17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

POLITIKA: Církevní restituce platí, Zaorálek vyhrožuje

Ústavní stížnost proti církevním restitucím byla zamítnuta. Nic jiného jsem nečekal. Vystoupení socialistického "ideologa", doktora marxismu-leninismu Zaorálka u Ústavního soudu bylo snad až neuvěřitelné. Zrovna tak vystoupení advokáta Karola Hrádely by se dalo považovat spíše za estrádní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Švrček 6.6.2013 10:53

Socialisti rádi zapomínají

Ze stejného hnízda, jako je nynější socialisticko-bolševický křik proti navrácení ukradeného majetku církví je i návrh, kterým se pyšní program nastávající schůze poslanecké sněmovny, který podal pan Tejc a jeho kolegové:

"Návrh skupiny poslanců na zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k činnosti vlády, příslušných ministrů a Energetického regulačního úřadu související s podporou obnovitelných zdrojů energie, zejména výroby energie ze slunečního záření"

Socani a komouši nějdříve svým hlasováním o fotovoltaice tristní stav ceny energií sami způsobili, protože kdyby nebyli pro, nebyla by tato zelená hrůza přijata, jejich poslankyně (ČSSD) tomu návrhem na uzákonění vysokých výkupních cen těchto energií ještě nasadila korunu a oni nyní chtějí vyšetřovací komisi, z jejíž působnosti ovšem předem vyjmuli vyšetření činnosti jich samotných. Ostatně platí, chceš-li něco zamlžit, sestav k tomu komisi.  Já se jim ale nedivím, blíží se volby.

J. Slanina 6.6.2013 13:10

Re: Socialisti rádi zapomínají

Jak prosté, milý Watsone. Lupič řve "chyťte zloděje".

J. Kadeřábek 6.6.2013 14:58

Důležité je, že počet informovaných roste

a ten fotovoltaický velkotunel je třeba pro mne jasným signálem, že ČSSD a Paroubkovu stranu nelze volit.

J. Blažek 6.6.2013 15:50

Re: Socialisti rádi zapomínají

Naučte se prosím počítat - pouze hlasy "socanů a bolšánů" by na přijetí zákonů o té svinské fotovoltaice nestačily. Pokud chcete něco tvrdit, nalezněte si, jak kdo tehdy hlasoval a uvidíte nutně jistě něco jiného!

J. Vyhnalík 6.6.2013 16:11

Re: Socialisti rádi zapomínají

Však také není divu, že se Kalousek neustále snaží rozdmychávat kouřovou clonu okolo firem jako je Amun.Re. Místo příčin by chtěl postihovat důsledky.

Z. Paldus 6.6.2013 10:29

Kecka,

pan Zaorálek, by měl nejdříve myslet potom přemýšlet a nakonec odejít od řečnického pultíku. Protože jak svá vznešená ústa otevře, národ jedem oblaží.

P. Lenc 6.6.2013 9:24

Ač nevěřící,

 souhlasím s článkem.A psychopat Zaorálek pouze ukazuje co je ČSSD zač.

J. Barto 6.6.2013 8:04

Heslo

"co bylo ukradeno, má (musí) být vráceno" je asi to, co spoustu lidí nasí..!

"Když čas oponou trhne, a změněn svět", tak už prostě vše vrátit nejde.Kolik lidí (tisíce, desetitisíce ,miliony?) bylo okradeno při měně. Bude se jim to dnes vracet? Proč se stát kroutí jak had, když má vyplatit dědice T.Bati.O kolik přišli dědicové prosperujících statků, zabavených a strčených do JZD. Vráceny pak někdy jen zanedbané pozemky a rozmlácené kůlny.Atd.atd.

Je to podobné heslo, jako o presumci neviny:"Dokud není vynešen právoplatný rozsudek,hledí se na obžalovaného jako na nevinného." Volná interpretace, ať mne nikdo nenapadá.

Tedy, jako by nic nespáchal.

Může se pohybovat na svobodě, (Janoušek, majitelé MUS) nebo může taky dřepět měsíce, možná léta ve vyšetřovací vazbě a utěšovat se tím že je nevinej !

