2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Členství v KSČ jako parametr volby presidenta

Karneval, zvaný presidentské volby, se blíží s neúprosností tsunami a vedle tragikomických figurek se objevují i ti, kteří mají vážnou šanci. Někteří z nich si však za sebou vlečou na noze těžkou kouli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Nemec 9.6.2022 12:46

V jste nepochopil ani Gausovu křivku 8-o hlavně že tu trousíte moudra.

P. Nemec 9.6.2022 12:43

Nikdo nikoho nenutil vstupovat do silových složek, aby pak mohl zdůvodňovat svoje členství nutnou podmínkou pro kariérní růst. To je velmi ubohé zdůvodnění.

P. Čech 9.6.2022 12:39

Pan Vorlický hovoří o urážlivém a buranském chování. Nikoliv o lhaní. Ono jde o to, že u nás lžou naprosto všichni politici , zdá se že bez jediné výjimky. Obvykle a zejména ti vládnoucí politici. Já osobně jsem na chování prezidenta Zemana nic urážlivého ani buranského nezaznamenal. Je sice pravdou, že zásadně nevyjadřuje vůli menšiny občanů nicméně to snad k činnosti demokratického prezidenta patří. Vůli všech občanů nevyjadřuje žádný prezident a nevyjadřoval ji ani TGM.

J. Vorlický 9.6.2022 12:39

. . . pane Šejno, no přece! . . . mediální masáž? No, to snad ne.

Vy nečtete pořádně co píši, byť je to tam i mezi řádky. 1) urazit bych se od pana prezidenta Zemana nenechal. To by nedávalo smysl.2) to, že lže (tedy, že záměrně neříká pravdu a tam, kde možná řekl nepravdu, byť z nedbalosti, na ní trvá) je myslím více než patrné, byť sám jsem to zde vyloženě nenapsal. Konečně nenapíši, že pan prezident Zeman je samolibý buran, který si libuje ve vlastních (byť někdy legračních) plcích - to musí posoudit ostatní, já bych se ale přihlásil k těm, kdo si to něm myslí. Vypadá to, že Vy nejste stejné mysli jako já. Budiž. Konečně celá řada občanů v něm vidí dobrého prezidenta.

Napadá mne teď jedna epizoda, nebo dvě: jak prezident Zeman samolibě vyhlašoval, že ho pozval k sobě americký prezident. A ta druhá, když občany informoval o těch ruských khun d ách. Chápu, že pan Zeman neměl možnost se detailně zabývat angličtinou a anglosaskou kulturou, aby rozpoznal snahu o slušné chování od srdečně míněného pozvání. Potom ta ruská skupina. To, že si nenechal od někoho vysvětlit, nebo nepochopil jak to bylo, ukazuje na jeho jaksi omezené schopnosti chápat své prezidentské povinnosti, a za druhé způsob, jak to vyhlašoval do světa, ukazuje na jeho buranský styl. Neberu nikomu iluze, ale pan Klaus, když už nic jiného, tak měl vystupování. K panu Zemanovi se hodí tak akorát svetr a párek s rohlíkem, nebo tlačenka s cibulí, na svačinu. Byť ta tlačenka za to nemůže! Nechtěl jsem toho tolik napsat, ale protože spolu v některých věcech souhlasíme, trochu jsem se rozjel. srdečně

H. Rybnická 9.6.2022 12:35

TAkže vyjímka potrzuje pravidlo. Možná to platilo o pro dr. Vodvářku a jeho možnost studia.

P. Sykora 9.6.2022 12:33

Nevěřící Žid. ....tak to je dobrý vtip.

P. Sura 9.6.2022 12:33

Je. Byť se dá pochopit.

P. Sykora 9.6.2022 12:31

R^

H. Rybnická 9.6.2022 12:30

Ten co volí zloděje, lumpy a vrahy.

P. Čech 9.6.2022 12:29

Pojem "skutečná demokracie" používám jen proto, že je u nás politiky politických stran a hnutí neustále tvrzeno, že my, občané, žijeme v demokratickém státě, což není pravda, ale nehorázná lež. S demokracií má tento náš politický systém společnou jen a pouze vyšší míru svobody. Nic jiného. Zejména je lží to tvrzení článku 2, odst.1 ústavy, kde se tvrdí že " Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní". Zdrojem veškeré státní moci totiž není "lid", ale politické strany a hnutí. Lid tuto moc nevykonává prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní protože tyto jinak demokratické moci jsou zcela a přímo a absolutně ovládány politickými stranami a hnutími. Zatupitelská demokracie, opět musím říci ta skutečná, existuje na světě jen ve Švýcarsku a snad ještě v Lichtenštejnsku.

