26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gerontusinza 18.1.2006 13:04

Ano pánové mají jasno, Re: Re: Ano

Když mě má někdo okrást, je dobře že aspoň někomu je dobře z toho, že to byl právě ten oný. Mě to ale ani nyní moc nenadchne. Asi nejsem dost kovaný buržuj.
JJ 18.1.2006 11:39

Cast tech stovek miliard by se vyplatila na podpore v nezamestnanosti.

A tato castka by byla podstatne vetsi, pokud bychom cekali, az se policie, prokuratura a soudy dostatecne vzdela, aby mohla zabranit hospodarske kriminalite.
 
Jiste se to dalo casovat lepe --- po bitve je kazdy generalem. Ale nejake treti cesty by nas prisly podstatne draz.
Smaug 18.1.2006 13:43

Re: Cast tech stovek miliard by se vyplatila na podpore v nezamestnanosti.

Přesně tak, co by se stalo, kdyby se nejprve upravovala legislativa (podotýkám, že by ji dělali komunističtí právnící, soudci atd.) a majetek zůstal ještě několik let státní. Už by pak asi nebylo co privatizovat.
Kajan 18.1.2006 11:22

Pehe, budování kapitalismu nás stálo všechny peníze, neboť jde o lidskou svobodu. Kapitalismus je totiž ke svobodě synonymem ! Demagogu ! Dzp

gerontusinza 18.1.2006 13:00

Ano, já to Marxovi vyřídím, aby to tak předělal. On to totiž tak nenapsal.Re: Pehe, budování kapitalismu nás stálo všechny peníze, neboť jde o lidskou svobodu. Kapitalismus je totiž ke svobodě synonymem ! Demagogu ! Dzp

ferry 18.1.2006 10:19

Kdyby

byly v pr.eli ryby... Kdyby byly ty (fiktivní uspořené)miliardy, tak už by je ČSSD stačila taky prožrat. Nechtěl bych, aby Pehe a jehou druzi mluvili do organizace nádraží, to by bylo problémů. Nic by nevyjelo (pokud by se zastavily hodiny).
milan007 18.1.2006 10:10

to válec

Máte pravdu jen pokud se týká pravopisu. Je hezké kritizovat privatizaci, ale už Vám někdo opravdu řekl , jak to šlo udělat jinak ??
Pokud se týká milard "ukradených" z privatizace , tak ty nikam nezmizely, dostali je zaměstnaci polostátních a špatně privatizovaných firem, jejich subdodavatelé atd.  Toho co si nakradli jednotlivci zas tak moc není. Kousíč zústal i v dluzích Chemapolu, který za nápadně nevýhodných podmínek pro Chemapol odkoupil Lucernu. Uhodnete kdo ty peníze má ??
 
valec 18.1.2006 10:42

Re: to válec

nemam ted rano dost casu na delsi reakci , ale ... co mohlo byt  jinak? no prece definovani postaveni fondu, privatizace bank, zahrnuti cizich investoru do hry - takhle jsme jim dali facku a nasli si sve Stehliky, z ryze politickych duvodu, ekonomicky to zadne opodstatneni nemelo. tot zatim vse ...
jepice 18.1.2006 12:05

Re: Re: to válec

fondy - souhlasím
cizí investoři - těžko se hledali ti solidní, co měli opravdu zájem investovat
udržování bank v rukách státu:  měly za úkol krmit státní podniky - zombíky, než se předaly stehlíkům - důvodů bylo víc, ale hlavní byla obava ze sociálních otřesů, pravicovost vlády byla v tomto případě spíš proklamativní.
valec 18.1.2006 14:25

