10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
j.k. 18.6.2007 13:09

Re: Re: Co bylo řečeno v Parlamentě 15.6.2007

Byla mi k prostudování předložena korespondence mezi mnou klientkou a panem tajemníkem městského úřadu a z této korespondence vyplývá, že panují mezi vámi a mou klientkou neshody, jejichž pozadí nemusí zcela souviset s pracovní činností mé klientky. Mám na mysli přímo vaše nevhodné a diskriminační chování se sexuálním podtextem, které přetrvává i poté, co vás má klientka na nepříjemnost důrazně upozornila. Stejně jako na skutečnost, že vaše chování ji uráží. Dále mám na mysli změnu vašeho chování v souvislosti s činností mé klientky v odborové organizaci. Do té doby je možno ze strany paní Urbanové hodnotit vaše chování jako pracovně korektní.

Nemusím připomínat, že s účinností od 1. 3. 2004 je zákaz jakékoliv diskriminace výslovně uveden v zákoníku práce, konkrétně v ustanovení paragrafu 1 atd. a v následujících, a nemá smysl tato obecně známá ustanovení přesně citovat. Je ovšem na vás nejen jako představitele města a nadřízeného mé klientky a veřejně známá osoba, ale i jako normální člověk ustal ve svém diskriminačním chování. Zdůrazňuji, že ustanovení občanského soudního řádu upravující dokazování uvádí, že skutečnosti tvrzené o tom, že účastníky byl přímo nebo nepřímo diskriminován na základě svého pohlaví, věku nebo sexuální orientace, má soud ve věcech pracovních za prokázané, pokud v řízení nevyšel najevo opak. Jinými slovy, důkazní břemeno by bylo na vaší straně a jsem osobně toho názoru, že jakákoliv další konfrontace je naprosto zbytečná a že je na vás, abyste se nadále k mé klientce choval pouze profesionálně korektně a vaše chování již nebude jevit žádné diskriminační známky.

j.k. 18.6.2007 13:08

Re: Co bylo řečeno v Parlamentě 15.6.2007

Ona si ho nenašla. My jsme jí několik míst nabídli. Protože je z mého pohledu složité, aby představiteli města, který má vyjednávat s odbory, aby jeho sekretářka byla předsedkyní a aby materiály, které jdou pro toto vyjednávání, chodily přes ni, protože všechny přes ni chodily.

Tento náš spor, řekněme, který se odehrával tak, že já jsem jí vysvětloval své právní důvody, tak vygradoval tím, že 9. března 2004, to jest devět dní poté, co tato ctěná Sněmovna schválila novelu zákoníku práce, ve které byl přidán paragraf o harassmentu, mi přišel - tedy devět dní poté, kdy nabyl účinnosti zákona tento zákon - tak mi přišel dopis, z něhož vám krátce něco přečtu.Ten zní takto:

Vážený pane starosto, se žádostí o právní pomoc se na mě obrátila - to mi píše právník - paní Marcela Urbanová, bytem atd., která mě informovala o tom, že je v pracovním poměru vůči městskému úřadu. Dle pracovní náplně je zařazena v odboru kanceláře starosty jako vedoucí oddělení sekretariátu. Klientka mě informovala o tom, že nově byla s další pracovní náplní seznámena 19. 12. 2003 - to znamená tři měsíce před tímto dopisem - a tímtéž dnem jí byl předán nový platební výměr, kterým jí byl upraven s účinností od 1. ledna 2004 plat vzhledem k zařazení do 8. platové třídy a 8. platového stupně. - Jenom podotýkám, že to bylo asi 400 korun. - Klientka mě rovněž informovala o tom, že jí byl snížen osobní příplatek a má podezření, že tento osobní příplatek nebyl snížen z důvodů věcných, ale z důvodu její činnosti v odborové organizaci. Rovněž u mé klientky neklesl počet pracovních úkolů a naopak má klientka řeší pracovní úkoly nejen související s její pracovní náplní, ale také zajišťuje úkoly v souvislosti s vaší činností jako krajského zastupitele a aktivního politického reprezentanta KDU-ČSL na okresní úrovni.

j.k. 18.6.2007 13:07

Co bylo řečeno v Parlamentě 15.6.2007

Místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj ČR Jiří Čunek, PSP ČR 15.6.2007:

Vážený pane předsedající, poslankyně, poslanci, samozřejmě že pro mě je nejlépe, protože jsem senátor, ani dnes tady nemusím být, do této Sněmovny vůbec nechodit (bouchání do lavic), a to proto, že se tady nemohu dočkat ze své levé strany ničeho jiného jenom urážky, a to nejenom dnes, ale i v jakémkoliv jiném případě, kdy se vám to zlíbí.

