18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlasta.on 15.1.2008 12:13

Re: ...Tak nakukuju...a Ladislav N. má pořád šichtu...

Asi potřebuje na nějakou pokutu, tak si vzal přesčasy.;-D

Starý J. 15.1.2008 11:12

Navrhuji počkat si

na Švejnarovu reakci na Wágnerův článek. Stejným způsobem jej donutil Haas upravit životopis o členství v jakési neexistující komisi, ač reakce  Švejnarových zastánců byla na Haasův článek naprosto stejná, jako je dnes na Wagnerův- totiž, že si Haas vymýšlí, lže, pomlouvá, hází špínu, nedá se to ověřit a podobně. No a nakonec měl Haas pravdu a Švejnar musel kličkovat. Jestli mu Paroubek tentokrát už nezakáže (protože jsem přesvědčen, že řídí každý jeho krok a celou akci) reagovat, a nepřkáže mu hrát mrtvého brouka, možná se dalších kliček znovu dočkáme!

Ladislav N. 15.1.2008 11:14

Re: Navrhuji počkat si

Opravdu se domníváte, že Švejnar bude na tyhle dehonestující s*ačky jakkoli reagovat? 8-o

Vojcek 15.1.2008 11:17

Re: Re: Navrhuji počkat si

Podle tebe jsou fakta dehonestující s*ačky? Tak to potěš

baltahsar 15.1.2008 11:21

Re: Re: Re: Navrhuji počkat si

Když je máš v nohavicích, tak to fakta prostě jsou, milej Vojcku z Lucerny.

Starý J. 15.1.2008 11:18

Re: Re: Navrhuji počkat si

No na Haase reagoval okamžitě!

Ladislav N. 15.1.2008 11:19

Re: Re: Re: Navrhuji počkat si

Haas je Klausův poradce, Wagner jenom přicmrnduje.

František I. 15.1.2008 11:20

Re: Re: Re: Navrhuji počkat si

Sedmnáctiletý mládežník už nebyl za socanů dítě (dost podobných bylo ženatých). Ale to, že s ním poslali i skutečné 13 leté dítě byla tlačenka z nejvyšších míst. Takže v té době(tady v době údajného útěku) ještě staří Švejnarovci plnili v hnusné cizině úkoly, vyplývající z vedoucí úlohy strany a vlády ČSSR. I to se z toho dá vyčíst. Jak se říká chytrý pochopí... Věřím, že leckoho tahle Paroubkova zrůdička nadchne, ale doufám, že mezi zákonodárci bude většina těch, kteří mají alespoň trochu logického myšlení.

Ladislav N. 15.1.2008 11:29

Re: Re: Re: Re: Navrhuji počkat si

Určitě to měli schválené dědkem Svobodou. Nebo už Husákem? ;-D

Štváč 15.1.2008 11:06

co nám to vykládáte , Wágnere ?

Havlovi rodiče byli rozebráni v tisku a týdenících mnohokrát, proč zapírá V.K. otce není zcela jasné. Za rodiče nikdo nemůže, ale to prezidentovo nenápadné zatloukání smrdí /ne/charakterem nynějšího  prezidenta . Nesvědčí to o dobré povaze a není to jen toto. Sice v únoru končí, ale přesto by se neměl o svých rodičích stydět mluvit.

IS 15.1.2008 11:10

Re: Matka jistá, otec nejistý. praví stará zásada římského práva.

Starý J. 15.1.2008 11:04

baltahsar

.....Jo, on je asi tak starý, že tu doložku Švejnarovi osobně buď vydával, nebo kontroloval -- jinak se to totiž ověřit nedá....

Budete si muset asi všechno přečíst dvakrát, nebo i pětkrát. Já o žádné doložce nemluvím! Zase jste předvedl úkrok stranou, což je běžné u toho, co nemá argumentu, ale potřebuje si plivnout.

Psal jsem jen o tom, jak může Novak nadávat Wágnerovi, který uvádí konkretní (a já nevím, zda pravdivé, stejně jako Novak) argumenty, když si to neuvěří (tedy zda jsou, nebo nejsou pravdivé) a rovnou mluví o divných praktikách!

