2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Členství v KSČ jako parametr volby presidenta

Karneval, zvaný presidentské volby, se blíží s neúprosností tsunami a vedle tragikomických figurek se objevují i ti, kteří mají vážnou šanci. Někteří z nich si však za sebou vlečou na noze těžkou kouli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 9.6.2022 17:15

Chyba...;-DMy Křesťané očekáváme Království Boží, papoučkovat Komouše, nebo Kapitalisty, či Pokrokáře není naše krédo. Naopak, aspoň já určitě každému "postiženému" ať už komoušstvím, zatrpklostí, či náhlou potřebou po Badatelsví za účelem Zviditelněním se, či přepisem Historie, či zlobou, nenávistí, touhou po moci či penězích apod, až do Žaludku. A Vám především......Mimochodem, já Komoušům jel z Brna do Prahy zvonit, takže se nezlobte a nešermujte ve stresu Leninem, tím mě neuhodíte...;-D

V. Němec 9.6.2022 17:09

Ale hlavně tam prezident nemá takové pravomoci, že se celý národ nemusí třást, co zase provede. Já jsem pro "kladeče věnců!"

Ani v konstitučních monarchiích nemá monarcha pravomoc např. bez konzultace jmenovat guvernéra centrální banky. A u nás je parlamentní demokracie.

M. Pivoda 9.6.2022 17:08

Milostivá paní Rybnická:

Já jsem poslal nějaké historické doklady na "Paměť národa českého", ale nemají zájem.

H. Rybnická 9.6.2022 17:05

Pane Pivoda všechno má svůj určitý tyytmus dnes historikové zoufale hledají pamětníky první republiky. Co bylo včera moc nezajímá, nebo jste jako děcko rád poslouchal rodiče když vyprávěli o starých časech nebo povídky z rodin svých rodičů? A dnes se třeba sem tam přece jen ptáte, co bylo a není nikdo, kdo by Vám odpověděl.

V. Čermák 9.6.2022 17:02

V podstatě máte Pravdu, Historie se nejlépe Mění jedině správnou volbou Začátku, té šlamastyky...;-D

M. Pivoda 9.6.2022 16:38

MUDr. Vodvářka dnes popsal minulost celkem přesně. Pouze se mi na něm nelíbí. že pro něj historie začala až s příchodem Komunistické strany na světovou scénu.

Vězte, že i příchod Komunistické strany byl jen reakcí na něco špinavého, co v lidské historii předcházelo. Ale o tom se zde záměrně mlčí. A co také, do určité míry, morálně ospravedlnilo drsné jednání komunistů z přesvědčení. Politické kariéristy zde ignoruji.

Dále tvrdím, že se v Česku záměrně čeká až vymřou pamětníci, aby historici mohli začít vědecky "zkoumat" českou historii roku 1989 a následky (tzv. českou demokracii). Pak už se jim do toho nikdo nebude plést, ať už ti historici napíší cokoliv.

R. Toman 9.6.2022 16:35

Tak když jsem byl v Junáku, tak jsme také děti, které nebyly členy sebou nebrali. A tak to probíhá i dnes, prostě nějaký spolek má své členy a svůj program. Nevím, já jsem tím že jsem nebyl v Pionýru nijak netrpěl a pocit diskriminace jsem nikdy neměl, tedy v té době. Později jako nečlen KSČ tak to už ano.

J. Václavíková 9.6.2022 16:28

Máte pravdu. A také bych dodala, že podstatné je i to, jestli dotyčný posléze prokázal svůj charakter. Pak to lze brát tak, že šlo o mladickou nerozvážnost. Pro mě je dnes podstatné hledisko to, jestli je člověk přesvědčený demokrat, anebo mu zůstalo bolševické korytářské myšlení. Typické pak je, že dnes nejvíc předhazují generálu Pavlovi členství ve straně ti, kterým u jiných to bolševické myšlení nevadí, ale Pavlovi nemůžou odpustit, že komunisty ,,zradil" a přešel na stranu demokratů.

P. Sura 9.6.2022 16:27

Váš pohled - Vaše právo....