Nicméně jsem vám nechtěl citovat celý spis, je to tři a půl tisíce stran, v důvěře, že nejvyšší státní zástupkyně i ten státní zástupce, který má tuto kauzu na starosti, se ve včerejších i předvčerejších médiích vyjádřil, že dostatečně odůvodní jakékoliv své rozhodnutí, ke kterému dojde státní zástupce, protože nejvyšší státní zástupkyně to rozhodnutí samozřejmě nedělá. Nicméně ona řekla, že vám i veřejnosti informaci podá.

Já vám jenom chci říci proč, a co mě vede také k tomu, abych zaujal ten postoj, který vidíte, že jsem se nevzdal funkce vicepremiéra případně, jak mě mnozí atakujete, neodešel jsem vůbec z politiky, to znamená nevzdal jsem se mandátu senátora. Ten důvod je jediný a já chápu, že vy, nikdo z vás ho nemůže dokonale znát, protože s žádným z vás z této Sněmovny jsem celou kauzu dopodrobna neprobíral.

Ten začátek je jednoduchý a stal se ke konci roku 2003. Ke konci roku 2003 se moje bývalá sekretářka, když jsem tehdy byl starostou města Vsetína, rozhodla založit odbory na městském úřadu. Já jsem jí řekl, že s tím já nemám nic společného, je to její volba, ale že tím pádem je velmi těžké, aby ona jako předsedkyně odborů pracovala v mé kanceláři, byť chápu, že to zákon nezakazuje, a že jí tedy doporučuji, aby si našla na městském úřadě jiné místo, případně že jí ho nabídneme. 

Papouch 18.6.2007 12:48

Re: Re: K věrohodnosti průzkumů "veřejného" mínění :

Medea je agentura medialni, ne reklamni

jerry 18.6.2007 12:30

Je to tak- všichni ví, že je Čunek odepsanej

snad kromě Čunka a jeho křídla v KDU-ČSL.

jerry 18.6.2007 12:29

Masarykovu dělnickou akademii

založil Masaryk v roce 1896 -tehdy skutečně sloužila ke vzdělávání dělníků. Proč v roce 1991 vzniklo v Lidovém domě  něco se stejným názvem, to opravdu nevím. Jako think-tank p. Jelínka se to zesměšnilo dost.Jinak Masaryk byl socialistou /tehdy to slovo ještě nebylo zkompromitované/, dělníků se vždy zastával a rozhodně do nich nenechával střílet. Naopak - ty incidenty nechával vyšetřit a ministra vnitra Slavíka sesadil. Je taky logické, že střelbu do demonstrací nařizuje velitel zásahu a nikoliv prezident republiky. Ale jak je vidět z Vaší poznámky -radši žádná výuka dějin , než ta na komunistická způsob.:-)

loula 18.6.2007 12:21

Re: Re: Co Čunek - to js spíš legrační figurka

Já bych si typnul, že to přijde před Evropský dvůr, potom před radu bezpečnosti OSN,  no a potom si oba aktéry asi předvolá sám nejvyšší před boží soud.

loula 18.6.2007 12:19

Re: Co Čunek - to js spíš legrační figurka

To jste popsal jednu stránku věci, totiž profil Kalouska. Souhlasím, že by klidně dělal reformu podle zadání Paroubka, nebo podle zadání Filipa, a docela je možné, že to i tak dopadně. Že první etapu udělá Kalousek podle zadání Topolánka, potom - po třech letech - bude tyto reformní kroky 1. etapy pod vedenít Paroubka zase rušit a dělat nové kroky, aby v dalším týmu po dalších volbách zase pod vedením ODS rušil, to co udělal atd. Prostě odvolávám, co jsem odvolal.