Politický systém, vládnoucí v ČR je možno nazvat jen reálným socialismem, notně opepřeným jako úlitba méně chápavým ovčanům mnoha zásadami klasické anarchie.

M. Šejna 9.6.2022 12:29

Nezapletli se s čím? S členstvím v SSM?

H. Rybnická 9.6.2022 12:29

Bilanci těchto (komunistických) politických represí není možné určit zcela přesně. Komunistická moc dbala na to, aby zametla co nejvíce stop. Údaje, které uvádíme, jsou na spodním okraji číslené hranice.

Popraveno z politických důvodů cca. 280 osob

Zastřeleno na hranicích cca. 374 osob

Zemřelo ve vězeních a lágrech cca. 4 500 – 7 000 osob

Z politických důvodů odsouzeno v ČSR cca. 250 000 osob

Emigrovalo cca. 200 000 – 300 000 osob

K. Křivan 9.6.2022 12:29

Byli komunisti a byli lidi "u komunistů". První z přesvědčení, druzí kvůli práci, nebo aby déti mohli studovat, .... je to snad prospěchářství ?

P. Sykora 9.6.2022 12:28

Hezký příměr. ..LziDoktor, takhle se ten psychopat pesssentuje už roky a jeho nenávist je nekonečná. ..

P. Sura 9.6.2022 12:21

Na členství ve zločinecké organizaci v "silových složkách" státu nemám tak vyhraněný názor jako pan doktor. Zločinecká organizace totiž z členství v KSČ udělala nutnou podmínku pro kariérní, ale i odborný růst v těchto složkách. Nedovedu si představit, jak by vypadaly naše silové složky při "Sametové revoluci", kdyby ve spektru jejich řízení a velení byli jen takoví, kdo si chtěli jenom polepšit, či se nad někým povýšit a jak by bylo možné tyto složky znovu budovat. Proto klidně dokážu posuzovat jejich "bývalé členství" ve světle jejich postojů a činnosti PO revoluci 1989. O to zásadnější odpor mám ke kariéristům z civilních profesí u kterých se osobní prospěch z "členství" táhne životem jak smradlavá červená niť. Takže mezi gen Pavel a ing. Zeman vidím zásadní rozdíl v Zemanův neprospěch.

J. Jurax 9.6.2022 12:17

Přečtěte si někde života běh byvšího šéfkomisaře EU Barrosa. Ten byl za mlada dokonce předsedou komunistické strany.

L. Severa 9.6.2022 12:17

Kdo byl slušný, byl slušný vždycky. Nikdo se nestal přeběhlíkem, kdo jím nebyl vždycky. Kdo mění víru, neměl žádnou. Člověka nepředěláš, jenom se ti přebarví. Karel Čapek.

J. Jurax 9.6.2022 12:11

Jo, ale v tornistře ředitelskou ani náměstkovskou hůl za našich času už neměl. Kdežto vysokoškolsky vzdělaný THP jo, když ovšem vlezl do partaje.

P. Čech 9.6.2022 12:09

Můj názor na volby vychází z českého textu volebního zákona., kde zejména v § 16 a - d, ale i jinde se hovoří o kandidující politické straně, politickém hnutí či nezávislém kandidátovi. Kandidáti na kandidátkách politických stran či hnutí nejsou nezávislí, protože musí hájit a hájí nikoliv zájmy většiny občanů, ale zájmy svých stran a hnutí.

Podle mne je však demokratická volba pouze taková, kdy jsou voličům rozdány seznamy kandidátů - fyzických osob a voliči z nich vybírají přímo jednotlivce, čili tyto volí. Nic více a nic méně. Všechno, co je ve volebním záknu navíc je nedemokratickým diktátem. Např. i to, že volič nesmí volit kandidáty napříč politickým spektrem, ale jen kandidáty jedné politické strany či hnutí. Máte pravdu v tom, že takový názor na volby je alternativním volebnímu zákonu. Je však na rozdíl od volebního zákona demokratickým.

J. Jurax 9.6.2022 12:08

Výstižné.

A někteří byli tak blbí, že je ani u komunistů nechtěli.

J. Jurax 9.6.2022 12:03

Nevycucal.

J. Jurax 9.6.2022 12:03

Rozdíl je v zásadním demokratickém zřízení, někomu konkretně uškodit bylo a je v západních zemích trestné, ve východním bloku bylo žádoucí, píšete.

Nuže, máte jistým způsobem pravdu a jistým způsobem trpíte iluzemi. I konkrétní poškození bylo ve východním bloku trestné (samozřejmě jak které). Na západě byť demokratickém to není jiné, taky lze kupříkladu přijít o práci kvůli názoru, že. Akorát jinému.

