4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Czexit ano, či ne?

Opakování, že od EU dostáváme víc, než kolik do ní odvádíme, dělá českému členství medvědí službu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kubik 20.2.2018 8:49

Re: Máte pravdu

Kdyby Napoleon netáhl na Rusko.

M. Valenta 20.2.2018 8:48

Re: Naši poslanci a jejich páka

Máte nějaký příklad nedostání dotací za nepodvolení se?

O co takhle dojednání koalice pro konkrétní hlasování? Států naší velikosti je tam většina. Umíme to?

P. Rudolf 20.2.2018 8:48

Re: Máte pravdu

A jak víte, že kdyby nebyl Hitler, nepřišel by někdo jiný. Ta doba byla problémy a nevyřešenými křivdami přímo těhotná.

EU Jugošku vyřešit nemohla, k tomu neměla kompetence a animspolečnou armádu. Ale v rámci OSN pro řešení udělaly jednotlivé státy EU hodně, i když s mnohými chybami. Ale těmi se člověk učí. Dnes už by to v takovém rozsahu nejspíš možné nebylo.

J. Vintr 20.2.2018 8:45

Re: Máte pravdu

Důsledkem imigrační politiky EU bude válka (nebo něco hodně podobného) v Evropě.

I. Mertl 20.2.2018 8:43

Re: Máte pravdu

Jistě, ale nejedná se jen o horkou válku. Jde i o "mírové" vztahy mezi státy, které jsou nesrovnatelně lepší než kdykoli předtím. Jednání o běžných různých zájmech je snazší a pravidelné, což předchází tvrdým střetům. Je mi líto, ale tak to prostě je, paní. Račte si povšimnout rozdílu v relacích mezi státy EU a jakýmikoli jinými. Příkladů je habaděj (a nemyslím vůbec studenoválečné vztahy typu USA-Rusko nebo Izrael-Irán).

P. Rudolf 20.2.2018 8:41

Re: Máte pravdu

Je to zásluha nejen politiků, ale hlavně statisíců Evropanů, kteří spolu, především díky EU, denně komunikují, poznávají se blíž a řeší spolu problémy hned v jejich zárodcích. Je to unikátní přínos EU nejen Evropě, ale i celému světu.

Bez EU by to nefungovalo!

J. Kulheim 20.2.2018 8:40

Re: Máte pravdu

Za to vděčíme zejména Německu. Kdyby Hitler nerozpoutal 2. světovou válku, bylo by to mnohem víc než 70 let.

EU nedokázala zamezit a řešit ani konflikt v Jugoslávii.

M. Těhanová 20.2.2018 8:20

Re: Máte pravdu

A to si opravdu myslíte, že to je zásluha Bruselu? Není to spíš důsledek zrůdnosti 2.světové války? Že většina lidí už nechce ze sebe nechat udělat stádo?

J. Kulheim 20.2.2018 8:12

Naši poslanci a jejich páka

Máme na počet obyvatel víc poslanců jako Německo. Poslanci zvolení ČR se mohou stát "pákou" pouze v tom případě, když budou hlasovat stejně jako Německo nebo Francie. Tyto země určují další směřování EU. Dělají jenom to, že vnucují svoje zájmy ostatním zemím a ty za to dostávají dotace. Pokud se nepodvolí, tak dotace nedostanou.

Důležitou otázkou je, jaké bude další směřování EU. Mám obavu, že při pokračující centralizaci moci do Beuselu, nebude za pár roků nikdo vědět, že nějaká ČR vůbec existovala. Svobodu nikdo zadarmo nevrátí.

Ukazuje se, že kdo chce ovládat Evropu musí ovládat systém dotací.

Dotace deformují trh a jsou legální cestou pro lidi podobné jako pan Babiš, k cizím penězům. Peníze nerostou na stromech. Musí je někdo vydělat. ˇUředníci z EU je jenom seberou a přerozdělí. Ti z toho žijí. Z jejich práce nikdo nebohatne.

Našim cílem by měly být dobré a vzájemě výhodné vztahy se všemi státy. Poručníkování a diktování co musíme a nesmíme, jsme si užili dost. Nemám nic proti Němcům, Francouzům. Jsem zásadně proti budování socialismu. Západoevropský socialismus je sofistikovanjší než sovětský, ale cíle jsou stejné.

P. Rudolf 20.2.2018 7:46

Máte pravdu

jen jste opomenul to nejdůležitější: díky tomu, že spolu už skoro 70 let Evropa (EU) neválčí, ale komunikuje, máme něco neuvěřitelného - MÍR!

J. Schwarz 20.2.2018 7:45

Co asi produkuje

Alžírsko? Těží ropu nebo fosfáty? Nebo snad vydělává biliony na turistice? A náš vliv na silnější státy v EU? Nulový. Zaprvé EP je bezvýznamnou bandou přeplacených kývalů, zadruhé ikdyby jsme tam měli čtyřnásobnou "sílu hlasu" než Němci nikdy to proti spojenému zájmu původní patnáctky nebude stačit. A poslední poznámka - není přinejmenším zvláštní, že prakticky titíž lidé které před pětatřiceti lety masivně podporovala KGB, kteří "manifestovali za mír" a demonstrovali proti americké přítomnosti v Evropě /ženy u Greenham Common /, titíž, co razili hesla jako "Lieber rot als tot" jsou najednou zapálenými bojovníky proti Rusku, tak zapálenými že by jim Jeroným Pražský mohl jejich zápal závidět?

R. Tichý 20.2.2018 6:51

No, tak k te nasi udajne sile prepoctene na ovecku:

2x0=0

P. Kolar 20.2.2018 1:52

O jaké páce to mluvíte, pane Kašpárku?

Až půjde do tuhého, tak nás utřou "kvalifikovanou většinou".

Nejenom, že to chce Czexit, ale V4-exit.

S. Kneifl 20.2.2018 0:50

Ano, od páky zanedbatelné...

...jsme se dostali k páce 1:35. Je to opravdu změna natolik zásadní, že si zaslouží tak plamenný článek? Pořád ještě to je jako zvedat špejlí cihlu.