18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Cui bono?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saša 15.2.2006 11:56

pokračování

A u muže vznikají hormony a enzymy a transmitery, které mají vznikat v mozku ženském a nikoli v jeho mozku, a tak se jeho libidinosním objektem stává jiný muž. Je tato biologická porucha dědičná, nebo získaná? A je-li získaná, jde o vliv prenatálním nebo postnatální? Kdyby se na příčiny a mechanismus vzniku poruchy přišlo, nepomohlo by to zřejmě stávajícím homosexuálům, ale určitě by to nesmírně mnoho pomohlo všem rodičům, kterým se může v budoucnu homosexualitou postižené dítě narodit. A samozřejmě by to pomohlo těm, kdo by se třeba jako homosexuál nenarodil díky tomu, že maminka v jedenáctém týdnu těhotenství nezapilo pojídanou mrkev smíchanou s třešněmi minerálkou se zvýšeným obsahem lithia (to si vymýšlím schválně jako hodně absurdní příklad - jde o podstatu věcí). Žel, útoční homoxeuální aktivisté z některých zemí, zejména USA, si před časem prosidili vyškrtnutí homosexuality ze seznamu nemocí. Tím zastavili příliv peněz do vědeckého zkoumání tohoto problému a zbavili tisíce lidí naděje a šance. Pouhým hlasováním o nějakém seznamu se ze zdravotní poruchy nedá udělat zdraví - to bylo možno přece i u toho kretenismu způsobeného nedostatkem jódu. Stejně tak se zavedením právně i demograficky nesmyslného homosexuálního manželství (ať už se nazývá jakkoli) nestane z homosexuálních praktik normální a přirozený způsob ukájení sexuálního libida. Homosexuály to na "společenském žebříčku" nikam neposune. Jejich vnímání ostatními lidmi se nijak nezmění (spíše hrozí opak a posun k horšímu vztahu k těmto lidem). Existuje prý i další typ homosexuality bez biologického základu, založený na výukovém vzoru chování. Velmi halasně to popírají obdobní homosexuální aktivisté, kteří prosazovali vyškrtnutí vrozené či ranně získané biologicky podmíněné homosexuality ze seznamu zdravotních poruch a chorob.
Saša 15.2.2006 12:01

Takže oč vlastně homosexuálům jde?

Podle "zdravého rozumu" by jim mělo jít o to, aby byla podstata jejich poruchy objasněna a aby byla nalezena prevence nebo účinná ranná medikamentace, umožňující normální rozvoj přílušných částí mozku, aby se nikdo další v budoucnu do obdobných problémů nedostával.
Slepci přece také nechtějí, aby se v budoucnu rodili další slepci. Ani lidé od narození hluší nic takového pro budoucí děti nechtějí.
Proč tedy zrovna homosexuálové tak urputně brání tomu, aby se jejich zdravotní porucha zkoumala a aby se hledala prevence před rozením dalších takto postižených lidí?
Myslím, že v pozadí je odporné sobectví.  Homosexuálové mají zúžený výběr potenciálních sexuálních partnerů, což se jim nelíbí a chtějí proto vytvořit společenské klima vhodné k tomu, aby mohli mladým chlapcům (nebo homosexuálky mladým dívkám) říkat, že všechno by se mělo vyzkoušet
Saša 15.2.2006 12:05

Re: Takže oč vlastně homosexuálům jde?

Homosexuálové mají zúžený výběr potenciálních sexuálních partnerů, což se jim nelíbí a chtějí proto vytvořit společenské klima vhodné k tomu, aby mohli mladým chlapcům (nebo homosexuálky mladým dívkám) říkat, že všechno by se mělo vyzkoušet . To bude asi ten hlavní hnací motor těch nejhalasnějších aktivistů. A k tomu možná další doprovodné okrajové motivy. Ale hlavní bude ta snaha rozšířit okruh potenciálních krátkodobých a náhodných partnerů.
kocour 15.2.2006 12:23

Re: Re: Takže oč vlastně homosexuálům jde?