No a s těmi mladými blouznivci - jedni z toho buď vyrostli nebo pragmaticky usoudili, že mezi levičáky nezbohatnou, druzí začali ve jménu své marxleninské víry klást bomby a vraždit bankéře; ti nadšenci, co to přežili, už jsou co staříci a stařenky z krimu venku. Kdežto ti pragmatici teď v mnoha případech vládli nebo ještě vládnou - čas utíká. No a stejní pragmatici u nás naopak lezli do Strany, neboť to zrychlovalo kariéru. Ovšem dnešní padesátník byl před sametem u nás maximálně v SSM.

A nakonec - najděte si na netu karieru jistého Globkeho. Hans Josef Maria Globke byl německý právník a vysoký státní úředník. V době nacistického Německa pomáhal zformulovat rasistické norimberské zákony. Osm let po válce si ho německý kancléř Konrád Adenauer přesto vybral jako ředitele svého kancléřského úřadu.

V. Mokrý 9.6.2022 11:59

Z těch mladých ( 50let /+ - 5let ), schopných, by se měl někdo obětovat pro vlast, jako to přece udělal V. Havel.

Hlavně pro vlast, ovšem bez toho poklepávání na ramínko !!

V. Čermák 9.6.2022 11:53

Tak horší než Komunismus je už akorát Vzteklý antiKomunismus....;-DRv

P. Čech 9.6.2022 11:53

Poslanec n e z a s t u p u j e své voliče, protože ti jej přímo nevolí. Volí totiž politické strany a hnutí. Přečtěte si volební zákon a uvidíte, že je to tak. Poslanec tedy nezastupuje své voliče, ale svou politickou stranu či hnutí. Tak to prostě je a žádné kecy politiků na tom nic nezmění. Je ovšem smutné, že mnozí lidé, aniž by si přečetli volební zákon hlásají něco jiného. Pokud poslanci dostanou nějaké preferenční hlasy, rozhodně to neznamená, že to je mandát k ke kandidatuře prezidenta. Preferenční hlas je totiž k tomu, aby ev kandidát na nevolitelném místě kandidátky politické strany či hnutí mohl přeskočit na místo volitelné, kde ovšem i tam zastupuje svou politickou stranu či hnutí. Kandidáta na prezidenta by mělo v ž d y podpořit nejméně 50 000 občanů. Dost! Žádnou jinou podporu kandidát nepotřebuje a poslanci či senátoři se mají věnovat jiným důležitým věcem.

V. Čermák 9.6.2022 11:51

Tak Gausova křivka hlouposti je Strmá do špičky. Tam je usazen v jediném bodu ten Chytrák, co to troubí do okolí a pak strmý pád z obou stran až do horizontály v Nule, kde jsou všichni ostatní, tedy Ti Hloupí...;-D

V. Čermák 9.6.2022 11:46

Tak antiKomunista Poslední hodiny doktor Vodvářka se zase tak rozohnil, že se nedokázal zastavit. Tak prý Komoušské símě má v ČR za sebou TISÍCE mrtvých. Inu nějaké mrtvé na svědomí má, zejména v 50-tých letech, a jsou dost podrobně i zmedializováni, ale jsou to řádově DESÍTKY, možná překročili i STOvku. Ale Ty Tisíce si LžiDoktor vycumlal v Prstíku, který má stále nasliněný a vztyčený do okolí, které, ač buď nebylo na světě, nebo tahalo kačera po dvorku, ale tzv. Ví a Soudí. No, já se Komoušů nezastávám a jsem rád, že jsou od dávno válu, nicméně dobře vím, že k určitým povoláním bylo tzv. karierní členství v KSČ Nutné. A mělo ho velké množství velmi Schopných lidí, schopných dobře vést a hlavně Budovat, což dnes je jaksi Zmrazeno, nikoliv dělat politiku. Těch bylo méně, zato byli horší, ale Ti určitě na prezidenta kandidovat nebudou. ... ;-DRv

J. Bárta 9.6.2022 11:35

Mám kamarády lékaře v mém věku, kteří se nezapletli, šlo to.

M. Šejna 9.6.2022 11:15

Jo aha,

takže konkrétně vás ničím neurazil, ani neznáte konkrétní případ, kdy lhal.

Ale přesto tvrdíte, že uráží a lže.

Koukám, že mediální masáž na vás funguje perfektně. ;-D

P. Dvořák 9.6.2022 11:14

Prosím, popište mi to. Moc jsem zvědav, jak jste ty volby přechytračil.