4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VladaPing 28.3.2007 15:44

Denn es kommt der Tag der Rache des Herrn.

 Denn es kommt der Tag der Rache des Herrn. Sprichwörtl.

Redensart; nach der Bibel, Jesaja 34,8 ...

Těžko lze považovati nacisty, Henleina etc. za autora tohoto výroku.....

Ve skutečnosti se tedy jedná o německou versi přísloví z Bible (Starého zákona, Josua...)

Saša 28.3.2007 13:12

Po sjezdu nemůže stát žádná strana před rozhodnutím.

Stojí-li libovolná strana před zásadním rozhodnutím, tzv. na křižovatce, svolává se sjezd. Sjezd odpovídá vždy na všechno. I mlčení k něčemu je totiž odpověď.

Sjezd ČSSD rozhodl jasně: jde a i nadále půjde o stranu šibalů a hlupáků. Ani slušní lidé, ani chytří lidé do té strany nepatří - slušní a současně chytří lidí se jí mají vyhýbat přímo obloukem.

jerry 28.3.2007 15:50

A jak mohl rozhodnout jinak?

Ze šibalů a hlupáků se přece nemohou rozhodnutím sjezdu stát slušní a chytří lidé?:-)

Ignacy M. 28.3.2007 20:37

Dovolím si repasovat klasický vtip.

Lidé jsou slušní, jsou chytří a jsou sociální demokraté. Chytří sociální demokraté nejsou slušní, slušní sociální demokraté nejsou chytří. Chytří a slušní nejsou sociální demokraté.

AeroKarel 28.3.2007 21:17

Re: Dovolím si repasovat klasický vtip.

Totéž o komunistech, souhlas.

mirek 28.3.2007 10:13

Hlavní motiv - moc

Článek málem ukazuje Paroubka jako demokratického novátora, který to má se staříky těžké. Nesouhlasím. Jeho cílem je uchopení moci a první místo na výsluní, tomu podřizuje kdeco a osočí kdekoho, samozřejmě s tím, že v první řadě musí pokrýt poptávku voličů, podsunout jim to, co chtějí slyšet. V loňské volební kampani toho určitá skupina voličů dostala požehnaně a Paroubek se chytil do vlastní pasti, pokud teď spustí o nutnosti reformních škrtů, spočítají mu to, kampaň ODS mínus je pak taky v rozporu s potřebou reforem a posunu do středu.

petr 28.3.2007 8:04

KSČSSD není na levo, ale je na ultralevo...

nic jiného než věčná kolaborace s komunisty sociálni demagogii nečeká. Škoda, musíme si říct, že totální diskreditace levicové politiky  se povedla dokonale a pro tuto zemi bude přínosem..

Von 28.3.2007 9:34

Re: KSČSSD není na levo, ale je na ultralevo...

 Přání je zde zřejmě otcem myšleky. Ach - jak je v české kotlině /a asi nejen tam/ zakořeněn názor, že existuje pouze HOT a nebo ČEHÝ! Politika bez opozice? To už jsme tu měli a to se přece nikde nepovedlo!

 Použiji starší myšlenku pana Palouše seniora - Politický střed určitě není bod na pravolevém spektru, ale měl by to být menší KRUH uprostřed KRUHU velkého!

Bohužel všude na světě platí postřeh spisovatela R.Gardnera, který ústy svého detektiva Marlowa říká: Pro policii stejně jako pro politiku platí, že by v ní měli pracovat ti nejlepší lidé! A přitom v těchto profesích není nic, co by tyto nejlepší lidi přitahovalo!

Je to smutné, ale je to bohužel tak .

Von 28.3.2007 11:35

Re: Re: KSČSSD není na levo, ale je na ultralevo...

Velká omluva - Raymonda Chandlera!!! /

oakman 28.3.2007 7:58

Křižovatka??

Ale kdepak, je to kruhový objezd, zdánlivě tedy postupují, ale výslednicí je kružnice - věčný kruh. Ony totiž odbočky mají stejné jméno - Kolaborace s komunisty stokrát jinak!!!

J. Mach 28.3.2007 8:53

Re: Křižovatka??

R^

AGO 28.3.2007 7:58

Paroubek svým bolševickým velkohubým jednáním

je spolehlivý repelent pro středového voliče (voliče který nežije z ruky do huby a dokáže šetřit).