Re: Re: Re: to válec

To vse beru, vysvetleni tematu je slozite. Byly firmy kvalitni, co se mohly i prodat investorum a firmy jine, byli investori kvalitni a i jini ... jeste Pithartova vlada (at byla jaka byla!) se tematem hledani spojeni kvalitnich firem a kvalitnich investoru seriozne zabyvala, stihla prodat napr. SKODU AUTO (chvalabohu ze tato neprosla kuponovkou!), a rozjednany byly desitky dalsich kontraktu, nekdy i pripravenych k podepsani. Seriozne to bylo po volbach 92 predano nove vlade k doreseni. Ta to ale smetla z politickych duvodu, investori byli na dlouha leta zapuzeni. „Ceska cesta“. Budiz. Ale nerikat tomu uspech! Ve svetovych ucebnicich ekonomie se to jako pozitivni priklad neobjevi...
parik 18.1.2006 10:55

Re: to válec

no ja myslim ze autor predevsim kritizuje postoj tehdejsich akteru vcetne pana prezidenta, kteri dodnes veri a tvrdi, ze prave oni to udelali nejlepe a jedine spravne, nepripousti zadnou kritiku a namisto toho kritizuji soucasny stav veci, za ktery oni ani v nejmensim nemohou...
tris 18.1.2006 10:09

hmm..

Aha, naše vláda tedy rozhazuje miliardy proto, že Klaus je vyhodil oknem. A já měl pocit, že ta vlády by se holt mohla smířit s tím, že je Klaus vyhodil oknem, a chovat se LÉPE - to znamená NEzadlužovat tento stát. Mimochodem, v sousedním německu se zadlužují podobně jako my. Oni tam taky měli Klause? Privatizovati se mohlo lépe. Jenom zcela nechápu, kde by byly ty miliardy, kdyby se privatizovalo do rukou zahraničních investorů. Možná z daní? Jenomže zahraniční investoři jsou většinou schopni daně poměrně dost minimalizovat. Tak z čeho? Privatizace totiž znamná, že se něčeho ZBAVÍM, tudíž to pak NEMÁM. Omlouvat "sfušovanou" privatizací současné zadlužování je pitomost.
valec 18.1.2006 10:02

superclanek

za clanek diky, byl dobry
huhu 18.1.2006 9:40

že tohohle vola komentujete

manipulátor a propagandista pehe za to nestojí.
Ivan Nový 18.1.2006 9:42

Vy jste ho četl?

Proč?
Ivan Nový 18.1.2006 9:33

Ano, na západních univerzitách je velmi mnoho blbů.

To není žádná novinka, že tam kapitalismus je sprosté slovo. My, ale máme zkušenosti se socialismem, tak na věc máme zcela jiný názor, z tohoto pohledu západoevropany považujeme za naivní a nezkušené hlupáčky. Víme přece, že socialismus nefunguje, zažili jsme to a můžeme porovnávat. To západoevropané nemohou.
valec 18.1.2006 10:16

Re: Ano, na západních univerzitách je velmi mnoho blbů.

To jiste ano, mame zkusenost s necim, co bezny Zapadoevropan nezna, ale jeste vic to funguje opacnym smerem, priznejme si to. Jinak – az jednou EU pribere Rumunsko nebo Albanii, tesim se na to, jak se tam u nich vynori lide, kteri urcite vi vsechno lip nez lide na Zapade, protoze zazili neco jineho – nad touhle logikou se docela smeju.
gerontusinza 18.1.2006 13:09

Pane Nový, a víte jistě, že to co tady bylo byl socializmus??Re: Ano, na západních univerzitách je velmi mnoho blbů.

Víte, já jsem o tom neustále pochyboval. A nebyl jsem sám. On totiž te socializmus byl spíš na tom západě, a proto ten režim, kterému tak říkali na východě, zkrachoval. hEZKÝ DEN.
Ivan Nový 18.1.2006 16:31

No, spíše tam ten socialismus nebyl tak agresivní,

ale s integrací EU na agresivitě nabírá a proto hůře funguje.
L 18.1.2006 13:42

Re: Ano, na západních univerzitách je velmi mnoho blbů.