Ale je mi dost záhadné, proč na tuto hru přistoupil Topolánek. Údajně sám toho vrchního finance kalouskovi nabídl.

Malý Aston 18.6.2007 12:14

Re: Co Čunek - to js spíš legrační figurka

Tak se dělá politika.Na tak vysokou hru nemůže být žádný vesničan připraven.Takže pan Čunek je odepsaný muž o tom již není žádných pochybností.V KDU bude zemětřesení a Kalousek se zase vrátí jako ten státotvorný pilíř našich černokněžníků.V podstatě je mi to jedno,kdo u nich dělá předsedu,již svou povahou jsou ochotni vládnout i s Filipem.Ale stejně budu sledovat vývoj kauzy Čunek-Marcelka.Bude to trvat několik let.Napřed uzavření případu,pak předání soudu a pak odvolání a ještě jedno a možná ještě zaplatíme panu Čunkovi nějaké odškodnění.Jen nevím,zdy to budou platit ti,kteří šetřili nebo ti kteří připravili a realizovali.Ale jedno je jisté,zaplatíme to všichni bez rozdílu zda jsme napravo nebo nalevo.

JIndra 18.6.2007 12:04

Re: agentura MEDIAN

už to spojení Masaryka s dělnictvem je pikantní, mě jako děcko školoou povinné učilijak Masaryk nechal do dělníků střílet a vida, po pár letech po něm proletáři pojmenují tu svoji Sorbonu...

lipolt 18.6.2007 11:56

Re: Jandák včera prohlásil

Jandák měl opět pravdu: čuňkiáda je mana z nebes - co by si bez ní socdem počala! Je to bič na kolaici a vládu a národ se tomu chechtá!

občan 18.6.2007 11:53

Re: Komentátor Jiří Hanák - stojí za přečtení (doslovný přepis - 1.část)

Inu holt - mluviti stříbro, mlčeti zlato. I já jsem při stylu toho přednesu i jeho tématu žasnul a to jsem nějaký naiva !

jerry 18.6.2007 11:44

Pane Františku a co kdybyste šel dělat poradce panu Pithartovi?

Vrátil byste se do oblíbeného Senátu a třeba by Vás vzali do KDU-ČSL a mohli byste tam s Píťou vytvořit marxistickou frakci. Já už bych se u lidovců nedivil ničemu.:-)

Mortimer 18.6.2007 11:29

Co Čunek - to js spíš legrační figurka

A snadný fackovací panák.

Ale Kalousek: Nejprv hlasuju proti vládě ODS. Pak se paktuju s Paroubekm - a de fakto i komunisty. Tohle jsem přepísk, a stálo mě to funkci (stranickou). Pak otočím o 180, padnu si do náruče s Topolánkem - i když formálně to udělalo nové vedení lidovců. Ale ve vládě dostanu mnohem lepší flek než stranický šéf (přesto, že je mu Čunek formálně nadřízený, jsou finance nepochybně mnohem důležitější post).

No a dělám "reformu" dle představ Topolánka. Kdyby mi to vyšlo v létě, pak bych se stejným zaujetím (a dost možná na stejném vládním postu) dělal "reformu" dle Paroubka. A dost možná i dle Filipa.

Holt některé typy můžete nacpat do pytle a pak s nima hrát basketbal.

jirka.s. 18.6.2007 11:18

agentura MEDIAN

Katedra Masarykovy dělnické akademie!

oakman 18.6.2007 10:41

Tchunkenland - aneb počátek cesty na věčnost

No, tak tu máme další týden Národní Čunkiády. Měl jsem možnost pokochat se záběry z Brusele, kde jmenovaný "turista" pobýval na onom "senzačním otevření". Je to křupan, palice vyleštěná, je to vážně takový politický Vladko, kterého vynesla na vrchol ne práce soustavná, nýbrž dobře načasovaný čuntejnerový útok na bandu hnědočeských lemplů. To je samo o sobě málo. Je to vidět na každém jeho kroku.

Ta hlavní otázka zní: Proč KDU, která stále doufá v podobu ne s CDU, ale s CSU (také opatřuje "specifický region" své země) volila do svého čela takového duševního chcípáka???? Odpověď hledejme v době nedávné.....