Je to asi na Vás složité pochopit, je lepší ten úkrok stranou a vymýšlet ptákoviny a plivat! A ty vyhlášky, o kterých je řeč, se snad ověřit dají, a ne, že ne!!!

baltahsar 15.1.2008 11:09

Re: baltahsar

Jenže furt nevíte, jaký měl v tu chvíli mladej Švejnar na hranici dokumenty, a patrně to přesně neví ani on, což neni po čtyřicíti letech až tak divný, jak se vám a mladýmu Wagnerovi zdá. Copak von je haur, ale vy byste už vědět moh ;-)

Starý J. 15.1.2008 11:17

Re: Re: baltahsar

Pak ale vůbec nechápu, proč se tolik rozpovídal o věci, ve které si není jistý, jak to bylo! Pokud je tak inteligentní, mohl čekat, že to někdo vyštrachá! To líčení je  důkladné a převědčivé. Proč o tom nemlčel, nikdo ho nenutil to dopodrobna líčit! Opravdu to vypadá, že  chtěl ze sebe dělat dokonce pronásledovaného, což on rozhodně nebyl!

baltahsar 15.1.2008 11:26

Re: Re: Re: baltahsar

V tom líčení je možná jen jeden detail, totiž že ta dubčekovská doložka byla mezitim renovována po tom globálnim zrušení, buď koncem osmašedesátýho nebo během devěta, což se u dětí, jejichž rodiče byli nadále legálně v zahraničí, dá nejspíš očekávat .. ani bolševik totiž tehdy nebyl takovej nelida. Ovšem vy se s wagnerem budete dál točit na tom, že už nevim, co jsme tehdy měli ve školní jídelně k obědu, protože jste šašové. A proč se rozpovídal, nu asi proto, že se ho redaktor (naštěstí inteligentnější než deset wagnerů) ptal .. vot tak.

Pete Brich 15.1.2008 11:33

baltahsare, výjezd z koncentračního tábora zvaného Československo na západ byl takový zážitek, že se nedá zapomenout.

Nejdříve sehnat spoustu podpisů a potvrzení (pozvání) na žádost o výjezdní doložku. Když Vám byla vydána, pak nezapomenout odevzdat vojenskou knížku na ZO, přibalit si potvrzení o odevzdání, vyplnit celní prohlášení, kam nezapomenout zapsat i snubní prsten a hodinky, vymyslet nenápadný úkryt pro vyvekslovanou valutu, protože těch 5 USD, co Vám přidělila ČNB Vám nestačilo ani na Coca Colu po cestě, připravit si k ukázání 300.- Kčs, které bylo povoleno maximálně vyvézt a pamatovat na spoustu dalších věcí.

Pokud si to někdo už nepamatuje, svědčí to o tom, že se o toto vše nemusel starat. A teď kontrolní otázka: do jaké sorty lidí patřili ti, co s výjezdem takové starosti neměli?

PB

baltahsar 15.1.2008 11:36

Re: baltahsare, výjezd z koncentračního tábora zvaného Československo na západ byl takový zážitek, že se nedá zapomenout.

Aha, budem zas kádrovat podle rodičů, prima. Čim byl pan Klaus starší, a maminka Klausová, kvůli jejímuž regulovanýmu bytu v paneláku byly deset let zmražený nájmy?8-o

Pete Brich 15.1.2008 12:08

Klasický Cimrmanův úkrok stranou

;-D;-D;-D

PB

baltahsar 15.1.2008 12:14

Re: Klasický Cimrmanův úkrok stranou

No jistě, nejlepšim kandidátem je přece našinec bez minulosti .. "se nedochovala" ;-D

softer 15.1.2008 15:09

Re: Re: baltahsare, výjezd z koncentračního tábora zvaného Československo na západ byl takový zážitek, že se nedá zapomenout.

Maminka Klausová nikdy v paneláku nebydlela, bydlela na adrese Jugoslávská 11 v rohovém domě na Tylově náměstí, ještě donedávna ji kdekdo mohl potkat. Jestli si tady všichni takhle vymýšlejí jako baltahsar....:-(

Kajda 15.1.2008 13:15

Re: Re: baltahsar

Za komančů mělizaměstnaci diplomatického sboru diplomatický pas. Rodinní příslušníci diplomatů, v případě, že vycestovali se svými manželi případně, dětmi měli ve svých osobních cestovních svých pasech vyznačenu trvalou cestovní doložku. Zaměstnanci podniků zahraničního obchodu, průvodci cestovních kanceláří, Stbáci - agenti ap. byli vybaveni služebními pasy, ve které byla každoročně obnovována  trvalá výjezdní doložka to znamenalo, že mohli vyjet do kapitalistické ciziny podle potřeby bez dalších schvalovacích procedur.

Běžný občan si musel zažádat o taktzvaný devizový příslib, který muselo schválit ředitel, zvláštní oddělení podniku, tehdejší odborová organizace ROH a KSČ a to i u nestraníků. Pokud všechny orgány souhlasili s výjezdem zaměstnance, mohl poté onen zaměstnanec požádat patřičný konzulát o vízum. Toto vízum museli cestující přikládat k cestovnímu pasu spolu s celním prohlášením. Když se turista vrátil z svých cest z jiných států nežli bylo tehdejší RVHP a KUBA, musel se dostavit na zvláštní oddělení a vyplnit formulář, kde byl, s kým se "venku" stýkal, zda-li se setkal s některými emigranty a další podobné "chuťovky".  

