30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Chaos pokračuje, tvrdí stále Fiala

Úterní večerní diskuse v pořadu Události, komentáře ukázala na hloubku politického rozkolu v této zemi. V Událostech, komentářích čelil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch i tomu, co říkal před dvěma měsíci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krčmář 21.3.2020 15:13

V tom Brně hlavně Rakušané, Němci a Italové! Na derby předpokládám sparťané a slávisté, kolik cizinců a odkud vážně nevím. A nejspíš to netuší ani pořadatelé,ať tam či tam.

M. Hartmann 24.3.2020 13:16

No tak na vašem místě bych mlčel a neargumentoval takovouhle hloupostí. Pčeji hezký den.

K. Kik 19.3.2020 15:32

Jenomze na fotbal a hokej chodi domaci divaci, biatlon pul milionu z celeho sveta, to je obrovsky rozdil. Ale souhlas s uzavrenim vsech sportovišť bez rozdilu

J. Ptáček 19.3.2020 10:22

Vláda představuje výkonnou moc, vede ji její první ministr. Vzali na sebe obrovskou odpovědnost. Sám bych to nezvládl, proto nemůžu být premiérem. Zdaleka netvrdím, že pár posledních dnů, s křížkem po funuse, se jim něco nepodařilo. Ale příště to chce zkusit jiného premiéra, jiné ministry. Netvrdím, že budou lepší, ale nutno zkoušet tak dlouho, až se strefíme. Jestli selže průvodce pralesem a zabloudíme, příště si jej nevyberu. Ať mně nikdo netvrdí, že v tak velké straně, která vyhrála volby, se nenajdou výrazně schopnější lidé. Současný premiér a někteří jeho ministři na to prostě nemají.

V. Čermák 19.3.2020 11:40

No konečně se shodujeme. Příště si můžete zvolit úplně jiného Premiéra, který sestaví úplně jinou Vládu. Toš tak....

J. Ptáček 19.3.2020 13:43

To asi nezvládnu, premiéra jsem ještě nevolil. A současný pan prezident taky nejmenuje premiéra podle nějaké kuchařky. Spíš podle toho, jestli ho zrovna bolí noha levá, nebo pravá.

V. Čermák 19.3.2020 17:41

To zvládnete. Chcete-li Fialu, volte ODS, chcette-li Bartoše, volte Piráty, chcete-li Babiše, volte Ano. Prezidenta bolí obě nohy, ale jinak je konzistentní. Kdo vyhraje volby, toho pověří. Toš tak...

J. Jurax 19.3.2020 11:55

Ale příště to chce zkusit jiného premiéra, jiné ministry, jiné strany.

Jistě. Zkoušíme to o každých volbách doufajíce, že ti noví snad už konečně opravdu nebudou takoví pacholci jako ti před nimi. I když výběr je tristní ... najdete nikoliv lidi výrazně schopnější, ale nanejvýš lidí výrazně všehoschopnější ...

No a pak čekáme na další volby ... a další volby ... a další volby ... a pak umřem furt doufajíce ... :-)

P. Moravčík 19.3.2020 12:26

Nie je čo dodať.

J. Ptáček 19.3.2020 13:10

Naštěstí je příroda tak moudrá, že neumřeme jenom my voliči, ale i ti nově zvolení. Samozřejmě s výjimkou Volodi Putina, nebo možná už Vladimíra I. Velikého, podle jejich čerstvě přijaté (99% pro?) Ústavy.

P. Brich 19.3.2020 13:11

A co třeba zkusit jiné voliče?

J. Jurax 19.3.2020 16:45

To máte těžký.

Jiné voliče lze získat jednak převýchovou, jednak výměnou stávajících.