E. Heusinger 6.6.2013 7:55

Rudolfe

ještě byste se mohl zle rozkatit na zloděje Masaryka.

V. Bok 6.6.2013 11:26

Re: Rudolfe

Jo a Josef druhý, taky lump

B. Brousková 6.6.2013 21:08

Re: Rudolfe

 Kdyby se komunisti zajímali o josefínskou dobu důkladněji, museli by konstatovat, že Josef II byl kupodivu spíše než ateista, náboženský fanatik. Alespoň podle jejich měřítek. Sice zrušil ve své říši třetinu klášterů, ale jenom těch kontemplativních.To byly kláštery, které byly uzavřeny před vnějším světem a nebyly podle jeho názoru nikomu jinému k užitku. Jenže zároveň jeden z jeho patentů nařizoval, že "každý věříci musí dojít do svého farního kostela nejdéle po hodině chůze". Což v praxi znamenalo, že byly zřízeny stovky nových far a postaveny u nich kostely. Týkalo se to zejména  Horního i Dolního Rakouska , Korutan a Štýrska. Výchovu kněží přenesl do státem zřízených generálních seminářů. Ve školách nařídil vyučovat náboženství dvě hodiny týdně. V roce 1785 vydal nařízení ve kterém určil: "Pokud se dospělí nemohou zúčastnit dopolední bohoslužby, musí se dostavit odpoledne na křesťanskou výuku". (Už vidím třeba pana Zaorálka jak ho žene do kostela obecní policajt). Jako perličku pro vlastence je možné uvést také jeho nařízení o zbourání a srovnání se zemí Betlémské kaple v roce 1786. (Tehdy došel k názoru, že v Praze je naopak kostelů příliš mnoho.) Našim vlastencům kupodivu také asi nevadí, že se nikdy nenechal korunovat českým králem, což jim naopak velice vadilo třeba u Franze Josefa I. Že zakázal mimo jiné třeba stavění májů, koledování a masopustní taškařice je už jen detail.Pokud jde o o slavné a donekonečna zdůrazňované "znárodnění" , či zestátnění nebo chcete-li  "zcísařštění" církevního majetku je to také trochu jinak. Pokud pomineme majetek zrušených klášterů, který byl prodán a vytěžek z jeho prodeje měl být  vložen do tzv. náboženského fondu, který měl sloužit k budování duchovní správy a odměňování světských kněží. Že se ovšem při jeho prodeji většina majetku kamsi beze stopy "vypařila", není asi pro našince nic překvapivého. Pokud jde o ostatní cirkevní majetek vydal jenom nařízení, že jeho případný prodej musí schválit on osobně. Toť vše. 

P. Maleček 6.6.2013 5:06

Kuckající Polanecký

Pan Polanecký má samozřejmě pravdu - co bylo ukradeno má být vráceno. Ale když se o tuhle pravdu rvou ti největší šíbři v čele s Kalouskem a hlavouny ODS v jejichž rukou od 89. zmizely ze státního sta miliardy Kč a k prosazení nápravy zlodějny na církevním využijí odsouzeného zloděje tak tu prostě něco nehraje.

Co nehraje. To, že se ty restituce v rukou církví ani neohřejí a ve většině zmizí k těm co "nápravu" komunistických zlodějen na církevním prosadili, je téměř jisté. V tom se mimořádně shodne i "odborná veřejnost", tj lobisté a majitelé realitek.

Ale to nemění nic na tom, že v tomto případě má p. Polanecký pravdu. Jen to nadšení a horlivost by mu měly vydržet i v případě náhrady zlodějen spáchaných jeho vzory v čele s Klausem na státu po roce 89. A že by bylo co vracet! Při tomhle tématu vždycky tak nějak zvadne nadšení a horlivost, kterou p.Polanecký předvádí u církevních restitucí. Dokonce mu dojde i dech. Až z toho začne kuckat.

T. Vodvářka 6.6.2013 5:45

Re: Kuckající Polanecký

Pane Malečku, je zajímavé, jak víte, že se restituce v rukou církví ani neohřejí a zmizí k těm, co "nápravu" komunistických zlodějen na církevním prosadili. Tento názor slýchávám poměrně dost často.

