26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

POLITIKA: Církevní restituce platí, Zaorálek vyhrožuje

Ústavní stížnost proti církevním restitucím byla zamítnuta. Nic jiného jsem nečekal. Vystoupení socialistického "ideologa", doktora marxismu-leninismu Zaorálka u Ústavního soudu bylo snad až neuvěřitelné. Zrovna tak vystoupení advokáta Karola Hrádely by se dalo považovat spíše za estrádní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Sohorova 7.6.2013 16:03

Omluva panu Pavlovskemu ..

Ten mezi tu bolsevickou chamrad nepatri Jeste jednou prosim sorry...

Z. Sohorova 7.6.2013 15:51

Lide jako Pavlovsky - Lucky

Jsou uplne to sami,jako bolsevici '''' Lide jako oni nas dostali do bahna a do situce ze komuniste muzou sedet v kreslech placenych z nasich dani

Cirkev dostava jenom to co ji bylo ukradeno a stejne dostava jen malou cast znicenych  budov a pozemku.  Co Cirkev obhospodaruje  vzdy je v bezvadnem stavu  jak pro ni ,tak pro CR

Z. Sohorova 7.6.2013 15:43

Plny souhlas s autorem clanku

 Kde se opravdu bere ta komunisticka drzost?? Nejvetsi zlodeji co zdevastoval mozky milionum lidi  Jejich soudruh Zaoralek at mlci nez ho nekdo poradne domlati jako Dolejse  Stejne jsou to kryse u koryta KSC mela uz davno byt postavena mimo zakon a jeji majetek co  nakradli meli byt zabaven

P. Vítek 6.6.2013 20:45

Tak doufam

ze se vsichni verici v teto zemi konecne probudi a udelaji vsechno,aby se strana tohoto individua nedostala k moci.A doufam,ze vidime jasne,o co jim jde-odvest pozornost od jejich dvou obrovsky h prusvihu-MUS a fotovoltaiky!

J. Barto 7.6.2013 9:58

Re: Tak doufam

To je ovšem chabý požadavek. Věřících je v této zemi méně, než pověstného šafránu !

L. Hrušková 7.6.2013 10:04

Re: Tak doufam

Můžou se ovšem přidat i nevěřící !!!

B. Hamal 6.6.2013 14:44

Co se dá ukrást, musí být vráceno (2)

Neviditelný pes Aston to vidí černě když hlasitě píše (Ústavní soud a církevní restituce, Neviditelný pes, 4. června 2013), že ani po restitucích církve "nebudou žít z vlastního, nadále je bude podporovat státní rozpočet a majetek někdo ukradne." A svou restituční úvahu uzavírá slovy: "...na každou vrácenou maštal se už třesou nenasytné světské ruce."

Zdá se, že ctihodná myšlenka -  "co bylo ukradeno, musí být vráceno", posloužila jako krycí slogan pro skutečný podnikatelský restituční záměr - "co se dá ukrást, musí být vráceno."

J. Blažek 6.6.2013 15:19

Re: Co se dá ukrást, musí být vráceno (2)

1) Ano, co bylo ukradeno, má být vráceno. Ale jak může být "vracena" konkrétní částka peněz, když neexistuje žádný výpočet, jak se k té částce přišlo?

2) Jak ví vůbec někdo, jako bude inflace? A konkrétní přídavek na inflaci je uváděn 30 let dopředu? A proč jsou starobní důchody valorizovány jen jednou třetinou a finanční náhrada církvím plně? Jsou snad církevní preláti něco víc než obyčejní důchodci?

P. Lucký 6.6.2013 21:58

Re: Co se dá ukrást, musí být vráceno (2)

a to je ta lumpárna.

P. Lucký 6.6.2013 21:51

Re: Co se dá ukrást, musí být vráceno (2)

Tohle je největší lumpárna za celých 23 let.Církvím nic se nemělo vracet a ještě ke všemu jim měl být snížen rozpočet jako každé zájmové organizaci.

J. Boleslav 6.6.2013 13:55

Že ÚS potvrdil platnost

církevních restitucí, je jenom v pořádku. Má to jednu malou vadu, platit bychom je neměli všichni, ale pouze bolševici. Mají grázlové většinou z čeho. A pitomci jako Zaostálek by jim mohli přispět.

