4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Co je Lisabonská smlouva...

Dlouhé roky sleduji, jak málo lidí u nás ví, co je to Lisabonská smlouva. Co všechno nám sebrala, aniž bychom o takové změně mohli rozhodnout. Smlouva, která jako politický podvod změnila za našimi zády pravidla hry v Evropské unii, do které jsme vstupovali.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Netzer 17.1.2019 12:01

Skoro surreální,

to harmonické bučení stáda hovězího dobytka pod mým příspěvkem.

Ještě ale není kompletní.

M. Martinelli 17.1.2019 12:13

Re: Skoro surreální,

ta vaše samota musí být frustrující...

V. Novák 17.1.2019 13:18

Re: Skoro surreální,

Děkuji, že jste potvrdila mé (ne)očekávání, decentní dámo.

R. Langer 17.1.2019 13:43

Re: Skoro surreální,

Kdepak, to bučení je z toho tvého příspěvku, tupá Pátá kolono. A zní stále hlasitěji. :-D

F. De Winter 17.1.2019 8:02

netříštit síly

Jen taková poznámka. Pane Matějko, je třeba se spojit s Okamurou a netříštit síly národního odporu. Rozděl a panuj znali už staří Římané.

B. Loewe 17.1.2019 8:36

Re: netříštit síly

Co je tohle za blábol? To je reakce k článku? Tohle je reakce mimo mísu, protože pan Matějka má pravdu. Je mi jedno, jestli je ze strany té či oné. Opět budeme kádrovat? Pan Matějka má v tomto pravdu.

F. De Winter 17.1.2019 9:21

Re: netříštit síly

Nikoho nekádruji. Pan Matějka je tam podepsán jako předseda strany. Proto jsem jen poznamenal, že my odpůrci Eurosojuzu musíme spolupracovat, jinak se ho nezbavíme.

J. Dudek 17.1.2019 9:27

Re: netříštit síly

Přesně tak.

M. Mařák 17.1.2019 6:21

Nesmyslná agitka

Ztráta suverenity, která na můj vkus probíhá příliš pomalu, je patrná již od začátku osmdesátých let a po každé smlouvě je logicky o něco větší. Vědělo se o ní před vstupem ČR do EU, nebyla to jiná EU, tato tendence byla dávno a dodnes existuje. Těch dle autora pár lidí jsou občany volení zástupci, bývalý premiér Topolánek, Ústavní soud a bývalý prezident republiky Klaus. No a nejvyšším místem moci v EU je Evropská rada, kde právo neustále veta platí a kve které máme svého člena (premiér Babiš).

J. Schwarz 17.1.2019 10:47

Re: Nesmyslná agitka

Je fuk, jaká EU ve skutečnosti "byla" a jaké byly "trendy". Osobní zkušenost měl málokdo, většina viděla jen zboží v regálech a to, že zápaďáci jsou bohatší. Mediální kampaň před vstupem byla vyloženě lživá, tvrdilo se v ní že každý členský stát má právo veta a furt si pamatuju na ty žánrové obrázky řeckých důchodců, užívajících si pod olivami kafíčka a vínka...To prý krátce po vstupu čeká i ty naše... Nakonec se spíš ti řečtí důchodci dočkali úrovně těch našich...

J. Kočí 17.1.2019 13:00

Re: Nesmyslná agitka

ale vždyť už to tady je, popisujete skutečnost. Nikdy se neměli důchodci tak, jako dřív. A díky socialismu v Řecku se teď musejí řečtí důchodci uskrovnit.

J. Sedlář 17.1.2019 18:45

Re: Nesmyslná agitka

Jestli o ní "SE" vědělo předtím, pak byl jeho hlas umlčen za X milionů věnovaných kampani pro vstup. Bohužel jsem tehdá i nyní žádné "SE" neslyšel. Vždy jsou to jednotlivci, kteří možná vědí, hodně naznačují a není jich málo, leč mainstreem dělá že neexistují. EUroSocík si narušit nenecháme.

I. Dekyský 17.1.2019 2:50

Ústavní soud pak (po kolikáté již?) lže,

že nebyla porušena Ústava a vždy všeho schopný dobytek z právnických fakult vymýšlí tezi o sdílené suverenitě, ne neprávem připomínající doktrínu soudruha Brežněva, která je bruselským soudruhům komisařům i jim vzorem. To vše obhajováno tou neodpornější tuzemskou hromadou exkrementů, která sebe sama zve elitou. Nestoudný kolaborantský ničema Topolánek, který nezasluhuje nic jiného než oprátku, má pak drzost kandidovat s Křetínského penězi v zádech na prezidenta... :-(

M. Martinelli 17.1.2019 6:33

Re: Ústavní soud pak (po kolikáté již?) lže,

přesně tak a grázl klaus tu lisabonskou smlouvu nemusel podepsat, zvlášě, když moc dobře věděl o co jde, v té době měla čr ještě možnost uplatnit právo veta a tím celý tento bolševický paskvil poslat do pr....takže doživotí (oprátku by mohli eurobolševici považovat za návod k vraždě) i pro tohoto lotra všech lotrů...

