29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čtenář 9.7.2009 18:56

Tento článek je na podání trestního oznámení

Já tedy to vidím jako vyvolávání nenávisti vůči národnostní skupině. Vadí mi zevšeobecňování na všechny. Už jen formulace typu "Cikáni...." myšleno (všichni cikáni).

Attila 9.7.2009 18:52

Re: Medvědí služba pana Vlka

Příčina tzv. vytlačení cikánských kopáčů z pracovního trhu nejsou Ukrajonci a Slováci. Jsou to samotni cikáni, konkrétně jejich pracovní morálka. Vydrží pracovat jen do doby, než dostanou první zálohu, nebo jinou peněžitou částku, Poté nastává pauza. Ptám se, který zaměstnavatel je ochoten tolerovat tak benevolentní pracovní docházku?

Monte Christo 9.7.2009 18:33

,,Cikani" aneb romove dobivaji nejen evropu ale i zamori....

Pan ktery napsal tento clanek vysvetluje jak jsou na tom romove a co delaji...Nicmene nezodpovedel cechum tu zakladni otazku proc obcane CR ci SK odchazeji do zahranici...Odpved je scela jednoducha obcane kteri se neboji pracovat i s krumpacem v v ruce si v zahranici vydelavaji okolo 60 000 koun cisteho mesicne...A proto se ptam ceske populace v zemi ceske vasi rodne vlasti Vasi zemi mate ty same skusenosti jako romove v zahranici?Pokud ne,tak nekde je chyba....Na strane romu ta chyba nebude...Maji praci bez diskriminace a jsou dobre zaplaceni a hlavne mohou slusne a normalne zit bez toho aby kradly a zebraly o kus toho zvance a hlavne mohou konecne slusne zit jako normalni lide....Monte Christo Ma zeme Me srdce... 

koutny 9.7.2009 18:33

Cikáni jdou do nebe...

S článkem souhlasím.Konečně, někdo se zase odvážil napsat pravdu.Právě dnes jsem se přesvědčil o  neurvalosti Cikána,asi patnáctiletého,ve značkovém oblečení,když kopal do dveří elektriky a následně si otevíral hubu na řidiče,který se tomu ohradil.Cikán totiž,se bavil a zapoměl vystupovat a pak na poslední chvíli se prosmykl dveřmi.Při jejich stoupajícím množství nás postupně vytlačí.Jsme mírní a  moc se s nimi babráme.Ty miliony dávek by se spíše hodily na pomoc lidem postiženým povodněmi a pod.

ahura mazda 9.7.2009 18:23

Re: Cikáni idou do nebe...

Clanek pana Vlka neni zajimavy ze zadneho pohledu. V uvodu nam v nekolika zbytecnych, rozvlacnych a spatne napsanych odstavcich pise o otroctvi (navic s kravinami takoveho razu, jako Praha 9. stoleti s temer splachovacimi zachody v kazde garzonce, kam jezdila Maurove z Grenady koulet oci na ten zazrak; jak rikam, nevzdelanec). Po te nasleduje lekce o pojmenovani cikanu na ruznych uzemich, kde tvrdi, ze Anglicane jim rikaji gypsies, Romany atd. Nesmysl, to co on popisuje, jsou tzv. tinkers, nebo travellers, a nemaji etnicky s cikany nic spolecneho. Ukoncuje svuj neuteseny clanek tim, jak jsou cikani vsude v Evrope nenavideni, kolik se do nich vrazilo penez, ze z toho nekdo musi pekne zit a ze je na case to skoncit. Reseni pochopitelne nenabizi: on by nabidl, ale zrejme plynove komory by mu neprosly ani u Neffa, i kdyz kdo vi????

Jak jsem jiz napsal, Vlk a jeho novinovy chlebodarce se dopousteji trestneho cinu sireni rasismu a xenofobie.

akela 9.7.2009 18:10

vynikajicí článek

jen vněm není nic o pokusu to řešit naší pravicovou stranou která jim podlézala pod heslem každý volič dobrý a tím mnohé zklamala !!

LadaHaksna 9.7.2009 17:34

Nepohodlně v Čechách mezi Čechy????

M.Slatinka 9.7.2009 17:33

Cikáni idou do nebe...