J. Blažek 6.6.2013 15:20

Re: Že ÚS potvrdil platnost

Nenadávat, je to proti pravidlům slušné diskuze jak zde, tak vůbec! Uvádějte argumenty, v čemž se PhDr. Zaorálek mýlil.

P. Pavlovský 6.6.2013 17:15

Re: Že ÚS potvrdil platnost

Řekl bych, že kolega Zaorálek se tentokrát (jasko konečně tak často, mluví-li veřejně o politice) mýlí úplně ve všem. PhDr. Petr Pavlovský., v. r.

O. Sekl 7.6.2013 17:30

Re: Že ÚS potvrdil platnost

Vždyť je to tak jednoduché. Všechny soudy, instituce včetně Ústavního soudu se mýlí a pravdu má L. Zaorálek, absolvent FF UJEP Brno, obor ekonomie marx. leninismu.

Jak sám předpokládá a předjímá , po vítězství jeho strany ve volbách se všechny předchozím parlamentem přijaté zákony zruší. Nebude-li ÚS poslouchat . bude zrušen taky.A bude se poslouchat ! Luboše !

t. peterka 6.6.2013 21:51

..Nadávat snad, ale neurážet...

což je v případě  výroků pana Z. úkol nadlidský.Např. na svém blogu uvádí, že se vydává církvi obrovský  státní majetek...Nikoliv státní , ale státem ukradený!... I když máte pravdu panu Boleslavovi se  nedivím.

P. Lucký 6.6.2013 21:54

Re: ..Nadávat snad, ale neurážet...

a církev jej ukradla komu za ta tisíciletí?

t. peterka 7.6.2013 8:35

Re: ..Nadávat snad, ale neurážet...

..ukradla?...patrně společnosti prvobytně pospolné, pane....

Přesto, že církev není osoba a je více než dosti temné minulosti, kterou prošla. Zkuste odhadnout jakých majetků by za jen pár století získal libolný rod (rodina), schopná udržet tradice a držet alespoň po mužské větvi pohromadě. Všiml jste si jistě hradů a zámků -majitelé a budovatelé byli zloději ?? Pak samosebou stačí když se spolčí jedinci, jejichž předkové žádnou (natož duchovní) tradici nedrželi a pomyslí si o těch druhých, že všechno ukradl, že? byla jich většina a bolševiky se nazývali.A když se má majetek vrátit - tak je to krádež.Neříkám ovšem , že nemajetný=bolševik!!

P. Lucký 6.6.2013 22:00

Re: Že ÚS potvrdil platnost

jsem zvědav jak budou pravičáci vracet co nakradli ty chytrej.

J. Hejna 6.6.2013 13:42

Fanatici

Autore, jste stejně fanatický jako Zaorálek.

Mnohé vaše výroky jsou snadno zpochybnitelné, ale diskutovat s vámi zřejmě nedává smysl.

P. Schuh 6.6.2013 12:57

Nehoráznost jako nehoráznost

Je nehoráznost, že stále není zveřejněn a zdůvodněn výpočet, dle kterého se budou třicet let vyplácet státní peníze církvím.

J. Slanina 6.6.2013 13:15

Re: Nehoráznost jako nehoráznost

I když chápu, že je to příliš obsáhlé na pochopení, obzvláště u někoho kdo pochopit nechce, ale přesto se pokusím:

http://www.mkcr.cz/cz/zpravodajstvi/dotazy/cirkevni-restituce---otazky-a-odpovedi-155464/

J. Blažek 6.6.2013 15:24

Re: Nehoráznost jako nehoráznost

Tak jsem si Vámi uváděnou adresu otevřel. Je zde přemnoho řečí, ale konkrétní výpočet žádný.

J. Slanina 6.6.2013 17:18

Re: Nehoráznost jako nehoráznost

No tobě, soudruhu blažku, pokud by tam bylo něco ve větším řádu než stovek, by to bylo stejně k hounu.

Jinak, protože chápu, že pro tebe je vstřebání více jak pěti vět nadlidský úkol tak ve zkratce:

Co je finanční náhrada?

