16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 19.1.2006 23:26

Co nás stálo budování kapitalismu? Odpověď je jednoduchá! Kriminální stát se vším, co tohle slovo snese!!! Viz:

Co nás stálo budování kapitalismu? Odpověď je jednoduchá! Kriminální stát se vším, co tohle slovo snese!!! Viz:
KRIMINÁLNÍ STÁT: CENTRALIZOVANÁ, UZAVŘENÁ, NEPRŮHLEDNÁ A NEKONTROLOVATELNÁ VÝKONNÁ, ZÁKONODÁRNÁ A SOUDNÍ STÁTNÍ MOC NAD OBČANY – DAŇOVÝMI POPLATNÍKY V RUKOU NEVOLENÉ A OBČANY PLACENÉ, ALE JIMI NEODVOLATELNÉ STÁTNÍ BYROKRACIE, JEJÍ INSTITUCE, REPRESIVNÍ ORGÁNY TAKOVÉ STÁTNÍ MOCI, JEJICH PŘEDSTAVITELÉ, SPOLEČNÉ METODY A CÍLE:
Franta 21.1.2006 18:10

Re: Co nás stálo budování kapitalismu? Odpověď je jednoduchá! Kriminální stát se vším, co tohle slovo snese!!! Viz:

Jedinná cesta jak z toho ven je změna stávajícího neřádu. Pravý Blok to má ve svém programu. Ručí za to jeho předseda bývalý politický vězeň komunismu Petr Cibulka. Proto je budu volit.
Karel Svoboda 19.1.2006 15:05

Listopad 1989 pripravoval soudruh prezident Klaus

v Prognostickém ústavu uz koncem 70.let. Uz tehdy soudruzi vedeli, co si kdo z nich ukradne. Z Ceské sporitelny se vykradlo nejvíc penez v dobe, kdy v dozorcí rade sedela Silvie Klausová!
Aurelius 20.1.2006 9:23

Re: Listopad 1989 pripravoval soudruh prezident Klaus

Pan Klaus snad na konci 70 let. Prognostický ustav vsak u na casném zacátku sedmdesátých.
kollyrium 19.1.2006 0:29

pro autora a další

žijeme v malé zemičce uprostřed plovoucího světadílu zvaného podle řecké bohyně Europa. Nevím čeho to byla bohyně, školní docházku jsem absolvovala v době komunismu. Knihy o antice nebyly zakázané na rozdíl od knih světových filosofů. Je podivné že nebyla zakázána bible. Velmi tvrdý ideologický boj ale po pádu komunizmu nezmizel. Jestliže řekneme, Bůh není, neznamená to že Bůh zmizí. Jestliže státník řekne ideologie není, neznamená to že ideologie a propaganda přestane působit. Ideologický boj se pouze přesunul blíž k masám. Jsem přesvědčená že renovovaná ideologie materialismu se skryla za tvrzení že ideologie už není jako a-teismus, a-ideologie. Ať byl komunismus jakýkoli, ten kdo opravdu chtěl, něl prostor přemýšlet. Za 8 hodin práce bylo bydlení, rohlíky, teplo. Dnes i po 10 hodinách práce není jisté, zda z výplaty zaplatím teplo a chleba. Čas na filozofii a přemýšlení se lidem smrskl. Hlavní duchovní potrava lidu televize, nabízí zábavu, dokonce i vzdělávání, ale naprosto důsledně sevyhýbá filozofii, náboženství a otázkám o smyslu dějin. Není to ideologie? Komunistický materializmus se snažil vytlačitnáboženství a filosofii mimo zájmové okruhy většiny lidí. Kapitalistickému materialismu se kokonečně daří. Udělat z lidí materialistické stádečko jdoucí pouze za hrstí materiálního sena, to je dnešní ideologie. Biblický Mojžíš sešel s deskami desatera mezi svůj lid, a on si mezi tím vyrobil zlaté tele a klaněl se mu. Dnešní Mojžíš stojí za dveřmi televizních studí a před redakcemi novin ale nikdo ho nepozve k rozhovoru. Horních x tisíc podestýlá pod svým zlatým telátkem, spodních x miliónů se honí za zlatým prasátkem na zdi. Podle naší pravicové elity ideologie už neexistují říkají lidem náskedujte nás a my některé z vás privedeme k blahobytu. Levice nabízí každému malé opravdové prasátko v chlívku, nikdo ale nenabídl národu moudrost http://www.reformace.cz
mik 18.1.2006 22:50

Daleko lepsi analyza

Peheho analyza je daleko vystiznejsi nez sebeoslavne lzi soudruha Pruzinskeho. Bohuzel, nase masove dezinformacni prostredky maji sve oblibence jejichz lzi radi siri a Pruzinsky alias Klaus k nim patri. 
EDA 18.1.2006 22:33

Kapitalismus-tržní hospodářství u nás=trhni něco na druhém či druhému.