No, tak k tomu není co dodat. Jen stran mnohoženství - mnohomužství, u zvířat, kde je to pravidlem, se jednoho pohlaví rodí jaksi víc.
qqq 15.2.2006 12:33

Re: Re: Takže oč vlastně homosexuálům jde?

Kupodivu, tentokrát bez výhrady souhlasím s pravicovým diskutérem.
Ladislav N. 15.2.2006 13:01

Re: Takže oč vlastně homosexuálům jde?

"...Podle "zdravého rozumu" by jim mělo jít o to, aby byla podstata jejich poruchy objasněna a aby byla nalezena prevence nebo účinná ranná medikamentace, umožňující normální rozvoj přílušných částí mozku, aby se nikdo další v budoucnu do obdobných problémů nedostával. ..." . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ó Bože, ochraňuj nás před nositeli "zdravého rozumu", kteří toho o podstatě homosexuality a její "léčbě" nic nevědí...
Saša 15.2.2006 13:05

Vy tedy asi víte,

a tak tedy objasňujte.
A pochopte, že mně nejde o léčení stávajících homosexuálů, kteří již začali s homosexuálním pohlavním životem.
Jde o děti před pubertou a o děti, které se teprve narodí.
Ptačí chřipku tu také ještě nemáme a už se zkoumá a už se proti ní dělají opatření...
 
Kikina 16.2.2006 15:36

Re: Re: Takže oč vlastně homosexuálům jde, Ladislave?

Když tak pozoruji Vaše diskuzní příspěvky, tak Vy  jste Ladislave odborník na všechno. Všude jste byl; všemu rozumíte a od všeho máte klíče.... Gratuluji  Vám a v koutku duše Vám závidím spolu s paní kněžnou od  BN: Šťastný to muž !!!
Antonín Hrbek 15.2.2006 13:41

Re: Když se k přírodovědné argumentaci pro homosexuální manželství nemá Vita,

Vážený Sašo,
1. klobouk dolů, ale
nelíbí se mi příliš vaše zdůrazňování sexuality i když ji chápu jako mocný nástroj pro zudržení rodu. Pokud jde o instituci manželství dvou lidí tak ji chápu dost i jako sociální kategorii. Protože kdyby manželství bylo především institutem pro plození a výchovu dětí, pak by např. bezdětná manželství nebo manželství po klimaktériu neměla vlastně na titul "manželství" nárok a stávala by se jen jinou formou "partnerství". Ono nejde vždy jen o sex, jde i o formu vzájemného porozumění, pomoci, hospodaření s majetkem, atd. A zde již rozdíly oproti "registrovanému partnerství" nejsou tak výrazné.
Řadu sociálních námitek proti registrovanému partnerství lze vztahnout i na institut manželství jako jsou například fingované sňatky za účelem získání občanství, majetkově prospěšné sňatky, atd. Nakonec není to tak dlouho, co se neženili a nevdávali lidé, ale majetky.
Rozhodně však souhlasím s Vámi pokud jde o sexuální poruchy jakožto biologicky nesmyslnou činnost i když např. obtěžování holčiček samci je v podstatě heterosexualita a ne homosexualita. Takže musím s Vími souhlasit i s tím, že se zde míchá biologie s morálkou - ostatně jako ve všech přikázáních a zákonech.
Tentokrát s pozdravem a s lítostí, že jste tento traktát neumístil jako samostatný příspěvek.
Saša 15.2.2006 18:12

Casus rariores

mají býti ponenechány stranou, nařídila moudře JCM Maria Theresia.
U normální heterosexuálního manželství většinou nelze zjistit, zda v okamžiku uzavírání lze reálně očekávat otěhotnění ženy. Proto nemá smysl se tím zabývat a takovou neověřitelnou podmínku zbytečně stanovovat.
Všechno, co se dá zneužít, se zneužije. K docílení dobrého cíle je však nutno někdy přinést i oběti a smířit se s okrajovým zneužíváním.
Neuvedl jste argumenty, které by pro mne byly relevantními.
kocour 15.2.2006 11:43

Tak jinak se zeptám:

Když zrušíme manželství (= zrušíme privilegovaný, státem podporovaný vztah), bude i pak třeba zákona o registrovaném partnerství osob stejného pohlaví?
www racek 15.2.2006 11:39

mě je ten zákon úplně u ...

když se maj rádi, a´t se vemou. nic víc. a já bych jim v tom nechtěl bránit. vy jo?
Saša 15.2.2006 12:10

Manželství tady není kvůli tomu, aby spolu mohli žít lidé, kteří se mají rádi. Naopak.

