26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Cui bono?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A 15.2.2006 11:13

Re: Re: Re: A že se tak ošklivě ptám různých Edů,

A vy potřebujete vojáčky na hraní?
kocour 15.2.2006 11:42

Re: Re: Re: Re: A že se tak ošklivě ptám různých Edů,

Já ne, ale stát je odjakživa potřeboval. Vy si mne pletete se státem?
vita 15.2.2006 11:52

Re: Re: Re: Re: Re: A že se tak ošklivě ptám různých Edů,

Manželství jako zdroj kanónenfutru? A pak kdo tady ponižuje manželskou instituci...
kocour 15.2.2006 12:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: A že se tak ošklivě ptám různých Edů,

Vy zjevně nemáte smysl pro legislativní zkratku :-)
Kikina 16.2.2006 15:10

Re: A že se tak ošklivě ptám různých Edů,

Ano, jenže ti ženatí umřou také. Spíše jde o těch pět minut slávy. Moje babička říkávala: Každá se chce alespoň jednou vdávat ;nejen stále "dávat" !!  (A pokud možno svatba v bílém , s věnečkem; ať kamarádky a okolí vidí !!)
Antonín Hrbek 15.2.2006 9:51

Několik poznámek

Pane Haasi,
patrně jste proti tomu, aby poslenci měli takzv. zákonnou iniciativu rovnocennou s vládou. Doufám, že stejný postoj zaujmete k návrhu zákona o 15% DPH předloženému některými poslanci.
Jakýkoliv návrh zákona zpravidla vláda projednává. Zákon registrovaném partnerství vláda projednala a připomínky měli pouze dva členové vlády. Hádejte kteří! Je také velký rozdíl mezi tím mít připomínky k návrhu zákonu a nesouhlasit se zákonem schváleným jak poslaneckou sněmovnou, tak senátem.
Pokud máte obavy z "diskriminace" v občanském průkazu kdyby tam bylo např. napsáno "registrované partnerství" tak si laskavě uvědomte, že když tam máte napsáno "manželství", tak jste již také z určité míry diskriminován. Na rozdíl od vás, který jen papouškujete největšího za všech největších a nejmoudřejšího ze všech nejmoudřejších, si např. i jura-p zachoval vlastní rozum.
A pokud máte pochyby o tom komu je zákon ku prospěchu a domníváte se, že diskriminovanou menšinu" jen poškodí tak to vysvětlujte této menšině a ne nám. Jistě vás pochopí a udělají protestní demonstraci proti případnému přehlasování presidentského veta.
Když už si kladete otázky tak můžete mi laskavě říci komu to prospěje, když tento zákon nebude schválen? Mně, vám, či někomu jinému?
vita 15.2.2006 9:41

Pane Haasi, chce se mi věřit, že blábolíte jen z rozrušení smyslů.

On někdo homosexuála NUTÍ nechat se registrovat? Možná jeho dosud neregistrovaný partner, ale to je jejich věc. Kdo se bude chtít zaregistrovat, tak se halt nechá. I s tím, že to bude mít vyznačeno v občance.
Já se, s prominutím, nikterak co heterosexuál nevystavuji. Nepřijde mi košér lízt se svým sexem, sexuální orientací, sexuálními libůstkami nebo tabu na veřejnost. Asi je to tím, že jsem byl vychován v poněkud purutánštější době, než je ta dnešní. A stejně mám v občance "Stav: ženatý". Mám se cítit poznamenán, diskriminován, registrován či čím to vlastně vyhrožujete? Necítím se.
 
Nechte jejich blaho na nich. Homosexuálové se snaží, úporně a dlouhodobě, aby získali MOŽNOST, PRÁVO, nechat si nějak úředně zaregistrovat vztah. Jejich snahu tak moc nechápu, občas si říkám, proč se já vůl tenkrát ženil, ale je to jejich věc. Tak jejich ochranu nechte jim. Oni to chtějí. Možná se na nich vyplní ono prokletí "Aby se ti splnila všechna přání!" - ale je to jejich věc.
 
Ať pan president zákon podepíše a nebo nechá uplynout dobu, kdy začne platit i bez jeho podpisu, zákon se vytratí z předních stran novin, pár gayů a asi víc lesbiček si udělá slavný den - a nastane nuda šedivá. Jako vždycky. Máme dost jiných věcí na řešení.
Antonín Hrbek 15.2.2006 9:53

Re: Pane Haasi, chce se mi věřit, že blábolíte jen z rozrušení smyslů.

Omlouvám se za paralelní myšlenky. Neopisoval jsem
S pozdravem
 
vita 15.2.2006 11:40

Re: Re: Pane Haasi, chce se mi věřit, že blábolíte jen z rozrušení smyslů.

Spíš mě překvapuje, že podobně neodpovědělo víc lidí. Odpověď je totiž tak naprosto zřejmá, že jsme nemuseli být kongeniální, abychom napsali něco podobného.
Jirka H. 15.2.2006 10:31

Re: Pane Haasi, chce se mi věřit, že blábolíte jen z rozrušení smyslů.