R. Tichý 17.1.2019 7:07

No, tak to jste prestrelil. Klaus, jediny v Evrope, se hodne vzpiral a podepsal az po neuveritelnem natlaku a hysterii PaL.

M. Martinelli 17.1.2019 7:48

Re:

propisku kradl taky po nějakém nátlaku a kdo na něj tlačil, když 8 let prohlašoval, že žádnou amnestii nedá a pak omilostnil největší zloděje havloidní demokracie...to že zahrál komedii pro veřejnost mě nezajímá, rozhodující je výsledek...pro mě je to grázl všech grázlů proto, že je velice inteligentní a vzdělaný, ale místo, aby tyto přednosti použil pro blaho republiky (a to má sestru 50 let ve švýcarsku a mohl ho mít za vzor, jak lze toho blahobytu dosáhnout), tak je počátečním tvůrcem justiční mafie a korupčního prostředí podobné těm nejhorším africkým státům...

P. Černoch 17.1.2019 8:24

Re:

Václava Klause tehdejšího prezidenta ČR donutil k podpisu Lisabonské smlouvy ústavní soud.A V.K, byl tehdy některými politiky ČR pro odmítání podpisu LS označován za vlastizrádce.

M. Martinelli 17.1.2019 8:42

Re:

jak může ústavní soud někoho donutit podepsat smlouvu, která je v rozporu s naší ústavou...i když mafiánští kmotři znají způsoby jak člověka přinutit, ale to se měl ten zmetek obrátit na policii...

R. Langer 17.1.2019 8:58

Re:

Co tady lžete, Ústavní soud naopak rozhodl, že že Lisabonská smlouva a její ratifikace nejsou v rozporu s ústavním pořádkem.

"Ústavní soud shledal i ostatní důvody domnělého rozporu Lisabonské smlouvy s ústavním pořádkem jako nedůvodné a závěrem svého nálezu konstatoval, že „tímto jeho nálezem jsou vyvráceny pochybnosti o souladu Lisabonské smlouvy s českým ústavním pořádkem a odstraněny formální překážky její ratifikace.“. A hádej, kdo ty námitky podával, pomatenče.

Přečti si pořádně tady tohle, když už ti neslouží paměť a meleš nesmysly:

https://1url.cz/VMEL7

M. Martinelli 17.1.2019 9:36

Re:

ano, když kolaboranti z ústavního soudu prohlásí, že bílá je černá, tak to prostě platí a podepíše se to, přesto myslím, že to neměli ani premiér a ani prezident podepsat...v ústavě jsem ani z jejího ducha nedokázal vyčíst, ze výkonná exekutiva by mohla část suverenity tohoto státu předat někomu jinému...

R. Langer 17.1.2019 10:40

Re:

Hm, to je ale úplně jiná věc...

J. Kulheim 17.1.2019 9:03

Pan Mantinelli

se rozjel. Všechno špatné v tomto státě udělal VK. Zbytek občanů ČR, včetně pana Martinelliho je čistý jako sníh. Pokud by byl v čele státu on a jemu podobní, tak bychom to měli jako ve Švýcarsku. Problém je v tom, že je líný a neomalený. Kritizovat, radit to on umí, ale práce mu smrdí.

Chtěl bych napsat některá fakta. VK odolával nejdéle za všech prezidentů EU. Tlak na to, aby LS podepsal byl velký od nás i ze zahraničí. Ústavní soud formuloval povinnost prezidenta republiky tuto mezinárodní smlouvu ratifikovat "bez zbytečného odkladu" Hlasování u US bylo jednomyslné.

Našli se i lékaři, kteří chtěli prohlásit „VK za psychicky nemocného tudíž nezpůsobilého vykonávat svěřený úřad.“ Tito lékaři měli odvahu vyjádřit svůj názor. To vy jste byl zalezlý v díře jako tchoř a čekal jste na kterou stranu smradit. Vyjádřil jste se někdy k iniciativě těchto lékařů? Protestoval jste veřejně proti podepsání LS? Zorganizoval jste akci proti přijetí LS. Jaký byl výsledek vašeho „snažení“?

Korupční jednání v ČR není o nic větší než ve většině evropských států. KOrupce byla , je a bude. S tím vy ani já nic neuděláme. Kdo říká něco jiného je lhář nebo blbec.

