30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Čapí hnízdo je mrtvo, ať žije Čapí hnízdo 2!

Tak akce Čapí hnízdo je u konce, ale veřejnoprávní média jako by tuto skutečnost nebrala na vědomí. Před zastavovákem MSZ to byly nekonečné debaty o tom, proč musí stanout premiér před soudem a že se tam má když tak nechat postavit sám, aby se očistil před těmi, kterým nejde tak jako tak o meritum kauzy, ale jen a jen o zaříznutí Andreje Babiše.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 19.9.2019 9:30

Bezbřehou liberalizací v tomto smyslu chápu to, že právě kdejaká uřvaná menšina si pro sebe urve neadekvátní část svobod, resp. o další a další svobodu okrádá mlčící většinu.

V tomto pokračuje stát, který jim to posvětí obecně závazným právním předpisem, tj. zákonem, vyhláškou a pod.

Ještě jinak: Bezbřehá liberalizace v tomto smyslu je to, že stát právně požehná kdejakým přizdisráčům z nesizkovek. A když hned rovnou nepožehná, tak je prokrmuje penězi, které před tím ukradl těm, proti kterým neziskovky bojují.

Liberalizace: Svoboda na vše. Jenže je zde veledůležitá otázka: Svoboda pro koho? Tím už se bezbřehá liberalizace nezaobírá.

P. Pavel 19.9.2019 9:19

Holásek se trefuje tak maximálně do své hlavičky .. proto žvaní z cesty.

J. Hanzal 19.9.2019 9:18

Pane Jirkovský, hnízda si na spaní staví i nám velice velmi příbuzní lidoopi, totiž šimpanzi, a gorily samozřejmě také. Tož tak;-D

P. Lenc 19.9.2019 9:18

Mohu a nebo nemusím s panem Holáskem souhlasit, ale ty "lejnovité spodní proudy" jsou tragicky výstižné.Psal jsem to již po první "demonstraci", že mě běhal mráz po zádech při některých projevech a přečtení mnoha hesel.To lejno se vyplavilo, dejme si velký pozor.

J. Hanzal 19.9.2019 9:16

A čo si po tým presne predstavujete.;-D;-D;-D Že by pan autor trefil hřebíček na hlavičku?!!

J. Cyrany 19.9.2019 9:12

Ať už se to nazývá ,jak chce, máme tu v přímém přenosu vzorovou ukázku toho ,jak mocní a bohatí dobývají státní rentu. Není to problém nějakého konkrétního člověka ,ale objektivní jev. Pokud budou bohatí a ještě bohatší bude to každodenní jev. Tak asi tak..

D. Mach 19.9.2019 9:10

Je to jen definice, ne námět k diskusi:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Liber%C3%A1ln%C3%AD_demokracie

M. Prokop 19.9.2019 9:07

Liberální demokracie je jen taková nálepka lidí, kteří chtějí demokracii nějak omezovat.

Vám se to líbí, mně ne, protože jednu omezenou demokracii ještě pamatuji.

M. Prokop 19.9.2019 9:06

Jen hodně velký magor může vidět v Česku nebo v EU nějakou liberalizaci. Natož bezbřehou. Speciální zákony pro uřvané menšiny to zaručeně nejsou. Liberalizace znamená, že se stát montuje do méně věcí a děje se pravý opak. I vinou Bureše a ANO.

M. Prokop 19.9.2019 9:02

Jestli ono to nebude tím, že kolem Bureše je Čapích hnízd jak nas ... nakakáno.

P. Jirkovský 19.9.2019 8:54

Výborně, paní Malá. Akorát píšete samý blbosti. Hnízda stavěj ptáci, ne zvířata a s tím kaděním je to taky všelijaký, podle toho, co m píšete, to nejspíš začínámi končí ve vaší hlavě, kobliha nekobliha.

P. Jirkovský 19.9.2019 8:52

Z nouze pes i kulky líže. Ale že by měl Aston takovou bídu, že by musel brát i takovej bezduchej sajrajt, jakej "plodí" (to abych nebyl sprostej) pan Holásek, to se mně věru nezdá.

E. Malá 19.9.2019 8:49

Výborně pane Holásku. Vyjádřil jste to sice jadrně, ale přesně tak, jak to lidi cítí. Debo blok nedovede nic jiného než ničit. Naštěstí nemají příležitost. Tak alespoň škodí kde můžou. Koblihy sice nesmím, ale kdyby to pomohlo kavárníkům otevřít oči, snědla bych jich kopec. Pánové, ani zvíře nekadí do vlastního hnízda, za to vy se snažíte, aby na nás bylo na.ráno co nejvíc. Hlavně, že se v tom cítíte dobře.

J. Chaloupka 19.9.2019 8:45

Piráty považuji za mladé komunisty. Proto se těm starým snižují procenta a rostou Pirátům. No a komunisté se s nikým nemazali. Ani Piráti.