Smyslem a cílem manželství není ani umožnit sexuální chování, ani umožnit realisaci vyšších citů...
Cílem a smyslem manželství je řešit DŮSLEDKY sexuálního soužití dvou lidí - tedy in concreto ochraňovat děti z takového sexuálního soužití vzešlé a ochraňovat jejich matku, která ryze biologicky je těhotenstvím a mateřstvím poškozována ve své schopnosti samoobživy. ZÁKON O RODINĚ JE HLAVNĚ O OCHRANĚ DĚTÍ, O VZTAZÍCH MEZI PŘEDKY A POTOMKY. Otázky manželské jsou v něm jen proto, že manželství je právně elegantní způsob jak zájmy dětí chránit (například povinností manželaOTCE starat se o manželkuMATKU když ona pečuje o dítě, nebo vytvořením příkážek jejich rozchodu a pod.).
Právo nemá řešit věci, které řešit nemusí. Z pohlavního styku homosexuálů stejně jako z pohlavního styku člověka se zvířetem nemůže vzejít bezbranné mládě, které by potřebovalo ochranu společnosti. Proto je nesmyslné snažit se formulovat právo tak, aby takovou nepotřebnou ochranu poskytovalo.
Bonmot superfluum non nocet není pravdivým. Nadbytečná právní úprava vždy škodí. Škodí právě tou nepotřebností - nepotřebné právo není právo a díky tomu právo jako celkový systém ztrácí vážnost a význam.
Saša 15.2.2006 12:13

pokračování

Zavedení čtvrté matriční knihy ( vedle knihy narození, knihy úmrtí a knihy manželství ) nepřinese vůbec nic positivního, pouze zesměšní význam matričních dokladů. A zavedení aktu "registrace" vedle aktu "sňatku" pouze zesměšní sňatek a zneváží manželství a povede k dalšímu poklesu významu rodinného soužití založeného sňatkem jako veřejnoprávním uznáním soukromoprávního manželského vztahu.
Jen si představme skutečnou realisaci: na radnici přikvačí ženich s nevěstou a svými rodiči a dalšími příbuznými a ve dveřím se potkají s odcházejícími vyšňořenými homosexuály... Zapojte fantasii a představte si to! Dílem smích, dílem hnus. Podrobovat se stejnému obřadu jako je registrace homosexuálů? To už je lépe "žít na psí knížku" a postavení dětí řešit společnými prohlášením rodičů před matrikou.
Dá se to říci též velmi lapidárně
Smyslem manželství není zajistit soužití lidí, kteří se mají rádi a souloží spolu.
Smyslem manželství je zajistit pokračování soužití lidí,
Saša 15.2.2006 12:15

pokračování

Smyslem manželství není zajistit soužití lidí, kteří se mají rádi a souloží spolu.
Smyslem manželství je zajistit pokračování soužití lidí, kteří se třeba už nemají rádi, nebo kteří spolu už nesouloží ( bez ohledu na důvod ), či obojí, ale důsledky toho, že spolu dříve souložívávaly, přetrvávají. Protože když se přestaneme mít rádi, nebo když ztratíme schopnost fysicky se milovat, není to přeci důvod k vyhnání dětí na ulici.
Možná to takto vyznívá hrubě, ale je to nahá pravda.
A jasně to ukazuje na nesmyslnost požadavku, aby homosexuálům, kteří stejně spolu již žijí a souloží, potvrzoval jejich spolužití starosta slavnostním proslovem a podpisem do matriční knihy registrovaných, která je sama o sobě zcela nepotřebná a její zavedení směšné.
Za vážnější úvahu stojí též otázka proč vlastně je zakázán incest, proč je zakázáno manželství předků a potomků a manželství sourozenců a proč je zakázáno manželství více osob, a to vše trestním zákonem.
K vyhlášení trestno
Saša 15.2.2006 12:16