Finanční náhrada (59 mld. Kč) představuje paušální náhradu za majetek, který nebude vydán. Jedná se o majetek, který dnes vlastní obce, kraje, soukromé fyzické a právnické osoby nebo státní subjekty mimo Pozemkový fond (od 1. 1. 2013 Státní pozemkový úřad) a Lesy ČR. Finanční náhrada byla vypočítána tak, že se od celkové hodnoty původního církevního majetku (134 mld. Kč) odečetla hodnota původního církevního majetku, který může vydat Pozemkový fond (od 1. 1. 2013 Státní pozemkový úřad) a Lesy ČR (75 mld. Kč), tedy 134 mld. Kč – 75 mld. Kč = 59 mld. Kč. Je nutné zdůraznit, že v případě majetku, který budou Pozemkový fond a Lesy ČR vydávat, se jedná o maximální rozsah vydatelného majetku. Rozsah majetku, který bude Pozemkovým fondem a Lesy ČR skutečně vydán, bude bezpochyby nižší už jen kvůli výjimkám upraveným v § 8 návrhu zákona.

Tedy ještě jednou pro blbé idioty jako jsi ty: 134 - 75 = 59

P. Lucký 6.6.2013 21:57

Re: Nehoráznost jako nehoráznost

odtržení církve od státu si představuji jinak.Teď a ihned přestat vyplácet kněžím mzdu a z nemovitostí platit dně také ihned.

M. Losa 6.6.2013 11:52

Nehoráznost

Nehoráznost je oblíbené slovo pana Polaneckého. Také slovo drzost se mu líbí.

Já považuji za nehorázné a drzé, když se místo diskuze o problému dehonestuje oponent, v tomto případě pan Zaorálek. Tyto metody se využívají velmi často tehdy, když docházejí argumenty.

Pan Polanecký, jak o sobě píše "obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným

platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z

mnoha", používá v tomto článku metody normalizátorů v 70-tých letech.

V. Venc 6.6.2013 13:44

Re: Nehoráznost

Ad Losa

Vážený, nevím jestli se vyjadřujete skutečně ke článku p. Polaneckého, poněvadž ten věnuje ctihodnému politiku Zaorálkovi pouze jedinou větu. Konstatuje skutečnost, že je socialistickým ideologem, a že je doktorem marx-leninismu.

Touto větou, podle Vás, autor Polanecký dehonestuje p. Zaorálka, využívá komunistické metody 70tých let, a to proto, že mu chybí argumenty.

Musí Vám být přece známe (když chráníte čest p. Zaorálka), že Zaorálek je doktorem filosofie, a že vzdělání získal v letech 1977 - 82, tedy v době kdy páteří filosofie byl marx-leninismus. S touto kvalifikaci se p. Zaorálek živí dodnes.

Jinak rozumím Vašemu vzepětí, poněvadž p. Poslanecký odvedl dobrou práci.

J. Blažek 6.6.2013 15:46

Re: Nehoráznost

Jak pan Polanecký, tak i Vy máte hodně zkreslené představy o akademických titulech. Titul PhDr. vůbec neznamená, že je někdo doktorem marxismu-leninismu. Titul PhDr. udělovaly a udělují filosofické fakulty univerzit v mnoha oborech a získala jej i celá řada pravicových politiků. Nyní z poslanců ODS například PhDr. Walter Bartoš, dříve PhDr. Milan Uhde a další.

J. Malá 6.6.2013 16:55

Re: Nehoráznost

A pokud pan Polanecký studoval nějakou vysokou školu- při jeho věku " za komunistů", musí vědět , že součástí studia všech vysokých škol bylo studium marx-leninismu. Nebo že by nebyl takto vzdělán?Že by mu to komunisti neumožnili ?Takto přece vystudovali všichni naŠI vládní činitelé-Nečasem počínaje a Klausem konče., všichni poslanci i senátoři.

V. Bok 6.6.2013 11:30

Já bych ten dar církvím omezil

jen na lidi, co s tím souhlasí. Co já jako důchodce mám společného s nějakými čachry tatíčka Masaryka, Beneše či Gotwalda? Ano, až tam to zasahuje,

J. Slanina 6.6.2013 13:08

Re: Já bych ten dar církvím omezil

Tak prý podle soudruha boka bude ukradené "darováno". Skutečně logika hodná bolševického ideologa.

BTW: Mohl by mi soudruh objasnit, jaké že to čachry s církevním majetkem proběhly za Masaryka? Beneš se mu sice též moc nepovedl, ale vrcholem je nazývat krádeže či dokonce vraždy organizované luetikovou bandou pouhými "čachry".

Je signifikantní pro bolšány používat pro své prasárny obdobných eufemismů.