P. Dvořák 19.9.2019 8:45

Hráz obecně ani tak není není proti podemílání, když tak hráz je podemílána. Ovšem nečetl jsem nic o tom, že by Babiš byl podemílaná hráz ani že by byl hráz proti podemílání.

Četl jsem, že " . . . lejnovité spodní proudy podemílají společnost, omezují svobodu víc a víc a nasírají všechny, co nemají v palicích ještě úplně vypatláno bezbřehou liberalizací."

B. ... 19.9.2019 8:22

Omyl pane, nežijeme v liberální společnosti. Kde jste to sebral? Žijeme v demokratické společnosti, kde každý má právo na svůj názor a postoj. V naší ústavě se nic o liberální společnosti nepíše.

A. Reček 19.9.2019 8:17

Je to tak. Jenže fandové Babiše to nechtějí pochopit.

P. Jášek 19.9.2019 8:10

A Babiš je jako ta hráz proti tomu podemílání?

R. Vacek 19.9.2019 8:04

Ale teplouš snad není nic urážlivého. Pro spoustu věcí jsou odborné výrazy a výrazy hovorové. Když mám "akutní zánět nosohltanu", tak řeknu, že jsem nachlazen. Není žádný důvod, používat v hovorové řeči mezi neodborníky odborné termíny, když máme lidové označení. Obdobně to máte s cikány/romy černochy/afroameričany .

D. Mach 19.9.2019 7:26

Těch 96% trpělo už za komunistů ... tím, že nebyl ani toaletní papír, a řiť jsme si museli vytírat novinami. Ty byly, pravda, levné. Ale dnes je propaganda zdarma, takže i ta koruna byla vlastně moc.

D. Mach 19.9.2019 7:23

Pan Holásek opakovaně dokazuje, že většina lidí, kteří píší politické blogy, jsou sebestřední hlupáci, kteří si nevidí ani na špičku vlastního nosu. Kauza Čapí hnízdo není uzavřena, protože ji ještě posuzuje nejvyšší státní zástupce, a do té doby by koblížkáři ještě oslavovat neměli. Současně běží vyšetřování ze strany EU, která pozastavila proplácení dotací podnikům okolo ÁBéčka a Tomana. To, že jim ale dotace už ze svého (tedy spíš našeho) proplácí ministerstvo financí (tedy spíš ministryně Švindlerová), je minimálně zarážející. Vždyť je jí jasné, že ty peníze z EU nepřiplují.

No a pokud se řítíme do liberální řiti, tak se mi nechce spekulovat o sexuální orientaci Holáskově, ale liberální demokracie je společnost, ve které žiji a chtěl bych žít nadále. A pan Holásek to se svojí antipirátskou propagandou naštěstí změnit nedokáže.

P. Dvořák 19.9.2019 7:13

Máte pravdu, teplajzník a ještě lépe teplajzníček je lepší, takové domácí, mazlivoučké, že.

Pro jistotu jsem si článek přečetl ještě jednou, ale marně, opakuji: marně jsem tam hledal něco, co by naznačovalo, že kriminalizace homosexuality je jedním ze stavebních kamenů na kterých po staletí stála společnost.

Pokud ovšem přiznání statusu manželství teploušům a lesbám považujete za normalitu, ne-li přímo za jeden základních kamenů, na kterých dlouhá staletí stála společnost, můžete být v klidu. Nikdo vám nic nelikviduje.

V. Církva 19.9.2019 7:08

Normálně bych řekl, že máte pravdu a tak pravda je uprostřed. Když ale vidím, co se dnes děje, tehdy trpěly 4 procenta, dnes 96. Takže jednoznačně bylo líp.

V. Církva 19.9.2019 7:07

Je to tak. Lidé se ještě stále nechají nachytat na pirátské - pusťte nás na ně, a zapomínají, že komunističtí pohlaváři neměli vilu jako Krejčíř a přesto byli chudí všichni.

A to neznamená, že je u nás všechno v pořádku s právem, nebo i ekologií. Ale na to potřebujeme strukturální změny v soudnictví a ne rudé Piráty. Hon na Babiše není řešení, většinu toho způsobili úředníci, a zákony, že vykukům s Čapími Hnízdy (nejde jen o Babiše) všechno povolí a soudy jsou na lidi jako Rittig, Rath krátké.

F. De Winter 19.9.2019 6:42

Nepřijde. A homosexualitu nikdo nekriminalizuje, kromě vašich mohamedánských soudruhů.:-P

L. Sýkora 19.9.2019 6:27

Nepřijde vám slovo teplouš dehonestující? Kriminalizace homosexuality je tedy podle vás jedním ze stavebních kamenů na kterých po staletí stála společnost. Naštěstí někde je Váš svět ještě v pořádku, v centrální Africe je homosexuální styk trestán vězením a v Íránu dokonce trestem smrti.