První způsob byl již několikrát v historii testován - bohužel vždy končil koncentráky a gulagy pro ty, kdož převýchově odolávali, ba jí i vzdorovali, a celkem neúspěšným, byť začasté násilím provázeným vymýváním mozků toho zbytku; ten zbytek populace si dřív nebo později, po odeznění případné fáze počátečního nadšení, začal dělat z převýchovy srandu, případně zdrhal jinam. Nicméně nepoučitelní se pokoušejí zas a znova; cílí především na mladé, bez životní zkušenosti, jež lze převychovat snáze (ČSM, Komsomol, Hitlejugend). Aby měl nadějí, musí se provozovat ve větší či menší totalitě, nicméně počínat může i v demokracii.

Druhý způsob je novější, pokouší se o něj zejména naše matička EU. Spočívá v rozředění až náhradě původní populace populací novou, přimigrující i ilegálně, o niž se celkem správně předpokládá, že bude blbější, a celkem neoprávněně, že bude povolnější. Problémem metody je jednak to, že původní voliči se vesměs nechtějí ředit a není je kam vystěhovat, jednak to, že jiní voliči jsou muslimové a mají své představy, od nichž s pomocí Alláhovou nehodlají ustupovat. Významným problémem metody rovněž je, že nahrazovaní voliči jsou potřeba, aby měl kdo vydělávat na socdávky těch, jež je mají nahradit. Tento způsob je nebezpečný tím, že se dá provozovat i v demokracii.

J. Ptáček 19.3.2020 17:27

Kdyby mně příští rok nebylo osmdesát, s chutí si uvážu rudý hadr kolem krku a budu hulákat:

"My jsme mládež nová, mládež Babišova".

R. Langer 19.3.2020 19:19

Až tak?

P. Urban 19.3.2020 10:18

Pokud generál před bitvou prohlásí, že munice je dost, a ona pak dojde po deseti minutách skutečného boje, pak být generálem po bitvě je snadné.

Japonci a (jižní) Korejci nosí roušky všude. Efekt to evidentně má. Česká republika je země, kde povinné nošení roušek ve zdravotnickém zařízení je "impulsivní jednání".

Na takovouhle logiku by byla krátká i spolupracující opozice.

V. Čermák 19.3.2020 12:53

Pěkně jste slova nakladl. Ale je fakt, že roušky, nejsou hlavní municí v boji. Navíc je už každý má. Takže zase jenom generálové po bitvě, navíc hloupí...

D. Polanský 19.3.2020 10:04

Na bídě a nouzi se vydělává nejlépe a nejvíce. To by vám potvrdil Baťa, Krupp, Rockefeller a další.

V. Petr 19.3.2020 13:23

No, Baťa působil v době konjunktury.

J. Fridrich 19.3.2020 14:35

Tomáš Bat'a vydělával na bídě ? Vy jste nikdy nebyl ve Zlíně ? Vy asi nic nevíte o jeho činnostech pro své zaměstnance, pro město Zlín, ale pro celou naši Československou republiku a lidi v Indii, Africe, Jugoslávii a v mnoha dalších zemích celého Světa.. Zkuste se jen vypravit do Zlína - pro vás asi stále Gottwaldova a projezdit a prochodit tu velikou část rodinných domů postavených panem Bat'em pro své zaměstnance jeho skvělým architektem Karfíkem - jezdí tam architekti a stavaři z celého světa dodnes a žasnou.. Jeho školy pro komplexní výchovu mladých lidí by mohly sloužit za vzor i dnes..

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1%C5%A1_Ba%C5%A5a

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Karf%C3%ADk

J. Jurax 19.3.2020 16:51

Nesmíte své informace o Baťovi získávat z Botostroje a Lidí na křižovatce. Rovněž poučení o Baťovi nabyté na VUMLu nebo při PŠM opravdu není historicky ani jinak přesné.

P. Flener 19.3.2020 9:33

Opozice v ČR je totálně neschopná. Umí jen řvát a vše kritizovat. Kdyby to šlo, svěřit třeba Fialovi premiérské křeslo na dobu 1 roku, aby jen nekritizoval, ale ukázal co umí, ztrapnil by se za pár měsíců navždy. Kritizovat umí každý trouba z ulice, ale dobře řešit složité situace, to je jiné kafe !!

