29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Slávek-Valašsko 30.4.2009 12:43

dky kluci....

Jsem rád ,že  do nás každodenně kopete,to je důkaz že žijem a žít budem i bez toho,že budeme  posluhovat ČSSD.Máme vlastní program ,cíle a přístupy k  jejich naplnění.Možná že nás zakážou, aby nás dostali do kouta. Máme svou čest i svědomí. Duch  myšlenek Manifestu určitě přežije, když už přežil i " tisiciletého Dolfiho". Myšlenky Marxe   ty ze světa nesejdou.I když by  to  současní vládci a jejich přisluhovači  uvítali a jistě proto udělají hodně...... A pražští  antikomunističtí novináři  jen tak dále proklínejte nás,,čtenář není hovado a přemýšlí ........

Hrad 30.4.2009 12:43

Re: Zkusenost

Vždyť to s tou Mateřídouškou je k věci. Názor má kdejaký hovězí krk(v tvém případě dnoucí se pýchou), ale znalosti, ty mají jenom někteří. Na jejich získání třeba hodně pracovat. Znalosti po prohlédnutí faktů, jejich prozkoumání často člověka přinutí k tomu, aby zůstal okamžitě němý. Mýt názor, je jako mýt průjem. Dokud je přítomna infekce, tak střeva(pardon mozek) produkují modrou, růžovou, zelenou, rudou tekutinu. Ale ta úleva.....  Džejpí, ta je......:-) mňam... :-P   

3směsi 30.4.2009 12:34

Re: Prožíváme dějinnou událost.

Pane pamětníku, Vy jste si dal pár let šlofíka, když až dnes začínáte objevovat, že řadu podniků zprivatizovali lidé, kteří měli jedinou touhu vydělat peníze. Ano, byli to a jsou komunističtí manažeři těchto podniků( a jejich synové), kteří je napřed ukradli, pak užívali a ničili a nakonec - jak vy říkáte zprivatizovali, to jest ukradli to dobré a dluhy a binec nechali, nebo podniky prodali hnusným kapitalistům právě pro ty peníze PRO SEBE(jako paní komunistka Vlasta Štěpová, pak ČSSD, což je to stejné, sem pro nás za malou úplatu pro sebe přivedla AHOLD, což byla Mana, později Albert).U nás v Brně například s.Mohorita takhle ve spolupráci s kom. manažéry (nikdo jiný než komunisti podniky nevedli, že) vyzmizel Zbrojovku, teď žije v Austrálii, s textilkami to samé, 1.brněnská, Královopolská, atd., atd. V zemědělství zase to samé, komanči ukradli, zničili, vyssáli a doteď  nevrátili.

Hrad 30.4.2009 12:31

Re: prašiváku bartoni,

Yrko, ty se již několik desetiletí nesměješ. To co v dětství vypadá jako úsměv, v tvém věku je kvalitní škleb. Langer aspoň na rozhdíl od tebe špulí rty, kdežto ty ať děláš co děláš, rty  nesešpulíš a nesešpulíš.

Džejpí 30.4.2009 12:28

Re: Prožíváme dějinnou událost.

To co píšete si samozřejmě uvědomuji. Neříkám že současná ODS je nějaké východisko, už i v ní, díky Topolánkovi, převažuje populismus. Ale z historie už přeci víme kam vede demagogický levicový populismus. Nikdy to nic dobrého nepřineslo. Ano Hitler, Gottwald a další měli samozřejmě jinou mezinárodně politickou situaci než má Paroubek s Rathem a díky tomu měla jejich politika vetší "úspěchy" než o jakých se Paroubkovi může zdát. Asi nebude mít za sebou tolik mrtvých a zavřených, ale proč musíme trpět i to "málo" co teď dokáže tahle parta?

Hrad 30.4.2009 12:26

Re: Prožíváme dějinnou událost.

Zato pohrobci ano.

xxxxKubeš 30.4.2009 12:25

Bartoň

děkuje Zemanovi, já děkuji za úvahy Janu Bartoňovi. R^

Anonym 30.4.2009 12:24

Re: Zkusenost

Obával jsem se, že se chytnete něčeho méně podstatného. Článek pana Janýra není špatný jen proto, že jej otiskly Britské listy, to se na mě nezlobte. Ten článek je psán s obrovským smyslem pro fungování ekonomiky a bankovního trhu ve vzájemných souvislostech. A v tomto smyslu mi je úplně u zad, jestli jej otiskly Britské listy, Rudé právo nebo jiný - pro Vás snad serióznější - tisk.

S tím, co se píše na Wikipedii (Vaši citaci jsem nijak neověřoval) nesouhlasím. Trh nemovitostí je prokazatelně svých charakterem trhem národním (ve smyslu státu či regionu, nikoli politickém). Krize na trhu nemovitostí a hypoték v USA tedy sama o sobě nemohla přerůst v krizi celosvětovou.

