19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kapitán 2.3.2006 9:45

Re: pravolevy pohled

Lidovci prostě nic neprosadili - když bylo potřeba socani je obešli s komunistama
Kříž 2.3.2006 9:33

Re: K CVVM

Jste prosím RSDr. Dušan Polanský nebo jde o shodu jmen?
Vlali 2.3.2006 9:32

počkejte ten frmol

Zatím je to sranda, zdá se, že ubírají hlasy socanům. Jen až zhnusení voliči začnou utíkat  (samozřejmě mimo babek Klausovek) od ODS a černoprdelníků. To teprve nastane na NP a tiskovém orgánu strany (MfD) ta pravá antizelená štvanice. Ono nezapomeňme, že to byl právě čestný předseda kdo prohlásil, že ekologie není žádná věda. A jestli zelení nahradí v parlamentu "věčné" lidovce a seberou od každého trochu pak se nedosmějem. Jen namátkou rovná daň + ekologická daň. Podpora energetice + obnovitelné zdroje. Podpora investic + antigobalisté. To bude prča.
Tom 2.3.2006 9:32

Re: Levicový volič by v žádném případě neměl volit Zelené

Pane Jaroslave,
pokud Vás neodpuzuje pan Dr. Rath, tak buďte raději zdráv!
Tom 2.3.2006 9:27

Pohádka o ČSSD

10 pánů spolu chodili každý den do restaurace na oběd. Za oběd  měli pokaždé zaplatit dohromady přesně 1000 korun. Pánové se dohodli na tom, ze se na té tisícovce budou podílet tak, jak platí daně. Takže první čtyři neplatili nic. Pátý zaplati 10 korun,  šestý 30 korun,sedmý 70  korun,osmý 120 korun,devátý 180 korun a desátý 590 korun.  Takhle to šlo celé roky.Až jednou hostinský přišel s tím, že jim dá slevu a bude po nich chtít každý den  za oběd jen 800 korun místo 1 000.To bylo od něho moc hezké. Jak si ale rozdělit těch ušetřených 200 korun? Kdyby každý z  deseti pánu platil o 20 korun méně, prvních pět pánů by dokonce dostávalo peníze  za to, ze chodí na oběd. Hostinský jim navrhl se o úsporu podělit tak, v jakém poměru  platí za oběd.Vyšlo mu toto:Pátý pán už nebude muset platit nic, stejně jako první čtyři, takže 100 % úspora.Šestý bude platit 20 korun, místo 30, ušetří 33 %.Sedmý bude platit 50 místo 70 korun, ušetří 28 %.Osmý pán zaplatí 90 místo 120 korun a ušetří 25 %.Devátý zaplatí 150 místo 180 korun, takže ušetří 17 %.Desátý pán,nejbohatší, bude platit 490 místo 590 korun. Úspora 16 %.  Velké nadšení ten návrh nevyvolal."Takže já z těch 200 korun dostanu jen 10?", křičel šestý pán. Ukázal na desátého, nejbohatšího a pokračoval:"A tenhleten dostane hned 100!""To je pravda!", křičel pátý pán."Já ušetřím jen 10 korun, ale on desetkrát víc!"."Opravdu!", přidal se sedmý,"takže jemu stovku a mně jen dvacku?".Rozkřičeli se i první čtyři pánové:"A my nedostaneme vůbec nic? Jak k tomu přijdeme? Zase jsou na tom nejhůř ti  nejchudší,jako vždycky!" A všech devět se vrhlo na toho desátého a ztloukli ho.Příštího dne se desátý pán u oběda neobjevil. Když ale došlo k placení, zjistili zajímavou věc:  Všichni dohromady neměli ani na polovinu sumy,kterou zrovna projedli.
Ignac 2.3.2006 9:23

preference SZ na www.volebnipreference.cz

 také zde si polepšili www.volebnipreference.cz
 
Jaroslav 2.3.2006 9:22

Levicový volič by v žádném případě neměl volit Zelené

To už může rovnou volit ODS. Ztracené hlasy. Je skoro jisté, že Topolánek se spojí nejen s Kalouskem, ale i Bursíkem.
 
Pokud se týká Ratha, mně si naopak získal. Nevím, jakého tradičního voliče ČSSD mohl Rath odpudit. Mně odpuzuje Julínek či Pekárek.
Optimista 2.3.2006 9:20

Re: Re: Re: co bylo změnou ?