Všichni jeho proklamátoři nejsou schopni pochopit jeden drobný, nikoli však nepodstatný detail. Představa, že za stařičkým kaplanem, právě obdrživším faru a kus lesa přijede tlustá býčí šíje s Mercedesem a na stůl vysází bankovky, je zcestná. Zkuste prosím pochopit jeden fakt, že v církvích jsou i lidé, kteří in principo uvažuji ve prospěch celku - tedy své církve - a nikoli ve prospěch svůj, jak je tomu běžné třeba  ve státních institucích. Takže prostě onen majetek ani neukradnou pro rodinu, ani jej neodkloní, ale prostě využijí a třeba i zvelebí ve prospěch církve a potažmo společnosti.

P. Maleček 6.6.2013 7:58

Re: Kuckající Polanecký

Závidím vám váš optimismus. Vím že v církvích je řada skvělých lidí, kteří vrácený majetek zhodnotí v prospěch celku či potřebných. Ale i v církvi jsou jen lidé a to procento skvělých jedinců je stejné jako jinde, tj. cca 5%.Zbytek, jak je dáno pudy daných nám přírodou, podle vás asi bohem k přežití, které nepotlačilo ani 2000 let křesťanství (viz prohraná bitva se sexualitou), jasně velí postarat se hlavně o sebe. A v každé struktuře, zvláště tak nedemokratické jako je u katolíků, se procento vychytralých nenažranců se stoupající funkcí prudce zvyšuje.

A k té obavě přispívá i to jak a kým byly "restituce" doslova protlačeny parlamentem. A tihle lidé nejsou v politice kvůli morálce, boží lásce a péči o potřebné. Teď jsou to největší kámoši církevních potentátů. Čímpak se liší od těch, kteří týrali církevní představitele s Dukou v čele?

Byla tu šance jak uvěřit, že restituce církve udrží ve svých rukou a smysluplně využijí. Mnozí i já naivně očekávali, že v zájmu dosažení společenského konsensu se církve významné části balíku "restitucí" vzdají s podmínkou, že je vláda nainvestuje do sociální oblasti.

Pak by se tomu co říkáte dalo věřit. To by bylo gesto hodné křesťanského odkazu, třeba toho - ty po mě kamenem já po tobě chlebem. To by vyrazilo argumenty komunistické lůze v čele se Zaorálkem a církvím by otevřelo srdce mnohých, kterým v cestě k bohu stojí církevní historie sice plná krásných slov, ale ještě víc krutých skutků. Zvláště v husitských Čechách.

Pak se divte, že většina očekává, že se i teď církevní potentáti, zvláště katoličtí, zachovají jako vždycky, když si čuchli k majetku. Církve měly na výběr čistá horoucí srdce nebo prachy a majetek. Obojí mít nemohou. Svým výběrem se v očích veřejnosti oštemplovali sami. A tenhle svůj štempl jen tak nesmažou.

K. Frauknecht 6.6.2013 8:55

Pane Malečku,

jakožto od narození bezvěrec a současně i bezpartijní (a v tom bude možná Váš problém :-)), musím konstatovat, že jste vůl.

P. Lenc 6.6.2013 9:17

Re: Pane Malečku,

Vidím to pane Frauknechte podobně.

J. Blažek 6.6.2013 15:52

Re: Pane Malečku,

Já zas vím, že nadávka není argument.

L. Hrušková 7.6.2013 10:15

Re: Pane Malečku,

Pane Blažku, to nebyla nadávka ale konstatování holé skutečnosti.

M. Kadlecová 6.6.2013 13:21

Re: Pane Malečku,

tohle musím  pochválit, líp bych to neřekla pane Frauknechte

J. Slanina 6.6.2013 13:24

Re: Pane Malečku,

Správně. Proč to rozmazávat jako pan Vodvářka.

J. Hejna 6.6.2013 13:50

Re: Pane Malečku,

Zato vy jste se projevil jako slušný člověk.

Z. Paldus 6.6.2013 10:19

Re: Kuckající Polanecký

Pane Malečku, vaše úvaha se mi strašně líbí. Je přesně ze známého podle sebe soudím tebe. Dáváte mi tím možnost udělat si úsudek, kdo ke mě z vašich řádek hovoří.