Dobrý den pane Vlku, jak je vidět z diskuse, svým článkem jste píchnul do opravdu mimořádně závažné otázky.  Spolužití majority a minorit. Nevyřešil ji feudalismus, kapitalismus, socialismus a opět jsou zde pokusy nějak "to" řešit. Podle názorů dikutujících je zřejmé, jaký je postoj k menšinám. Jednoznačně  xenofobní. Nevím, jestli tyto ohlasy  z levého a pravého spektra někdo monitoruje. Jestliže ano, osobně bych to bral jako signál nejvyšší nouze. Pokud ne, pak současná politická reprezentace pravděpodobně říká, že když soužití-nesoužití vydrželo tolik staletí... Ja sice nevím odkud jste čerpal informace pro napsání článku, ale uznavám, že z mnoha pohledů je zajímavý. Všem hezký den.

Bimbrdle 9.7.2009 16:54

Kdo je vinen? Nejen cikáni!!

Pane Vlku, napsal jste VÝBORNÝ ČLÁNEK. Děkuji. KDO JE VINEN současnou situací s Romy v Česku (Slovensku)? Na to není tak snadné odpovědět. Přikláním se k názoru, že VINA JE NA OBOU STRANÁCH. Jednou OBROVSKOU CHYBOU ZA BOLŠEVIKA (bylo jich mnoho!) bylo třeba to, že cikáni VYBYDLELI BYT v dobrém stavu (vytrhání podlah, oken, dveří - vše se spálilo + další spoušť nejrůznějšího druhu), NIC SE JIM ZA TO NESTALO a DOSTALI DOST RYCHLE!!! DALŠÍ BYT. (Přeskakovalo se v pořadníku.) A celkem bez problémů! Jen se na ně udělalo (většinou velmi mírně) ÚŘEDNICKÉ BUBUBU! Úředník(-ce) si moc dobře rozmyslel(-la) dělat VELKÉ bububu! Není třeba vysvětlovat. VINEN zaprvé je samozřejmě cikán! Ale neoddiskutovatelné LUMPÁRNY se dopustil (státem posvěcený) bolševický ÚŘEDNÍK!! A s jídlem roste u cikána chuť! Přesně tak, jako teď! A to byla jen špička ledovce. STÁT je VYCHOVÁVAL (a dodnes vychovává) K NEZODPOVĚDNOSTI a v určitých věcech i k BEZTRSTNOSTI. (Bylo jich dost zavřených - ale za "větší" věci. Po těch "menších" cikánských lumpárnách ani pes neštěkne. I dnes. Viz tisíce romských (i neromských) ŘIDIČŮ bez řidičáku. A mohli bychom pokračovat. ZA MNOHEM VĚTŠÍ A NEBEZPEČNĚJŠÍ (protože mají velkou moc) DAREBÁKY považuji zcela nezodpovědné ničemy v Bruselu. O něco menší kalibr jsou ti, co řídí (často nezodpovědně) tento stát. (Neházím všechny do jednoho pytle.) Řídit není nic lehkého. Nevěřím, že všude jsou blbci. Někdo má moc a moc VELKÝ ZÁJEM, ABY SE TO VŠUDE v Evropě (i jinde) POŘÁDNĚ MLELO. Má to dokonalou logiku a smysl. Až z toho běhá mráz po zádech. Toto celoevropsky (celosvětově ?) moc špatně dopadne. Pokud se to hodně rychle nezmění. Moc rád bych se mýlil. Není už skoro pozdě? To se hodně brzy uvidí.

Starostlivá Maminka 9.7.2009 16:47

Velmi zajímavý dokument, neměl jsem ho.

vita 9.7.2009 16:40

Pumpe, vám je zatěžko zareagovat?

Že vždycky jenom vykouknete, hodíte nějakou tu slinu - ale na odpovědi nereagujute.

Nechcete nebo nemůžete? A nebo jste natolik vícecenný, že se s tím plebsem nebudete zabývat?

amelie 9.7.2009 16:39

Re: Přírodní zákony

B R A V O !!!R^R^R^

I-Worm 9.7.2009 16:29

Re: Jistota

Paroubek jen kecá, Kocáb koná.

leon 9.7.2009 16:21

Re: po válce šli za lepším do ČEch, ted jdou dál, do Kanady

Ať jdou ci*ká*ni do Kanady, do ha*jzlu, do pr*de*le, nebo do plynu! Hlavně ať zmizí a přestanou vyžírat státní rozpočet. Ať konečně lidé, kteří budou pracovat, pracují a pracovali dostanou to, na co si tvrdou a mnohaletou prací vydělali. Ať daňoví poplatníci mohou ze své práce živit, jen ty, kteří se na práci připravují, nebo ty, kteří celý život pracovali, anebo ty, kteří jsou opravdu nemohoucí.  A NE  LÍNÍ  A  VYC*HCANÍ JAKO ROMOVÉ (CIK*ÁNI) !!!