JJ 15.2.2006 11:56

Souhlas

aspon to nemusim sepisovat
Hariet 15.2.2006 9:36

Slyšela jsem...

Slyšela jsem nedávno z rozhlasu, že od té doby, co mají v Maďarsku zevedeno "registrované partnerství," zájem homosexuálů o tuto registraci značně opadl... Potvrzovalo by to názor autora článku... Zjistili totiž,  že tato forma soužití jim přináší víc nevýhod než výhod.
(To jen tak na okraj...)
vita 15.2.2006 9:46

Re: Slyšela jsem...

Stejně jako manželství...
VladaPing 15.2.2006 8:01

Je vám snad všem jasné JAK LEHCE se dá "registrované" partnerství..

zneužít?
Jeden modelový případ za všechny:
Babička (dědeček) nebo prostě starý člověk, důchodce, obývá v Praze (ve větším městě) byt s regulovaným nájmem. Tento starý člověk nehodlá vstoupit do stavu manželského, ale jeho příbuzní, příbuzní jeho příbuzných, "kolemstojící" nehodlají onen "regulovaný" byteček "pustit". K přihlášení a spolubydlení s kýmkoli je nutný souhlas vlastníka bytu(domu). Ten jej, z naprosto pochopitelných důvodů, nedá.
Je jediná vyjímka, kdy jej prostě dát musí (nebo k tomu může být přinucen).
Ano, je to manželství.
No, a nyní to je (má být!) i "registrované partnerství".
A nechoďte na mě s protesty, že se to bude týkat jenom a jenom 4% z 25% populace, bydlících v bytech s regulovaným nájmem.
Nebude, těch, kteří budou chtít ten "regulovaný" byt, bude zatraceně mnohem víc, než 4%. Za tu chvíli posměchu za písmenko R(egistrovaný?) v občance to mnoha "normálním?" (tedy heterosexuálním) stát bude.
 
P.S.
A zavede se třetí kniha (po knize narození a úmrtí, knize manželství), kniha registrovaného partnerství na matrikách, soudy se budou zabývat deregistrací registrovaného partnerství a majetkovým vypořádáním deregistrovaných, to trestního zákoníku nám přibyde další trestný čin (biregistrace?), bud vyplácen "registrovaný?" důchod a já ještě nevím, co více......
Cyrus Smith 15.2.2006 9:00

Re: Je vám snad všem jasné JAK LEHCE se dá "registrované" partnerství..

Konečně jasný a konsistení výklad tohoto legislativního paskvilu a jeho konečných důsledků pro morálku národa i ekonomiku státu. Díky.
jepice 15.2.2006 9:21

To teda opravdu bude úplnné nóvum

a zkáza dosud nedotčených mravů v české kotlině, když lidi začnou uzavírat svazky z důvodů nízkých a nečestných, najmě majetkových.:-)))
jepice 15.2.2006 9:25

Re: To teda opravdu bude úplnné nóvum

bohužel se mi tam připletlo jedno n navíc.
Ale o tom zákoně si taky myslím své, zejména se domnívám, že je škoda, že neprošel návrh, aby partnerství mohli uzavírat kromě blízkých příbuzných dva lidi bez ohledu na pohlaví a sexuální orientaci.
Saša 15.2.2006 9:41

Připomenu Vám krásnou Kocourovu anketku:

Prosím, které z těchto tří variant dáváte přednost:
 
VARIANTA A:
  Manželství a registrované partnerství jsou dva rovnocenné svazky, lišící se jen tím, že homosexuálové nemohou mít vlastní společné děti. Partnerství = manželství pro homosexuály.
 
VARIANTA B:
 Manželství je speciální kategorie registrovaného partnerství. Registrovaný svazek může uzavřít kdokoli s kýmkoli (podvarianta: a v jakémkoli množství), manželství mezi jedním mužem a jednou ženou je zvláštní, PRIVILEGOVANÝ  typ tohoto svazku.
Saša 15.2.2006 9:41

špatně, tak znovu

Prosím, které z těchto tří variant dáváte přednost:
 
VARIANTA A:
 
Manželství a registrované partnerství jsou dva rovnocenné svazky, lišící se jen tím, že homosexuálové nemohou mít vlastní společné děti. Partnerství = manželství pro homosexuály.
 
VARIANTA B:
 
Manželství je speciální kategorie registrovaného partnerství. Registrovaný svazek může uzavřít kdokoli s kýmkoli (podvarianta: a v jakémkoli množství), manželství mezi jedním mužem a jednou ženou je zvláštní, PRIVILEGOVANÝ  typ tohoto svazku.
Saša 15.2.2006 9:41

Varianta C

 
VARIANTA C:   Máme jen registrované partnerství, kam spadá i cosi jako manželství, nijak zvýhodněné oproti jiným formám registrovaného partnerství. Nebo jinak - spadají tam různé formy manželství - pevné, volné, katolické, muslimské 1 + 4 ..., každé s vlastními pravidly.   Hlasujte - teď.
Saša 15.2.2006 9:38

Tři knihy už jsou, zavést se má čtvrtá, specielně pro ty registrované.