P. Novák 6.6.2013 20:12

Re: Kuckající Polanecký

"to procento skvělých jedinců je stejné jako jinde, tj. cca 5%"

Vy jste propadl z počtů ?

A. Reček 6.6.2013 7:11

Re: Kuckající Polanecký

Jsem rád pane Malečku, že máte starost o majetky, které budou církvím vráceny, ale nezdá se vám, že o tyto majetky mají rovněž eminentní zájem vysocí šíbři sociální demokracie a komoušů se svými sponzory (kmotry) v zádech??  A to není jediný jejich důvod v odporu toho majetkového vyrovnání. Ten nejzávažnější je u nich ten ideologický s pozdějšími praktickými důsledky na společnost.  Navíc pane, máte vizi do budoucna, že autor článku z podpory toho majetkového narovnání bude v budoucnu dýchavičný a až kuckavý?  Nebojte se teď tato infekce postihla právě s.Zaorálka.

F. Pavlis 6.6.2013 7:37

Re: Kuckající Polanecký

Možná mi už selhává paměť, ale "revitalizace" bank za Mertlíka / ČSSD/ , fotovoltaika /ČSSD,KSČM,Zelení / a jiné drobnosti za stovky miliard jsme už splatili, nebo trvale splácíme. A co dělala levicová inteligence proti těmto "nápravám škod".  Uhlobaroni jsou všichni, nebo téměř všichni, někdejší členové KSČ ve funkcích ředitelů  dolů, jichž jsou dnes majiteli. Copak na to vedení ČSSD v čele se Zaorálkem, Tejcem,Sobotkou a jejich sufragány, jak se kdysi říkalo ? Copak nás asi stály daňové prázdniny /Zeman/ pro firmy, které po jejich skončení opět zmizely ??  Levice je prostě sprostá a pokrytecká tak, že to snad ani nelze slušně povědět..

Z. Švrček 6.6.2013 10:43

Re: Kuckající Polanecký

A to jste zapomněl na zemědělská družstva, která se měla vyrovnat se "svými" restituenty, ale místo toho za potelsku svého ministra Palase a dalších svůj majetek vyvedla do jiných firem a v onom "povinném subjektu" zanechala pro restituenty panelové plochy, koryta, silážní betonové jámy, děravé rezivé haly a podbný neprodejný  majetek. Restituenti dostali houno.

I. Schlägel 6.6.2013 7:56

Re: Kuckající Polanecký

Kuckající Polanecký a základní primitivní souvislosti nechápající pan Maleček. To je panečku kombinace.

J. Sinnreich 6.6.2013 3:41

Drzost komunistu

Vyplyva predevsim z toho, ze nebyli za svoje zlociny spravedlive potrestani. V Nemecku nikdo nezada o vraceni majetku NSDAP z jednoducheho duvodu, protoze po Norimberskych procesech prece jenom par nacistu viselo.

P. Pavlovský 6.6.2013 1:35

K ohnivé včerejší polemice zde:

"Za daleko závažnější považuji fakt, že socialisté by rádi potvrdili komunistickou zlodějnu a ukradený majetek nevraceli. Koneckonců, 40 % členské základny socialistů mělo rudou knížku."

Když jsem zde včera upozornil na nomenklaturní minulost čtyř ústavních soudců, bylo mi spíláno do "kádrováků".

Moji kritici jako kdyby nevěděli, že skuteční kádrováci nešli po veřejně známé politické angažovanosti veřejných činitelů, ale po soukromé a často intimní minulosti každého jednotlivce, který kde žádal o zaměstnání.

"Prokádrování" pak vedlo k existenčním postihům, zatímco já ani nevyzýval, aby dotyční ústavními soudci být přestali.

Pouze jsem upozornil na motivy jejich "disentu",  na to, že práve v případě církevních restitucí jsou v konfliktu zájmů, protože byli činnými právnickými údy režimu, který ty církve okradl. Nic víc!

V. Venc 6.6.2013 12:41

Re: K ohnivé včerejší polemice zde:

Ad Pavlovský

Dobrý komentář a kvalitní reakce!