Kdokoliv na zapade si muze provnat svou spolecnost s komunistickou spolecnosti. Staci mu rict, ze je tam proste vsechno statni a on uz vi jak to dopada, protoze vi, jak to v tom statnim funguje a nefunguje.
Ivan Nový 18.1.2006 16:32

Milý L, z pohledu západu, státní je lepší.

To je zákon ironie.
Šedovous 18.1.2006 9:20

Milý eTony, tys můj člověk ! A nechlub se !!!!

"...Nechci se chlubit, ale už někdy v roce 1993 nebo 1994 jsem říkal : komunistickým cílem ( počínaje rokem 1989 ) bylo změnit politickou moc v moc ekonomickou, aby se opět pokusili získat zpět moc politickou a stanou se neomezitelnými....."
Já to říkal taky a hned v 90 .
No takže komunisti dotáhli konečně do dokonalosti Vítězný Únor a ze správců se změnili v majitele s tím že na jejich stráty z jejich neschopnosti jsme se roky skládali a ještě budeme skládat my všichni. Zisky si samozřejmě ponechají amusí být přiměřené, volná ruka trhu sem volná ruka trhu tam.
Akorát, že ta modrá rukavička volné ruky trhu je už trochu prodřená a začíná pod ní prosvítat krvavý rudý spár.
Zdravím.
Omlovám se za všechny urážky , kterých jsem se na vás dosud dopustil
Ivan Nový 18.1.2006 9:37

Ale Šedovousi,

o tom trh je, majetek se stěhuje k těm schopným. Je to ovšem nespravedlivé, ale účelné.
Šedovous 18.1.2006 9:47

Špatně Ivane, majetek se stěhuje k těm schopným.....

..... k Baťovi, ke Hlávkovi. To je nejenže spravedlivé ale taky účelné.
Kapitalismus, ze kterého bere užitek většina, pracovitá , pilná, podnikavá na trhu soutěživá a nééé jen spekulující a všech kartelů, a monopolů a korupce využívající "elita" bývalých veksláků, pinglů, taxikářů a pasáků, co pro zvýšení své společenské prestiže tvoří ODS, TAKOVÝ kapitalismus je neporazitelný.
Kuk.
Napiš mi počet utržených boulí od pádu na zem
Ivan Nový 18.1.2006 10:20

Ale Šedovousi, popisujete ale socialisty, ne ODS.

Jste mimo. V mém oboru monopoly a předpisy generující korupci začali zavádět až socialisti.
eTony 18.1.2006 9:53

šedovousi,

odpuštěno, leč nezapomenuto .
Máme na podnosu dvě koncepce - růžovorudou a modrou. Upřednostňuji "šikovnost modré rukavičky", ale neznamená to, že se vším  souhlasím. Ale znáte to, nic není dokonalé.
 
jonáš 18.1.2006 9:57

Re: šedovousi,

Rukavička je stejná, zlatá -- akorát se nasazuje podle potřeby červenej, modrej, hnědej, růžovej nebo černej kašpárek. Klaun bude vědět.
Ivan Nový 18.1.2006 10:28

jonáši, připusťme, že Pravda a Láska ve volbách zvítězí.

Jak stabilní budou poměry, které vytvoří? A k čemu budou směřovat? K totalitě "kulturních" elit, tedy k monopolům a korupci :-))) K čemu velmi rychle dospěli socialisti? Cožpak vy jste neměl pojem o rozsahu korupce po jejich nástupu. Vás snad aféra Kraus a její rozměr snad překvapila? Vy jste to snad netušil, že něco takového je? Vždyť to bylo jasné už ze Zemanovy rétoriky, že to tak bude :-))) Jen zloděj křičí chytte zloděje. Okradený za ním běží, na křik nemá čas :-))) 
cer 18.1.2006 9:10

presne popsano!!!

a nemelo by se to v zadnem pripade zapominat!!
Kajan 18.1.2006 9:02

Pehe, budování kapitalismu nás stálo všechny peníze, neboť jde o lidskou svobodu. Kapitalismus je totiž ke svobodě jen synonymem ! Demagogu ! Dzp