Páně Kalouskova povolební anabáze s komouši nebyla Mirečkovým "uklouznutím", ale cíleným tahem, kterým si umyl ruce nad tím, co přišlo později. Tahle partaj se zdá "dozrávat" podobně jako US. Chyběl tomu jen pořádný "maskot", který by zviditelnil tu nepražskou, původně lidoveckou frakci a její mentalitu. Lepšího "blbce na večeři" sehnat opravdu nemohli. Bude zajímavé sledovat, kdo se při setrvale nízkém stavu na teploměru popularity a nejistotě výsledku příštích voleb "rozpustí" v ODS a kdo s Cyrdou vpluje do náruče socanovy. Pak uvidíme, o co se tu vlastně hraje. Pokud pohlédnete na to, kdo volil Čunka předsedou, uvidíte jména nejen volící "upřímně", ale i několik jmen, kterým tu upřímnost volby po půl roce prostě nevěřím. Tak tu máme křídlo "měšťácko - kabaretní s božskou Vlastou v čele a naproti "svaz pro čuntejnerizaci hnědočechů". To důležité na tom je to, že po sto letech nám všem začíná svítat - ta největší dějinná prostitutka - KDU -ČSL se poroučí!!!! Nezbývá než doufat.....

Smutnou pachuť ovšem nese ta doba, která nám dává rok co rok zabrat. Loni jsme měli "Rok Prasete", letos Rok Kohouta, co bude dál?? Nějak není čas na slušné lidi.

čtenář 18.6.2007 10:26

Kauza čunek nepochybně souvisí

s blížící se prezidentskou volbou. Parkanová, která s Čunkem prohrála ve volbách předsedy KDU-ČSL by rozhodně byla ochotnější převést lidovce do protiklausovského tábora v 3. kole volby. Není jasné, co sám Čunek udělá, ale s lidoveckými hlasy má Klaus volbu jistou. Aféra Čunek tedy nepřestane, dokud nebude po prezidentské volbě. Pád předsedy a následné boje o vedení by ale dostaly lidovce pod 5% hranici spolehlivěji, než cokoliv jiného. Paroubek má všechny důvody, aby se snažil o jeho pád, a nejen on, též i všichni odpůrci Klausova druhého prtezidentsví. Co vyvádí sám Čunek, je jiná věc, ale k odstranění Hučínova prokurátora Obsta z celé aféry mělo dosjít už dávno. Však taky Paroubek kvůli tomu vyvádí.

Psí vrah Čumil 18.6.2007 10:15

Re: Re: Komentátor Jiří Hanák - 2.část

Ono není co dodat. Snad jen vzpomínku:

Třináct starých lotrasů, jako vlčích zubů,/ vraždí kupce u cesty,  u starého dubu/ A pijou rum - potvory, bum!// Játra už mu zahnívají, oči se mu kazí/ chahchachahachá, chechtají se vrazi...

Naučení - pohřběte kupce včas!

oakman 18.6.2007 10:12

Hele, příteli Vízku, Otíka sem netahejte

tato role byla již dávno udělena panu Sobotkovi Bohušovi......

F.VÍZEK 18.6.2007 10:12

Souhlas!

Udeřil jste hřebík na hlavičku: Ať "případ Čunek" vyústí jakkoli, je zcela nepochybné, že jde o člověka, který - přesně jak píšete - JE NESCHOPNÝ.  O tom přesvědčuje sám od prvního okamžiku, kdy se dostal do "velké politiky".   Stačí listovat a číst jeho rozhovory, jeho reakce a jeho vyjádření... k čemukoliv.    Trochu si zaspekuluji: zřejmě právě takový předseda vyhovuje - panu Kalouskovi. Proč ostatní z vedení strany (Svoboda, Šimonovský...) dělají mrtvé brouky, je mi záhadou.