R. Toman 9.6.2022 16:23

Vzorem nebyl Hitlerjugend, ale to svinstvo co připravili Němci pro české děti, druhý den po atentátu na R.H., 27.5. 1942. Tedy Kuraturium pro výchovu mláděže v Čechách a na Moravě. Pod něj spadly prakticky veškeré spolky, kluby atd. od rybaření až po kroužky šachu. Jeho účelem bylo převychovat silově a ideologicky české a moravské děti k nacismu. Také měly stejnokroje a musely se vzájemně zdravit zdviženou pravicí. Kluby atd. které se nepodvolily přestaly automaticky existovat. Převýchova k nacismu se jim u většiny dětí nepovedla. A to přesto, že ty německé metody byly daleko brutálnější než u pozdějšího Pionýra. Důležitá je rodinná výchova, pokud je zdravá tak se jenom zřídka podaří u slabších jedinců jim vymazat mozek nějakým spolkem a ideologií.

H. Rybnická 9.6.2022 16:14

Ale ano. Paní učitelka řekla, zítra jede pionýrská skupina na přehradu. Zítra jedou pionýři, nebo to či ono... Ale já nejsem moc sportovně založená, spíš jsem doma" leželav knihách" jak otec huboval.

H. Rybnická 9.6.2022 16:13

..hned po Vás pane Čermáku, když se omluvíte za odsun.

H. Rybnická 9.6.2022 16:11

Pane Čermáku typický postoj přistiženého komunisty. Zatloukat, zpochybňovat, dehonestovat. Dnešní hitorikové mají dnes možnost, hledat a vyhodnostit fakta kdekoli a kdykoli (mimo v Rusku). Akorát ty trouby, kteří papouškují komunistický náhled na světové dějiny a nepřečtou pát slov v cizím jazyce dělají ze zločinů velebné dílo.

V. Čermák 9.6.2022 16:08

To Vy jste to dítko, které bylo Ideologicky nasměrováno, vlastním Otcem, do Zatrpklosti...Rv

V. Čermák 9.6.2022 15:59

Tak jsem to Trefil. Pan Otec se samozřejmě Mýlil, neboť ani Pionýr, ani SSM Nebylo totéž, co Hitlerjugend. Inu Zatrpklé dítko kvůli Ideologickému tyranovi. To Vy, "bez šátku" jste "nemohla" kvůli Otci, ne kvůli šátku. A dodnes jste Zatrpklá zůstala a za Sudety se Neomluvíte a neomluvíte.....;-DRv

V. Čermák 9.6.2022 15:53

A to je moc dobře. Vyžírka z Politické Neziskovky...Rv

V. Čermák 9.6.2022 15:50

A Ti Akademici Tu Komoušskou éru zažili, v ČSR? ;-DBuď ještě vůbec nebyli na světě, nebo tahali kačera po dvorku, samozřejmě někde Mimo ČSR, že? Takže Kecy v kleci, dobré akorát pro Krystlíky, Zieglery, Vodvářky a Rybnické. ;-DA Ty tzv, Mrtvé Dělit minimlně 100! .. ... Mimochodem, např. já nemám rád kapitalismus, spíše Kapitalisty. Pokud bych umřel, budu zahrnut do statistiky Mrtvých, zabitých Kapitalisty? ;-DRv

V. Kuhaj 9.6.2022 15:50

Ale je. Paradoxně jsou to bývalí straníci, kteří drží demokratické principy nad vodou. Proto mají jít od válu, aby tady mohli slušňáci, nespřažení s komunisty rozjet diktát. Typický příklad Babiš. Strašně jsme se museli bát o demokracii, ale on nám ji nebral. Po "volbách" jsme si oddychli (no, jak kdo, já s tím nespěchal), jak je hrozba totality pryč, a souběžně se rozjela omezení, která tady od převratu neměla obdoby. Ale pro naše dobro přece. A dělají to lidé, kteří s komunisty spřaženi nebyli. To jsou paradoxy, pane Vaněk! Havel by čuměl, jak tady proti přímé volbě prezidenta vystupují lidi, kteří po ní po převratu řvali jako protržení. No kolegové z disentu, ano, o těch mluvím. Jen se ukázalo, že lidi mají ve většině jiný názor než oni, v tu ránu začali přímou volbu zpochybňovat. Že?

