24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Čiré zlo. Dotace zrušit

Tento týden prošustila médii trochu opožděná zpráva o koncertu jedné české socialistické hvězdy. Opožděná ne proto, že hvězda byla hvězdou v osmdesátých letech, nýbrž proto, že koncert se odehrál už v březnu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 23.7.2018 7:03

Připomíná mi to brněnskou zoo

chtějí, abychom dávali penízky na zvířata, budiž, ovšem sponzorují plesy apod. akce. Zásadně státní peníze (je jedno jak se terminologicky nazývají) by neměly být čerpány na podobné akce jako jsou koncerty apod. Je to forma rozkrádání společného majetku občanů. V takovém případě by měla konat policie.

P. Dvořák 23.7.2018 4:18

Když ona žádná živelná katastrofa ne a ne přijít,

takže peníze naplánované a uložené ve fondu na zmírnění následků živelních katastrof by letos možná ani nebyly použity. A jak známo naším (ne)plánovacím systémem, by se do příštího roku fond o tuto částku zkrátil, takže až by přišla skutečná katastrofa, její následky by se zmírňovaly tak leda tím, že by se předseda vlády v nových maskáčích prošel po nějaké neporušené hrázi.

J. Pospíšil 23.7.2018 3:24

Já si zase myslím,

že přestože souhlasím se závěrem článku, tak poslání peněz z fondu na zmírnění následků živelních katastrof (který byl jistě řádně schválen) nějakému zpěvákovi na vylepšení popíkového vystoupení, je trestným činem. A zcela jistě existuje a dá se vyhledat úředník nebo hodnostář kraje, který to domluvil a poslal. Možná jich bylo víc, každý musel vědět, že nejde o následky živelné katastrofy a navíc ne na území kraje, takže to udělali jako organizovaná skupina.

J. Skála 23.7.2018 2:27

S paní Šichtařovou souhlasím

nejenom s tezí o škodlivosti dotací ale i s myšlenkou, že Středočeský kraj už 58 let "exituje".

T. Pansky 23.7.2018 1:11

Smutne je to, ze si na tuto kradez verejnych penez ...

... uz nejak zvykame. A co takhle: priste, az pujdeme k volbam, a nejaky politik se bude spojovat se slovem "dotace", nevolte ho, je to zlodej vasich penez.