F.VÍZEK 18.6.2007 10:06

Re: Komentátor Jiří Hanák - 2.část

Je to však smutná legrace. Musíme si uvědomit, že Jiří Čunek je prvním místopředsedou vlády. To znamená, že v nepřítomnosti premiéra Topolánka by měl řídit vládu republiky. Venku „rumpluje zoncna“, řečeno brněnským hantecem, dusno zavaluje zemi, mně ale při té představě naskakuje husí kůže. Jiřího Čunka do politických výšin vyneslo vystěhování vsetínských Cikánů a zhroucení vnitřních struktur KDU-ČSL po vládních námluvách Kalousek-Paroubek. Jaké jsou kvalifikační předpoklady tohoto muže, který už měsíce drží vládu pod krkem a stejnou dobu republice dělá hanbu? Někdejší bezpečnostní technik vsetínské zbrojovky s průmyslovkou a s nulovým jazykovým vybavením. Přitom Jiří Čunek není toliko prvním vicepremiérem, je i ministrem pro místní rozvoj, odpovědným za čerpání peněz z podpůrných fondů EU. Jak vypadá jeho cesta do Bruselu? Obklopen tlumočníky jako Kara ben Nemsi při cestě do divokého Kurdistánu?  Vzdělání samozřejmě není všechno. Před válkou měla republika štěstí na hostivařského sedláka Antonína Švehlu. Skvělý agrární předseda, ministr a politik bez formálního vzdělání. Na rozdíl od Jiřího Čunka znal však své hranice, necpal se, kam podle svého soudu nepatřil, a hlavně: nebyl nikdy podezřelý z žádné finanční nepravosti. A to Čunek je, dokonce je z braní úplatku obviněn! Takovým politikům prezident Masaryk odmítal podat ruku. To byly časové, těch bych si přál!

Vládní koalice včera v Kramářově vile Čunkovi za jeho vystoupení ve Sněmovně jistě umyla hlavu. Ale nezbaví se ho. Protože Jiří Čunek do současné Topolánkovy vlády patří.

F.VÍZEK 18.6.2007 10:06

Komentátor Jiří Hanák - stojí za přečtení (doslovný přepis - 1.část)

Smutná legrace  

Vládní koalice se včera ve Sněmovně bála nepatřičné politizace Čunkovy kauzy. Naštěstí pro opozici a k nelibému překvapení koalice postavil se k řečnickému pultu sám Jiří Čunek. Z pozice obviněného, obdařeného však neslýchaným privilegiem obhajovat se před Sněmovnou, zevrubně začal o své věci hovořit.

Sotva začal, hlouposti od řečnického pultu proudily silným tokem. Marně jsem se bránil vzpomínce na „momentálně“ zaostalého Otíka z Vesničky mé střediskové. Proč to? Vždyť ani dva zardoušení holoubkové, ani zvukotěsné klapky na uši na řečnickém pultu vidět nebylo. Sociální demokraté udělali chybu, když při Čunkově projevu opustili sál. Každý odstavec jeho projevu zasloužil by si bouřlivý potlesk. Pochopil jsem, proč Čunkův advokát svému klientovi veřejná vystoupení nedoporučuje a proč mu to rozmlouvala i koalice. Tušila dobře: Tak strašnou službu vládě jí dosud nikdo z jejich údů neprokázal. Politizoval svůj případ, sápal se do vyšetřovacího procesu, privilegium je holt privilegium. Komu z běžných smrtelníků se podaří, aby úřad nejvyšší státní zástupkyně změnil vyšetřovatele a dozor na pouhé požádání advokáta obviněného? A několik desítek hodin před uzavřením případu? 

Psí vrah Čumil 18.6.2007 9:55

Re: radílek, všeználek

Milý bazo, už dávno není problém v tom, je-li Čunek vinný nebo nevinný. ČUNEK JE NESCHOPNÝ, což vrchovatou měrou dokázal v pátek. Mimochodem, váš útok na autora článku je zábavný. Proč by měl psát o něčem jiném? Píše o problému, jímž je pro nás všechny jeden dobře zamřelý politický nebožtík. To je páně Kaiserova práce. Koncepční a pozitivní myšlení  je například na panu Čunkovi - ale ten takových věcí PROSTĚ NENÍ SCHOPEN a svými osobními problémy komplikuje práci všem v tomto státě. Na valašských kotárech by mu bylo jistě dobře - a nám všem, počínaje vládní kolaicí, přes státní zastupitelství, policii, soudy, atd., také. Děco tu děsně ze Strakovky sbrdí jako tři dny stará brdvola.