J. Krejčová 9.6.2022 15:39

Zloději a lumpové jsou i v současné vládě. ale tase Vám zřejmě líbí.

P. Diviš 9.6.2022 15:27

"Dneska jsou tady k řešení onačejší problémy, řekl bych."

Jistěže, ale volba presidenta bude, president má nějaký (nevelký) vliv i na ty dnešní problémy a morální kritérium je jedno z mnoha, které rozhodnou o tom, kdo bude zvolen. Nic víc v tom není.

P. Diviš 9.6.2022 15:24

Drábová by možná prolezla prvním kolem, Pánek takřka určitě ne.

R. Toman 9.6.2022 15:01

Tak byl jsem Jiskra, pak přišel rok 68 Junák ,a po jeho zrušení už dále nic. Akorát opravdu nevím jaká privilegia měli pionýři proti ostatním dětem. Vzpomínám si na jediné, že chodily stát čestnou stráž ve stejnokroji 5.5. k pomníčkům padlých. To jsem jim trochu záviděl, nemuseli se učit. Naplastí bylo, že jsem měl od třinácti let háro až na ramena. To bych si jako pionýr asi dovolit nemohl, i tak to bylo problematické, na ZDŠ chtěli abych se ostříhal. Táta byl naštěstí tvrdý, a tak psal i na ministerstvo školství. A byl klid bez stříhání.

V. Mokrý 9.6.2022 14:55

No, Drábová se nezapletla, ale přece jenom už má věk, takže ať si užívá života.

A Pánek ?

Raději NE !!

H. Rybnická 9.6.2022 14:47

Čísla která jsem uvedla přísp. 12.29 pochází z mezinárodně známé publikace Černá kniha komunismu: Zločiny, teror, represe (ve francouzském originále Le Livre noir du communisme: Crimes, terreur, répression) je kniha z roku 1997 sepsaná kolektivem evropských akademiků a výzkumníků z CNRS. Jejím editorem je Stéphane Courtois.

H. Rybnická 9.6.2022 14:47

V. Čermák 9.6.2022 13:32

Čísla která jsem uvedla přísp. 12.29 pochází z mezinárodně známé publikace Černá kniha komunismu: Zločiny, teror, represe (ve francouzském originále Le Livre noir du communisme: Crimes, terreur, répression) je kniha z roku 1997 sepsaná kolektivem evropských akademiků a výzkumníků z CNRS. Jejím editorem je Stéphane Courtois.

V. Kuhaj 9.6.2022 14:40

"cirkus s přímou volbou prezidenta bych zrušil, jsou tu alternativy (Německo, Maďarsko...)". Na mě tohle dělá dojem, že p. Němcovi vadí přímá volba prezidenta, a chtěl by to jako v Německu nebo Maďarsku, kde je volba nepřímá.

D. Stirsky 9.6.2022 14:34

Hlavně by tam už neměl být nikdo, kdo se s bývalým režimem zapletl. Od listopadu to bude 33 let a není nutné volit neustále před-starce, před-stařeny a starce a stařeny. Já mám favority dva, jenže nekandidují: Pánek nebo Drábová.

P. Vychodil 9.6.2022 14:32

no jo, máte pravdu, už mě nějak z paměti ty detaily vypadaly...a taky vzpomínám jak mě lanařili, prý abychom přečíslili ty komunistický blbce...tohle nevymyslíš, toto musíš zažít...

P. Sura 9.6.2022 14:31

Na takový moudro jste přišel úplně sám, nebo s dopomocí?

O. Kaucký 9.6.2022 14:30

Jestli jsem dobře pochopil příspěvek p. Němce, tak myslel, že samotný úřad prezidenta je zbytečný (stejně jako senát). Stojí to peníze je to k ničemu.