PetrH 28.3.2007 8:41

Re: Paroubek svým bolševickým velkohubým jednáním

Kdo žije z ruky do huby se pořád nějak poctivě uživí... on hledá ty, co žerou z jeho ruky!

Jan 28.3.2007 7:52

Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

ze premierem Ceske republiky je neskutecne pomateny, hloupy a buransky (s prominutim) ma/gor. Viz:

Slovník premiéra Mirka Topolánka pobouřil...

Jan 28.3.2007 7:57

Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

Doporucuji zejmena 4.odstavec clanku - uryvek z Topolankova dopisu pani Dvoraku. Ten clovek - Topolanek - je vazne dusevne nemocen.

Skutecnost, ze si podobneho cloveka zvolili do cela strany, vypovida neprilis lichotive o clenech ODS; skutecnost, ze takoveho trotla zvolili ostatnim Cechum predsedou vlady, dava chmurny obrazek o volicske zakladne ODS. Podobne pito/mce v premierske funkci meli Cesi naposledy ve 40. a 50. letech (Gottwald, Tonda Rachota a Viliam Siroky).

Jan 28.3.2007 7:58

Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

Pardon, ma byt pani Dvorakove.

oakman 28.3.2007 8:01

Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

Copak, on urazil naše bojovníky proti fašismu v amerických a britských uniformách?? On urazil tu soudružku, co nevidí důvod se dělit o prebendy s třetím odbojem? Je to ta soudružka, která říká není koncentrák jako koncentrák a ty na uranu - to byla odborová rekreace?? Ano, soudruzi bolševici: Es kommt der Tag!!!!

Jan 28.3.2007 8:15

Re: Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

Ne, to je ta pani, ktera byla veznena za protektoratu i za bolsevika. B.lbe.(Y)

Kolik ceskych vojaku bojovalo v americkych uniformach? Ja vim jen o Cesich v Britanii a Rusku. Nevim nic o tom, ze by existoval nejaky armadni sbor nebo perut slozena z Cechoslovaku, zarazenych v americke armade.

gerontusinza 28.3.2007 8:25

Vaše vědomosti jsou správné, to ten dřevěný pán má nízké vědomosti a Re: Re: Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

skutečně dřevní logiku. Ještě štěstí že ta blbost je dostatečně viditelná. Zdravím a přeji hezký den.

Jan 28.3.2007 8:44

Re: Vaše vědomosti jsou správné, to ten dřevěný pán má nízké vědomosti a Re: Re: Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

Taky hezky den.

PetrH 28.3.2007 9:01

Re: Re: Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

No vidíte. Nevíte a přesto bojovali. Zmiňuje se o tom Fajtl a jiní. Neměli vlastní armádní sbor ani peruť, takže nebyli tak viditelní. Byli to Češi i Slováci, samozřejmě většina těch žijících v USA, ale i "zdejší", kteří se do USA nějakým děním osudu dostali za války.

gerontusinza 28.3.2007 9:20

Přemýšlejte, prosím. Re: Re: Re: Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

Občané USA s Japonskou národností byli většinou internováni a cizinci ( příslušní do protektorátu) byli členy USA sborů? Tak sem se jmény, a nepovídejte nic o Novákovi z Texasu, který byl ve třetí generaci občanem USA.;-D to jaksi neplatí.Rv

PetrH 28.3.2007 9:36

Re: Přemýšlejte, prosím. Re: Re: Re: Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

Těch zmínek bylo víc, mám pocit, že jsem naposled něco četl v knize Miroslava Vilda "Osud byl mým přítelem", ale nemám po ruce knihovnu. Takže pokud se chcete hádat, vyhráváte kontumačně.

gerontusinza 28.3.2007 10:45

Hm, neznám tyto zmínky.Re: Re: Přemýšlejte, prosím. Re: Re: Re: Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

Protože 2.sv. válka byla a je mým koníčkem, mohu mluvit o lidech v USA uniformě jen jako o přidělencích Londýnské vlády a to jen s časově omezenou působností. Na př. i jako tlumočníci tankových sborů. Jinak vše bylo formováno ve Franci a následně Britanii, a ještě následněji v CCCP.  Nevylučuji pár dobrovolníků v Australských sborech, ale to jak pochopíte patří pod tu Británii. Jen pro zajímavost, kannonenfutr až na Británii byli většinou buď Rusíni, volinští Češi, nebo Němeští a čeští židé. Příslušníci protektorátu jaksi neměli tolik možností už jenom tím že jen málo lidí nevojenského povolání,  až na jednolivé osoby, se rozhodlo emigrovat, tím méně do státu který je zaprodal v Mnichově. Inu, vše vypadalo jinak než dnes.Takže hezký den.