Pokud diplomaté nepřerušeně plnili své funkce i po okupaci 1968 (mohli je plnit jedině tehdy, když byli loajální k režimu), potom na se na ně nevztahovalo zrušení doložek z října 1968 ani z listopadu 1969 (doložky byli "spolehlivým" diplomatům automaticky obnoveny). Jestliže tedy pan Švejnar v roce 1970 odjel se svojí sestrou do Švýcarska, mohlo to být jedině na jeho pas s obnovenou výjezdní doložkou a s výjezdní doložkou pro nezletilou dceru, která byla vystavena na základě žádosti o návštěvu dcery u rodičů. Kdyby nebyl otec pana Švejnara "spolehlivý", nikdy by naše orgány jeho nezletilé děti do zahraničí nepustili!!

 

Ladislav N. 15.1.2008 11:10

Re: baltahsar

Vyhlášky se sice v archivech ověřit dají, ale nenajdete tam asi pasy, na které Švejnarovi (děti 17 a 13 let) opustili ČSSR. A to je pro porovnání to, co chybí. Wagnerovi ani nestálo zato se Švejnara na tak zásadní věc pro kandidaturu na prezidenta ČR zeptat. To je ale úroveň, viďte?  A závěry přitom už máme  "na  zlatém podnose"  ke konzumaci... ;-)

František I. 15.1.2008 11:18

Re: Re: baltahsar

Sedmnáctiletý mládežník už nebyl za socanů dítě (dost podobných bylo ženatých). Ale to, že s ním poslali i skutečné 13 leté dítě byla tlačenka z nejvyšších míst. Takže v té době(tady v době údajného útěku) ještě staří Švejnarovci plnili v hnusné cizině úkoly, vyplývající z vedoucí úlohy strany a vlády ČSSR. I to se z toho dá vyčíst. Jak se říká chytrý pochopí... Věřím, že leckoho tahle Paroubkova zrůdička nadchne, ale doufám, že mezi zákonodárci bude většina těch, kteří mají alespoň trochu logického myšlení.

Starý J. 15.1.2008 11:22

Re: Re: baltahsar

No nebuďte na Wagnera tak přísný. Uvědomte si, že on jen na základě vyhlášek z té doby uvádí, že to nemohlo být tak, jak to Švejnar líčí! Je na Švejnarovi, aby to uvedl na pravou míru. Nic jiného v tom nevidím!

Na podobné útoky musí Klaus reagovat dnes a denně! Proč myslíte, že existuje již já nevím kolikáte dementi Co Klaus neřekl?

Ladislav N. 15.1.2008 11:36

Re: nebuďte na Wagnera tak přísný...

Já bych řekl, že mu tohle někdo podstrčil, aby to zveřejnil. Pochybuji, že by se sám, když v té době byl ještě dítě nebo ještě vůbec nebyl, chtěl vrtat v takovýchto nesmyslech. To by musel být úplně na hlavu. Ikdyž - možná... ;-P

quax 15.1.2008 10:45

co je to početná skupina?

vaši početnou skupinu soudružek a soudruhů vyměnivších si revoluční zkušenosti s kyperskými soudruhy pan Švejnar na letišti, ba ani v autobuse nepozdravil????To si dovolil hodně!To Klaus by si přisedl, obložený chléb nabídl, tak co matko, jak je? se zeptal, mile pohovořil, na vnoučata nezapomněl - takového chceme!

Pete Brich 15.1.2008 10:40

Definitivně byly hranice uzavřeny 9.října 1969 a byl ustaven nový režim pro výjezd do zahraničí.

PB

xyz 15.1.2008 10:35

Nick Ladislav N.

Snaží se . Vzpomínáte na ten nick z doby TV rebelie nebo štvanic na členy RRTV či Železného?

Ladislav N. 15.1.2008 11:06

Re: TV rebelie nebo štvanice na členy RRTV či Železného?

Jo, jo, pravdomluvní Dědečková, Dostálová, Štěpánek, Langer, Klaus bušící pěstí do stolu v parlametu... Kdo by si je nepamatoval, že? No a samozřejmě, poctivec Vladimír Železný, zachraňující majetek "TV Nova" před kapitalistickými cizáky.... ;-P

František I. 15.1.2008 11:11

Re: Re: TV rebelie nebo štvanice na členy RRTV či Železného?

Potom pár miliard za prohraný neprohratelný spor. To Paroubek byl lepší než chudák Dostál. Ten z fondu PHARE prošustroval jen 100 mil a dalších sto mil. prohrál. Alespoň že ta firmička, která vyhrála, zaplatila několik milionků jeho bývalce.