Respektuji váš názor k amnestii. Já mám názor jiný. Amnestie proběhla podle platných zákonů ČR

R. Langer 17.1.2019 9:14

Re: Pan Mantinelli

Přesně tak to bylo, dobře se na to pamatuji, včetně toho kvičení, že Klaus MUSÍ podepsat, jinak že z něho udělají blázna.

J. Kulheim 17.1.2019 9:41

Re: Pan Mantinelli

Nezapomínejmě na pana MUDr Hnízdila a jeho kupány ani na soudce ÚS v čele s komunisty pana JUDr Rychetského a jeho kumpány. Taky nezapomínejme na to, že většina občanů ČR mlčela.

P. Grigar 17.1.2019 11:33

Re: Pan Mantinelli

.. a jsme zase zpět u problematiky všelidového hlasování. Druhý největší strašák pro politiky, hned po mimořádných volbách. Občan, který by mohl říci svoje ano/ne také během funkčního období.. a brát jim tak "klid na práci." Tůůůdle, holoto, kušovat, makat a platit daně!

M. Martinelli 17.1.2019 9:47

Re: Pan Mantinelli

kde jste přišel k tomu, že jsem líný a hlavně jak jste to poznal, já v tom švýcarsku pracoval a dokonce manuálně...

nikde o sobě nepíši, že jsem čistý jako sníh...

korupce ve švýcarsku je na velice nizké úrovni oproti čr, jak toho dosáhli se mohl klaus zeptat sestry, ale proč by to dělal, když to lidem jako vy asi vyhovuje...

ano amnestie proběhla podle zákonů, který vytvářela klausova sebranka...

J. Kulheim 17.1.2019 10:17

Re: Pan Mantinelli

"...omu, že jsem líný.." Pokud byste nebyl líný, tak byste zorbanizoval protest proti přijatí LS, nebo alespoň proti MUDr Hnízdilovi a spol., případně k vyjádření Ústavního soudu.

".. švýcarsku pracoval a dokonce manuálně." To vás ctí, že jste pracoval. Základní otázkou je co, jste udělal proti přijatí LS. Chtěl bych vás upozornit, že Švýcarso je ve Švýcarsku a jsou žijí ta Švýcaři, kteří nepoznali vládu socialistů ani válku. Korupce ve Švýcarsku je, tak jako všude. Korupce je většinou přímoúměrná množství přerozdělování "cizích" peněz. Nejsme na tom s korupcí nejhorší, ale také nejsme nejhorší. Tím to nijak neomlouvám. Nikdo nikdy se mne nesnažil kurumlovat, tak o tom mnoho nevím.

Amnestie proběhla v ČSR vícekrát. Protestoval jste proti amnestii prezidenta Havla a Husáka?

M. Martinelli 17.1.2019 10:51

Re: Pan Mantinelli

v tomto případě máte pravdu, ale nenazval bych to leností, spíš nejsem Sysyfos, považuji to za ztrátu drahocenného času, zvláště když vidím, že většině lidí je to fuk)...

jaký smysl by mělo protestovat proti amnestii, když už proběhla...

s tím švýcarskem máte také částečně pravdu, ale to přece neznamená, že to nemůžeme vyzkoušet...a největší vinu klausovi dávám za to, že věděl jaká je vymahatelnost práva ve švýcarsku a určitě se o něco podobného mohl pokusit i v čr, ale neměl zájem, čili to ani nezkusil a i jeho souputník ježek, který ho stále obhajoval, po amnestii připustil, že to bylo všechno od klause asi úmysl, který neprohlédl(a to je ten rozdíl oproti ostaním amnestiím)...

M. Martinelli 17.1.2019 10:10

Re: Pan Mantinelli

všechno špatné neuděl jen klaus, ani to nikde netvrdím, ale sám a dobrovolně se postavil do čela chátry, která myslela z velké části jenom na svůj osobní prospěch, tak po mě nechtějte, abych svoji kritiku psal na nějakýho modrýho skladníka...

J. Kulheim 17.1.2019 10:31

Re: Pan Mantinelli

O jaké chátře píšete? Já jsem volič ODS a jako "chátra se necítím. Pracoval jsem, 48 let v zimě v létě většinou venku. Program ODS mi připadá nejlepší za všech stran, které se dostali do palametu. Mimochodem, kterou stranu jste volil vy? Volte slova. Píšete jako byste všechen rozum sežral a urážíte diskutující a prezidenta ČR.

Takže podle vás jsou ti, kteří nepodporují LS chátra? Podle mého názoru jste upřednostnil větší výdělek před zodpovědností. To není moc dobrá vizitka vašeho myšlení. Potom je dost těžké brát vaše názory vážně.