9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Chce Sobotka vážně prohrát volby?

Bohuslav Sobotka sestavil v týmu svých poradců seznam 22 otázek, které má Andrej Babiš odpovědět. Nejde jen o korunové dluhopisy, jde dokonce o to, jak před dvaceti lety Babiš Agrofert získal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 1.5.2017 21:28

Jediný kdo nechápe že Sobotka je úplně v prd. li

je asi sám Sobotka... Je to spíše smutné, než k smíchu, v jádru to není zlý ciovek... Blahoslaveni budiž chudí duchem, neboť jejich jest království nebeské!

Třeba je ta jeho jurodivá křeč upřímná, možná chce jen z politiky odejít důstojně - neporažen voličem! Možná se v něm hne svědomí a podá zítra demisi...

M. Prokop 1.5.2017 21:44

Re: Jediný kdo nechápe že Sobotka je úplně v prd. li

Každopádně to dopracoval dost daleko. S jeho vizáží a inteligencí ministrovat a dokonce premiérovat, to je dost dobrý doklad místní personální bídy (Bureš a Zeman pochopitelně také).

V. Klepetko 1.5.2017 22:18

Re: Jediný kdo nechápe že Sobotka je úplně v prd. li

Není z nich ten nejhorší. Hloupost srovnatelných kádrů byla ale konzistentní - nejhorší ze všeho je ten jeho křečovitý a neorganický pokus o "navrat ke kořenům"!

Nebude to asi zlý člověk, ale působí falešným a neautentickým dojmem. I ta jeho "vzpoura proti Babišovi" je celá taková... připos.aná:-(((((((

J. Mrázek 1.5.2017 19:22

Sobotka nemůže prohrát

...to co už před rokem dávno prohrál a čemu dál a dál napomáhá ...

V. Petřík 1.5.2017 18:49

Zmizela Česká strana národně socialistická, není žádný důvod, aby nemohla zmizet i sociální demokracie!

P. Maleček 1.5.2017 17:40

Sobotka přes Babiše válčí s vnitrosocanskými mafiemi.

ČSSD už přestává ovládat Sobotkova pražská centrála s členy vlády a parlamentními funkcionáři, ale jednotlivé krajské mafie, za maskování předstíráním sociálna dojící veřejné rozpočty, to za krytí zkorumpovanou policií a soudy. Proti nim ODS v časech své největší "slávy" v tomto hadr.

A ty chtějí vládně spolupracovat s Babišem a za prezidenta Zemana. Takže Sobotka už ani tak neválčí s Babišem, ale spíš přes něj s těmito vnitosocanskými mafiemi, které přes volební kandidátky, z kterých vyhánějí Sobotkovy příznivce po volbách ČSSD nejspíš ovládnou, aby pak ve vzájemné rvačce o vnitropartajní moc ČSSD dorazily.

Kdyby Sobotka teď Babiše vypudil z vlády, utužil by hlavně svou vnitropartajní pozici. Což by umožnilo zůstat po volbách u vládního koryta, třeba zas s Babišem.

Kdepak boj o práva dělnictva,či všemožných prý utiskovaných menšin, boj o pozice u státních a krajsko-komunálních koryt je to, co je podstatou dnešní ČSSD.

M. Frank 1.5.2017 13:01

Babišovec Bartoň blafuje.

Samozřejmě, že se Babiš bojí, že bude vyhozen z vlády. To že z něj Sobotka dělá mučedníka je jen zbožné přání babišovců. Babiš je gauner, o tom není třeba polemizovat. Že vyhraje volby, o tom také ne. Ale i kdyby získal těch 30%, nenajde v celém politickém spektru koaličního spojence. Nikdo se s ním nechce zkompromitovat, protože on se zločinů skutečně dopustil a ochrana ze strany Bradáčové a Zemana nebude trvat věčně, jeho zločiny ho dohoní. Pořád ještě zbývá 70% voličů, kteří jej volit nebudou, protože mají v hlavě mozek, kupodivu včetně komunistů. I kdyby se babišovci vztekli, v žádné další vládě již nebude sedět zloděj a daňový podvodník Babiš. Jeho další zločiny budou také odhaleny, u krádeží a podvodů to neskončí, budeme se ještě divit.

P. Bolec 1.5.2017 13:40

Re: Babišovec Bartoň blafuje.

Být vámi tak o ustavování koalice po volbách drobátko přibrzdím. A 30% Babiš a zbytek ho volit nebude, je výrok také divný, poněvadž 100% voličů k volbám nechodí.

M. Frank 1.5.2017 14:48

Re: Babišovec Bartoň blafuje.