trew 9.7.2009 16:21

Re: Tento článek je na podání trestního oznámení

Půjde-li to s demokraturou takto dále, bude posléze na trestní oznámení vyslovení jakékokliv pravdy, která je někomu mocnému nepříjemná. A v článku pana Vlka je té pravdy tolik, že z toho až mrazí.

janoryna 9.7.2009 16:12

Re: Je potřeba tlačit hudryku...

nejen na cikány ale i na ty humanisty. a taky se zapojit osobně hudryku a nejen milan. a jestli jenom budou vykládat oblíbenou píseň o komplexnosti problému a jeho dlouhodobém řešení, tak peníze vypaltit až po odevzdání práce. zatím se vždy od nich dozvíme, že je to složité. a to víme i bez komplexní studie...

I.Laengsfeld 9.7.2009 16:11

Re: Teenegerky

http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/nalakali-dve-slovenky-na-praci-udelali-z-nich-sexualni-otrokyne.html

I.Laengsfeld 9.7.2009 16:11

Teenegerky

Vite jak se rekne "Mlada cikanka"? :-D Neni to

muj napad, je to z tohoto bulvarniho clanku (tezko rict,

zda ty preklepy a dvojake formulace, ci zjevne matouci

udaje tam vznikly z potmesilosti, ci nedbalosti...) ktery lze shrnout do jednoducheho titulku: "Dansky par zotrocil damsky par" (teenegerek) :-P

FrantišekN. 9.7.2009 16:09

Re: opět nevíte o čem mluvíte...

"Podle sčítání provedeného v letech 1922-24 bylo na území Československa celkem 56 266 Romů, z toho v Čechách 579 osob a na Moravě a ve Slezsku 2139 osob."

http://www.holocaust.cz/cz2/history/rom/czech/czrom1

Apea 9.7.2009 16:03

Re: Po válce v Česku bylo tak 7 - 10 000 Romů

800 je málo, pokud nebudem uvažovat, že návraty se návraty z lágrů mohly protáhnout až do roku 1946. Ale  ve vztahu k minmálně šestatřicetitisícům Cikánů posledního jakžtakž důvěryhodného předválečného soupisu (abstrahováno pro české země) je celkem jedno, jestli to bylo 800 anebo 1 500 lidí. Obojí je stejně děsivé. A o moc víc to nebylo určitě.

hudry 9.7.2009 16:00

Re: Tento článek je na podání trestního oznámení

Přesně tak. Proto se nezdržujte pitomým pindáním na webu a podávejte, PODÁVEJTE ... 

Milan 9.7.2009 15:50

Re: Tento článek je na podání trestního oznámení

Tak ho podejte.

Milan 9.7.2009 15:46

Re: nejhorší je,

No jasně a proto chtějí urgentně zavést víza, asi proto aby mohli nadále radostně uvítat mezi sebou nové a nové cikány. Jestli ono to náhodou není tak, že jim konečně docvaklo že k nim jedou jen a jen kvůli penězům.

hudry 9.7.2009 15:40

Je potřeba tlačit ...

Pane Milane tlačte, silně tlačte ! Třeba se vám podaří něco vytlačit. Nezapomínejte ale na to, že cikánskou otázku, která tu straší již několik století nikdo nikdy "lidumilně" nevyřešil !!! Oni totiž to své příživnictví na úkor ostatních mají zakódováno z genech. A kdo tvrdí opak, tak ten si lže do vlastní kapsy. Jedině možné "protiopatření" je to, že by se musel tvrdě nastolit stav, že zákony platí úplně stejně pro všechny občany ČR, ať mají jakoukoliv barvu pleti. To by ovšem narazilo na rykot pseudohumanistů vašeho typu, takže si raději vykládáme pohádky o "jiné kultuře" ... 

Milan 9.7.2009 15:36

Skvělý článek, děkuji.

hudry 9.7.2009 15:19

Re: Poslat panu Kocábovi

Prezervativ Kocáb si řadu skutečností ani uvědomovat nemůže. Chybějí mu na to  ... tydlety ... tydlety ... mozkový závity. A dává to najevo každičkým svým "počinkem" ...

FrantišekN. 9.7.2009 15:13

Re: po válce šli za lepším do ČEch, ted jdou dál, do Kanady

Kolega asi měl na mysli, že po 2. sv. válce bylo na území Čech a Moravy 800 cikánů a ti dnešní sem přitáhli ze Slovenska a Rumunska...

Ivo 9.7.2009 15:10

Re: po válce šli za lepším do ČEch, ted jdou dál, do Kanady

Myslím, že nepřišli po válce, ale pohybují se Evropou už asi 600 let.