Tři roky jsem v Rusku žil mezi normálním obyvatelstvem , ne v zónách pro diplomaty - např.naproti hotelu Ukrajina nebo v českém obytném  komplexu " pačti rjadom s pasolstvom ČR ". Objektivnost psaní o Rusku u p.Šetiny se " zmrskla " jen na Čečnu. Z toho si vystrouhal ostruhy až do Senátu. To více pro moje poznání přináší paní Petra - to je válečný korespondent.
Žijící mezi obyvatelstvem , ne v hotelové parádě. A hlavně nemá prochlastanou minulost s těmi, na které dnes hází všechnu špínu a nenávist. I také jsou " rozměry " etiky českého politického, tedy veřejného činitele.
Dáša 2.3.2006 9:08

Re: Pravicový volič

Lidovce jsem jednou uz volila  a podruhé to neudělám. Nezbývá než zatnout zuby a volit ODS.
Nekvasil 2.3.2006 9:04

Významná část voličů bude vždy volit levici.

Jde jen o to, jaká ta levice bude. Nejhorší stav v zemi nastal za panovaní Grosse, který svým bytovým skandálem nahrnul voliče do náruče KSČM. Nyní velmi úspěšně odpuzuje Dr. Rath voliče z ČSSD. Naštěstí tito mají alternativu v Zelených, která je rozhodně lepší než komunisté.
Nelze zavrhovat levici, ta tu bude vždy. Jde pouze a především o to, jaká to bude levice. Musíme Paroubka brát takového, jaký je a přes všechny jeho negatívní vlastnosti má ve straně takovou autoritu, že jí může obrodit. Může jí vdechnout její původní skutečně sociálně demokratický charakter. Může i vyhrát volby, ale jedině za cenu obětování svých nejhorších ministrů a jednoznačným distancováním se od marťanů.
Dušan Polanský 2.3.2006 9:03

K CVVM

CVVM jsou jenom a jenom dobře placení zbyteční úředníci. Dokonce to ví i oni sami. Jste první kdo je pochválil.  
Korec 2.3.2006 9:00

Re: Re: Pokud

Ano, jd to tak. Přesně řečeno! Tedy - je tu takové vážné nebezpečí.
Martin 2.3.2006 8:57

Pravicový volič

nemůže volit Zelené  už proto, že u nich působí Petr Uhl (nic proti němu!!!). A taky proto, že vůbec není vyloučeno, že se nakonec přimknou k socanům. Pravicoví voliči, nesmíme je volit!  Musíme zatnout zuby a volit ODS, nebo Lidovce, ach jo!
ok 2.3.2006 8:55

Re: Re: co bylo změnou ?

Nevim nic o charakteru pana Stetiny, neznam ho osobne, ale jeho reportaze dost podrobe informuji. Na rozdil od 90% ceskych novinarskych plkalu, kteri mnoha slovy nereknou vubec nic.  Stetina informuje mozna zaujate, je jasne komu fandi, ale jeho informace jsou DUKLADNE - to je dost vzacne. Kolik dalsich novinaru informuje o Rusku? NIKDO.
ok 2.3.2006 8:50

Re: Re: No bodejť by zeleným

To neni otazka viny, to je otazka reseni problemu. Az bude vyreseno, uvidi se kdo je kdo. I kdyz zrovna tato afera je skvely material pro zviditelneni aktualni mocenske garnitury.
ok 2.3.2006 8:46

pravolevy pohled

Trochu mi ve vasem clanku chybi rozdeleni levicovy-pravicovy-stredovy-liberalni-konzervativni
Deleni volicu jen na levicove a pravicove je naramne zjednoduseni.
Neni divu, ze se pak divite, ze Zeleni nejsou ani levicovi, ani pravicovi
Zcela pak opomijite propad Lidovcu zpusobeny (dle meho nazoru) zbytecne proflaklym vedenim teto strany.
Milda 2.3.2006 8:34

Hezký článek, hezký, ale

tak trochu přání otcem myšlenky...
odborar 2.3.2006 8:32

Jen žádnou paniku...

volič není blázen, aby vsadil na kartu strany, která jednou plameně mluví o ekologii, podruhé jsou odborníky na homosexuální vztahy a tvorbu legislativy kolem nich. Každý vidí, že těm lidem vůbec nejde o svou ideu, svůj volební program mění účelově, dle korouhvičky volebních průzkumů..Takové strany většinou zůstávají mimo parlament, viz. Sládkovi republikáni a další...více : http://www.odborar.webzdarma.cz  
Vodák 2.3.2006 8:31

Re: Re: co bylo změnou ?

