3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pettr 22.11.2008 23:22

Všem modrým

Čtěte pozorně

chytrý horák 22.11.2008 2:47

Re: ad Rusko

Jako když si pořídíte kvalitní bezpečnostní zámek do dveří svého domu... Vyprovokujete tím lupiče a nesmíte se divit, že si pořídí lepší nádobíčko. Dobře Vám tak, vlastně jste si začal... Takhle nějak to myslíte?

fo-ol 22.11.2008 0:32

Re: tak jo pane Petříku, ODS se vrátí pod vedením Béma ke "kořenům".

bysem se hadal o to doleva - spise do liberalna, k otevrenosti, protikonzervativne. to neznamena nutne doleva. konzervativne-liberalni osa je kolam na tu pravo-levou. z vaseho nazoru by vyplyvalo liberalni==levicovy, pricemz podotykam ze spousta odsackych konzervativcu, povazujicich sebe sama za liberaly (zrejme proto ze jsou proti eu ;-), neni sto prijit na kloub pojmu "levicovy liberal"

Jozka 22.11.2008 0:21

ad Rusko

Rusko přece nikoho neprovokuje.Provokují USA a s nimi  my.Budou-li u nás a v Polsku instalo-vána americká vojenská zařízení namířená proti Rusku,jak  zcela otevřeně asi k nemalé radosti Američanů prohlásil pan Topolánek,pak je zcela logické,že Rusové na svém území,nikoliv na cizím,nainstalují svá.Oprávněně.

jirka.s. 21.11.2008 22:50

Re: Tož francku, ptám se pošesté !!!

9.11.2008 kolem 18-té hodiny jsi zde napsal:

"Po parlamentních svobodných  demokratických volbách získali komunisté více poslanců než mají lidovci a zelení dohromady.  Líbit se to nemusí, ale je to tak. "  

A teď kápni božskou !!! Tobě osobně - LÍBÍ nebo NELÍBÍ ????  Každou odpověď, která bude mít více jak JEDNO SLOVO si strč do (Y) !!!

JJ 21.11.2008 22:08

Re: Nehledat strašáka, kde není...

SIlne NATO precenujete.

Bubik 21.11.2008 21:20

tak jo pane Petříku, ODS se vrátí pod vedením Béma ke "kořenům".

a v našem levicově smýšlejícím rovnostářském státě se z ní stane stranička s 15 procenty skalních konzervativních voličů, která bude společně s KSČM (15 % skalních levicových voličů) soupeřit o to, kdo z nich ve volbách obsadí druhé místo.........

Zatímco širší, trochu doleva uhnutý střed (cca 30 až 40% voličů) obsadí na věčné časy ČSSD veřejně podporována KDU ( 8 až 10%) a skrytě tou KSČM.

Tak jste to myslel?

buš 21.11.2008 21:03

Re: Ano, ano, ano!

poněkud lopotné čtení, už se obávám, co nastane za 1,5 roku.

buš 21.11.2008 20:59

Re: Německo má s Ruskem společný strategický plynovod pod Baltickým mořem, jehož účelem je posílit spojenectví těchto velmocí.

Úhlavní nepřítel... A kdo to prohlásil ty věty o namíření raket na jakýsi samostatný (až dodposud, aspoň doufám), stát?

Fišta 21.11.2008 20:54

Re: Další propagandista?

http://www.angle.cz/index.phtml?go=clanek&id=1916

F.VÍZEK 88.100.57 21.11.2008 20:29

Nehledat strašáka, kde není...

Je zbytečné a hloupé dělat strašáka z Ruska jenom proto, abychom měli  "nepřítele" a drželi jakžtakž pohromadě...

Pravda je prostá. Evropa je na Rusku závislá (ropa, ale hlavně plyn) a co je ještě důležitější: EU + USA nutně potřebuje už ze strategických důvodů Rusko "u sebe", aby se nedostalo do náruče Číny - příští supervelmoci a příštího hlavního hráče na světovém "hřišti". 