Re: pokračování

K vyhlášení trestnosti incestu vedly důvody biologické. Zvýšené nebezpečí vážného zdravotního poškození dítětě z takového pohlavního spojení vzešlého. Přetrvávají tyto důvody i dnes? Nejsou k disposici jiné způsoby bránění narození zdravotně poškozeného dítěte? Pokud důvodem přetrvávání trestnosti incestu je tradiční morálka, neměl by být tento trestný čin zrušen spolu se zavedením homosexuálního quasimatrimonia, které tradiční morálku zahazuje a zesměšňuje?
A ještě vážnější a naléhavější je otázka zákazu vícečetného manželství. Proč vlastně byla polygamie i polyandrie zakázána Židy, Římany i Řeky dávno před narozením Jana Křtitele, který zavedl křesťanství? Přetrvávají tyto důvody i dnes? Proč je trestným pokus o právní uznání polygmního soužití, které samo o sobě dnes dávno trestné není? A není-li manželství nerozlučitelné ( čímž je uznána postupná polygamie i polyandrie ), proč nesmím mít více manželek současně, když je mohu mít postupně za sebou? Není to také jen trapný relikt minulé morálky, která je zavedením registrovaných partnerství homosexuálů důsledně odhazována a zesměšňována?
Pokud totiž lze vytušit důvody zákazu paralelních vícečetných manželství heterosexuálních, určitě je nelze najít a pojmenovat v případě homosexuálů. Proč by nesměli být současně registrováni tři a více homosexuálů či homosexuálek? Jakým negativním jevům a jakým právním problémům se takovým zákazem předchází? To tedy skutečně nevím.
Saša 15.2.2006 12:19

pokračování

Pokud totiž lze vytušit důvody zákazu paralelních vícečetných manželství heterosexuálních, určitě je nelze najít a pojmenovat v případě homosexuálů. Proč by nesměli být současně registrováni tři a více homosexuálů či homosexuálek? Jakým negativním jevům a jakým právním problémům se takovým zákazem předchází? To tedy skutečně nevím.
Proč nemohou spolu homosexuálně v registrovaném partnerství žít sourozenci stejného pohlaví? Nevím.
Tuším ale, že uzákonění homosexuálních quasimanželství formou "registrovaného partnerství" vpravdě otevírá Pandořinu skříňku, jejíž obsah ani nedovedeme všechen pojmenovat.
VŠIMNĚTE SI, ŽE VŮBEC NEUŽÍVÁM TEOLOGICKÉ ARGUMENTY. Slovo "hřích" se vykystuje právě až jen na tomto jediném místě. Tak se má názory nesnažte vyvracet tvrzením, že jako bigotní katolík jsem nesnášenlivý. Protože takový argument ad hominem nemůže pomoci, argumentuji-li já ad rem.
www racek 15.2.2006 12:51

Re: pokračování

sašo, já řešil důsledky manželství velice ozdravným rozvodem. a své děti jsem si vychoval sám.
což může udělat kdokoliv. a nejen děti je manželství, víš? ono je hodně bezdětných ... a všichni jednou budou řešit důsledky. a ty jsou vždy jen majetkové. a ty jsou ty nejhroznější.
nějakej problém?
Honza 15.2.2006 13:34

Re: Re: pokračování

Racku, vy jste ale fakt dobrej. To, že jste nezvládl vlastní manželství není důvodem to dávat jako vzor.
www racek 15.2.2006 15:54

Re: Re: Re: pokračování

nedávám to za vzor, nebo spíš to dávám za odstrašující vzor, to jo. ale já jsem svou odpovědnost zvládl.
a o tý odpovědnosti to je. odpovědnosti těch dvou lidí vůči sobě.
 