Kdo lže, ten krade. Většinou to platí pospolu. Nejen pro bývalého poslance Krause, ale i pro stát. Ten ještě stále tvrdí, že zde byla plyšová revoluce., i když už snad i největší hlupák ví, že jen jedny komunisty vystřídali druzí. Ti "pragmatičtí". Jedno v které jsou dnes straně. Proto snaha o zůžení spektra VyVolených-systém dvou stran. Nejlépe ČSSD a ODS, které zase zplodí oposmlouvu a máme totalitu zpátky. Nestačí, že rozkradli peníze z privatizace, vykradli důchodové peníze občanů atd...Nic jiného si snad ani nezasloužíme. Mlčíme ke lžím i zlodějinám, podpora korupce občany je abnormální, podporujeme bolševiky současné i bývalé - tím, že je volíme. Pořád platí za hrdinu ten, kdo získá lehce hodně peněz a ty dnes vládnou, oprášené heslo kdo nekrade hodinu, okrádá rodinu je opět in. Třeba ŽITO, to je síla. Je toho plná televize Nova, Prima, masíruje diváky přiblblými filmy. komu to slouží? No jim přece. Bolševici jsou v televizi pořád, jiný názor nemá prostor. Současní naši "kapitalisti" vydělané peníze vesměs utrácí, namísto aby je reinvestovali, stát investice nepodporuje-jo cizí, za úplatky, to ano. Jak dlouho občané budou přihlížet a lokajsky sloužit?
mik 18.1.2006 22:51

Re: Kapitalismus-tržní hospodářství u nás=trhni něco na druhém či druhému.

Tak tak. A proto palti :
Velke strany voli jenom velci voli.
Karlík 18.1.2006 22:26

Možná tak,..

Zdá se mi, že článek říká, pane Klausi - dělal jste velmi těžkou operaci, kterou nikdo neuměl udělat bez chyb, ale neříkejte nám pořád, že jste  bezchybný a dokonalý. Mohly se stát chyby v ekonomice, právním prostředí, ale nemělo dojít zásadním pokleskům v oblasti politické etiky typu Čermák (vnitro)+Mach(Sparta), děvčata,Kanárské ostrovy, pak otvírá premier stadion Sparty postavený bez stav.povolení, atd. atd. Tenkrát vznikaly "normy"  pro chování politiků, kdejaký Kraus,Gross si myslí, že může dělat stejné. Okolo vás tečou státní peníze, a když je šikovně nasměrujete ...socan, modrej,černej. Ono to dnes občas neprojde.
mik 18.1.2006 22:54

Re: Možná tak,..

Delal jste velkou operaci pri niz jstepacientovi ublizil vic nez kdyby se lecil osvedcenymi, konvencnimi, v civilizovanem svete odzkousenymi leky a nevymyslel pitomosti.
Joska 19.1.2006 0:31

Re: Re: Možná tak,..

To se mi čte dobře, jsem rád, že nejsem v sám v tomto názoru
Mimozemstan 19.1.2006 10:48

Re: Re: Možná tak,..

To je opravdu presna definice Klausovy privatizace.
OBČAN XY 19.1.2006 9:06

Re: Možná tak,..

 S Karlíkem nelze jinak,než souhlasit i když součet pochybení Klause a spol.a jejich dopady na společnost jsou daleko hlubší a širší......Je ovšem téměř tragické,že postkomunistický klausismus stále přetrvává a diskredituje pravici,jako takovou....
AeroKarel 18.1.2006 22:10

Inu Vládíku,

nedá se nic dělat, prohlásí-li Klaus že v noci je tma, budete z toho také auf a odvrhnete ODS?
O nic jiného s těmi penězi nešlo.
Ovšem od levičáků to byl šikovný tah, rýpat se v tom, blbů nepochopivších o co jde je zřejmě pořád dost.
mik 18.1.2006 22:55

Re: Inu Vládíku,

heil Klaus, soudruhu
Vládík 19.1.2006 20:50

Re: Inu Vládíku,

Prosím o pozorné čtení. Nepřípustnost této myšlenky jsem pochopil ihned při jejím vyslovení (tj. bez rýpání "levičáků). Mimochodem, čím se vyznačují levičáci. Tím že nesouhlasí s otcem Klouse či jeho nohsledy?  Tedy jacísi "pravicoví oportunisté" jen naopak. Pro mladší: Takovými a podobnými nálepkami častovali oponenty soudruzi, když jim došly argumenty. Nálepkování je vůbec chytrá metoda: nemusí se tolik myslet (a některé myšlení bolí).  PS: Že existují špinavé peníze ví USA a demokratická Evropa mnoho desetiletí. Čtěte přesně d e m o k r a t i c k á  Evropa. A kté holt každý nepatří.
AeroKarel 18.1.2006 22:08