NATO je pro nás garance, že Česko nikdy nikdo "neschlamste", pokud se my sami "neutrhneme"  nejen z tohoto vojenského svazku, ale také z EU...   

fo-ol 21.11.2008 19:40

medvedi sluzba

vy jste asi chtel podporit blema & spol ale verte mi ze vam to nejde. medvedi sluzba se tomu rika... tohle vam nepochvalej ani ti nezatvrzelejsi xenofobove co se v ods najdou

Ivan 21.11.2008 19:36

Další propagandista?

Čím jednotnější bude Evropa, tím lépe. Čím dříve bude součástí EU Rusko, tím lépe. Evropa potřebuje těsné spojenectví s Ruskem, které v minulosti (carské Rusko) mimochodem vůči Evropě nikdy žádný "imperialismus" neuplatňovalo a neuplatňuje ho ani nyní. ---  Spojenectví s USA je jen jednostranným vazalstvím. Spojenectví by bylo, kdyby radar byl pod velením České armády, američané by byli jen jako poradci a radar by pak  klidně mohl být součástí většího celku NATO, kterému by se souhlasem vlády ČR poskytoval informace.  ---   Čím více různých plynovodů a ropovodů různými trasami z Ruska do Evropy povede, tím lépe. Rusko nikdy nepoužilo dodávky surovin jako nástroj vydírání. USA vydírají svými embargy jak na běžícím páse. Embargovaly už kde koho, Československo nevyjímaje.   ---Je jasné, že nenávist proti jednotné Evropě je živena z USA. USA se obávají konkurenta a ví, že jedině jednotná Evropa může být důstojným konkurentem Číně a USA. A tak si kupují propagandisty nebo i celá media, která mají hlásat názory jak je hlásá Petřík.

xxx Kubeš 21.11.2008 18:12

Autor

měl před napsáním článku asi trochu vypito když píše o kamarádsví Topolánka s Moravou, nebo když předpovídá že budeme správním okrskem Francie-Německa. I kdyby tomu tak bylo, pořád je to lepší vyhlídka než mít za "spojence" Rusko, což už jsme zažili.

Nomen 21.11.2008 16:37

Následující věta je snad z autorova psychiatrického chorobopisu:

Navíc nové (euro)-franko-germánské impérium zakotvené v Lisabonské smlouvě bude naprosto logicky vyvíjet svoji ne velmocenskou, ale již supervelmocenskou politiku, která se ve střetu o hegemonii nad světem dostane do konfliktu se Spojenými státy a Rusko v novém EUstátu v souladu s jeho antiamerikanismem nalezne svého horlivého spojence.

Pepca 21.11.2008 16:22

Nemá to obsah ani formu

Pane Petříku, které školství se to na Vás podepsalo? Obsahově slabé až ubohé, slohově nedostatečné. To by pan profesor neměl radost!!

KD 21.11.2008 15:51

Re: proč tak hystericky, pane Petříku

Ale prd. Velké země si "nebudou moci dělat, dělat, co se jim zlíbí" ani s pravidly podle LS. To, že hlas velké země je silnější než hlas země malé, je realita. Jenže nebýt EU, byl by tento rozdíl ještě markantnější.  Mimochodem, myslíte si, že lze trvale udržet stav, kdy hlas Německa má téměř stejnou váhu jako hlas Polska nebo Španělska? Myslím, že ne.

Jo a taky je nesmyslné strašení "velkými zeměmi". Ty jsou v EU čtyři: Německo, Francie, Velká Británie a Itálie. Jak často mají tyto státy společné stanovisko proti zbytku EU? Myslím, že nenajdete takový případ. Ostatně myslím, že ani tyto čtyři největší země nemohou majorizovat celý zbytek EU (LS vyžaduje minimálně kvalifikovanou většinu: 55 % členských států, které představují nejméně 65 % obyvatel unie).

Pete Brich 21.11.2008 15:41

Re: Honzo, Honzo

A kdepak jsi studoval dějepis Ty, Honzo? Ve VUML?

PB

Pete Brich 21.11.2008 15:37

Re: proč tak hystericky, pane Petříku

Právě že LS zajišťuje, že si velké země mohou dělat, co se jim zlíbí, na úkor zemí malých.:-(PB

Midori 21.11.2008 15:35

Re: pane Petříku, vynikající článek

Mýlíte se. Kosovo lidi  v e l m i  zajímá.