Ale 30% je počítáno z voličů, kteří přijdou k volbám. I ten zbytek do sta. Koalice po volbách bude pravděpodobně všichni proti Babišovi, nebo vláda s ANO bez Babiše.

J. Vlk 1.5.2017 15:39

Re: Babišovec Bartoň blafuje.

No Babiš je jednooký král z darebáků i politiků nejchytřejší. A protože každý ví, že opravdovou změnou bychom se zásluhou revoluce nenapili ani vody, volí lidi menší a chytřejší zlo. Jen nevím jak si kdo představuje, že se ANO Babiše zbaví. A pokud to ví, jistě ví volby budou opět fraškou a ne volbami.

J. Kombercová 1.5.2017 17:10

Re: Babišovec Bartoň blafuje.

ANO je Babiš. Bez Babiše nebude ANO.

J. Karlík 1.5.2017 17:12

Re: Babišovec Bartoň blafuje.

Až se po volbách vzteknete, nezapomeňte podat nějaké to trestní oznámení na toho gaunera. Jinak to vaše povídání nebude nic jiného, než sprosté pomluvy.

V. Kain 1.5.2017 17:16

Re: Babišovec Bartoň blafuje.

Jen abyste se pane Franku nezpletl.Nevěřím tomu,že vidina dostat se do vlády a tudíž k lizu bude pro některé strany problémem.Obzvláště Lidovci jsou proslulí touto chorobou.

M. Prokop 1.5.2017 21:45

Re: Babišovec Bartoň blafuje.

Najde. Minimálně lidovce, ti jdou s každým.

V. Husák 1.5.2017 12:09

Konec ČSSD v Čechách (i na Moravě)

Po naprosto neúspěšných volbách ČSSD ekonomicky zkrachuje. Přijde o veškerý majetek a na celou organizaci bude uvalena exekuce. Placení zaměstnanci se rozprchnou, soudy a a další úřady jí konečně přestanou chránit.

K nezvládnutelné krizi přispěje i současný věřitel, který bude ČSSD financovat volební kampaň a vzhledem k doslova tragickému volebnímu výsledku ČSSD o své peníze přijde.

Na politickém nebi už bude zářit jen jedna hvězda - ta Babišova.

A jemu bude pro neomezené vládnutí nad touto zemí možná stačit "návrat ke kořenům". Tedy spojení s komunisty. Kruh se uzavře a naše naděje na život ve svobodné zemi bude díky voličům Babiše promarněna. Vítejte v socializmu II.

P. Zinga 1.5.2017 12:05

Přeju si, aby Sobotka volby prohrál.

Soc-demáckého je v něm jak v prdeli medu, on má jiné priority: udržet se u moci. Kdyby chtěl soc-dem točit doleva, tak by se neradoval z vítězství Macrona. Ne, Sobotkovi jde o to udržet se v "evropské elitě"!. A proto je pro nás nebezpečný.

M. Šejna 1.5.2017 11:29

tentokrát trefný článek pana Bartoně

Sobotka volby prohraje, možná i drtivě, a dobře mu tak. Jeho náhlá starost o to, jak Babiš v 90.letech zbohatl, nebo zda jsou korunové dluhopisy legální, je opravdu komická dnes - v roce 2017 - těsně před volbami. Tohle mělo Sobotku zajímat v roce 2013 po volbách během koaličních rozhovorů.

Je ovšem pravda, že stejně "dojemné" jsou současné starosti opoziční ODS a TOP09 o legálnost korunových dluhopisů, zvlašte v souvislosti s tím, jak ještě v roce 2012 Kalousek všem doporučoval kupovat si korunové dluhopisy s tím, že je nebudou muset zdanit.

J. Kombercová 1.5.2017 11:36

Re: tentokrát trefný článek pana Bartoně

Níc není věčné, ani láska k jedné slečně. Tak dopadne i soc dem, která mi nikdy k srdci nepřirostla a tak je mi její osud lhostejný. Lhostejné mi nejsou preference Babišova ANO. Ale, jak píšete, koho má prostý volič asi tak volit?

F. Lesniak 1.5.2017 10:35

Modrý fógl má starost o socany.

Jsem dojat. A co na to stojedničková knihovnice Milka?

M. Malovec 1.5.2017 10:24

Babiš je zlo,

ale Bohoušek si dělá do kaťat a je zlem ještě větším.

L. Novák 1.5.2017 10:20

Dluhoslav Sobotka nemá žádný rozumný program

ODS už prakticky "neexistuje" a po letech, co už ODS nevládne, populista Sobotka už nemá, koho by systematicky kritizoval a obviňoval z příčin toho či onoho. Voliči (nejenom ČSSD) ztrácejí paměť a ve státě přeregulovaném nesmyslnou legislativou vidí, kam tohle všechno, po čem Sobotka dříve volal, vede...