loula 18.6.2007 9:54

Re: radílek, všeználek

Nezlobte se, nesouhlasím. Politik je tak trochu privilegovaná funkce, je do funkce volen ( tedy občané mu dávají důvěru), rozhoduje o ohromných tocích peněz poplatníků ( tedy svody korupce), veřejně vystupuje (tedy spoluurčuje chování společnosti), spolurozhoduje o směrování společnosti a tedy o dopadech na občany. Z tohoto důvodu by měl být "svatý", což samozřejmě nelze. ovšem co lze, že za tuto privilegovanou funkci přijmě morální kodex, který by měl stanovovat, že politik, pokud je obviněn, by se měl stáhnout z veřejného života. Samozřejmě by měl proběhnout soudní proces, a pokud výrok soudu zní nevinen, tak politik má plné právo uplatnít náhradu škody na žalující straně.

Možná to zní tvrdě, ale stejně, jako hygienik při epidemii moru vyhlásí tvrdou karanténu pro široké okolí nemocného nebo jen podezřelého z nemoci, tak by měla být podobná karanténa v případě "politického moru". Jde o zdraví společnosti.

BAZA 18.6.2007 9:41

radílek, všeználek

Pan Kaiser je chytrák, který všechno ví a zná. Takový všeználek, který ví, jak by to dopadlo, kdyby premiér pana Čunka odvolal. Proč vlastně všichni ti chytří novináři volají po odvolání Čunka? Co když je nevinný? Má právo se bránit jako každý jiný člověk. Pan novinář radí, ale sám nic dělat nemusí, jen dává najevo, že on je chytřejší, lepší a rozumější, než kdokoliv jiný. To neumíte psát o něčem jiném? Pane novináři, jestli jste studoval jen kvůli takovýmto článkům, tak to klidně můžete novinařinu pověsit na hřebík. Kritizovat a radit umím také, to totiž umí každý. Jenže takto je to lehčí, nic nedělat, jen kritizovat a ještě Vás za to snad platí. Zkuste raději nějaké téma, které stojí za to.

loula 18.6.2007 9:34

Cituji z vašeho článku

"Jiří Čunek naznačuje, že je obětí komplotu pražských snobů, kteří nevydýchali jadrného Valacha a jeho přímočarost v tzv. romské otázce" a dále tyto pražské snoby blíže jmenujete. Jsem trochu šokován, přeci všude se tvrdí, že kauzu Cunek jednoznačně vyvolala CSSDKSCM. Tak jak to je?

Psí vrah Čumil 18.6.2007 9:31

Re: Je zde mnoho věcí, které koalici znevěrohodňují!

Politická kariéra pana Čunka vzala snad definitivně za své v pátek.  Jsou-li nebo nejsou-li lidovci infantilní, je nakonec jedno. Rozklad politické mrtvoly smrdí stejně jako rozklad každé jiné.

TOM 18.6.2007 9:29

Ne plujíce,

kruci, to je množné číslo, ale pluje. Nepoužívej termity, které neznáš, je to velké rizoto.

Franta 18.6.2007 9:12

Je zde mnoho věcí, které koalici znevěrohodňují!

Článek je korektní, vystihuje situaci KDU-ČSL a její nehybnost. Případ Čunka samozřejmě straně nijak neprospívá, stejně jako koalici a panu premierovi. Případ je již značně přerostlý a odvolání Čunka nyní asi nepřinese kýžený oddech. Kdyby ho premiér odvolal již dříve tak by si zachoval jakousi pověst bojovníka proti korupci. Bohužel tu hrají roli ještě přeběhlíci a těžko se zdůvodňuje proč to ti dva udělali? Kdyby to byla jen avizovaná snaha ustavit "nějakou vládu" , pak by zřejmě měla jejich spolupráce s koalicí skončit a to se nestalo.

Paní Vesecká předala případ jinam těsně před předáním soudu a to ještě na hraně zákona o SZ. Pak se to toho jaksi zapletl pan Němec, kdoví proč. Pořádně se očistit pan Čunek může jen před soudem a tuto šanci mu asi vezme pan Salichov, který případ zřejmě odloží. Další politická kariéra pana Čunka je velmi nejistá.

j.k. 18.6.2007 8:46

Re: ... opet malo muziky a proc take? Pan autor ...

R^