Celosvětovou krizi určitě odstartovala ekonomika USA jako světově poměrně určující. USA dosahují dlouhodobě záporné obchodní bilance i běžnéhbo účtu. Za situace, kdy jde o ekonomiku s velmi slabým sociáním systémem a nízkou mírou úspor obyvatelstva, USA naprosto deindustrializovaly zemi, silně dotovaly zemědělský sektor a udržovaly umělou deflaci mezd. Tím se stalo, že jim chyběla základní opora všech ekonomik, tj. reálná výroba. Podniky byly zásadně hodnoceny přednostně podle postavení na kapitálovém trhu. Tak byly vytvořeny pomocí nových bankovních produktů jakési virtuální zisky, které byly generovány jako dluhy z dluhů. To, jak se domnívám, je podstata vzniku celosvětové krize.

Hypoteční trh USA byl první, který se v důsledku vzniku krize zhroutil. Ale označovat jej za příčinu krize je podle mého názoru ekonomický nesmysl. Těžko mě o tom může přesvědčit definice ve Wikipedii.

Džejpí 30.4.2009 12:17

Re: Zkusenost

Nějak z toho vašeho zmateného příspěvku nechápu, co jste tím chtěl říci. Podle vás celé hospodářství do konce roku 1989 fungovalo bezvadně a pak teprve bylo zavedeno tunelování podniků a institucí?

Hrad 30.4.2009 12:17

Re: Strašák do zelí

"Bača, odkiaľ máš tu novú baranicu", ptali se Žbirky když v Čiernom Balogu vstoupil večer do krčmy. "Od Ruského partizána" odpověděl Žbirka. "Boha bača zožeň aj nám" žadonili chlapi. "Šak si zastrelte", radil jim Žbirka. Yrko, ty tvé myšlenky jsou jako ta ruská baranice na hlavě Žbirky, pardon v tvé mozkovně. Aspoň z venku to tak vypadá. Uvnitř je to jistě kyberprostor!!! jak neustále dáváš skromně najevo.     

astor 30.4.2009 12:13

Re: vlasto.232

No a co?Jaký je rozdíl mezi tím,jestli mně okrádá a ohlupuje stát totalitární a nebo mě okrádá a ohlupuje podnikatelská lobby představovaná dobře vychovanou druhou generací bolševické věrchušky,která používá antikomunistickou rétoriku k zamlžení svých skutečných cílů,to je parazitovat na stání správě co to jde.A co se týká dnešní ústavy,Jičínský se inspiroval v evropských demokraciích.Neuvědomil si ovšem,že jsme národem Švejků,který umí vše obrátit na ruby.Pokud netrváte na ústavnosti,vytáhněte do ulic,rozdejte milicionářům zbraně a jděte si pověsit svého bolševika.Určitě to vyřeší všechny problémy naší země.

Pamětník 2 30.4.2009 12:05

Re: Prožíváme dějinnou událost.

Pane Džejpí,já jsem to stejně nemohl pochopit.U Vás je to ještě horší,protože jste z Prahy.Možná,kdyby jste bydlel tam,kde jsou lidé zoufalí z krachů skláren,porcelánek,nebo z pohraničních oblastí  republiky,kde bylo kdysi zemědělství a dnes nic,tak by jste i něco pochopil.To není víra v politika Paroubka,ale zoufalství lidí,kteří neví kudy kam.Dnes už se začíná objevovat,že řadu podniků privatizovali lidé,kteří měli jedinou touhu vydělat peníze.   Pokud jim to šlo,tak to bylo v pořádku.Pokud ne,rychle se toho zbavit,nechat podpálit,prodat.Jinak touha po moci,si nedělá zábrany.Jen naivní člověk si myslí,že nějaká smlouva o paktování ,je důsledně plněna.A platí to o všech stranách.V případě vítězství se ke straně obrátí sice zády,ale až po dosaženém cíli.Stačí se podívat na politické roztržky ve všech stranách,včetně pravicové ODS či levicové ČSSD.

vývoj ve spirále ? 30.4.2009 12:00

Re: Zkusenost

Feudalimus : vlastnictví = krádež, krádež = vlastnictví.

Nevolnictví bylo zrušeno v roce 1781, v Rusku 1864. Robota a desátky církvi zrušeny v roce 1848.

Volební právo mají u nás ženy od roku 1920, kdy byla zahájena i pozemková reforma.

Tunelování podniků a institucí bylo zavedeno po roce 1989.

PS    zahraniční vlastníci podniků získavají ročně 120 - 130 miliard korun.

astor 30.4.2009 11:55

Re: prašiváku bartoni,

A co třeba ta školácká slohová práce pana plukovníka Kubice?Celkově nenávistný tón kampaně,dalíkovské hrátky v zákulisí?Mobilizace a podobné věci,které hrotily společnost na dva nesmiřitelné tábory?Neříkám,že ČSSD stála stranou,ale ve špinavostech je ODS předstihla alespoň o prsa.Jen ať jde ODS pěkně do opozice,určitě se bude chovat státotvorně,jak to chtěla od socialistů,frázička typu "nulová tolerance" z jejich úst nezazní...

kmotrdrobek 30.4.2009 11:54

Re: Strašák do zelí

A nebo tohle:http://politikmann.webgarden.cz>-!!!!