Pokus o demagogii (sám říkáte, že se musí umět), vám minimálně v tomto bodě definitivně selže teď i v budoucnu.

KD 21.11.2008 15:26

proč tak hystericky, pane Petříku

NATO je oslabené a není vyloučeno, že z něj časem USA vycouvají. A to by znamenalo konec jakýchkoliv garancí ze strany NATO a možná i konec tohoto paktu samotného. Bezprostřední angažná USA je proto přinejmenším žádoucí. Nemyslím si sice, že existuje reálná potřeba radaru, ale je užitečné, když budou USA v našem regionu přítomny, jsou dnes jedinou reálnou vojenskou silou západního světa. Dále je radar příležitostí říct Rusku, že si v ČR budeme dělat to, co sami uznáme za vhodné a ne to, co nám nadekretují v Moskvě. Proto je užitečné schválit smlouvy o radaru. A stane-li se to za cenu schválení Lisabonské smlouvy, není to žádná tragédie. Rozhodně je lepší, když budou silné evropské země alespoň zčásti omezovány závazky vůči EU, než aby jednaly zcela podle svých představ a beze všeho ohledu na zájmy svých menších sousedů.

Niky 21.11.2008 14:55

Topolánek je hanebný lhář.

Je to přesně naopak,přijetím Lisabonské smlouvy si zavíráme cestu k Americké radarové základně.Naprostá většina našich politiků jsou vlastizrádci a náš národ potvrzuje,že umí akorát držet hubu.

Hrdlička. 21.11.2008 14:54

Re: Petříku, vy jste ubohý klausův poskok

Něco tak negramotného jsem již dlouho nečetl. Jen se divím, že takové nesmysly se dostanou do NP.

Honza 21.11.2008 14:42

Re: Honzo, Honzo

Ty seš ale pěknej debil,němcum nás předhodili angláni a francouzi společně s itálií.Rusové nám naopak nabídli okamžitou pomoc,kterou jsme my ale odmítli,v domění,že se dokážeme ubránit sami. Ty jsi studoval dějepis asi u Topolánka,že ??

JJ 21.11.2008 14:40

Re: To myslíte vážně?

Jde jenom o projekt a Nemecko neni velmoc. Ale jinak to sedi. Sefuje mu za Gazprom Shroeder, pote co jeste v koalicni dohode zajistil, ze se nebudou stavet v Nemecku JE.

JJ 21.11.2008 14:37

Re: vážení, já žasnu nad vašimi obavami z jednoho ubohého radaru.

Myslite, ze lidi jako Filip reknou Rusku energicke NE?

JJ 21.11.2008 14:36

Re: Frantici poslou ne deky,

R^

F. Čech 21.11.2008 14:23

Petříku, vy jste ubohý klausův poskok

Podejte si ruce s Petrem Žantovským a běžte olizovat boty vašemu hradnímu idolu, který na rozdíl od Topolánka prohrál své poslední dvoje parlamentní volby ve funkci předsedy strany a teď se pokouší ODS zlikvidovat úplně.   

Pidra 21.11.2008 13:47

Re: pekne pane Petriku

pane O, nebo co, já nejsem mladík a strašení Německem si pamatuji velmi dobře. Před tím bylo strašení Ruskem. To byla taky blbost, žejo. Po celou tu dobu i dnes je tu strašení USAou. To me nevzrušuje. A konečně, zapálený mldík, to je něco celkem přirozeného, ale zapálený stařík...

sitzfleisch 21.11.2008 13:42

vážení, já žasnu nad vašimi obavami z jednoho ubohého radaru.

měl jsem to štěstí, že jsem mohl po delší dobu pobývat v ruské i v americké životní realitě. Kdo si to nevyzkoušel, asi nepochopí. Americká společnost je otevřená, svobodná, ruská svázaná, stále v duchu původního režimu. Obě společnosti mají svá negativa. Já ale vždy budu volit co největší svobodu. Pokud se dostaneme znovu do ruské sféry vlivu, donutím své děti k emigraci, aby nemuseli zažít tu ponižující realitu nesvobodného vojenského režimu. Obávám se ale, že ten jediný radárek to nerozhodne, to spíše ta zoufalá naivita našich lidí, kteří nedokážou říct Rusku energické  "NE".