brabus 28.3.2007 9:06

Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

Jane, Jane. Chápu, že Vaším morálním vzorem je levičácká parta Paroubek-Rath-Filip. Nepokládám rozhodně Topolánka za inteligenčního génia, ale pokud si mam vybrat Topolánek-Paroubek- Filip, tak mam jasno. Ale chápu, že vytahování Lenina a pokládání otázek, zda je společnost připravena na revoluci v podání KSČSSD je Vám blízkéRv

gerontusinza 28.3.2007 9:32

Chápu já i Jan.Re: Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

Chrapounství, sprostota a všehoschopnost je vám blízké. To je přesně to, o co vám jde. Ego=já. Vás nezajímá svět kolem, jen vám přeji abyste nezklouzl do pozice toho, kdo musí jen přijímat. Stačí na to tak málo, srážka s blbcem vašeho typu. Zažil jsem to po dobu 3 let. Ztráta zaměstnání, pracovní pozice, vyčerpání všech úspor, neschopnost soudců v této republice (policie dodala vše OK) najít spravedlnost. Trvalo to 8 (slovy osm) let. naštěstí se vše upravilo ke stavu OK, ale stát který tak vše zdržoval, když postižený potřeboval pomoci, nezaváhal a okamžitě si vyžádal svých 32% (250 000 Kč)  zcela nekompromisně. Dnes jsem již za vodou ale vím co to je nutnost pomoci těm co to potřebují a chápu to. Jsem levičák? jsem a budu. Gaunery neberu, z jakéhokoli směru.

Arab. 28.3.2007 10:05

Re: Chápu já i Jan.Re: Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

brabus 28.3.2007 11:42

Re: Chápu já i Jan.Re: Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

opravdu neznám Váš příběh, ale to že někdo ztratí zaměstnání je věc, která se stává a stávat bude!!!! Může se to stát i mé osobě!!! To ovšem neznamená, že budu automaticky čekat s nataženou rukou. Zásadní věc, kterou  vyčítám ČSSD je v tom, že ona nenutí lidi hledat si práci, ale učí je být zavislí na soc. dávce. !!!!!!  Já jsem pro, pomáhat lidem, kteří chtějí, ale nemohou (poštižený atd. - věřte, že každý rok dávám s rodinou částku na fond postižených a učím tomu i své děti). Ale otevírá se mi kudla v kapse, když čtu jak 30, 40, 50 letý zdraví lidi seděj doma na podpoře a něchtěj dělat, protože se jim to prostě nevyplatí. A přesně takovouhle politiku dělá- dělala ČSSD!!! Vadí mi jak jsou lidé hloupí a věří kampeličkám 20% úroky a pak když přijdou o všechny peníze, tak chtějí po státu pomoc. Žijete ve svobodné zemi a záleží pouze na Vás co uděláte se svým životem a komu věříte, ale obviňovat z toho lidi kolem je ubohé a tohle dělala vláda ČSSD. Učila lidi hledat viníky kolem sebe a nehledat chybu u sebe. !!! Takže levičákem se stanu, až tu bude levice západního stylu a ne levice východního typu (ČSSD)Rv

gerontusinza 28.3.2007 12:40

Nechci být impertinentní, ale doporučuji více p tom mluvit s lidmi než číst Blesk, Šíp, atd......Re: Re: Chápu já i Jan.Re: Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

Neexistuje levičáctví západního nebo východního stylu. Existuje pouze pravice západního stylu (zformovaná do současné legislativy EU) a pravice buranů komunistického střihu s představou já se na všechny můžu v y s r a t h a a plně tuto představu aplikovat. To je totiž představa dnešní ODS.

Semiramis 28.3.2007 13:36

Re: Nechci být impertinentní, ale doporučuji více p tom mluvit s lidmi než číst Blesk, Šíp, atd......Re: Re: Chápu já i Jan.Re: Re: Re: Nevim, jak moc je CSSD na krizovatce, ale vcera se opet potvrdilo,

Toho Ratha jste tam vpletl špatně, ten je ve vaší oblíbené levicové partaji, pane levičáku.