene napadá příznivce SPD. Je mi z toho smutno, neměl by to dělat.

K. Salajka 5.8.2020 7:08

Na příjmech českých poddaných (vyjma vyvolených a vyhulených) žádná Evropa není znát, i když smějí jezdit na kolobrndách. Kdo chce do Evropy, musí do ní migrovat. Žádám primátora Vochomůrku,aby přistavil gumáky do holešovické maríny.

S. Zemitý 5.8.2020 7:04

Včera jsme se přeli o stavu Francie a oprávněnosti Vašeho vnímání nesolidnosti gatestonu. Že je na tom Francie blbě jsme se shodli, ne už na tom, že když o tom informuje gtsn, nejde systémově o hnízdo lhářů. Ve 20:31 jsem Vám k tomu napsal ještě pár řádků. PLS, Vaše stanovisko. Pokud jde o téma Lis.sml., máte ovšem ve svém starším příspěvku pravdu. Vaše napadání ze strany mnohých přispěvatelů je hlupácké a nechutné.

J. Kratochvíl 5.8.2020 6:51

Já měl spíš jinou představu o našem vnitřním vývoji než o vývoji v EU. To, že si neumíme sami vládnout není vinou EU nebo Bruselu, jak se nám snaži namluvit všichni czexitáři a občané to tak také vnímají.

M. Mařák 5.8.2020 6:29

Radikálně revoluční Petr Štěpánek má tím hlasováním poslanců o vystoupení z EU asi na mysli Klausovu naprostou hloupost o jednostranném vypovězení Lisabonské smlouvy. Je logické, že i inteligentní Okamura pro podobně neuskutečnitelnou oslovinu nehlasoval, není magor...

https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/politika-klausovo-jednostranne-vypovezeni-lisabonske-smlouvy.A200416_171043_p_politika_wag

O. Musil 5.8.2020 6:15

Pokud si dobře pamatuji, s czechxitem přišel Petr Mach ze Svobodných, s kterými jde teď Štěpánkova partaj do voleb. Jak by řekl sám autor - to nevymyslíš

M. Hartmann 5.8.2020 0:32

Nic moc neříkající článek, umíte jindy lepší. Nebo máte snad pocit, pane Štěpánku, že Kaczyński nebo Orbán usilují "jen" o rovnější EU? Nikoliv, usilují všemi silami o její zbourání, poznali, co je to za šlendrián! Švejkováním nic nenapravíme. Rada "čekat, až se to položí samo" je málo platná. Myslím, že většina té východní Evropy měla původně o EU docela jiné představy. Já bohužel taky. Nejsem přítelem pana Okamury, ale myslím, že on to vysvětli paní Kroužkové víc než jasně. Těch pár miliard, o které jsme zatím v plusu finančním, zdaleka nepokrývá ztráty ostatní, způsobené v peněženkách českým lidem regulacemi, dotacemi, směrnicemi, nařízeními a Pán Bůh ví, čím ještě. Zkuste se i Vy nad tím zamyslet a najděte lepší cestu z tohodle marastu. Okřikováním nedosáhnete ničeho, Vy ani my.