Takže vlastně není koho volit, protože nic, co by stálo za cestu do volební místnosti, vládní partaje nenabízejí.

M. Malovec 1.5.2017 10:26

Re: Dluhoslav Sobotka nemá žádný rozumný program

Myslím, že ODS, alespoň podle průzkumu, dotahuje socany a může ještě překvapit.

L. Novák 1.5.2017 10:35

Re: Dluhoslav Sobotka nemá žádný rozumný program

Mě už sotva. :-P

P. Smatlak 1.5.2017 9:11

aaaaa

Ale on volby prohraje tajk jako tak a může dělat cokoli ale při konstelaci a myšlení většiny voličů je to jasné a pžedem prohraná bitva.Ano ,voliči jsou zaslepeni pindíkem STB Babišem a nevím z jakého důvodu a tím popírají to proč tady byla takzvaná sametka,kde jsme proti takovým a nebojím se napsat ,zmetkům bojovali,a nebo ne, a nebo to byla jen komedie ?!

V. Klepetko 1.5.2017 9:52

Re: aaaaa

Přinejmenším od popravy krále Karla I v roce 1649 je vùle politického lidu v našem svobodném světě respektována. Jen dříve byl ten "politický lid" tvořen šlechtou a nyní jsou to voliči s všeobecným a rovným volebním právem. Pokud se "lid" pohybuje v ústavně vymezeném rámci, je jeho​ vůle svatá a každý ji musí respektovat : právě proto v Británií politici respektují a realizují Brexit nikoliv jako rozhodnutí "stupidních , nevyzrálých voličů", ale jako rozhodnutí svrchovaného suveréna!

Naproti tomu totalitáři a neomarxisté všech odstínů pohlížejí na voliče jako na masu stupidních volů, které je třeba "proškolit", "vyšlechtit", případně nahradit za poslušnější. Přečtěte si "One dimension man" od profesora Adorna, on již v šedesátých letech pohlížel na "obyvatele" se stejným despektem, jaký cítím z Vašich slov! V roce 1989 se k nám vláda našich věcí navrátila - každý má ve svobodných volbách právo přesvědčit své spoluobčany o své pravdě - a výsledek té volby je třeba přijímat třeba s bolestí a smutkem, ale současně i s respektem a s pokorou. Opačný přístup nás vrací k vládě bolševika a řádění STB více a rychleji, než by dokázalo deset Babišů za tisíc let!

L. Novák 1.5.2017 10:34

Re: aaaaa

Potíž ovšem je, že výsledkem demokratického rozhodování většinového voliče v Česku je cesta od svobody k totalitě. Protože stárnoucí část populace narozená za totalitního komunistického režimu má "vypláchnuto" a mnohým se stýská po starých časech. No a ta mladší část populace, co komunistickou totalitu nezažila, ji přejímá buď od rodičů a příbuzných, nebo z naprosté naivity se oddává "novým komunistům" - zeleným environmentalistickým aktivistům. Ta schopnější část se pak o politiku nezajímá vůbec nebo jen okrajově a buduje si kariéru, které dává vše...

Ono to nějak dopadne... :-)

P. Zinga 1.5.2017 12:07

Re: aaaaa

Pane Nováku,možná mám vypláchnuto, ale Vy tam máte plno.

V. Klepetko 1.5.2017 12:18

Re: aaaaa

Pane Nováku, myslím že Vaše hypotéza je vyvrácena rozsáhlou studií Adama Pzeworski a Fernando Limongiho, "Modernization, Theories and Facts", World Politics, 49,2, 1/1997. Dle této studie je výše HDP na osobu v ČR natolik vysoká, že regrese od svobody k totálně v naší zemi prakticky není možná: ochrání nás robustní demokratické instituce, zavedené procedury a v neposlední řadě vyspělý volič, v jehož zdravý rozum pevně věřím! Babiš nemůže rozvrátit naši liberální demomracii stejně tak jako Trump nerozvrátí tu americkou...

Pokud tento volič musí volit Babiše, je třeba se ptát po příčinách a navrhovat kvalitnější alternativy a nenadávat na voliče!

V. Klepetko 1.5.2017 12:20

Re: aaaaa

..."regrese od svobody k totalitě"...

F. Navrátil 1.5.2017 17:14

Re: aaaaa

Pokud volič nehlasuje podle vašeho přání, neznamená to, že má vypláchnutý mozek.