AAA 15.2.2006 21:33

Re: Manželství tady není kvůli tomu, aby spolu mohli žít lidé, kteří se mají rádi. Naopak.

Obavam se, ze zijeme v dobe, kdy se mladym lidem ekonomicky vyplaci pokud zena zustane svobodnou matkou, idealne s otcem pred urady formalne neznamym. Aspon po dobu pobirani materske a rodicovskych prispevku. Prohlasovat manzelstvi za prostredek reseni pripadnych dusledku souloze a jako jeho hlavni funkci brat zajisteni ekonomickych zajmu matky, mi prijde jako hodne mimo misu. Konstrukce z toho plynouci uz pak tuplem.
hodne neRath 15.2.2006 11:21

ale vazeni....

tady prece nejde o homosexualy... tady jde o: 1) vecne naprosto spatlany zakon umoznujici kde co 2) dalsi snizeni podpory rodiny 3) otazku pomerne obecnou - ma kazda minorita "narok" na vlastni zakon podle svych potreb? diabetici, zrzavy, plesati, zlucnikari, vegetariani......
vita 15.2.2006 11:36

Re: ale vazeni....

Blablabla...
1) V čem je zákon spatlaný? Konkrétně, prosím, ať se je o čem bavit.
2) V čem se projevuje snížení podpory rodiny? Ono je rodině cosi bráno? Já jenom, že jako ženatý bych to potřeboval vědět. Takže opět konkrétně, prosím.
3) Existuje zákon, který říká, že plešatý cosi nemůže nebo zákon, který cokoli povoluje pouze neplešatému? Zase by mě to celkem osobně zajímalo.
Andy 15.2.2006 11:04

:?

 "Pri vstupu do manzelstvi se nezkouma Vase sexualni orientace (v praxi existuje sice malo homosexualnu zijicich v manzelstci, ale existuji) a tedy heterosexualita neni pominkou partnerstvi. Naopak u registrovane partnerstvi je zrizovano specialne pro homosexualy"
no, to není tak úplně pravda. Když budete chtít svatbu a přijdete na radnici dva chlapi, tak vás neoddají, tedy logicky- zkoumají, zda jste muž a žena.  Při registrovaném partnerství nemusíte vojet partnera před komisí, která zkoumá, zda jste homosexuál nebo to jen předstíráte.
vita 15.2.2006 11:38

Re: :?

Ovšem těžko tam budou zkoumat, jestli nepřišel gay s lesbičkou. Takže zkoumají úřední pohlaví a ne hetero/homosexualitu, případně asexualitu.
Nebo co jste chtěla vyjádřit?
Čumil 15.2.2006 10:42

Cui bono? To je jednoduché - těm, co o to stojí... :-))

ibn 15.2.2006 10:06

Po Irsku, Itálii, Španělsku, Maltě a severských zemích včera britští zákonodárci zakázali kouření na pracovištích v celé Anglii

Ktery homosexual nevstoupi do registrovaneho partnerstvi, bude potrestan tremi heterosexualnimi soulozemi.
Chudaci prilezotostni homosexualove,taci mohou o rozvod zadat i nekolikrat do roka.
 
To uz jsou snad vice diskriminovani neskolaci, protoze nemaji narok na studentskou slevu na MHD.
kocour zlomyslnost sama 15.2.2006 10:02

A že se tak ošklivě ptám různých Edů,

on těm homosexálům někdo v žití brání? Oni umřou, když nebudou mít ten zákon?
Antonín Hrbek 15.2.2006 10:36

Re: A že se tak ošklivě ptám různých Edů,

a manželé by umřeli kdyby neměli oddací list?
BTW: Teď již vím, proč se některým kocourům utíná ocas.
kocour 15.2.2006 11:08

Re: Re: A že se tak ošklivě ptám různých Edů,

Ne, manželé by neumřeli. Manželství stát chce odjakživa privilegovat. Ale PROČ by měl stát privilegovat i homosexuály? Oni mu porodí nějaké nové vojáky?