Ale je to absurdní nesmysl. K čemu mají být matriční doklady o registrovaných osobách dobré? K ničemu.
Kniha manželství se zavedla proto, aby bylo jisto, kdo je právním otcem dítěte. Matriční doklad "oddací list" slouží právě k těmto paternitním účelům.
K čemu ale bude sloužit matriční doklad "registrační list"?
---
Takových doprovodných problémů ještě vznikne... Jak se bude psát do kolonky osobního stavu, že někdo byl registrován a už není?
U manželství je to jasné: vdova, vdovec, rozvedený, rozvedená.
A u registrovaných? Deregistrovaný soudem nebo deregistrovaný přírodou?
 
 
vita 15.2.2006 9:46

Re: Tři knihy už jsou, zavést se má čtvrtá, specielně pro ty registrované.

Vidím, Sašo, že už vyškrabujete pseudodůvody opravdu u dna. Nechcete se na to vykašlat? Nikdo přece nenutí šamany vaší sekkty, aby homosexuální ovečky registrovali. A že si to sekulární stát nějak uspořádá? No, uspořádá.
Nepotřeboval jsem mumlat mantry, když jsem se ženil, nepotřeboval jsem, aby je někdo mumlal nade mnou. A gayům a lesbičkám bude muset taky stačit občanská registrace. Svoje předsudky a pověry do toho nepleťte. Netýká se jich to.
Saša 15.2.2006 10:36

Zajímavé je, jak ateisté Vašeho typu

užívají náboženskou argumentaci a víra druhých lidí jim pořád nedá spát.
Zatímco já v argumentaci proti homosexuálnímu quasimatrimoniu nepotřebuji hledat oporu v náboženství a také to nedělám, Vy se bez toho prostě neobejdete.
Jste biolog, ne? Tak zkuste argumentovat pomocí přírodovědy.
Já na to pohlížím očima právnickýma a shledávám to být škodlivým a problémytvorným nesmyslem, který nikdo nepotřebuje, protože nikomu v ničem nepomůže, ledat tak ojediněle některým lumpům domoci se majetku, na který by jinak nedosáhli.
vita 15.2.2006 11:50

Re: Zajímavé je, jak ateisté Vašeho typu

Jsem (býval jsem) fyzik.
Nevidím důvod, proč by nemělo být někomu umožněno úředně zaregistrovat jakýkoli dlouhodobý vztah a zejména nechápu, proč by mně mělo vadit, že to někomu jinému umožněno je.
A to je pěkně prosím, můj důvod, proč jsem pro. Nějak jsem nenašel mezi vašimi argumenty nic relevantního.
Další matrika? No a co? Komu to vadí? To nemáme papír, že se děsíte další knihy?
Zneužitelnost? Výrazně jiná než zneužitelnost manželství? Jaká?
A vaše lingvistické výboje jsem už zhodnotil - vyškrabávání argumentů, kde nejsou. To zakážete počítače, protože Jungmann pro ně slovo nevytvořil?
Blbost, co?
 
Protože ve vaší argumentaci nenacházím logiku, a protože vím, že v jiných věcech logiku nepostrádáte, hledám halt důvod v oblasti mimologické, mimoracionální, ve vašem případě katolickonáboženské. Připadá mi to logické.
Saša 15.2.2006 18:26

Myslel jsem, že jste biolog.

Být fysik je lepší.
Nicméně v mé argumentaci logika je. Trvám na tom, že nepředpojatá. Teprve když mne svým umanutým fanatismem někdo naštve, stává se i má argumentace předpojatou.
Já, jako právník, vidím hlavně ty negativní důsledky. Protože v zákoně je mnohdy mnohem důležitější to, co v něm napsáno není, než to, co v něm napsáno je.
Právní logika je totiž logikou tříhodnotovou. Není klasická, leč deontická.
 
sukol 15.2.2006 9:46

je nutný souhlas vlastníka

K pristehovani neni potreba zadny souhlas vlastnika, muze se k Vam nastehovat kdokoliv, koho uznate za vhodne
VladaPing 15.2.2006 10:24

Re: je nutný souhlas vlastníka

A trvalý pobyt (tedy novou občanku) získáte bez souhlasu majitele bytu a vlastníka nemovitosti jak?
ehad 15.2.2006 7:34

Kurwa a nechcete se uz na ten zakon vybodnout

a nechat na lidech at se rozhodnou, zda se budou nebo nebudou registrovat?
šimon klein 15.2.2006 8:43

Re: Kurwa a nechcete se uz na ten zakon vybodnout

von jim v tom tady někdo brání nebo to chce řešit za ně???
koukám, že se tady tedy sešlo mimoňů......a noblesních...
ehad 15.2.2006 9:16

Tak si precti clanek ,

Haas tu resi, zda muze nekdo zneuzit info v obcance - resi to za homosexualy misto aby to nechal na nich.