20.4.2024 | Svátek má Marcela


POLITIKA: Čapí hnízdo je mrtvo, ať žije Čapí hnízdo 2!

19.9.2019

Tak akce Čapí hnízdo je u konce, ale veřejnoprávní média jako by tuto skutečnost nebrala na vědomí. Před zastavovákem MSZ to byly nekonečné debaty o tom, proč musí stanout premiér před soudem a že se tam má když tak nechat postavit sám, aby se očistil před těmi, kterým nejde tak jako tak o meritum kauzy, ale jen a jen o zaříznutí Andreje Babiše.

Tuhle gumovou kačenku jim tedy z vany sebrali. Proto musí být na stole okamžitě jiné téma začínající takto: „Respektuji rozhodnutí MSZ, ale záleží na jeho odůvodnění, až si ho přečteme, a jak se zachová Nejvyšší státní zástupce.“ Tak především z jakého důvodu by si různí análni lytici a mediální talibanci měli říkat v odůvodnění zastavováku jen proto, že obviněný je premiérem, když on to nebude chtít? No protože je to padouch. Ale tady klid, neveřejnost spisu nebude zachována, protože ona se nějaká mrcha najde, která to ze spisu za mrzký peníz vytáhne a hned toho budou plné asociální sítě.

Protože Čapí hnízdo je už nepoživatelná brynda, tak média s těmi veřejnoprávními v čele (hlavně ta jejich nestrannost až udivuje) už rozpracovává pilně a usilovně téma finančního úřadu v Německu ve věci reklamy Čapího hnízda. A jsme tam, kde jsme byli. Vše se bude opakovat do zpitomění. Budou následovat oznámení, do Brusele psaní a plácání v médiích v duchu „spis jsem nečetl (jako by ho nějaký pisálek měl snad číst), takže zcela přesné informace nemám, ale Andrej Babiš by to měl řádně vysvětlit, zdůvodnit ....“ a tak podobně. Zase ta známá mašinérie, kterou budou rozfoukávat opoziční partaje. Abych byl spravedlivý k opozici, je normální, že se nemaže s premiérem a vládou, když má v ruce pádné argumenty a hlavně důkazy. Jenže tady nejde o tento stav a zejména Piráti a Demokratický blok vlastně jinou politiku než „Zničit Babiše“ nemají. Dost málo na to, aby je někdo dlouhodobě bral vážně.

Ale pod touto neutuchající bubnovou palbou budou probíhat další destrukční a v relativní tichosti vedené útoky na normalitu: utahování regulací ve všech oborech, postupné tichounké rozšiřování většinového rozhodování v EU, stálé rozšiřování katalogu skutkových podstat trestných činů a přestupků a jiných správních deliktů až do nesmyslné kauzality, přiznání statusu manželství teploušům a lesbám, zvyšování státních peněz nalévaných do nejrůznějších humanitárních pseudospolků, schvalování přístupu k nesmyslným mezinárodním dohodám zaplevelujícím domácí právní řád a v neposlední řadě třeba takový nesmysl, jakým je institucionalizace sportu a jeho financování nebo likvidace přechylování ženských jmen, aby těch kokotin nebylo dost.

Proč i to poslední stojí za zmínku? Protože tyto téměř vědecky zdůvodňované změny vedou k likvidaci základních kamenů, na kterých dlouhá staletí stála společnost, a k relativizaci všeho, co bylo rozumné a co fungovalo. Tyto lejnovité spodní proudy podemílají společnost, omezují svobodu víc a víc a nasírají všechny, co nemají v palicích ještě úplně vypatláno bezbřehou liberalizací. Hrátky s Babišem jsou výrazem naprostého zoufalství opozice a části dezorientované společnosti, která chce vidět krev. zatímco chladnou ji nechává sešup do liberální řiti pekelné, na kterém se pilně podílí i vláda Andreje Babiše i on sám, Piráti a jiní holomci.

Tak schválně - co bude 16. listopadu 2019 tématem monstrakce na Letné? V záloze je odkaz Velké listopadové revoluce, kdyby nic jiného. Ale nejspíš přijdou na řadu dopisy kolektivů pracujících a brigád kapitalistické práce se žádostmi o co nejpřísnější potrestání Andreje Babiše, nejlépe trestem mimořádným.

A takhle my tady žijeme.