20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
herdekbabka 25.12.2006 9:05

tak nevím autore, jste-li vůbec při smyslech - Vám připadá normální a přijatelné - že

dvě partajičky, které sotva přelezly hranici počitatelnou,  mají mít polovinu křesel ve vládě ? A navíc klíčová křesla. Nevím jestli se ODS bojí odpovědnosti . že tato klíčová křesl jim přepouští - nebo jestli je to záměr na protahování či jestli neví jak vládnout i když kritizování jí šlo mnohem líp. Víte - v kartách se říká "kibioc drž hu+bu- a já začínám mít dojem, že méééééédiální pracovníci -na ty věčné útoky na vládu bývalou -v parlamentě a kdekoli bylo jen možné - místo oslavování - měli kritizovat  kritizovalele na dštění ohně a síry a žádné konstruktivní jednání.  V podstatě chápu - proč tomu bylo tak - chtěli jen kritizovat, vyhrát volby a pak děj se co děj..... tak mi to alespoň připadá. Všechno co za ty 4 měsíce udělali - jen samé nesmysly - co šlo  z vypracovaných zzměn minulé vlády použili - jako svoje plus - a jinak pravůbec nic. Jen bůh ví  jak se to bude dávat dokupy.

chytrý horák 25.12.2006 9:00

autor to má nějak popletené

Premiér navrhuje, president jmenuje. Kdo tedy rozhoduje? Určitě ne ten kdo navrhuje. Znění ústavy je jednoznačné a opravdu nenechává prostor pro tvůrčí interpretaci, jakou předvedl autor.

nik 25.12.2006 8:56

Re: Dárečkem pro náši zem

Kruci, Bobo, jak je to s tou kolikou? A to už opakovaně, bude to dneska u každého článku? Kolíkář hřišť, to bych věděl, ale jakou pracovní náplň má kolikář hřišť, to mi snad ani nikdo předvádět nemusí. ;-)

Jan 25.12.2006 8:04

Re: Klaus namísto jmenování vlády přednost účasti na pohřbu Turkmenbašiho.

Nestraste, i v postkomunistickem Cesku je hromada lidi, kteri by se na prezidentsky urad hodili lepe, nez Klaus. Jen nemaji Klausovu schopnost vlezt oknem tam, odkud je vyhodili dvermi a take ponizene skemrat v poslaneckem klubu KSCM o hlasy.

Jinak preji vsem pekne proziti zbytku vanocnich svatku.

Dnes je tady velmi klidna atmosfera, nebot modri svazaci se nedostali ke sluzebnim pocitacum nebo do internetovych uceben.

gogo 25.12.2006 7:57

jaká je kvalifikace politologa?

odhadoval bych, že díra do p rdele je naprosto dostačující...

J.Ultra 25.12.2006 6:20

Promarněná příležitost

Pismo svate zvane ustava jak vlastne  vzniklo?Pouhym ucesanim ustavy komunisticke,ktera byla vyrazem totalniho bezpravi a v tom se ma dale pokracovat?Je mi lito,ze soucasne nejsilnejsi strany nevyuzily opet ojedinele prilezitosti vycistit politickou scenu od odpornych hratek jichz jsme svedkem ,zmenou volebniho systemu na jednoznacne vetsinovy.Byl by konec lidoveckym jazyckum na vahach i zelenorude destrukci a i komance by to prestalo bavit.Vsechny tendence by si nasly svoje misto ve frakcich dvou hlavnich stran.Skoda ,snad priste.

Klaun 25.12.2006 5:04

Klaus namísto jmenování vlády přednost účasti na pohřbu Turkmenbašiho.

Klaun se jeste nezmotoril ze smrti sveho generala Pinochet - predtim sok co USA dala neokonum a genious Friedman - a ted dalsi pohreb.

Tech totalne totalitnich prezidentu ubyva - trochu citu - je to mizera, ale je nas, a na nic lepsiho nemame.

Vlasta.on 25.12.2006 3:06

Re: Re: hmm, tak mlejnek je junior, že ...

Královny nemají nohy, Klaus nemá zadek, vloe.

SID 25.12.2006 2:35

Jak vaše články

můžu, pane Mlejnek, tak tohle vám totálně ujelo. To je totiž totální blábol.

Ladislav N. 25.12.2006 2:33

Vojtěch Cepl: „Klaus nemá na výběr“

„Klaus nemá na výběr“ - viz krátký rozhovor s jedním z tvůrců Ústavy ČR a býv. ústavním soudcem Vojtěchem Ceplem...

Vladimir 25.12.2006 2:31

tak jak

Možná se zbláznil ovšem Topol. Je vůbec možné. aby kandidát na premiéra, neprošel lékařskou prohlídkou - včetně psychiatra ?? :-)

wer 25.12.2006 2:10

Druhý odstavec je chybný.

[i]„Předsedu vlády jmenuje prezident republiky a na jeho návrh jmenuje ostatní členy vlády a pověřuje je řízením ministerstev nebo jiných úřadů,“ zní odstavec druhý článku 68 Ústavy ČR.[/i]

[b]Ano, to je pravda.[/b]

[i]Jeho znění je jasné a neponechává žádný prostor k „tvůrčí“ interpretaci.[/i]

[b]Ne, to není pravda. Jeho znění je nejasné a ponechává značný prostor k odlišné interpretaci. Autor nám předkládá svoji „tvůrčí“ interpretaci, nepodpoří ji žádným argumentem, jen ji dogmaticky přijme.[/b]

marek 25.12.2006 2:08

koukám

že autor zřejmě nesledoval vývoj posledních tří dnů a uniklo mu co k tomu klaus dodával.

Jap 25.12.2006 1:57

Mensi vyhradu

mam ve veci jmenovani Rayha,  protoze predsednictvi komory,  vlivne celostatni organizace,  byl jasny konflikt zajmu a Paroubek ho nemel jmenovat dokud se funkce nevzdal. Tady neni pro Paroubka zadna vymluva a ukazal take tendenci pouzit ustavu CR k osobni hygiene.

Jap 25.12.2006 1:50

Re: hmm, tak mlejnek je junior, že ...

 Ktere casti clanku nerozumite.  Neni na tom nic sloziteho,   jednoduse Klaus si s ustavou opet vytira zadek. 

Bobo 25.12.2006 1:11

Dárečkem pro náši zem

Se stal Sranda Klaus, když chtěl vičinit kolikáři hřišť Topolánkovi a při tom se ten starý modrý sup znemožnil před celým světem. Opravdu, máme to na tom hradě pěkného hňupa.

AeroKarel 25.12.2006 0:59

Tak nevím, proč

bylo třeba přetiskovat z LN echt zrovna tuhle slátaninu. A soudruzi čtenáři to v den sváteční ani neocení, služební PC ve většině nemajice v dosahu.

www racek 25.12.2006 0:26

hmm, tak mlejnek je junior, že ...

ten text podle toho vypadá. přece jenom je ta situace na mladíka poněkud složitá, že ...

chuchvalec 25.12.2006 0:22

Dejte pokoj s temi sasky aspon o Vanocich !

Dejte pokoj s temi sasky aspon o Vanocich !

Klaus proste chce do nejake urednicke funkce. Nic jineho neumi, nez nam za nase penize vysvetlovat, ze jsme plebs, ktery nebude poslouchat, tak co se divite.