23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


POLITIKA: Co nám to Topolánek nalhává?

21.11.2008

O radaru, Rusku, Lisabonu...?

Předseda ODS Mirek Topolánek nabádá členy ODS k podpoře centralistické a socialistické Lisabonské smlouvy velmi demagogickým způsobem: když nepřijmeme Lisabonskou smlouvu, pohltí nás Rusko, a Lisabon vyměníme za radar. Obojí jsou velké nesmysly.

Pojistkou naší bezpečnosti a účastí na transatlantické spolupráci vždy bylo a je NATO. To je naší ochranou před případnou ruskou agresí. Není jí v žádném případě Evropská unie. Lisabonská smlouva zakotvuje společnou unijní zahraniční a bezpečnostní politiku, kterou budou řídit evropské velmoci – Francie a Německo. Takováto politika nebude v žádném případě výhodná pro Českou republiku, protože tyto velmoci se s Ruskem v historii vždy velice dobře dohodly a znovu dohodnou.

Stačí jen připomenout, že Německo má s Ruskem společný strategický plynovod pod Baltickým mořem, jehož účelem je posílit spojenectví těchto velmocí. Je to součást paktu Putin (Medveděv) - Merkelová. Stejně tak Sarkozy na schůzce s Medveděvem prohlásil, že americký protiraketový systém neprospěje bezpečnosti Evropy. Prostě francouzsko-německý imperiální tandem si dělá, co chce, a hájí především svoje imperiální zájmy.

Protektorátní mentalitu ukázal pan premiér Topolánek, když se staženým ocasem slibuje říšské kancléřce, která jezdí na inspekci do svého protektorátu, že český stát co nejdříve schválí protektorátní smlouvu, rozuměj Lisabonskou smlouvu. Stejně si tak byl prefekt českého EU-distriktu Topolánek nechat poníženě potvrdit české chimérické předsednictví u francouzského císaře Napoleona, pardon prezidenta Sarkozyho.

Navíc nové (euro)-franko-germánské impérium zakotvené v Lisabonské smlouvě bude naprosto logicky vyvíjet svoji ne velmocenskou, ale již supervelmocenskou politiku, která se ve střetu o hegemonii nad světem dostane do konfliktu se Spojenými státy a Rusko v novém EUstátu v souladu s jeho antiamerikanismem nalezne svého horlivého spojence. Je to tedy přesně naopak. Do náručí protiamerické proruské sféry (Osa Berlín-Paříž-Moskva) vlivu nás přivede Lisabonská smlouva a vede nás tam tedy i Topolánek, ačkoli říká opak.

Dále Topolánek tvrdí, že existuje obchod Lisabon za radar. Kde prosím? Kdo je tou druhou stranou dohody? Kde máte, premiére Topolánku, těch 101 poslanců? Ukažte nám jejich podpisy! Ukažte nám je, prosím! Ukažte nám tu dohodu! Nebo snad jen blafujete? Nebo zase lžete jako před volbami, pane premiére?

Navíc, kde máte zaručeno, že radar nevypoví sociální demokracie ihned poté, co se dostane k moci? Kde máte vůbec zaručeno, že radar podpoří Obamova administrativa? Kde máte zaručeno, že nám radar po přijetí Lisabonské smlouvy nezruší Evropská unie s poukazem na společnou bezpečností a zahraniční politiku, jak už se o to například pokoušel Evropský parlament, a to prosím ještě v době platnosti současných pravidel!

Členové ODS, vy na to Topolánkovi, proboha, skočíte? Člověku, který sám přiznal, že předvolební sliby nemyslel vážně a podvedl své voliče? Věříte člověku, který se kamarádí s pochybnými personami, jako jsou pan Morava a Dalík? Věříte člověkovi, který své přežití u koryta chce vyměnit za ztrátu české nezávislosti a přeměny České republiky ve správní okrsek francouzsko-německého impéria?

Euportal.cz