Milena 30.4.2009 11:54

Po přečtení

článku musím konstatovat,že Bartoň je hlupák na entou.To snad ani není možné,že někdo může takového ""novináře "" zaměstnat.

žít a nechat žít 30.4.2009 11:54

Re: Zkusenost

Tým pod vedením oxfordského profesora Davida Stucklera došel k závěru, že překotná privatizace si vyžádala v bývalém komunistickém bloku životy přibližně jednoho milionu mužů v produktivním věku.

S jednou krizí si svět poradí, ale co když se jich sejde víc? Hlavní vědecký poradce britské vlády, profesor John Beddington varuje, že kolem roku 2030 postihne lidstvo znásobený efekt několika krizí najednou, které budou souviset s nedostatkem potravin, pitné vody a energie.

Právě současná krizová situace ukázala, že spoléhání se jen na moudrost hrstky „renomovaných“ ekonomů, kteří „vědecky“ řídí armádu poslušných zaměstnanců (ve smyslu F. Taylora před 100 lety), by bylo pro občany současného demokratického státu velmi nemoudré (MP 09)..

Konkurenceschopnost ekonomiky dle M. E. Portera. Jakékoliv rozumné protikrizové opatření vedoucí ke snížení negativních sociálních dopadů ve společnosti by proto mělo být současně posuzováno z hlediska dopadů na dlouhodobou konkurenceschopnost ekonomiky!

kmotrdrobek 30.4.2009 11:52

Re: Zeman má jasno

obráceně>-!!!!

jirka.s. 30.4.2009 11:50

Re: Strašák do zelí

Nač, husáku, vymýšlet ???;-D Tohle ti nestačí : http://hledamte_najdute.bloguje.cz/img/akce/jirina.jpg

hafusak2 30.4.2009 11:48

Strašák do zelí

dnes možná nažene více strachu než to věčné vyhrožování komunistickým nebezpečím. Dávat rovnítko mezi ČSSD a KSČM je taková hloupost, jaká tu už dlouho nebyla. Ale účel světí prostředky a každá špatnost dobrá, jen když udrží ODS u koryta.Už si proboha vymyslete nové strašidlo.

nup 30.4.2009 11:41

Re: prašiváku bartoni,

Tady s těmi s.oudruhy to máte těžké. Jsou to ani ne tři roky a už zase si "nepamatují".

Sunny 30.4.2009 11:34

Re: PROSTĚ

Taky se říká: "Co je císařovo- císaří, co je božího- Bohu..." Když budeme všechno nechávat na Pánu Bohu, promarníme svůj život čekáním na zázrak. Proto nám dal Bůh rozum a vůli, abychom jich užívali.

jirka.s. 30.4.2009 11:28

Re: prašiváku bartoni,

A co, prosím, hromádko, udělali ??? Zkus ad 1), ad 2), ad 3) atd., ať se trochu zasmějeme!!! ;-D

jirka.s. 30.4.2009 11:27

Re: Prožíváme dějinnou událost.

http://maddieandmike.com/images/mastif0101.jpg   ;-(  Ty budeš asi ještě daleko horší obluda!!! ;-(

Sunny 30.4.2009 11:25

Re: Nejpopulárnější u blbů?

Myslíte finančního iluzionistu Božina Sobotku? Toho, co studoval práva a pak šel rovnou dělat ministra financí? K tomu můžu dodat jen to, že Morava je krásná, ale občas se jí zadaří zrodit pěkný hovado...

Džejpí 30.4.2009 11:21

Re: Zkusenost

Tady můžete průběh krize sledovat den po dni: "http://www.ct24.cz/ekonomika/svetova-financni-krize/"

To se ale pak těžko vymýšlí nějaké nesmysly o selhání kapitalismu a potřebě větší reagulace a důslednějšího přerozdělování.

Sunny 30.4.2009 11:19

Re: Prožíváme dějinnou událost.

Blbců se vždycky najde dost. To je snad jediná komodita, jíž je na světě přebytek a proto je její cena nevalná. (Což paradoxně neplatí ve volbách- bohužel.) Nepokoušejte se je pochopit, je to mrhání lidskou energií.

KK 30.4.2009 11:15

Re: Ach jo!

Ale nespojí se kvůli moci s každým. Autor říká, že uvedené strany POJÍ touha po moci. Opět problém s porozuměním čtenému textu.

astor 30.4.2009 11:15

Re: Nejpopulárnější u blbů?

Ano,souhlasím.Ale na takového Kalouska nemá!Chlapci,kultivujte prosím svůj veřejný projev.Takovými výplody odrazujete všechny potencionální slušné voliče ODS,pokud ještě někde nějací jsou.Modré zdar!

Džejpí 30.4.2009 11:12

Re: Prožíváme dějinnou událost.

???? V Praze "paroubkovci" nevahrávají.