6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Czexit?!

Aktuálně se u nás rozehrála taková hra: Uměle si vyrob a zastřel svého nepřítele. Tím nepřítelem se pro část společnosti stal Czexit. Tohle není text ani na podporu Czexitu, ani proti němu. Tohle je o uvádění mýtů na pravou míru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 19.2.2018 9:29

Česká vyčůranost opět vítězí

a to i podání paní Šichtařové. Pěkně si počkáme co udělá ta mstivá EU s Brity a pak se uvidí.

A. Reček 19.2.2018 9:15

Re: První výsledky Brexitu jsou už opravdu známé

Ano, už teď Britové pociťují ekonomické důsledky odchodu z EU. Některé podniky pozbyly zakázky z členských zemí a nedivím se. Nebudou evropským firmám překážet svou konkurencí.

M. Dědek 19.2.2018 9:03

Czexit, podobně jako Brexit, by nepříznivě ovlivnil vývoj mocensko-politického uspořádání světa. Pravděpodobný vývoj mocensko-politického uspořádání lidstva popisuje článek: SOUČASNOST A BUDOUCNOST LIDSTVA - http://miloslav7.blogspot.cz/2017/12/soucasnost-budoucnost-lidstva.html

V případě, že se vám jeví politický vývoj lidstva popisovaný v uvedeném článku nereálný, potom vám doporučuji seznámit se s TEORIÍ VŠEVÝVOJE - http://miloslav7.blogspot.cz/2014/01/teorie-vsevyvoje.html , což je v podstatě univerzální návod na kreativní řešení libovolně zvoleného problému.

I. Polák 19.2.2018 8:56

Re: Velmi dobrý rozbor.

Naprostý souhlas. Jednička s hvězdičkami.

J. Vintr 19.2.2018 8:21

Je na místě otázka

zda členství ve spolku, u kterého se očekává, že se nám bude mstít, když z něj budeme chtít odejit, není vlastně otroctvím. Otroctví nikdy nikomu dobře neudělalo. Jinak naše členství v tomto otrokářském spolku bude v nedaleké budoucnosti znamenat, že buď budeme nuceni přijmout značné, v podstatě ničím neomezené množství nepřizpůsobivých příživníků, které budeme muset živit a vyplácet jim kapesné, rovnající se víc jak dvojnásobku důchodu našeho občana, nebo se z tohoto budeme muset vykoupit částkami, jdoucími do desítek miliard korun. Pak dostanou úvahy o tom, jak moc bychom ekonomicky doplatili na odchod z EU, zcela jiný rozměr.

M. Šejna 19.2.2018 7:54

První výsledky Brexitu jsou už opravdu známé

Brexit sice ještě nenastal, ale madam Šichtařová celkem správně poukazuje na to, že investoři se na Brexit už předem připravují. A nejen oni, takže nějaké změny už vidíme dnes:

Britové s rodinným původem ze zemí EU nebo sousedního Irska hromadně žádají o cestovní pas země, odkud pocházejí. Severní Irsko uvažuje o referendu na připojení k Irsku. Britská libra devalvovala z hodnoty 1,30 euro za libru na 1,13 euro za libru. Devalvovala tedy o 13%. Zahraniční investoři pozastavili investice do britského hospodářství. HDP Británie nyní roste o polovinu pomaleji, než je průměr EU. Státní dluh Británie přesahuje 88% HDP.

Britové Brexit samozřejmě přežijí, ale rozhodně si Brexitem nepomohou. V Česku by to bylo podobné. Byli jsme před EU a budeme i po ní. Ale rozhodně bychom si odchodem z EU nepomohli.

V. Javora 19.2.2018 1:06

Velmi dobrý rozbor.

Velice dobrý rozbor, paní Šichtařová!