I. Polák 19.3.2020 8:45

Vy to asi nechápete. Vládnoucí koalice musí řešit krizi, ať už jí to jde lépe nebo hůře, to ukáže až budoucnost. Kdežto vše co dělá oposice je jen reklamní kampaň do dalších voleb.

A pozor, každá reklamní kampaň má tzv. cílovou skupinu. Přemýšlejte jakou cílovou skupinu zvolila dnešní ODS. A hlavně čí cílovou skupinou jste/budete vy.

J. Jurax 19.3.2020 16:53

Velmi výstižně napsáno.

P. Kmoníček 19.3.2020 8:29

A on chaos nepokračuje, Bartoni ?

Š. Hašek 19.3.2020 8:33

U Vás doma? Tak jste se blbě oženil/i Vy jste nemehlo chaotické.

A. Jaroš 19.3.2020 10:59

Jaký chaos p. Kmoníčku? Zkuste to porovnat co se děje v okolních státech, kde taky nemají roušky a přijímají opatření co jsou si velmi podobná ("ako by ich jedna mater mala") a už vubec nechápu o čem bude česká TV vysílat až jednou už bude roušek dost. V slov. TV se o rouškách, které taky nemají ani moc nemluví.

J. Kindl 19.3.2020 8:25

Za celou krizi nese plnou odpovědnost Babiš. Vědělo se už od ledna, že v Číně vypukl nový neznámý virus. Bábiš měl po vypuknutí pandemie měl okamžitě svolat Ústřední bezpečnostní radu státu. Ta by postupovala podle Pandemického plánu vypracovaného na základě Světové zdravotnické organizace a je tam detailně rozepsané po jednotlivých krocích, co dělat v případě podezření vypuknutí krize. Coronavirus dosáhl Evropy a u nás na letišti V. Havla přistávala letadla s turisty, a i s turisty z Číny, kteří si po přistání u nás sundávali roušky. V Itálii vypukl coronavirus a lidi jezdili lyžovat do Itálie a nikdo to nezastavil. Pak se vydal zákaz, že ti, co se vrátí po půlnoci z Itálie budou 14 dní v karanténě. Tak všichni turisté v Itálii se zvedli a jeli do Čech, aby to stihli do půlnoci a nemuseli být v karanténě. Coronavirus už byl v celé Evropě a u nás. Přesto dál u nás probíhala kulturní představení a po týdnu byla zavřena. Restaurace mohli mít otevřeno do 20:00 hod. Protože do 20:00 hodin podle Babiše coronavirus nechodí. Pak se restaurace zavřeli. Jdete do obchodu a prodavači nemají roušky, rukavice, nákupní košíky nikdo nedesinfikuje a nikoho to netankuje. Jsem přesvědčen, že pokud by byl svolán Ústřední krizový štáb, který by řídil ten, kdo ze zákona má, tak by coronavirus nebyl tak rozšíření. Při krizích SARS a dalších pandemických krizích vždy to řídil Ústřední krizový štáb a lidi by nějaké omezení nepocítili.

Š. Hašek 19.3.2020 8:31

Máte tam nějak moc "kdyby, tak by".

Mimo vládu je Váš škoda, přeškoda.

Pozvu si Vás na chalupu (ale raději až bude hotovo), a Vy mi potom vysvětlíte, co jsem všechno udělal blbě. Přímo podělal.

Zdar, občane Kindle!

J. Svoboda 19.3.2020 9:05

Ad hominem není argumentace.

Pěkný den.

Š. Hašek 19.3.2020 9:29

Ad rem.

Pan Kindl napsal výčet "kdyby". Pan Kindl napsal výčet řešení "až když je po tom". Pan Kindl napsal výčet řešení, když to někdo jiný nějakým způsobem už vyřešil.

Pan Kindl je typickým "ex post-radilem". Můžete si ho najmout jako poradce. Já takové zrovna nemusím.

Stačí takhle?

Zdar.