" Zbavit se Klause a nastoleného postkomunistického klausismu"

poradil levičák a obdivně obhlédl Paroubka ........
Cebik 18.1.2006 21:04

Svět je opět na svém místě

Pehe našel svou parketu a s chutí blbne. A má tu spolupracovníků co se snaží.
OBČAN XY 18.1.2006 21:04

JEDINÁ ŠANCE PRO PRAVICI -

 Zbavit se Klause a nastoleného postkomunistického klausismu......
ziralek 18.1.2006 21:45

Re: JEDINÁ ŠANCE PRO PRAVICI -

dejte pokoj, ti odstrelovaci dneska stoji majlant.
AeroKarel 18.1.2006 20:55

No Vladíku,

neznáte-li onen výrok a jeho souvislosti, těžko diskutovat.
Snad jen, že jste poněkud vedle, štěkáte na špatný strom.
Vladík 18.1.2006 21:02

Re: No Vladíku,

Výrok znám. To že jsem ho slyšel jen ve snu byla reakce na Klasovo tvrzení, že ho nikdy neřekl. Slyšel jsem ho (a "viděl jsem ho"), vyrazil mě dech a zcela změnil mé náklonnosti - od té doby vím, že ODS ne. Že ho neumím doslova je po těch letech snad pochopitelné. Nevím jestli štěkám. Zdálo se mi, že konstatuji.
AeroKarel 18.1.2006 20:54

zochu,

" je potřebné vrátit se k normálu a eliminovat současný stav,kdy politici dělají podvody a podvodníci píší knihy."
Kdy prosím byla ta normální doba, kdy politici nedělali podvody?
zoch 19.1.2006 0:40

Re: zochu,

Máte recht,že v každé demokracii po válce se snad OJEDINĚLE někdo našel. Ale aby se podvodné jednání stalo samozřejmostí,která je v parlamentních lavicích tu tolerováno,tu vyžadováno,no to může být jen u nás ,v Rusku a v Itálii. Umíte si představit něco podobného v Británii ,Německu,Rakousku,Francii atd...?  Nejsem pamětníkem naší předválečné demokracie,ale předpokládám,že tam byl kriminálníkem pouze Gottwald.
Vladík 18.1.2006 20:46

Souhlas

Pane Pehe, po dlouhé době opravdu bezvýhradný souhlas.  K Paroubkově stylu nás dovedla věta, kterou pan Klaus neřekl a tak jsem ji zřejmě slyšel jen ve velmi barevném snu: "Neznám špinavé peníze, znám jen peníze, kterými lze platit." (parafráze, bohužel, tehdy záznamové zařízení nebylo běžné).  Ano, ti, kteří se sešli (za všechny specialisty jmenujme alespoň pana Dybu) vidí ve zpětném zrcátku vše, jen ne to, co tam vidí normální slušný člověk.  Pak Klaus nás opravdu dovedl ke kapitalizmu (tj. k myšlení a morálce, které byly charakteristické pro 19. a začátek 20. století ). I proto jsme teď dobrých sto let "za opicemi".
ziralek 18.1.2006 20:50

Re: Souhlas

hajzlik jeden. nebo se rika zachod? aby me tu zas neotravovali. pardon neopravovali.
zoch 18.1.2006 19:58

Pane Pehe,budeme na tom lépe ve chvíli,kdy.....

.....si vlivní této země uvědomí,že je potřebné vrátit se k normálu a eliminovat současný stav,kdy politici dělají podvody a podvodníci píší knihy.
ziralek 18.1.2006 20:10

Re: Pane Pehe,budeme na tom lépe ve chvíli,kdy.....

a to jako je nenormalni? kam by pan chtel, do KLDR?
zoch 18.1.2006 20:20

Re: Re: Pane Pehe,budeme na tom lépe ve chvíli,kdy.....

No ba !
  Že se to považuje za normální,to je ta tragédie. Vy jste mne právě přesvědčil o tom,že jsou zde lidé,kteří již tyto poměry ve společnosti chápou za naprosto normální.  Není samozřejmě možné říci,že se dá takovému stavu zamezit,nebo že se nemůže v ojedinělostech vyskytnout. Ale tragédie přichází ve chvíli,kdy např. podvody politiků chápeme jako normální situaci.
ziralek 18.1.2006 20:27

Re: Re: Re: Pane Pehe,budeme na tom lépe ve chvíli,kdy.....

v demokracii jsou skandaly normalni. o cem by media taky psala. nenormalni jsou v totalitach tam se utotalitni.