Pan Bursík na politické scéně vyzrává již léta. Přes stranu zelených se dostává k většímu korýtku. Tak jako ostatní, kteří z téhož důvodu zakládají všelijaké nové strany, Unie svobody je příkladem, strany pana Zeleného, Kasla atd. Za panem Štětinou je alespoň vidět nějaká práce.
Optimista 2.3.2006 8:04

Re: co bylo změnou ?

Pokud se p.Bursík dostane na vrchol české politické scény - čeká ho cesta politické profilace a vyzrávání.K tomu mu přeji úspěch - jako člověku. Možný vzor má v J.Fischerovi z BRD.
Můžu-li mu ale doporučit - odpoutejte se od senátora Štětiny. Bezvýznamný pisálek a cestovatel po bývalém SSSR za pěníze daňových poplatníků. Častý návštěvník " vsjakych pijánok ", družebník nejhoršího zrna. Dnes - otočkabát, komunistobijec a bezcharakterní tvor.
 
Kantor 2.3.2006 7:50

Re: Re: No bodejť by zeleným

to by se dělo za každé vlády, zapomněl jsem přidat , protože jsem větu o těch kamijónech kdesi zaslechl a jediní pro boj s odpadky jsou přeci zelení.  
kapitán 2.3.2006 7:45

Re: Patová situace

Komunisté budou mít pořád BLOKAČNÍCH asi 15% (jako např v akciovce)
Pokud jsou NEdemokratickou stranou, tak se má zakázat - jinak je vzít do levé koalice.
 
kapitán 2.3.2006 7:40

Re: Re: Re: Odborář Rath

Pokud povolíme Bursíkovi JEDEN větrník za JEDNU atom.elekrárnu - potom vítej do koalice ODS
zoch 2.3.2006 7:38

Špatný postřeh

Vždy zde byla určitá část voličů,která nevolila ani KDU ani větší strany a chtěla někoho volit. Pokud v dřívější době dala důvěru Sládkovi,potom Rumlovi,potom Kaslovi ,pak nyní v tom lepším případě Bursíkovi. Do voleb je ale ještě relativně dlouho hodnoceno pohledem těchto přelétavců. Proto bych zůstal opatrným při hodnocení,která že nová strana zaujme parlamentní sesle. Pro mne např. je Kuchtová vzdor svému příjmení naprosto nejedlá. Zmatečný stav kolem zdravotnictví udělal své,ale postupně se lidem rozjasní a onen objem negativních hlasů se rozvolní,protože záhy nebude nikdo z prosté veřejnosti schopen pochopit,kde je pravda a to i při dalších plánovaných nátlakových akcích ,které i mně připadají trošku Julínkovské a čím to bude blíže k volbám,tím to bude zřetelnější a kontraproduktivnější.
Že je zde ale další menší strany třeba je jasné. Změna volebního systému je naprosto nežádoucí,neboť pouze a jen díky patovým pozicím ještě nedošlo k většímu marasmu a gaunerství v politice a naopak poslední měsíce je trošku slušněji na scéně. Ne moc,ale přece.
Pert1 2.3.2006 7:26

Re: Re: Odborář Rath

Doufám, že Bursík dodrží slovo. Prohlásil, že s sockomunisty za podpory komunisů ne. Jinak zelené ekoteroristy nemiluji.
kapitán 2.3.2006 7:26

Re: No bodejť by zeleným

Jestli jste sledoval Bursíka, jak se zastával Ambrozka, že to není jeho vina - ale vina vlády.
kapitán 2.3.2006 7:24

Re: Re: co bylo změnou ?

On myslí bývalý volič, který vyčkával jestli se najde nová strana spásy.
Kantor 2.3.2006 7:24

No bodejť by zeleným

nezačala kvést pšenka.To přece neni možny, aby s těma KUKAmijónama už někdo něco neudělal."
kapitán 2.3.2006 7:22

Re: Pokud

Proč se nezlobíte,
 ubrané hlasy oranžových socanů směřují k zeleným socanům.
kapitán 2.3.2006 7:21

Re: Odborář Rath

Proč díky díky, ubrané hlasy oranžových socanů směřují k zeleným socanům.